Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Διότι η μουσική δεν προϋποθέτει το hi-fi.
Εφόσον μπορούν και να συνυπάρχουν δεν μπορούμε να λέμε ότι είναι ανεξάρτητα πράγματα... Ιδιαίτερα όταν το ένα είναι μέσο διαχείρισης του άλλου...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Δεν διαφωνώ. Αλλά για να είσαι μουσικόφιλος, ΔΕΝ σου χρειάζεται κανένα hi-fi, κανένα high end. To καθοριστικό ερώτημα είναι γιατί έχει κάποιος hi-fi. Και μη νομίσεις πως αν ρωτήσεις κάποιον, θα σου πει την αλήθεια...

(Εντάξει, το διδακτικό σχήμα του Κόνταλυ είναι κάτι ρητό και εν πολλοίς γνωστό - και με αποτελέσματα). Αναρωτήθηκες γιατί έβαλα το βίντεο του Barry White);

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Εφόσον μπορούν και να συνυπάρχουν δεν μπορούμε να λέμε ότι είναι ανεξάρτητα πράγματα...
Τι είδους ερμηνεία είναι αυτή ρε συ; :139:
Νομίζω ότι είναι απλή γλώσσα τα Ελληνικά: Ανεξάρτητο είναι κάτι που μπορεί να υπάρξει από μόνο του. Ο χαϊφιντελισμός δεν αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη της μουσικοφιλίας και αντίστοιχα η μουσικοφιλία δεν αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη του χαϊφιντελισμού. Ως εκ τούτου αυτές οι δύο έννοιες είναι ανεξάρτητες.

Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω αλλά η σύγχυση αυτών των δύο εννοιών, (όπως και το μπέρδεμα τέχνης και τεχνολογίας), είναι συνηθισμένα παρελκόμενα του χώρου.

...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Κουλουβαχατα γιναμε παλι.
Αφου ο Χαϊφιντελισμος ειναι τεχνικο χομπυ αναρωτιεμαι γιατι δεν εχουμε ολοι ενα παλμογραφο να μετραμε τα μηχανακια μας.Τι στα διαλα αγοραζουμε δισκους και cdια και "ακουμε".
Νομιζω οτι ο Χαϊφιντελισμος γεννηθηκε απο την επιθυμια του ανθρωπου να ακουει "κονσερβα μουσικη"οσο καλυτερα γινεται.
Οι μετρησεις ειναι γαι τους κατασκευαστες.Απαραιτητες και το πιο χρησιμο εργαλειο για την παραγωγικη διαδικασια.Και οι τεχνικες γνωσεις επισης για να υλοποιηθουν αυτα τα υπεροχα μηχανηματα.
Συμφωνω οτι το πιο παραγνωρισμενο κομματι του Χαϊφιντελισμου ειναι η διαχειριση του "ΧΩΡΟΥ".Αλλα δεν πειθω την γυναικα μου να πεταξουμε απο το σαλονι το συνθετο με τα τζαμια και να βαλουμε 2 ηχοαπορροφητικα πανελ.Φτου μου και ντροπη μου? Ισως,αλλα........
Και τι κανω? Δεν αγοραζω τιποτα?Παιρνω ενα μινι συστημα "ολα σε ενα νοικοκυρεμενα"?
Η αγοραζω καποια κομματια που αντεχω οικονομικα και ακουω με τις ιδιαιτεροτητες του χωρου μου περιπου καλα.Ειμαι χαϊφιντελας η οχι? Τι λετε?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Αναρωτήθηκες γιατί έβαλα το βίντεο του Barry White);
Εγω αναρωτηθηκα.Για πε και μενα θειο

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008

Υπεράνω οποιουδήποτε Hobbying,εγκαθίσταται στο ΄΄Χαϊφαϊντελισμό΄΄κι ένα καταναλωτικό...Lobbying:126:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

εγκαθίσταται στο ΄΄Χαϊφαϊντελισμό΄΄κι ένα καταναλωτικό...Lobbying
+1

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτι

Τι είδους ερμηνεία είναι αυτή ρε συ; :139:
Νομίζω ότι είναι απλή γλώσσα τα Ελληνικά: Ανεξάρτητο είναι κάτι που μπορεί να υπάρξει από μόνο του. Ο χαϊφιντελισμός δεν αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη της μουσικοφιλίας και αντίστοιχα η μουσικοφιλία δεν αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη του χαϊφιντελισμού. Ως εκ τούτου αυτές οι δύο έννοιες είναι ανεξάρτητες.

Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω αλλά η σύγχυση αυτών των δύο εννοιών, (όπως και το μπέρδεμα τέχνης και τεχνολογίας), είναι συνηθισμένα παρελκόμενα του χώρου.

...
Όχι,όπως δεν αγοράζεις φωτογραφική μηχανή,αν δεν σκοπεύεις να τραβάς φωτογραφίες,έτσι σου είναι παντελώς άχρηστο το hi end και το Hi fi αν δεν σου αρέσει η μουσική.
Από κει και πέρα είναι μανία, ή συλλεκτισμός,κάτι που αν συμβαίνει το δέχομαι αλλιώς...
ας αγοράσει κανα οικόπεδο,συγκρίσιμο μέγεθος ενίοτε,να χει και τα λεφτάκια του σε καλή μεριά...κι όχι να χάνει 300% σε δύο χρονάκια...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Ο χαϊφιντελισμός δεν αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη της μουσικοφιλίας και αντίστοιχα η μουσικοφιλία δεν αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη του χαϊφιντελισμού.
Βρε Νικο,
μερικες φορες αδυνατω να παρακολουθησω τον συλλογισμο σου.

Ενας στερεοφωνικακιας δεν αγοραζει κατι για να ακουσει μουσικη καλυτερα?(Ασχετα αν αγοραζει αχρηστο πραμα η εχει ενα χωλακι για ακροαση και αγοραζει 801)
Τον πρωτο δισκο που μου φερανε δωρο ηταν Santana Abraxas και τον ακουγα σε ενα ηλεκτροφωνο.Δεν μου εφτανε και πηρα απο Κατουμα 2 ξεχωριστα ηχεια της κακιας ωρας και ετσι ξεκινησα.Και μετα Kenwood &Pioneer& Boss301 .................
Περασα και την αρρωστια να ακουω το ιδιο κομματι 20 φορες κανοντας" ακροαση "και ρυθμιζοντας τρομαρα μου.Παντα ομως κατεληγα στο να ακουω μουσικη "οσο καλυτερα γινοτανε".
Χαϊφιντελας η μουσικοφιλος ειμαι? Η και τα δυο μαζι .

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτι

Όχι,όπως δεν αγοράζεις φωτογραφική μηχανή,αν δεν σκοπεύεις να τραβάς φωτογραφίες,έτσι σου είναι παντελώς άχρηστο το hi end και το Hi fi αν δεν σου αρέσει η μουσική.
Από κει και πέρα είναι μανία, ή συλλεκτισμός,κάτι που αν συμβαίνει το δέχομαι αλλιώς...
ας αγοράσει κανα οικόπεδο,συγκρίσιμο μέγεθος ενίοτε,να χει και τα λεφτάκια του σε καλή μεριά...κι όχι να χάνει 300% σε δύο χρονάκια...
Δηλαδή, το να αγοράσεις μηχανάκια συνεχώς, χάνοντας 150% το χρόνο, σε κάνει μουσικόφιλο; Εντάξει, αυτό μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι μουσικόφιλος. Είσαι, όμως;

Κι εγώ σου λέω πως όλοι αυτοί οι γερμανοί που βρέθηκαν μέσα στην αίθουσα εκείνο γο βράδι, για να σφίξουν το χέρι του Barry White, να τον φιλήσουν, να τον χειροκροτήσουν, να τραγουδήσουν μαζί του, τέλος πάντων, κανένας απ' αυτούς δεν είχε τότε σπίτι του δίσκους και στερεοφωνικά. Άρα, δεν είναι μουσικόφιλοι;

Reaction score
2.237
Γιατί λίγοι έχουν 3 ή 4 φωτογραφικές μηχανές και οι λήψεις τους είτε είναι μερικοί μόνο φάκελοι, είτε λήψεις χωρίς καμία καλλιτεχνική φωτογραφική αξία, παρά μόνο συναισθηματική ή χρηστική; Λίγοι είναι αυτοί που δεν έχουν γεμίσει καλά καλά μια κάρτα μερικών γιγα και θέλουν να αλλάξουν φωτογραφική, επειδή η παλιά είναι 6 μπ και η νεα 14;

Δε νομίζω ότι κανείς λέει ότι οι χαιφιντελάδες παίρνουν μηχάνημα μόνο και μόνο για να το κοιτάζουν (όχι σπάνιο βέβαια) και όχι να το δουλεύουν, αλλά εν πάσει περιπτώσει, αυτοί που παίρνουν μηχανήματα των 3, 5, 10, ή 30 χιλιάδων για να ακούν 5,10 ή 100 οντιοφαιλ δίσκους, με κύμβαλα και γκονγκ (μηδενικής πολλές φορές καλλιτεχνικής αξίας) το κάνουν λόγω αγάπης για τη μουσική; Τα μηχανήματά τους τα βρίσκουν άχρηστα για αυτόν το λόγο;

Εμένα μου φαίνεται πολύ σαφής ο διαχωρισμός σε μηχανάκηδες και μουσικόφιλους, ασχέτως του ότι μπορεί κάποιος να είναι και τα δυο σε διάφορες αναλογίες.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Βρε Νικο,
μερικες φορες αδυνατω να παρακολουθησω τον συλλογισμο σου.
Ενας στερεοφωνικακιας δεν αγοραζει κατι για να ακουσει μουσικη καλυτερα?
Και από που προκύπτει ότι αυτό, (το να θες να ακούσεις μουσική καλύτερα), είναι μουσικοφιλία;

...

D

Deleted member 23222

Guest

Δηλαδή, το να αγοράσεις μηχανάκια συνεχώς, χάνοντας 150% το χρόνο, σε κάνει μουσικόφιλο; Εντάξει, αυτό μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι μουσικόφιλος. Είσαι, όμως;

Κι εγώ σου λέω πως όλοι αυτοί οι γερμανοί που βρέθηκαν μέσα στην αίθουσα εκείνο γο βράδι, για να σφίξουν το χέρι του Barry White, να τον φιλήσουν, να τον χειροκροτήσουν, να τραγουδήσουν μαζί του, τέλος πάντων, κανένας απ' αυτούς δεν είχε τότε σπίτι του δίσκους και στερεοφωνικά. Άρα, δεν είναι μουσικόφιλοι;
Ρε Κώστα,το να αγοράζεις μηχανάκια και μουσικόφιλος γαρ,είναι λογικό...
Ξοδεύεις τα ευρώ σου για τη δισκοθήκη σου,ξοδεύεις και για τα μηχανάκια σου,που το πρόβλημα?
Το να αγοράζεις μηχανάκια,ενίοτε εξωφρενικά, για να ακούς κανα cd που και που από καμμιά εφημερίδα,είναι ανώμαλο...κάτι τρέχει...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ λέω να κάνουμε μια άσκηση μουσικοφιλίας. Να μιλήσουμε για τις μουσικές επιλογές των εκθέσεων hi end. :116:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η κατανα

Όχι...
Δηλαδή πας χαϊφιντελάς = μουσικόφιλους και τούμπαλιν; Βρε σεις, θα μας διαβάζει και κανένας μουσικόφιλος και θα έχει χεστεί στα γέλια. :114:

...

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Και από που προκύπτει ότι αυτό, (το να θες να ακούσεις μουσική καλύτερα), είναι μουσικοφιλία;

...
Το να σου αρέσει να ακούς μουσική,είναι ο ορισμός της μουσικοφιλίας.
Σε όλους θα άρεσε να την ακούν καλύτερα...άσχετα αν κάποιοι μπορούν ή είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στη τσέπη...
Συνάδελφος μου,καθηγητής κιθάρας με δίπλωμα,διαθέτει χειροποίητη κιθάρα φλαμέγκο 10.000 ευρώ και ακούει μουσική από σύστημα home cinema 500 ευρώ και δεν τον πειράζει...
Όταν ήρθε σπίτι μου και άκουσε το σύστημα μου,ενθουσιάστηκε για το πως μπορεί να ακούγεται η μουσική,αλλά όταν έμαθε πόσα ξόδεψα,άλλαξε χρώμα....
Αυτός είναι μουσικόφιλος κι όχι χαι φιντελίστας,αλλά ξέρει τι είναι χάι φάι και το θαυμάζει πλέον...

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobb

Δηλαδή πας χαϊφιντελάς = μουσικόφιλους και τούμπαλιν; Βρε σεις, θα μας διαβάζει και κανένας μουσικόφιλος και θα έχει χεστεί στα γέλια. :114:

...
Κάθε σωστός χαιφιντελάς,οφείλει να είναι μουσικόφιλος,το αντίθετο δεν είναι απαραίτητο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος

Κάθε σωστός χαιφιντελάς,οφείλει να είναι μουσικόφιλος,το αντίθετο δεν είναι απαραίτητο...
Άρα είναι ανεξάρτητα πράγματα; :114:
Τουλάχιστον καταφέραμε να διαχωρίσουμε τους όρους.

Κρίνοντας από την συμμετοχή των χαϊφιντελάδων στην μουσική κατηγορία, εδώ πήξαμε στους (κατά την άποψή σου) "μη σωστούς", αυτούς δηλαδή που ασχολούνται 99% με τα μηχανήματα και 1% με την μουσική. :126:

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037

Ρε Κώστα,το να αγοράζεις μηχανάκια και μουσικόφιλος γαρ,είναι λογικό...
Ξοδεύεις τα ευρώ σου για τη δισκοθήκη σου,ξοδεύεις και για τα μηχανάκια σου,που το πρόβλημα?
Το να αγοράζεις μηχανάκια,ενίοτε εξωφρενικά, για να ακούς κανα cd που και που από καμμιά εφημερίδα,είναι ανώμαλο...κάτι τρέχει...
Πάλι δεν διαφωνώ! Στο ξαναλέω, αυτό που μας καθορίζει είναι το γιατί (έχουμε στέρεο, μέρεο, αυτοκίνητο, κομπιούτερ κλπ.).

Η συνύπαρξη δεν αρκεί, είναι όλως ανεπαρκής. Και ο πιλότος συνυπάρχει με τον κινητήρα του - κι η ίδια του η ζωή εξαρτάται απ' αυτόν, αλλά δεν ξέρει -και δεν χρειάζεται να ξέρει- να φτιάχνει κινητήρες, για να πετάει. Και ο επιβάτης πετάει, χωρίς να χρειάζεται να ξέρει, ούτε να φτιάχνει κινητήρες, ούτε να πετάει το αεροπλάνο. Ο μηχανικός που φτιάχνει τον κινητήρα, δεν χρειάζεται να ξέρει να πετάει για να φτιάξει έναν καλό κινητήρα - άσε που μπορεί να πάσχει κι από υψοφοβία.

Προσπάθησε να αναζητείς το γιατί. Ούτε ποιος, ούτε πότε, ούτε πού, ούτε πώς. Αυτό που μας προάγει είναι ο ορθός προσδιορισμός των αιτιάσεων, το γιατί.

D

Deleted member 23222

Guest

Άρα είναι ανεξάρτητα πράγματα; :114:
Τουλάχιστον καταφέραμε να διαχωρίσουμε τους όρους.

Κρίνοντας από την συμμετοχή των χαϊφιντελάδων στην μουσική κατηγορία, εδώ πήξαμε στους (κατά την άποψή σου) "μη σωστούς", αυτούς δηλαδή που ασχολούνται 99% με τα μηχανήματα και 1% με την μουσική. :126:

...
Όχι βέβαια,υπάρχουν κι άλλοι,σαν την αφεντιά μου,που μπαίνουν για να ξεστραβωθούν...κακό είναι?
Άλλωστε avsite δεν είμαστε?:126:

Πάλι δεν διαφωνώ! Στο ξαναλέω, αυτό που μας καθορίζει είναι το γιατί (έχουμε στέρεο, μέρεο, αυτοκίνητο, κομπιούτερ κλπ.).

Η συνύπαρξη δεν αρκεί, είναι όλως ανεπαρκής. Και ο πιλότος συνυπάρχει με τον κινητήρα του - κι η ίδια του η ζωή εξαρτάται απ' αυτόν, αλλά δεν ξέρει -και δεν χρειάζεται να ξέρει- να φτιάχνει κινητήρες, για να πετάει. Και ο επιβάτης πετάει, χωρίς να χρειάζεται να ξέρει, ούτε να φτιάχνει κινητήρες, ούτε να πετάει το αεροπλάνο. Ο μηχανικός που φτιάχνει τον κινητήρα, δεν χρειάζεται να ξέρει να πετάει για να φτιάξει έναν καλό κινητήρα - άσε που μπορεί να πάσχει κι από υψοφοβία.

Προσπάθησε να αναζητείς το γιατί. Ούτε ποιος, ούτε πότε, ούτε πού, ούτε πώς. Αυτό που μας προάγει είναι ο ορθός προσδιορισμός των αιτιάσεων, το γιατί.
Πολύ σωστά...
Όμως εγώ που δεν σκαμπάζω και δεν προλαβαίνω να αχοληθώ με ηλεκτρονικά και εσώψυχα μηχανημάτων,δικαιούμαι μια θέση στον ήλιο...άσχετα αν ξέρω ότι θα πληρώσω πιο πολλά από εσένα που σκαμπάζεις...:142:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.931
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll