Χρονική ευθυγράμμιση sub

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.671
Συνεχίζω δηλαδή να προτείνω απλή ρύθμιση φάσης στο σημείο κρος με τόνο στη συχνότητα κρος (καθόλου δεν υποτιμώ τη διαδικασία), και τοποθέτησή τους σε τυχαίες θέσεις στις άκρες του χώρου ακρόασης για πχ 4 σαμπ, στο μέσο χρήστη (χωρίς να υποτιμώ τις γνώσεις του ή τις δυνατότητες αντίληψης στον ήχο), ο οποίος τυπικά δεν πρόκειται να προμηθευτεί εξαιρετικά μεγάλης ισχύος σαμπ, ούτε κατασκευασμένα για βέλτιστο ιμπαλς, με πολύ χαμηλές παραμορφώσεις, για πολλούς και γνωστούς ευνόητους λόγους.

Οπότε η καλύτερη απόκριση στο γράφημα που έβγαλες, είναι τελικώς και η επιθυμητή, κι όχι άλλο ψάξιμο, που θα καταλήξει στην ανάγκη για πολλαπλάσια σαμπ μεγαλύτερων δυνατοτήτων για τον ίδιο χώρο....
 

Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
Μάλιστα, μια μυρωδιά την πήρα. Θα το δω πιο αναλυτικά το θέμα μόλις βρω χρόνο γιατί όπως είπα έκανα απλώς μια γρήγορη μέτρηση για να δω πως παίζει εκεί το δεύτερο. Θα το ξαναβάλω μια μέρα, θα κάνω μετρήσεις πιο σοβαρά, θα παίξω με την ευθυγράμμιση και το Cross, θα δω και το tool που πρότεινε ο dimi και θα ακούσω κιόλας γιατί τώρα δεν πρόλαβα.

Ευχαριστώ όλους τις πληροφορίες.
 

Μηνύματα
175
Reaction score
53
O Rew simulator δείχνει ότι αν πολλά σαμπ ευθυγραμμιστούν μεταξύ τους, χαλάει η απόκριση. Αυτό μου φαίνεται λογικό μια και η ομαλή απόκριση που επιτυγχάνεται με πολλά σαμπ οφείλεται σε τυχαίες αλληλοακυρώσεις, όπως λέει ο φιλόσοφος. Αν τα ευθυγραμμίσεις και αναλόγως θέσεων τοποθέτησης πάντα, οι αλληλοακυρώσεις μπορεί, και συνήθως είναι μικρότερες.

Επίσης, μοντέλα όπως το single kai double bass array χαλάνε αν τα σαμπς ευθυγραμμιστούν.

Βέβαια στην εποχή του dirac bass management για τους πτωχούς και του τρίνοφ για τους φραγκάτους :spiteful:, η κουβέντα είναι κάπως φιλολογική. Καλύτερα μάλλον θα κάνουν την ευθυγράμμιση αυτά από ότι εμείς.
Αγόρινα καλησπέρα το οντισι μου βγάζει διαφορετικές αποστάσεις απότι το πρόγραμμα αυτό του simulator δεν ξέρω τον λόγο όμως επίσης στο πρόγραμμα μπορείς να βάλεις delay πως μπορώ να το μετρήσω και να το περάσω ακριβώς από Δευτέρα Τρίτη θα έχω το μικρόφωνο λογικά αλλά εδώ τι μπορώ να κάνω??
 


Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.302
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top