Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφι

Άρα είναι ανεξάρτητα πράγματα; :114:
"μη σωστούς", αυτούς δηλαδή που ασχολούνται 99% με τα μηχανήματα και 1% με την μουσική. :126:...
Καλά το ότι είσαστε και λίγο ψυχωτικοπυροβολημουρλαμένοι...το έχουμε καταλάβει....:143::143:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χ

Καλά το ότι είσαστε και λίγο ψυχωτικοπυροβολημουρλαμένοι...το έχουμε καταλάβει....:143::143:
Καιρός ήταν. :126:
Ποιό λοιπόν είπαμε ότι είναι το χόμπι μας;...

...

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

Καιρός ήταν. :126:
Ποιό λοιπόν είπαμε ότι είναι το χόμπι μας;...

...
Η ψυχανάλυση!!!:142:

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Το να σου αρέσει να ακούς μουσική,είναι ο ορισμός της μουσικοφιλίας.
Σε όλους θα άρεσε να την ακούν καλύτερα...άσχετα αν κάποιοι μπορούν ή είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στη τσέπη...
Συνάδελφος μου,καθηγητής κιθάρας με δίπλωμα,διαθέτει χειροποίητη κιθάρα φλαμέγκο 10.000 ευρώ και ακούει μουσική από σύστημα home cinema 500 ευρώ και δεν τον πειράζει...
Όταν ήρθε σπίτι μου και άκουσε το σύστημα μου,ενθουσιάστηκε για το πως μπορεί να ακούγεται η μουσική,αλλά όταν έμαθε πόσα ξόδεψα,άλλαξε χρώμα....
Αυτός είναι μουσικόφιλος κι όχι χαι φιντελίστας,αλλά ξέρει τι είναι χάι φάι και το θαυμάζει πλέον...
Μπορει να ειναι μουσικοφιλος, ομως δεν συνεπαγεται οτι επειδη ασχολειται επαγγελματικα η ερασιτεχνικα με την μουσικη (κιθαριστας) οτι ειναι πιο μουσικοφιλος απο μενα η εσενα.

Και αυτο που με κανει μουσικοφιλο δεν ειναι η αξια των μηχανηματων μου, αλλα το παθος που εχω να ακουω η να ακουει καποιος μουσικη.

Εαν απ αυτο το παθος προκυψει και παθος για τα μηχανηματα αναπαραγωγης δεν ειναι κατ αναγκη κακο.

Προσωπικα πιστευω οτι ειναι εξαιρετικα λιγοι οι χομπιστες που εχουν ματωσει για να παρουν καλα μηχανηματα αναπαραγωγης μουσικης και ακουνε πολυ λιγο μουσικη. Καμμια φορα μπορει να περασει καποια περιοδος αποτοξινωσης, αλλα αυτο κατα κανονα εχει προσωρινο χαρακτηρα.

Απο την αλλη, αν καποιος πολυ ευπορος ενθουσιαστει βλεποντας κι ακουγοντας ενα καλο συστημα, δεν αποκλειεται να αγορασει καποιο ηχοσυστημα που ενδεχομενως να ειναι πανακριβο και γιατι οχι να παιζει εξαιρετικα. Αυτο ομως δεν τον εκανε αυτοματα και φιλομουσο. Μπορει ο ενθουσιασμος να του περασει και γενικα να εχει μια μικρη δισκοθηκη. Βασικα η μεγαλη δισκοθηκη δεν σημαινει αυτοματα οτι γιναμε φιλομουσοι. Αν ομως αυτο συνδιαστει και με πολλες ωρες ακροασης μουσικης τοτε αλλαζει το πραγμα.

Εν ολιγοις το να σ αρεσει ν ακους μουσικη ειναι μουσικοφιλια. Το πως δεν εχει σημασια.

Δεν νομιζω καποιος μουσικοφιλος που εχει την οικονομικη δυνατοτητα να επενδυσει οικονομικα σ αυτο που αγαπαει να μην δεν το κανει. Απλα εδω οι ανθρωποι διαφερουν. Αλλος μπορει να ξοδευει λιγα και αλλος να παρει δανειο για να απολαμβανει τον ερωτα του (μουσικη).

Για σκεφτειτε το και λιγο αλιως. Να εχετε καποια φιλη και να μην θελετε να ξοδεψετε ουτε ενα ευρω για χαρη της. Καποιος μπορει να αδειασει την πιστωτικη του καρτα του για χαρη της.

D

Deleted member 23222

Guest

........Βασικα η μεγαλη δισκοθηκη δεν σημαινει αυτοματα οτι γιναμε φιλομουσοι. Αν ομως αυτο συνδιαστει και με πολλες ωρες ακροασης μουσικης τοτε αλλαζει το πραγμα.
Συμφωνώ σε όλα εκτός από τη δισκοθήκη...
Κι αυτό γιατί αν και κοστίζει,δεν αγοράζεται,αλλά χτίζεται σιγά σιγά,αλλάζει μαζί μας και ωριμάζει μαζί μας...και για να το κάνεις πρέπει να έχεις έρωτα...

Reaction score
4.250

Συμφωνώ σε όλα εκτός από τη δισκοθήκη...
Κι αυτό γιατί αν και κοστίζει,δεν αγοράζεται,αλλά χτίζεται σιγά σιγά,αλλάζει μαζί μας και ωριμάζει μαζί μας...και για να το κάνεις πρέπει να έχεις έρωτα...
Θα ελεγα οτι μεχρι προ ολιγων ετων ηταν οπως τα λες.

Τωρα ομως πουλιουνται ολοκληρες συλλογες με πολυ λιγα χρηματα. Αυτο συμβαινει και με δισκους βινυλιου και με σιντι. Αν ψαξει καποιος στις αγγελιες σε περιοδικα και φορουμ δεν θα δυσκολευτει να αποκτησει μια μεγαλη και ενδεχομενως αξιολογη δισκοθηκη απο του μηδενος!

Ο ευπορος ιδιως μπορει να τα παρει και να τα εχει να καθονται! Ε αμα ερθει και κανας φιλος στο σπιτι μπορει να του πει εχουμε απ ολα! Και ας μην ξερει τι αγορασε.

Τελος παντων, οπως ειπα αυτες οι περιπτωσεις ειναι πολυ λιγες και δεν αποτελουν τον κανονα.

D

Deleted member 23222

Guest

Θα ελεγα οτι μεχρι προ ολιγων ετων ηταν οπως τα λες.

Τωρα ομως πουλιουνται ολοκληρες συλλογες με πολυ λιγα χρηματα. Αυτο συμβαινει και με δισκους βινυλιου και με σιντι. Αν ψαξει καποιος στις αγγελιες σε περιοδικα και φορουμ δεν θα δυσκολευτει να αποκτησει μια μεγαλη και ενδεχομενως αξιολογη δισκοθηκη απο του μηδενος!

Ο ευπορος ιδιως μπορει να τα παρει και να τα εχει να καθονται! Ε αμα ερθει και κανας φιλος στο σπιτι μπορει να του πει εχουμε απ ολα! Και ας μην ξερει τι αγορασε.

Τελος παντων, οπως ειπα αυτες οι περιπτωσεις ειναι πολυ λιγες και δεν αποτελουν τον κανονα.
Ναι βρε αγόρι...εύκολο είναι να αγοράσεις ή και να κατεβάσεις,αλλά πόσο σε αντιπροσωπεύει?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.929
Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Αυτοί που έχουν καλό/ακριβό ηχοσύστημα και "αλλάζουν" μουσικά γούστα ώστε να μπορεί να γίνει ακουστή η επένδυσή τους, σε ποια κατηγορία ανήκουν; :138:

Reaction score
4.250

Ναι βρε αγόρι...εύκολο είναι να αγοράσεις ή και να κατεβάσεις,αλλά πόσο σε αντιπροσωπεύει?
Δεν ειπα οτι τον αντιποσωπευουν, ουτε πολυ περισσοτερο οτι ανηκει στην κατηγορια των μουσικοφιλων. Βεβαια δεν αποκλειεται στο μελλον να προκυψει μουσικοφιλος. Εχει τα φοντα :142:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Του χαμαιλεοντα:111::105::105:

Reaction score
4.250

Αυτοί που έχουν καλό/ακριβό ηχοσύστημα και "αλλάζουν" μουσικά γούστα ώστε να μπορεί να γίνει ακουστή η επένδυσή τους, σε ποια κατηγορία ανήκουν; :138:
Ενδεχομενως να ειναι ο ορισμος της επιδειξιομανιας στο χομπυ μας. Ποιανου ομως δεν του αρεσουν τα κολακευτικα λογια για καποια επενδυση που εκανε?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Το να σου αρέσει να ακούς μουσική,είναι ο ορισμός της μουσικοφιλίας.
Σε όλους θα άρεσε να την ακούν καλύτερα...άσχετα αν κάποιοι μπορούν ή είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στη τσέπη...
Συνάδελφος μου,καθηγητής κιθάρας με δίπλωμα,διαθέτει χειροποίητη κιθάρα φλαμέγκο 10.000 ευρώ και ακούει μουσική από σύστημα home cinema 500 ευρώ και δεν τον πειράζει...
Όταν ήρθε σπίτι μου και άκουσε το σύστημα μου,ενθουσιάστηκε για το πως μπορεί να ακούγεται η μουσική,αλλά όταν έμαθε πόσα ξόδεψα,άλλαξε χρώμα....
Αυτός είναι μουσικόφιλος κι όχι χαι φιντελίστας,αλλά ξέρει τι είναι χάι φάι και το θαυμάζει πλέον...
φιλε δεν καταλαβες για αυτον το hi end ειναι η κιθαρα .ακου μια κιθαρα 10000!!!!!

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Αυτό παραπάει...
Και πως εκφράζει τη μουσικοφιλία του?
Με χορό στα πανηγύρια?
Εντάξει κι εμένα μου αρέσει πολύ η οδήγηση για παράδειγμα,κι ας μην έχω πια Μ3,αλλά τουλάχιστον έχω αυτοκίνητο...
Ακούγοντας ραδιόφωνο, πηγαίνοντας σε συναυλίες. Λ.Σ.

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Ακούγοντας ραδιόφωνο, πηγαίνοντας σε συναυλίες. Λ.Σ.
Απλά δεν υπάρχει τέτοιος τύπος...
Όποιος δεν διαθέτει καν μέσα αναπαραγωγής δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε συναυλιακό χώρο...
Και μεταξύ μας, για πόσες συναυλίες μιλάμε ετησίως, με στοιχειωδώς ανεκτό ήχο?

sk

Reaction score
501

Μην ξεχνάτε ότι και τα πανηγύρια, συναυλίες είναι ...

:109:

Που μάλιστα προυπήρχαν της ηλεκτροδότησης και όλων των ηλεκτρικών μηχανημάτων (HighEnd και μη)

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Απλά δεν υπάρχει τέτοιος τύπος...
Όποιος δεν διαθέτει καν μέσα αναπαραγωγής δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε συναυλιακό χώρο...
Και μεταξύ μας, για πόσες συναυλίες μιλάμε ετησίως, με στοιχειωδώς ανεκτό ήχο?
Μπορεί στον περίγυρό σου να μην υπάρχουν τέτοιοι τύποι ή να μην έπεσε στην αντίληψή σου. Προσωπικά γνωρίζω αρκετούς. Στο εξωτερικό υπάρχουν πολύ περισσότεροι. Λ.Σ.

Reaction score
6
Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και μία φορά με ηλεκτρονική μουσική, γνωρίζει πως αυτή δεν υπάρχει χωρίς προιόντα Hi-Fi.

Απλό παράδειγμα:
Δείξτε μου ένα μουσικό που να χρησιμοποιεί synth για να γράψει μουσική και δεν χρησιμοποιεί monitor ηχεία π.χ. Κάπου θα πρέπει να συνδεθεί το όργανο.

Κρατήστε λοιπόν μια πισινή γιατί κάποια πράγματα δεν υπάρχουν χωρίς κάποια άλλα. :144:

Μεγάλε Jean Michel.... τα έχεις ανατρέψει όλα!

Οπότε η απάντηση είναι: Ηobby :139: :137:

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Μπορεί στον περίγυρό σου να μην υπάρχουν τέτοιοι τύποι ή να μην έπεσε στην αντίληψή σου. Προσωπικά γνωρίζω αρκετούς. Στο εξωτερικό υπάρχουν πολύ περισσότεροι. Λ.Σ.
Μη τρελλαθούμε τώρα...
Γνωρίζω κάποιους που εκ πεποιθήσεως δεν έχουν τηλεόραση και δεν παρακολουθούν τηλεόραση...
Γνωρίζω κάποιους που δεν έχουν αυτοκίνητο και εκ πεποιθήσεως δεν οδηγούν...
αλλά να πηγαίνει κάποιος σε συναυλίες ....και να ακούει μόνο ραδιόφωνο....τρίτο υποθέτω :143:...χωρίς ένα συστηματάκι...ένα mini...ένα φορητό...και να δηλώνει φιλόμουσος....!!!!!!!!
Μήπως είμαστε στο Μπαγκλαντές???

D

Deleted member 23222

Guest

Αν είμαι σπίτι και θέλω να ακούσω προπολεμικό ρεμπέτικο...
Θα ψάξω τη μπάντα των FM...κι αν δεν....
Φωνάζω τον Αγάθωνα στο σπίτι για live....ή
ντυνόμαστε και σβάρνα στου Ψυρρή για παραγγελιές...
Βάρβαρο και αντιοικονομικό το βρίσκω....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll