Χτιζοντας τον Ηχο.....απο τα Μπετα!!..Την Ακουσα Pt. II

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
g.kar said:
Ολοι , και ειδικότερα ο KostasEar και ο Νίκος Τσαρουχάς κάνετε ένα μεγάλο λάθος.
Το συγκριτικό των καλωδίων έγινε για να βρεθεί το καλώδιο που ταιριάζει περισσότερο στο σύστημα του Αναμουρλίδη και στα δικά του γούστα.

Εάν τώρα κάποιοι επιμένουν ότι το καλύτερο καλωδιο που ψάχνει να βρεί ο Αναμουρλίδης θα βρεθεί με τις ηλεκτρονικές μετρήσεις, τότε κάνετε όλοι σας ένα τραγικό λάθος γιατί λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο.

Καλό είναι λοιπόν να μας πει τη γνώμη του ο Αναμουρλίδης για το τι ακριβώς είναι αυτό που ψάχνει. Ψάχνει αυτό που θα είναι ηλεκτρονικά πιο σωστό ή αυτό που θα του αρέσει μουσικά περισσότερο από ατα άλλα καλώδια ?

Εμένα με ενδιαφέρει το καλώδιο να παίζει καλά για τα γούστα μου . Αν δεν παίζει όπως εγώ θέλω, μου είναι τελείως άχρηστο.

Για εμένα αυτό είναι το High-End, όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ.

Ξεκόλλα βρε παιδί δεν το είπαμε έτσι όπως τα λες... :lol:
Η μέτρηση ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΟΚ?. Η μέτρηση θα βγάλει ένα πάρα πολύ χρήσιμο συμπέρασμα για την επίδραση κάθε καλωδίου στην αλυσίδα μηχανήματα - χώρος, κάτι που θα μας βοηθήσει στην κατανόηση της ενσωμάτωσης συγκεκριμένης τεχνολογίας καλωδίων στο σύστημά μας και ενδεχομένως και στην επιλογή μας. Υπάρχει ηλεκτρονικά σωστό ή λάθος καλώδιο - από μόνο του (με δεδομένο ότι δεν είναι εκτός προδιαγραφής)? Είναι δυνατόν να επιλέξει καλώδιο με βάση μια μέτρηση? Με βάση το ηχητικό αποτέλεσμα και το γούστο του θα επιλέξει.

Πραγματικά με την λογική ότι όσα περισσότερα στοιχεία έχουμε, τόσο καλύτερα είναι, δεν καταλαβαίνω τι το κακό βρίσκεις στο να συμπεριληφθεί και μια μέτρηση σε ένα αντίστοιχο test...? Οι μετρήσεις πάντα βοηθάνε, ποτέ δεν αποπροσανατολίζουν...

Από την άλλη μεριά, για αν μην μπερδευόμαστε με το τι είναι hi end..., σαφέστατα οι ηλεκτρονικές μετρήσεις μπορεί να μην συμφωνήσουν με το γούστο του Αναμούρλα αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι το ηλεκτρονικά σωστό είναι λάθος. Δηλαδή hi end είναι το γούστο του Αναμούρλα, το δικό μου ή το δικό σου?... Ούτως ή άλλως όμως, αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την ενδεχόμενη μέτρηση, αλλά με την ενδεχόμενη διόρθωση και φυσικά με την... κολοκυθόπιτα. Οπότε τι σκας?... :wink:
------

Αλλά ας μην ασχολούμαστε μωρέ με μετρήσεις ή όχι. Εντάξει άλλοι τις θέλουν και άλλοι δεν τις θέλουν.
- Με την ανεύρεση κατάλληλου καλωδίου τι έγινε?
- Σε ποιό στάδιο βρισκόμαστε τώρα?
- Δεν είδα ακόμη τις εντυπώσεις και τα συμπεράσματα από όλους...
- Εγώ πάντως πρέπει να πω ότι ο προβληματισμός είναι πάρα πολύ καλός αλλά δεν μου αρέσει αυτή η αδυναμία ανεύρεση λύσης. Νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι πιο απλά τα πράγματα... :roll:

Αντώνη, είδες κανέναν βρε παλικάρι μ' να λέει ότι τα καλώδια θα λύσουν τα προβλήματα του συστήματός σας (ένα valhala θα σας σώσει και τέτοια)...? Pls stick to the point my friend...

Reaction score
2
το point οτι φτιαχνει καλωδια για τη nasa για μενα λεει απλα οτι ειναι σοβαρη εταιρια.....τιποτα παραπνω τιποτα λιγοτερο.....

Γιωργο η πληροφορια για τη nasa ειναι στο site της.....και δεν νομιζω να γραφουν οτι τους κατεβει...;)
ειδικα για μια τετοια εταιρια οπως η nasa.

Reaction score
3.619
Ρε συ Νίκο, αν κάναμε και μετρήσεις όπως λες, τότε πότε θα τελειώναμε για να πάμε στην ταβέρνα ?

Τόσο μα...$$#@ς μας πέρασες να μετράμε τα συστήματα με μικρόφωνα ?
Τα αυτιά γιατί μας τα έδωσε ο Θεός ?

Αν θέλετε να ανεβάζουμε και μετρήσεις, αυτό θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω.

Βάλε Ανίτα μου κανά ευρώπουλο να πάρουμε μερικά όργανα μετρήσεων για τις ανάγκες του avsite.gr !!!

Reaction score
2
ειναι που ειναι κουραστικο και ψυχοφθορο το να ακους και να ψαχνεις διαφορες σε καλωδια αν αρχισουμε και τα μετραμε κιολας....... :lol:

Reaction score
3.619
mixalis kanakakis said:
το point οτι φτιαχνει καλωδια για τη nasa για μενα λεει απλα οτι ειναι σοβαρη εταιρια.....τιποτα παραπνω τιποτα λιγοτερο.....

Γιωργο η πληροφορια για τη nasa ειναι στο site της.....και δεν νομιζω να γραφουν οτι τους κατεβει...;)
ειδικα για μια τετοια εταιρια οπως η nasa.
Και προφυλακτικά παίρνουν μαζί τους οι αστροναύτες, αλλά δεν κάνουν για το πουλί μου.

Reaction score
3.619
Για να βλέπω και τους άλλους να γράφουν τις εντυπώσεις τους από την ακρόαση.

Reaction score
0
Μηπως να αλλαξω το θεμα σε........Καλωδιακο Sex και προφυλαξεις;;; :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A ρε g.kar!!

Reaction score
5
Νίκος Τσαρουχάς said:
Αντώνη, είδες κανέναν βρε παλικάρι μ' να λέει ότι τα καλώδια θα λύσουν τα προβλήματα του συστήματός σας (ένα valhala θα σας σώσει και τέτοια)...? Pls stick to the point my friend...
Και αφού δεν θα λύσουν τα καλώδια το πρόβλημα γιατί τα αλλάζουμε τα  ρημάδια?
Είδατε κανένα να ξύνετε χωρίς φαγούρα?

Τώρα, αν μας αναφέρουν απλώς εντυπώσεις και συμπεράσματα  για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε αυτό συμφωνώ.

Reaction score
2
Αντώνης K. said:
Νίκος Τσαρουχάς said:
Και αφού δεν θα λύσουν τα καλώδια το πρόβλημα γιατί τα αλλάζουμε τα  ρημάδια?
Είδατε κανένα να ξύνετε χωρίς φαγούρα?

Τώρα, αν μας αναφέρουν απλώς εντυπώσεις και συμπεράσματα  για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε αυτό συμφωνώ.
ενταξει δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.....αυτη ειναι και η ομορφια της ιστοριας......;)

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.822
ρε σεις ξέρετε κανένα καλώδιο που να το έφτιαξαν για τη Μ.Α.Σ.Α ?

πάντως δεν μπορώ να πω, κάναμε σχολή, είχαμε 2 μέλη που δήλωσαν συμετοχή για το "μετά" και ήρθαν συνεπείς στο r.v. τους κ.κ. Ergolavos και Sovas!

αύριο τα υπόλοιπα πάω για παγωτάκι.............

Reaction score
0
Αντωνη δεν ειπε κανεις οτι οτι τα καλωδια λυνουν προβληματα.
Αποτελουν και αυτα μερος της αλυσιδας του Hi End.
Δεν ειναι πανακεια δεν ειναι ομως και αδιαφορα ως προς το ηχητικο αποτελεσμα.
Βεβαια ολα αυτα ειναι μεσα στους κανονες του Hobby.
Βεβαια αν το το hobby σου δεν ειναι το Ηι Εnd και ειναι π.χ. το πλεξιμο
τοτε ισως να κοιταζες για το στατικο ηλεκτρισμο που παραγουν οι βελονες πλεξιματος
η για το φυσικο πηνιο που σχηματιζει το κουβαρι της κλωστης
και τα αρνητικα αποτελεσματα που εχει στους κομπους πλεξης.
Που θελω να καταληξω ;;
Στη φαγουρα!!!
Μπορει ο Χ να ειχει φαγουρα στα αυτια και να αλλαζει καλωδια
και ο Ψ φαγουρα στην πλατη γιατι τον τρωει το μαλλινο που επλεξε μονος του.
Και παει λεγοντας....η φαγουρα!!!
Δεν εχει νοημα να συζηταμε αν τα hobby μας ειναι διαφορετικα
η βλεπουμε σκωπτικα το hobby των αλλων γιατι "ετσι ειναι"
ΧΩΡΙΣ ομως να εχουμε αποψη.
Κι στο λεει καποιος που ΟΥΤΕ το hobby του ειναι το Hi End
OYTE το πλεξιμο.

Reaction score
3.619
Ωρες ώρες κεντάει.

Παρεμπιπτόντως, ποιος θα γράψει  για το καλώδιο της Analysis , της Lieder ,της Cardas ...

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.822
Σημαντικό είναι να  πει και ο Γώργος τι άκουσε και τι του άρεσε.

Οι εκπλήξεις στα καλώδια ήταν το space by g.Kar και το Lieder που απέδωσαν πολύ καλά και περισσότερο του αναμενομένου, αναμενόμενη ήταν η επιτυχία των: NBS (αληθοφάνεια, φυσικές χροιές, μουσικότητα, ξεκούραστο για ώρες ακρόασης)  και Valhalla (απρόσιτο σε τιμή) με περισσότερη ταχύτητα και ανάλυση αλλά και ενδεχόμένως listening fatigue. Φυσικά οι γνώστες θα αναφέρουν ότι το valhalla για να αποδώσει θέλει και όλα τα IC's valhalla στη πορεία του σήματος, το δοκιμάσαμε με ενα IC δεν έιχαμε δεύτερο για να δούμε ακριβώς τι γίνεται, βελτιώθηκε αλλά ταπεινή μου γνώμη θα απέδιδε σε μεγαλύτερο σύστημα, καλύτερα και δεν υπάρχει λόγος να μπει ο Γιώργος σε περιπέτειες, η αξία του Valhalla αναμφισβήτητη.
Στη χαμηλότερη κατηγορία (τιμής) κινήθηκαν τα Analysis και Cardas (ίδιες τιμές λιανικής και τα δύο) με διαφορετικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα, καθαρά προσωπικά με το Analysis δεν θα μπορούσα να "ανεχτώ" και να απολαύσω μουσική.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.822
Όλα τα παραπάνω σε διαφορετικό σύστημα χώρο πιθανόν να έχουν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα και καλό είναι να μην κάνετε κίνηση πριν ακούσετε, άλλωστε τα καλά κομμάτια κοστίζουν αρκετά και καλό είναι να δοκιμάζονται σε κατασταλαγμένο από μηχανήματα σύστημα.
Επίσης μην θεωρήσετε τίποτα ως προτροπή για αγορά ή μη αγορά, το σύστημα σας θα το πει, ούτε οι μετρήσεις ούτε οι αναλύσεις ούτε τα ριβιούς ούτε οι γκούρού.

Reaction score
3.619
Και μια συμβουλή.
Μην αγοράζετε καλώδια πριν τα ακούσετε πρώτα στο σύστημά σας κόντρα σε άλλα καλώδια.
Ποτέ μην τα ακούτε από μόνα τους.

Οποιος αντιπρόσωπος ή κατάστημα δεν σας δίνει καλωδια για ακρόαση στο σπίτι σας, να μας το αναφέρετε ΕΔΩ.

Θέλω να τους μαζέψω όλους  για να τους  ανεβάσω επώνυμα σε ένα ξεχωριστό θέμα.

Reaction score
3.619
Εννοείται ότι αναφέρουμε και αυτούς που μας δίνουν πράγματα για δοκιμή.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.822
g.kar said:
Και μια συμβουλή.
Μην αγοράζετε καλώδια πριν τα ακούσετε πρώτα στο σύστημά σας κόντρα σε άλλα καλώδια.
Ποτέ μην τα ακούτε από μόνα τους.

Οποιος αντιπρόσωπος ή κατάστημα δεν σας δίνει καλωδια για ακρόαση στο σπίτι σας, να μας το αναφέρετε ΕΔΩ.

Θέλω να τους μαζέψω όλους για να τους ανεβάσω επώνυμα σε ένα ξεχωριστό θέμα.
χαχα σιδεροκέφαλος!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.202
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe