Χριστουγεννιατικη Απορια 2 ... Υπαρχει Φτωχια Ή Οχι?

Reaction score
7
Υπαρχει ''φτωχια'' ή οχι?

Περιμενω αποψεις... και ποσοστα στον πλυθισμο....
Υπαρχει ΦΤΩΧΙΑ και ''φτωχια''.

Οι καιροι ειναι δυσκολοι, αλλα τοσο πολυ που κλαιγονται ολοι οτι ΔΕΝ εχουν λεφτα?
Και τι εννοουν με το ''Δεν εχουμε λεφτα?''? = ''Δεν εχουμε λεφτα να αγορασουμε 1 κιλο φετα'' ή ''Δεν εχουμε λεφτα να τρωμε ΕΞΩ καθε μερα φετα'' ?.

Μηπως ειμαστε λιγο κλαψομ**ν*δες?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Εξαρτάται πως ορίζει κάποιος την φτώχια...

Υπάρχουν πολλοί (κυρίως συνταξιούχοι, άνεργοι κλπ κλπ) οι οποίοι τα βγάζουν πέρα δύσκολα με πολύ μικρό εισόδημα...

Υπάρχει όμως και η μεσαία τάξη που προσπαθεί να ζήσει ως μεγάλη και πλακώνει τα δάνεια και τα έξοδα για να συνειδητοποιήσει αργότερα ότι δεν τα βγάζει πέρα...

Αυτοί δεν είναι θύματα της φτώχιας αλλά της βλακείας που τους δέρνει...

Reaction score
666
Όντως οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά και η κλάψα είναι χαρακτηριστικό κάποιων που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους εξοικονομώντας περισσότερα χρήματα.

Πάντως συνεχώς όλα ακριβαίνουν και αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Θα φτάσουμε να
βγάζουμε χρήματα ίσα για να ζούμε.

Υπάρχει όμως και η μερίδα των ανθρώπων που δεν κάνουν καλή διαχείριση στα οικονομικά τους ή που παίρνουν δάνεια μη μπορώντας έπειτα να τα αποληρώσουν.
Η Τράπεζα δεν σου δίνει παρά μόνο όταν ξέρει ότι θα κερδίσει από εσένα!

Δεν ασχολούμαι και πολύ αλλά νομίζω ότι ο νειοέλληνας τα θέλει όλα έτοιμα, δικά του, ανέξοδα και χωρίς κόπο.
ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ!

Reaction score
14
Η αλήθεια είναι στη μέση.

Είμαστε φτωχοί για να ακολουθούμε το life style αλλα πλούσοι για να τα βγάζουμε πέρα.
Ειδικά τα μέλη του φόρουμ.

Reaction score
49
Είναι όλα θέμα διαχείρησης!
Αν κάποιος παίρνει μισθό 800 ευρώ πχ και θέλει να κάνει ζωή που αντιστοιχεί σε 1000 ευρώ (ναι, ακόμα και για τέτοια μικρή διαφορά μιλάμε.....) μήνα παρά μήνα τα 200άρια θα έχουν γίνει 2000αρα και μετά 10000άρα.........

Οπότε τι θα κάνει?
Θα πάρει δάνειο!
Και πότε θα το αποπληρώσει?
Του αγίου..... ανήμερα!
Γιατί έχει μάθει στην πιο ακριβή ζωή ΚΑΙ δεν θέλει να χάσει κάτι από αυτήν!

Δείτε γύρω σας..........
Όλοι με καινούρια αυτοκίνητα των 60 δόσεων και αν τους γυρίσεις ανάποδα πέφτει δεν πέφτει 5ευρώ!

Πηγαίνετε μέχρι τα μπουζούκια.......
Όλη την βδομάδα κλαίγονται αλλά στα μπουζούκια πρώτοι!
Μπορεί να πήραν φέτα (που λέει και ο Ανδρεάδης) βερεσέ αλλά το μπουκαλάκι μπουκαλάκι!!

Ρίξτε και μια ματιά στα λοττατζίδικα!!
Οικοδόμοι, μεροκαματιάρηδες Παρασκευή βράδυ (με το βδομαδιάτικο στην τσέπη) ΠΡΙΝ καλά καλά αγοράσουν γάλα για τα παιδιά τους παίζουν 150ευρα και 200ευρα σε ΛΟΤΤΟ/ΠΡΟΤΟ/ΚΙΝΟ/ΛΑΧΕΙΑ/ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ..............

Αστε τους να κλαίνε!
Μόνοι τους τα κατάφεραν οι περισσότεροι.

Χωρίς βέβαια να υποστηρίζω ότι δεν υπάρχουν χαμηλές οικονομικά τάξεις.....
Ειλικρινά με στεναχωρεί η γιαγια ή ο παππούς που μετά από τόσα χρόνια δουλειάς παίρνει σύνταξη 300 ή 450 ευρώ...........
Και απορώ πως τα καταφέρνουν..........

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Η μητέρα μου που βγήκε στην σύνταξη προ 3ετίας παίρνει το φοβερό ποσό των 329€ για σύνταξη. Σκέφτομαι να τις αγοράσω χρηματοκιβώτιο για να τα φυλάει...

Reaction score
1
Πάντως, οι διάφορες μετρήσεις και τα νούμερα περί ανεργίας, φτώχιας κτλ..δεν έχουν βάση σε μια χώρα σαν την Ελλάδα. Και αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι ο δείκτης της Παραοικονομίας (δηλαδή του "θορύβου" του συστήματος) είναι πολύ-πολύ μεγάλος σε σχέση με την οικονομία της χώρας. Γι'αυτο και είναι γνωστό στην οικονομική θεωρία γενικα, ότι δεν μοντελοποιείται εύκολα η Ελληνική οικονομία.

Γενικά, σαν χώρα έχουμε κάποιες ιδιαιτερότητες πού είναι πολύ σημαντικές. Π.χ.. μπορει όντως η σύνταξη ενός αγρότη μπορεί να είναι πολύ μικρή, αλλά συνήθως ο ίδιος έχει ιδιοκτησία και μπορει να προμηθευτεί βασικά πράγματα (λάδι, αλεύρι, κτλ..) μέσω ανταλλαγής η να έχει την δική του μικρή παραγωγή να τον στηρίξει, γεγονός πού δεν δίνει την σωστή εικόνα για την πραγματική καταστασή του, σε αυτούς πού κάνουν μετρήσεις και θεωρητικά μοντέλα. Το συνολικό δηλαδή εισόδημα του είναι μεγαλύτερο απο το υπολογισθέν..

Αντίστοιχα, στο θέμα της ανεργίας, στην Ελλάδα υπάρχει μέχρι μεγάλη ηλικία προστασία από την οικογένεια (και τροφοδοσία...;-)), οπότε υπάρχει και μεγαλύτερη ασφάλεια...γεγονός σπάνιο στο Εξωτερικό...αλλά και λιγότερο κυνικό..

Αν ορίσουμε την φτώχεια με βάση το πώς ορίζεται στην Αγγλία ή την USA (εκεί συνήθως μετρούν αυτούς πού είναι άστεγοι κτλ..), ευτυχώς είμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο.

Αλλά...και εγώ θλίβομαι όταν βλέπω ανθρώπους πού δουλεύανε μια ζωή να έχουν τέτοια μεταχείριση από την πολιτεία (συντάξεις κτλ..).

Μου ήρθαν τώρα στο μυαλό τα περίφημα εορτοδάνεια διακοπών.....Δεν είναι τουλάχιστον χαζό, να μην έχεις να περάσεις και απο την άλλη να δανείζεσαι απο τράπεζα για διακοπες κτλ....Έχει δίκιο ο Γιάννης..όπως στρώσεις θα κοιμηθείς...

Reaction score
7
Η μητέρα μου που βγήκε στην σύνταξη προ 3ετίας παίρνει το φοβερό ποσό των 329€ για σύνταξη. Σκέφτομαι να τις αγοράσω χρηματοκιβώτιο για να τα φυλάει...

Αν ξεραμε ποσο συνταξη θα παρουμε οταν ερθει η ωρα καλα θα ηταν.
Αλλα επειδη δεν ξερουμε φροντιζουμε απο πριν να εχουμε καβατζα (βλ. ασφαλιση σε ιδιωτικες εταιριες) αντι να περιμενουμε το ΙΚΑ και τα αλλα ταμεια...

Καλο... Η μητερα σου παιρνει 329 και εγω εχω κρατησεις 250... ΠΟΣΑ θα παρω εγω μολις ερθει η ωρα μου????

Τελικα πιστευω οτι θα ηταν καλυτερα να εχουμε επιλογη ασφαλιστικου φορεα μεταξυ ιδιωτικου και δημοσιου...

Reaction score
14
xm..xm. για να έχεις 250 κρατήσεις τότε παίρνεις +1100...δεν σε βρίσκω και άσχημα.

Ερώτηση...αυτός είναι ο βασικός μισθός των συντονιστών? χαχαχα

Reaction score
7
Κε ΔημήτρηΤ, γενικά συμφωνώ μαζί σας αλλά διαφωνώ στο εξής: Μπορεί να υπάρχουν στην αγροτική οικογένεια κάποια εισοδήματα που δεν εμφανίζονται στο μοντέλλο αλλά υπάρχουν και κάποια έξοδα που δεν τα έχει ο αστός πχ o γιατρός ή το φαρμακείο, που δεν είναι στο χωριό και πρέπει να πάει σε διπλανό ή στην πόλη, δεν έχει σουπερ-μαρκετ και απο τον μπακάλη του χωριού οι τιμές δεν είναι ίδιες, ότι θέλει να ψωνίσει πρέπει να πληρώσει την διαδρομή κλπ.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
εκτός των αγροτών υπάρχουν και άλλοι χαμηλοσυννταξιούχοι...
Δεν είναι δυνατον να δουλεύεις μια ζωή και να πληρώνεις τα άντερά σου και στο τέλος να σου δίνουν πενταροδεκάρες...

Reaction score
49
εκτός των αγροτών υπάρχουν και άλλοι χαμηλοσυννταξιούχοι...
Δεν είναι δυνατον να δουλεύεις μια ζωή και να πληρώνεις τα άντερά σου και στο τέλος να σου δίνουν πενταροδεκάρες...

Σπύρο αυτά δεν τα σκέφτονται οι "μεγάλοι".
Αυτοί είναι οι ΠΡΩΤΟΙ που θα ζητήσουν αυξήσεις (και θα τις πάρουν.......) και οι συντάξεις τους θα είναι τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερες από της μητέρας σου ή του πατέρα μου!!
Και μάλιστα συνταξιοδοτούνται με μόλις 2 τετραετίες "κουραστικής & επίπονης" εργασίας στα έδρανα της βουλής........ :evil: :evil: )

(ακόμα θυμάμαι τον τέως προπονητή, νυν βουλευτή Ιωαννίδη να γκαρίζει ότι οι μισθοί των βουλευτών δεν τους φθάνουν ούτε για τα γραμματόσημα.............
Ρε ούστ................)

Αλλά είπαμε...........μετά τους Ολυμπιακούς θα μάθουμε να κάνουμε οικονομία! :evil:

Reaction score
7
Ναι και αν αφαιρεσεις και τις κρατησεις... και προσθεσεις τον ενα μηνα για να κλεισεις ραντεβου στο ΙΚΑ...

Ειναι ο μισθος αν εχεις προϋπηρεσια και σε αλλα site...

Reaction score
14
Μπορεί όμως να γίνει ο καθένας βουλευτής..?? Αν τα καταφέρεις,τότε...πάρε και τα χρήματα.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa