Χτιζοντας τον Ηχο.....απο τα Μπετα!!..Την Ακουσα Pt. II

Reaction score
0

The Snake Raiders.

Μac:κοιταχτε τα σκοτωσα!!!
Κοψ:Πρεπει να εχει μεινει αλλο ενα ,κατω απο τον καναπε.

Reaction score
0

Ο Λακκος με τα...Φιδια

CD αναφορας ,ντεσιμπελομετρο,τσιγαρα,φραπεδες,κομπολοι,γεματο πορτοφολι και .....καλη διαθεση.
Οτι χρειαζεται κανεις για μια ακροαση καλωδιων.

Reaction score
0
Τα ματια των πρωταγωνιστων εχουν καλυφθει για να θεωρηθει η ακροαση Blind Test. :lol: :lol:

Reaction score
3.609
Ευχαριστούμε για άλλη μα φορά τον Γιώργο Αναμουρλίδη για το hosting της συνάντησης.

Το σύστημα του Γιώργου ανταποκρίθηκε ανάλογα με το κάθε καλώδο που ήταν συνδεδεμένο και έπαιζε κάθε φορά. Οι διαφορές ήταν ξεκάθαρες.
Τα Tannoy TD12 και τα συνοδά της McIntosh διαθέτουν τις υψηλές προδιαγραφές που απαιτούνται για να πραγματοποιηθεί  μια αξιολόγηση ακριβών καλωδίων.

Το καλώδιο που μου κάθησε εμένα καλύτερα ήταν ένα από αυτά  που έφερε μαζί του ο Γ.Κοψ.  και συγκεκριμένα το NBS.  Δεν είχε κάτι το εντυπωσιακό ούτε την τρομερή ταχύτητα που είχαν κάποια άλλα καλώδια της δοκιμής μας. Είχε όμως μια ουδέτερη και ασυμπίεστη ηχητική συμπεριφορά σε όλο το συχνοτικό φάσμα.   θα έλεγα ότι το NBS είναι ένα καλώδιο φτιαγμένο για τους μουσικόφιλους. Το χαμηλό του δεν  κουράζει ούτε μπουμάρει σε υψηλές εντάσεις.  Η μεσαία περιοχή ήταν φυσική, το ίδιο και οι υψηλές. Δεν είχε βέβαια τα  στοιχεία εντυπωσιασμού που θέλουν ορισμένοι. Το καλώδιο αυτό δεν εντυπωσιάζει με το πρώτο άκουσμα. Το  χαρακτηρηστικό αυτό του στερεί τη δυνατότητα να πάρει τον τίτλο του νικητή του showroom.
Αυτό το καλώδιο θα μπορούσε να δώσει βέβαια μαθήματα αρμονίας και μουσικότητας ακομα και στο Valhala της Nordost που κοστίζει τα τριπλάσια χρήματα από το NBS.

To Valhala με εντυπωσίασε αρχικά σε όλους τους τομείς. Διέφερε από όλα τα άλλα καλώδια. Στην αρχή είπα από μέσα μου ότι αυτό το καλώδιο δεν είναι δυνατόν να είναι ένας απλός αγωγός ηλεκτρικού ρεύματος αλλά κάτι άλλο που δεν είχε κατασκευαστεί από ανθρώπους στη γη.  Το μέγεθος της πληροφορίας που έβγαζε αυτό το καλώδιο μέσα από το σύστημα ήταν εξωπραγματικό. Ηταν σαν να άκουγες 20 Hi-End καλώδια μαζί συνδεδένα παράλληλα με τον ενισχυτή.
Μετά από 3 λεπτά της ώρας το Valhala  άρχιζε να με κουράζει. Το καλώδιο φώναζε σαν να μου έλεγε βγάλε με γιατί δεν αντέχω άλλο.  Η ένταση ανέβηκε από μόνη της και το καλώδιο ήταν έτοιμο να εκραγεί και μαζί με αυτό και τα αυτιά μου. Μπείκε τόσο εντυπωσιακά στην αρχή που κουράστηκε στη συνέχεια. Μου θύμιζε έντονα ένα άπειρο αθλητή δρομέα που βαζει όλη του τη δύναμη στην αρχή αλλά στη συνέχεια χάνει τις δυνάμεις του και κουράζεται.
Το Valhala δεν ήταν το καλώδιο που φτιάχτηκε για μένα. Λυπάμαι Nordost. Μπορεί να κατασκέυασες ένα κορυφαίο καλώδιο για τον μέσο Αμερικάνο χαΙεντά αλλά όχι για μένα τον Ελληνα που αγαπώ τη ζωή, τη θάλασσα , τον έρωτα και τη μουσική. Θέλω να ξεχάσω την υψηλή τεχνολογία και την πίεση που δέχομαι καθημερινα στη δουλειά μου και να χαρώ τις λίγες στιγμές που έχω στη διάθεσή μου για να απολαύσω αυτά που μου χάρισε η φύση. Μην με πιέζεις να πάω εκεί που θέλεις εσύ.

Το καλώδιο ιδιοκατασκευής μου ευτυχώς έπαιξε αξιοπρεπέστατα. Δεν θα το αγόραζα όμως αν κόστιζε τα ίδια χρήματα με το NBS ή το Lieder. Αν δεν είχα άλλη επιλογή θα αγόραζα σιγουρα ένα από αυτά τα δύο που ήταν και πιο όμορφα είχαν και κάτι το ξεχωριστό ηχητικά.
Το δικό μου είχε άριστη απόσβευση στα χαμηλά, απόλυτα κεντραρισμένη στερεοφωνική εικόνα και ικανό  βάθος σκηνής. Υστερούσε σε σώμα μεσαίας περιοχής και  δεν ήταν τόσο ζεστό όσο ήθελα στις υψηλές. Πρέπει να επέμβω να κάνω κάτι.  Αυτό το καλώδιο, ως έχει,  βγάζει στη φόρα τις αδυναμίες του ψηφιακού μέσου και δεν συγχωρεί τις μέτριες ηχογραφήσεις.  Με αναλογική πηγή αλλάζει τελείως συμπεριφορά. Αλλά όπως είπαμε, έχω πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μου για να το τελειοποιήσω. Δεν είναι το δικό μου καλώδιο αυτό που θα κλέψει την παράσταση σε ένα συκριτικό. Εμένα βέβαια με καλύπτει προς το παρόν αυτό το καλωδιο γιατί δεν μου πάει να διαθέσω 2 χιλιάρικα ευρώ για να πάρω ένα άλλο.

Μετά την ακρόαση κάναμε πολύ καλή παρέα με όλα τα παιδιά. Φάγαμε, ήπιαμε και γελάσαμε.  Φάγαμε και υπέροχα γλυκά και παγωτά.
Επέστρεψα στο σπίτι κατά τις 4 το πρωϊ.
Σήμερα αισθάνομαι λίγο κουρασμένος αλλά θα συνέλθω γρήγορα.

Παιδιά σας ευχαρστώ για την ωραία βραδιά. Οπως πάντα περνάμε καλά. Πάντα τέτοια και να είμαστε όλοι καλά.

Reaction score
3.609
Θα ήθελα πολύ να ακούσουμε τα ίδα καλώδια κάποια στιγμή και στο δκό μου σύστημα. Ισως και να ακούσουμε κάτι δαφορετικό. Τα Dynaudio έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από τα Tannoy. Αν και πιστεύω ότι τα πολύ ζωντανά καλώδια θα μας κουράσουν περισσότερο στο δικό μου σύστημα το οποίο φαίνεται ότι προτιμά τα ουδέτερα καλώδια με ρυθμικό και ελεγχόμενο μπάσο.
Τα καλωδα θα τα δοκιμάσουμε με προ και τελικο της Cary.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.008
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να είχατε μαζί σας ένα μετρητικό μικρόφωνο κι ένα αναλυτή φάσματος, και να παίρνατε με κάθε καλώδιο μια απόκριση με ροζ θόρυβο.

Ίσως στο επόμενο συγκριτικό, τι λέτε?

Reaction score
3
costas EAR said:
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να είχατε μαζί σας ένα μετρητικό μικρόφωνο κι ένα αναλυτή φάσματος, και να παίρνατε με κάθε καλώδιο μια απόκριση με ροζ θόρυβο.

Ίσως στο επόμενο συγκριτικό, τι λέτε?
Oλα αυτά υπάρχουν,τα έχω,απλώς δεν προλαβαίναμε να τα κάνουμε όλα μαζί.

Reaction score
3.609
Ποτέ δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα με αυτό τον τρόπο.
Απλά δεν περνάνε στο μικρόφωνο παράμετροι όπως στερεοφωνική εικόνα, βάθος σκηνής, χροιές, μικροδυναμικά, κ.λ.π.

Ο καλύτερος τρόπος είναι η προσεκτική ακρόαση χωρίς μικρόφωνα, equalizers κ.λ.π.
Σκοπός μας ήταν να αξιολογήσουμε καλώδια όχι την απόκριση συχνοτήτων του ηχείου.

Με φτηνά μικρόφωνα αξίας <1.000 ε απλά δεν μετράς καλώδια ή ηχεία. Αυτά κάνουν μόνο για καραόκe.

Reaction score
25.714
αυτος που τα θελει ολα να του πειτε να τα αφησει κατω γιατι αν συνεχισει ετσι θα τα ριξει στον κουβα και τα βαλχαλα και τα σωβρακα του...
αχ προεδρε...

Reaction score
3
Το πραγματικό γεγονός είναι,ότι καταφέρνουμε και μαζευόμαστε δυο,τρεις ,πέντε,δέκα φίλοι και ακούγοντας κάποια πράγματα,διαμορφώνουμε άποψη,την οποία την συζητάμε ,ανταλλάσουμε σκέψεις,κρίσεις,απόψεις και γινόμαστε καλύτεροι. :)
Δεν μένουμε μόνο στα βιβλία και στην θεωρία. :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
g.kar said:
Ποτέ δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα με αυτό τον τρόπο.
Απλά δεν περνάνε στο μικρόφωνο παράμετροι όπως στερεοφωνική εικόνα, βάθος σκηνής, χροιές, μικροδυναμικά, κ.λ.π.

Ο καλύτερος τρόπος είναι η προσεκτική ακρόαση χωρίς μικρόφωνα, equalizers κ.λ.π.
Σκοπός μας ήταν να αξιολογήσουμε καλώδια όχι την απόκριση συχνοτήτων του ηχείου.

Με φτηνά μικρόφωνα αξίας <1.000 ε απλά δεν μετράς καλώδια ή ηχεία. Αυτά κάνουν μόνο για καραόκe.

Αυτό μου το έχεις ξαναπεί σε άσχετο χρόνο και ξαναδιαφωνήσαμε, προφανώς συμφωνώ με τον καρντάσι.
Σαφέστατα οι μετρήσεις που θα πάρεις δεν θα αφορούν τις ακριβείς τιμές που μπορεί να αποδώσει μια συσκευή ή ένα καλώδιο συνολικά. Αλλά αν το καταλαβαίνεις δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Δεν είναι το θέμα μας μια απόλυτη μέτρηση σαν αυτές των κατασκευαστών σε ανηχοϊκούς θαλάμους.

Με τις μετρήσεις θα διαπιστώσουμε τις διαφορές από καλώδιο σε καλώδιο στα συχνοτικό φάσμα, διαφορές που θα προκύψουν (εάν προκύψουν), από τον ίδιο εξοπλισμό με τα ίδια μικρόφωνα όποια κι αν είναι αυτά. Εφόσον ενδιαφέρουν ΜΟΝΟΝ οι διαφορές, απλά βρες έναν οποιονδήποτε τρόπο μέτρησης που να τις πιάνει και λήξις.

Μετά λοιπόν θα είσαι σίγουρος αν πχ ένα καλώδιο κόβει υψηλές στο εν λόγω σύστημα. Αυτά τα αποτελέσματα θα δώσουν χρήσιμα στοιχεία για την ποιότητα των καλωδίων και την συμπεριφορά τους και προφανώς θα επιβεβαιώσουν τις ακροάσεις.

Φυσικά μέχρι εκεί. Η ακρόαση είναι όλα τα υπόλοιπα...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.172
Members
38.540
Νεότερο μέλος
COSTOPOULOS NIKOLAS