Χρειάζονται τα δίπολα "κατεύθυνση"???

Reaction score
62
Επειδή έχω μιά διαφωνία μ' ένα φίλο μου, για το αν τα δίπολα που έχουν εγκατασταθεί ψηλά, κοντά στο ταβάνι, χρειάζονται κλίση προς τη θέση ακρόασης, θα ήθελα τα φώτα σας: Ως γνωστόν τα μονόπολα ηχεία, λόγω του ότι είναι "κατευθυντικά", χρειάζεται να "βλέπουν" τη θέση ακρόασης, όταν είναι ψηλά με κλίση προς αυτή για σωστό ήχο. Ισχύει όμως και για τα δίπολα κάτι τέτοιο, ή λόγω της κατασκευής του ηχείου δεν θα πετύχεις κανένα αποτέλεσμα ή, στην χειρότερη, θα χειροτερέψεις και το ήχο αν τους δώσεις κλίση??

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
επειδης εχω παιξει με πολλα δυπολα ,εχω καταλαβει οτι για να αποδοσουν αυτο που μπορουν θελει πειραματισμο και προσωπικο γουστο
ολα τα αλλα ειναι απλες οδοντοκρεμες

Reaction score
384
Δεν χρειαζονται κλιση, και μην ξεχνας οτι τοποθετουνται ετσι, ωστε καμια απο τις πλευρες που ειναι τα τουιτερ του, να μην ''ριχνει'' στη θεση ακροασης.

Reaction score
10
Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει τα surrounds να βλεπουν τη θεση ακροασης.
Ο σκοπος τους ειναι να ειναι αορατα και οχι να εντοπιζονται.
Με αυτο το τροπο χανεις ολη την αισθηση του χωρου. Πολλοι νομιζουν οτι οταν ακουν τα πισω ηχεια εχουν κανει καλη δουλεια...καθε αλλο.

Για περισσοτερα διαβασε εδω. Αυτο ισχυει για ολα τα ηχεια ανεξαρτητου μαρκας. Αν ανοιξεις το manual των ηχειων σου θα το διαπιστωσεις.

Επισης το γνωστο ...κολπο ...στη περιπωση που τα ηχεια ειναι κοντα στο ταβανι, ειναι να τα γυριζουμε αναποδα, ωστε το tweeter να κερδισει αποσταση απο το ταβανι.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Χρειάζονται τα δίπολα "κατεύθυνση"???

Οταν λες ''εχουν τοποθετηθει ψηλα'', ποσο εννοεις?

Reaction score
54
Επειδή έχω μιά διαφωνία μ' ένα φίλο μου, για το αν τα δίπολα που έχουν εγκατασταθεί ψηλά, κοντά στο ταβάνι, χρειάζονται κλίση προς τη θέση ακρόασης, θα ήθελα τα φώτα σας: Ως γνωστόν τα μονόπολα ηχεία, λόγω του ότι είναι "κατευθυντικά", χρειάζεται να "βλέπουν" τη θέση ακρόασης, όταν είναι ψηλά με κλίση προς αυτή για σωστό ήχο. Ισχύει όμως και για τα δίπολα κάτι τέτοιο, ή λόγω της κατασκευής του ηχείου δεν θα πετύχεις κανένα αποτέλεσμα ή, στην χειρότερη, θα χειροτερέψεις και το ήχο αν τους δώσεις κλίση??
Ποτε μα ποτε τα κατευθυντικα δεν πρεπει να βλεπουν τη θεση ακροασης με κλιση, αυτο ειναι εντελως λαθος.
Οσο αφορα τα διπολα απαντησε ο DIMITRIS.

Reaction score
4
Μα ποσο υψος εχει το ταβανι?)(
Μα τι ρωτας και εσυ βρε παιδακι μου.
ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΛΙΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ειναι αυτα. Δεν θα ειναι ψηλα? :cool_11:
Τα εχεις πολυ ψηλα Νικο ειναι αληθεια. Αλλα μηπως ακους και surround εσυ ποτε σου για να σε προβληματισει? :happy_8:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Χρειάζονται τα δίπολα "κατεύθυνση"???

Τερη δεν μιλαμε για τα δικα μου ,τα οποια δεν ειναι διπολα και τα εχω γυρισει αναποδα δλδ το tweeter κατω.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos