Χρειάζομαι αναβάθμιση?

Reaction score
2.248
Απάντηση: Χρειάζομαι αναβάθμιση?

Γιατί βρε τρελαμένε αφαίρεσες το καπάκι της κεφαλής?
Για να κατεβάσω το βάρος της κεφαλής στα 6,4gr και να εκμεταλευτώ την άριστη ιδιοσυχνότητα της συνεδρείας βραχίονα-κεφαλής στα 10,55Hz καθώς και την ελάχιστη αδράνεια του βραχίονα αφού το βαρίδι εξισορρόπισης βρέθηκε πολύ κοντά στο pivot.

Reaction score
2.248

Ο προενισχυτής είναι ένας line solid state class A balanced της Ελληνικής SPL

Ο τελικός είναι ο SM-1 class A της SPL που αναφέρουμε στο παρόν νήμα

Η συνδεσή τους είναι με XLR της Harmonic technology pro-silkway MKIII

Reaction score
2.248

τα ηχεία μου είναι τα υβριδικά ML ascent i και η καλωδίωση ήταν με MIT terminator bi-wire II, (σε αυτό ακόμα ψάχνομαι για να βρω την ιδανική)

Reaction score
2.248

Για ψηφιακή πηγή έχω σαν transport το Cairn fog και DAC to Theta Digital DS pro prime ii αναβαθμισμένο με balance εξόδους και καλώδιο διασύνδεσης τους το Theta.
DAC - προενισχυτής XLR του Χαιτας

Reaction score
2.248

Αυτή ήταν η απλή παρουσίαση του συστήματος.
Τα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν αρκετά αλλά θα σταθώ σε μερικά.

Ο χώρος
Για τα συγκεκριμένα ηχεία μικρός και δεν αντέχει υψηλές εντάσεις. Βέβαια δεν ακούω και με 125db αλλά υπάρχει πρόβλημα

Οι μεσουψηλές
Κάπου τις χάσαμε στην ακρόαση του Σαββάτου :135: Τυχαιό? δεν νομίζω. (πάλι καλώδια ήταν... αχ αυτά τα καλώδια)

Κατά τα υπόλοιπα περάσαμε υπέροχα με πολύ μουσική και ποιό καλά μετά σε σουβλατζίδικο στην Δράτσα όπου ο Μάρκου τσάκισε τα παστουρμαλί αφήνοντας τον Vassili M να τρώει τα νύχια του...:138:
Πέρασα ένα πολύ όμορφο Σαββατόβραδο και ευχαριστώ όλα τα παιδιά που με τίμησαν με την παρουσία τους και με έκαναν πλουσιότερο με τις γνώσεις τους και τις συμβουλές τους. Αυτό που μένει είναι η φιλία και η παρέα και πραγματικά αυτό είναι το κέρδος μέσα από το χόμπι μας !!!!

(Τώρα βαράτε !!!! τα είπα τα καλά :204::204:)

Reaction score
29.928

Γιατί ρε γιώργαρε ? μόνο 3 έφαγα, σχεδόν.Αφού το είπα , παιδιά πεινάω.
Τώρα αν ο bill έτρωγε τα νύχια του η τα κεμπάπ που τσάκισε μετά είναι άλλο θέμα.
Γεγονός παραμένει οτι ο χώρος σου δεν εχει καλή συνέργεια με τα ηχεία σου. Επίσης γεγονός παραμένει οτι αν εκεί πάνω που ήμουν εγω μισοάκουγα πρίμα , με το ηχείο στην κλίση μαμά , τότε εκεί κάτω που κάθεσαι εσυ , δεν ακούς πρίμα που να βαράς τον κώλο σου κάτω.Θέλουν κλίση τα ηχεία σου γιώργο , και ΠΡΕΠΕΙ να βγούν απο τις γωνίες που τα έχεις.Τουλάχιστον 10 -20 πόντους.
Για τα καβλώδια δεν ξέρω δεν τα άκουσα την πρώτη φορά.

Reaction score
2.248

Βρεεεε τις μπουκιές του Bill κοιτάς?
Εγώ σαν νέος Matsas έχω αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία που έχεις πάρει αγκαλιά τα κεμπάπ.... :136:

Εδώ μία pic από την παρέα στο μαγαζί :102:

Reaction score
2.248

Γεγονός παραμένει οτι ο χώρος σου δεν εχει καλή συνέργεια με τα ηχεία σου. Επίσης γεγονός παραμένει οτι αν εκεί πάνω που ήμουν εγω μισοάκουγα πρίμα , με το ηχείο στην κλίση μαμά , τότε εκεί κάτω που κάθεσαι εσυ , δεν ακούς πρίμα που να βαράς τον κώλο σου κάτω.
Να ο Τάκης φταίει που ξέχασε τα όργανα στο σπίτι....
Οι υψηλές στα ESL είναι ζόρι πραγματικά... Το κατά Roger Sanders ευαγγέλιο των ESLs λέει:

Inductance

All transformers have leakage inductance. This inductance interacts with the capacitance of an ESL to form an L/C (inductance/capacitance) resonant circuit. This produces an undesirable, high-frequency, resonant peak in the frequency response of the ESL.

It is essential that this resonance be kept in the supersonic region (well above 20 KHz) so that it doesn't alter the high frequency response of the speaker. Since the capacitance of the ESL is fixed, the only way to get the resonance high is to build a transformer with very low leakage inductance.

Designing and building very low leakage inductance transformers that will operate over a wide frequency range and at high voltages is extremely difficult. One of the reasons that some ESLs sound better than others is the design and quality of their transformers.

Inductance is a big problem with ESLs due to the L/C resonance described above. ESL manufacturers expend great effort to obtain transformers with low inductance. So it is vitally important that the cables have low inductance too. If the cables add a lot of inductance to the circuit, they can undo the transformer designer's best efforts and drag the high frequency resonance down into the audio range where it will adversely affect the sound of the speakers.

Inductance in a speaker cable is largely determined by the area between the conductors. Most speaker cables have conductors that run side by side ("twin-lead"). These conductors are separated by a small distance, so have moderate inductance. Therefore, twin-lead cables do not have the low inductance desired for the best performance when driving ESLs.
Some cables use many small wires that are woven together. This reduces inductance greatly, but at the cost of increased capacitance.

Τα καλώδια είναι αυτά
http://www.goertzaudio.com/contents/en-us/d16_MI_Speaker_Cables.html

Τώρα βάζω στον κουμπαρά να τα αγοράσω :102:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Μπορώ να σου στείλω ένα ζευγάρι ΜΙ2 για δοκιμή και μου στα στέλνεις πίσω όταν ξεμπερδέψεις.

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Χρειάζομαι αναβάθμιση?

Μπορώ να σου στείλω ένα ζευγάρι ΜΙ2 για δοκιμή και μου στα στέλνεις πίσω όταν ξεμπερδέψεις.
Σε ευχαριστώ πολύ !!!! Θα ήθελα να τα δοκιμάσω πριν τα αγοράσω και δεν γνώριζα που θα βρω για δοκιμή :119:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Μόνο ο μισός Αντώνης έχει βγει νεταρισμένος
Οι υπόλοιποι στο φλου είμαστε.......στο φυσικό μας δηλαδή.

Reaction score
1.788

και μην ξεχασουμε να πουμε για τον Μαρκου που δεν μας αφηνε να φυγουμε για τα ματια της ωραιας κυριας που φαινεται στο βαθος!!!! χχα!!α χα χα !! τελικα το πιοτι σε κανει και τα βλεπεις ολα....:119::116:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Ρε τι'σαι συ ρε...Που το θυμήθηκες αυτό;
Όντως ο Γιάννης μόλις έμαθε οτι έφυγε ο σύζυγος ήθελε να ξενυχτήσουμε εκεί ...παρέα με την κοπέλλα......αχόρταγος άνθρωπος ,ανικανοποίητος.Και την ξεματιάστρα του Αρβανικ που έστειλε στον Βλάση ήθελε ν'αρπάξει....τσ τσ τσ τσ :410::410:

Reaction score
2.248

Να συνεχίσω με τα τεστάκια...
Παίξαμε με την παραμετροποίηση του stage σε κέρδος και ωμική στο ίδιο track, στην ίδια ένταση και οι διαφορές ήταν ακουστές.

- Ο ήχος μαλακώνει όταν υποοδηγείς τον ενισχυτή χάνοντας σε μικροδυναμικά (οοο ναι και όμως ζουν και είναι αναμεσά μας) κάνοντας το άκουσμα ποιό smooth (μουσικό όπως λέμε) μειώνοντας την παραμόρφωση (όσο αυξάνουμε το κέρδος μειώνεται το SNR και αντίστροφα)
- Ο ήχος γίνεται ποιό τραχής (επιθετικός) όταν αναβάζαμε το κέρδος, αλλά μαζί με αυτό και λεπτομερής

Η Benz φορτώνεται >120Ω
Εδώ οι γνώμες διαφέρουν... Εμένα και του Antkots μας άρεσε στα 400Ω (λόγω εστίασης) ενώ οι υπόλοιποι θεώρησαν το άκουσμα στα 200Ω ποιο ομοιογενές. Μια φορά σε κανέναν δεν άρεσε όταν την φορτώσαμε στα 1000Ω παρόλο που είχε openess. (εμένα μου ακούγεται πριμαντόνα στα 1000Ω)

Υποκειμενικό άκουσμα αλλά ενδιαφέρον να ακούς τις αλλαγές.:123:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Mπραβο βρε λεβεντες.........το καλλιτερο απο ολα τελικα ειναι οι ακροασεις με καλη και ζορικη παρειτσα .....τελος!!!!!!!!!!!

Βλεπω αγαπημενες φατσες να τσακιζουν τσιτσι και λουκανικουμπες μετα την ακροαση και το τεστ ακοης απο τα εργαλεια του Γιωργου!!!

Τι ακουσατε βρε?
24-96 ακουσατε.....?
Γιωργαρα αν κρινω απο τον ενισχυτη του Μανου λογικα το χ2 τερας που σου εφτιαξε ο Μιχαλης πρεπει να σπαει κοκκαλα βρε φιλε.......ετσι δεν ειναι?

Βεβαια το επομενο τεστ θα πρεπει να γινει με καποιον νεο κονβερτορα και αρχεια πανυψιλης:143:αναλυσης για να δουμε που παει το πραμα με το συγκεκριμενο σεταπιον!!!!!

Πολλα μπραβο βρε και απο μενα και ευχομαι καποια στιγμη να μπορεσω να παρεβρεθω στο τσαρδι σου για ακροαση!!!!!!

:143::143:

Reaction score
2.248

Βλάση ο τελικός σπάει κόκκαλα φίλε μου αλλά ποιό ενδιαφέρον θα είχε να τον φέρω στο τσαρδί σου που έχεις ένα έτοιμο σεταπ να τον δούμε με τα B&W σου.....
Εμένα θέλει πολύ δρόμο ακόμα το σεταπ μου αφού μαζί με την δύναμη (που είναι τεράστια) ήρθαν παρέα και τα προβλήματα του χώρου μου που πρέπει τώρα να παλέψω. (αφού καταφέρω και βγάλω πρώτα τις υψηλές από τα ηχεία)

Τον νέο κονβέντορα θα ήθελα να τον ακούσω στο σεταπ μου κάποια στιγμή.
Φυσικά στο επόμενο meeting σε περιμένω :102:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Βλάση ο τελικός σπάει κόκκαλα φίλε μου αλλά ποιό ενδιαφέρον θα είχε να τον φέρω στο τσαρδί σου που έχεις ένα έτοιμο σεταπ να τον δούμε με τα B&W σου.....
Εμένα θέλει πολύ δρόμο ακόμα το σεταπ μου αφού μαζί με την δύναμη (που είναι τεράστια) ήρθαν παρέα και τα προβλήματα του χώρου μου που πρέπει τώρα να παλέψω. (αφού καταφέρω και βγάλω πρώτα τις υψηλές από τα ηχεία)

Τον νέο κονβέντορα θα ήθελα να τον ακούσω στο σεταπ μου κάποια στιγμή.
Φυσικά στο επόμενο meeting σε περιμένω :102:
Ειδικα τωρα που δεν εχω τελικο....ελα εχτες να τον τσεκαρουμε με τα γαδουρια τα 802!!!!!!!!!!!!!!!
Το Σαββατο ειναι καλα????

:126::116:

Reaction score
2.248

Καλό ακούγεται και μπορεί να γίνει εάν υπάρχει βοήθεια στην μεταφορά του στη Κόρινθο.
Το αυτοκινητό μου δεν τον χωράει μια φορά. Εαν ο Εμμανουήλ μπορεί να τον μεταφέρει με το δικό του είμαι μέσα :116:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.429
Members
38.558
Νεότερο μέλος
173panos