Χρειάζομαι αναβάθμιση?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
Απάντηση: Χρειάζομαι αναβάθμιση?

Το ερώτημα απαντήθηκε απόψε
Ναι,χρειαζόσουνα.
τώρα έχεις μηχάνημα που κουνάει τα Martin Logan.
Και όταν λέμε κουνάει το εννοούμε.

Και με ένα καλό dac τώρα και θα ακους τέλεια:114::414:

Reaction score
2.248

Λοιπόν χτες ήταν η πρώτη των νέων ενισχυτικών (προ & τελικός):626:.
Κώστας Παππάς και Εμμανουήλ (Manos58) παρόντες. Χρειάστηκε ή τέχνη του Μάνου να κόψουμε την πλάτη του ραφιού για να χωρέσει ο τελικός (70cm μήκος). Χωρίς τα παιδιά δεν υπήρχε περίπτωση να στηθούν τα μηχανάκια αφού έπρεπε να μετακομίσουμε ένα σύνθετο για να έχουμε προσβαση στα καλώδια.

Μάνο, Κώστα σας ευχαριστώ για την βοήθεια... (Δλδ όλη την δουλειά αυτοί την έκαναν :102:)

Τώρα για τις ακροάσεις... για εμένα ήταν ένα σοκ.
Τα ηχεία μου είναι τα ML ascent i (αντικατάστησαν τα ML SL3). Ενα δύσκολο ηχείο με υψηλές απαιτήσεις σε ενισχυτικά αφού είναι 4Ω και κατεβαίνουν στα 1,2Ω στις υψηλές.
Εεεε λοιπόν τα "εξαφάνισε" ο τελικός.... με την έννοια ότι "χάθηκαν" στον χώρο..... και μιλάμε για ηχεία 1,70 μέτρα !!! Μία τεράστια σκηνή που σε έβαζε "μέσα". Ελεγχος, δυναμικά, ταχύτητα, δύναμη... δύναμη και πάλι δύναμη και όλα αυτά τα κοσμητικά επίθετα που διαβάζουμε και ακούμε συχνά. Τα "κούνησε" πραγματικά..... και εμένα μαζί κυριολεκτικά.

Ο Μάνος λέει για καλό DAC επειδή έφαγε ξύλο από το αναλογικό μου. :126:

Reaction score
2.248

Hχειάρες!!

Με γειές τα ενισχυτικά γιώργο!
Σε ευχαριστώ Γιώργο. Είχα πολλές αμφιβολίες για την οδήγησή τους.....
Τα έχω ακούσει με πολλά ενισχυτικά αλλά ποτέ με μεγάλο class A. Εχουν τρομερές δυνατότητες αυτά τα ηχεία και πραγματικά είναι κρίμα που η ML δεν τα κατασκευάζει πια.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

H ισχύς δεν τα πολυνοιάζει.Όχι βέβαια ότι θα τους κάνει κακό(είναι το η/δ απο κάτω που τα θέλει τα βατάκια του).
Αλλά θέλουν ΡΕΥΜΑ.

Reaction score
3.980

Βρέ κφλίτσα καπετάνιε πούναι το τελεφώνημα?:138::138:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Υπάρχουν πιό κορυφαία .
Αλλά θα σου πω το μυστικό από κοντά μην το μάθουν κι άλλοι:136:

Reaction score
29.928

Γιώργαρε και πάλι μεγειές και καλοάκουστο το θηρίο.
Πήρες επιτέλους

ΕΝΙΣΧΥΤΗ

Το ήξερα οτι θα γ@μούσε και θα έδερνε, το πόσο δεν ήξερα.
Χωρίς να το εχω ακούσει απλά απο κουβέντες αντιλαμβάνομαι τι κάνει το τέρας.
Μπράβο και παλι.

Reaction score
2.248

Σάββατο βράδυ και είπαμε να μαζευτούμε να ακούσουμε τα ενισχυτικά στο σπίτι μου. Τα τηλέφωνα έπεσαν και κατά τις 18:30 αρχίσαμε να μαζευόμαστε. :102:
Antkots, Argi, Delamostre, John Markou, K.Pappas, Manos58, Ryk, Takis6c33, Vassilis M παρόντες.

Η αρχή έγινε με την αλλαγή του καλωδίου στο τελικό από τον Κ.Παππά (σε ευχαριστώ πολύ Κώστα) σε ένα μεγαλύτερο (2,5mm νομίζω) αφού το παλιό που είχα (ένα απλό 0,75mm) το έλιωσε και ένα νέο που είχα κάνει δεν δούλευε. Το παράξενο ήταν ότι με το που βάλαμε το νέο χοντρό καλώδιο και ανοίγαμε τον τελικό έριχνε την ασφάλεια του πίνακα (16Α)..... ενώ με το 0,75mm όχι:118:
Ούτε το ξεμάτιασμα που του έκανα δεν έπιασε, αλλά ούτε και οι προσευχές μας για να ανοίξει ο τελικός...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.212

Μη βάζεις καλώδια που δεν είναι Argi-approved! Τόσο απλό! :114:

Reaction score
2.248

Φυσικά το δούλεμα το έφαγε ο Κ.Παππάς που σχεδόν όλοι του επιτέθηκαν :143: για το καλώδιο που έιχε κάνει....
Ξαναβάλαμε το μικρό απλό και έπαιζε.... με το που βάζαμε το μεγάλο μπαμ και κάτω η ασφάλεια

Βέβαια ο ΠΑΠΠΑΣ είναι ένας και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ και μόνο με τον Jack Norris τον συγκρίνεις.
Δεν κάνει λάθος. Λάθος είναι το ρεύμα, ο πίνακας, η ΔΕΗ, ίσως και το φυσικό αέριο που δουλεύει το εργοστάσιο για να κάνει ρεύμα..... αλλά πότε καλώδιο που έχει φτίαξει. ΤΕΛΟΣ :444:

Εχεις μεγαλύτερη ασφάλεια? είπε...
Ναι έχω μία 25A αλλά τι σημασία έχει Mr Norris? Ιδια τάση περνούσε και πριν, ίδια και τώρα και πριν δεν έριχνε την ασφάλεια.... ενώ τώρα ναι.
Αφού μου έκανε μία ανάλυση περί ρεύματος, τασής, αντίστασης αγωγών (που δεν κατάλαβα τίποτα αλλά έκανα ότι καταλαβαίνω) του άλλαξα μπρίζα σε μία 25Α και μόλις τον ανοίξαμε, μετά από μία βύθιση όλου του φωτισμού στο σπίτι.... άνοιξε.

Φυσικά όλοι χαμήλωσαν τα μάτια (σαν να μην είπαν ποτέ τίποτα) και είπαμε το "πιστέυω" τρεις φορές :614: .........

Reaction score
2.248

Αφού περιμέναμε να ξαναζεσταθεί ο τελικός με ελαφρά κουβεντούλα (εκτός απο Vassili M και Μάρκου φυσικά που έχουν κέρδος 78db :116:) και ποτάκι αρχίσαμε τις ακροάσεις.
CD πρώτα και μετά βινύλιο..... Πολύ βινύλιο και πειραματισμούς με το gain και την ωμική αντίσταση βγάλαμε τα συμπεράσματα μας. Πριν όμως προχωρίσω καλό είναι να κάνω μία μικρή παρουσίαση του συστήματος που ακούσαμε.......

Reaction score
2.248

Εν αρχή η αναλογική πηγή. Είναι το Linn Sondek LP12, με εξωτερικό τροφοδoτικό Lingo, βάση trampolin MKII, βραχίονα ΙΤΤΟΚ ανακαλωδιομένο με kondo balance και με κεφαλή Benz Micro ace SL άνευ κελύφους

Reaction score
29.928

Γιατί βρε τρελαμένε αφαίρεσες το καπάκι της κεφαλής?

Reaction score
2.248

O βραχίονας.

Το phono stage είναι το RCM Sensor Prelude IC, παραμετροποιήσιμο και σε balance συνδεσμολογία από την κεφαλή με kondo B, VDH D501 silver προς το προενισχυτή με Monster 1000i xlr

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.430
Members
38.559
Νεότερο μέλος
Fotis A.