Ψηφιακό module

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Όποιος ενδιαφέρετε να κατασκευάσει ψηφιακλο τελικό 2κάναλο ή 5κάναλο, θα βρεί πολύτιμο το module της LC Audio, το οποίο με κόστος 148€ ανά module δίνει μέχρι και 290W στα 8Ohm (580W/4Ohm, 1050W/2Ohm) στην έκδοση SE. Στην απλή έκδοση δίνει 200W στα 8Ohm (650W/2Ohm).

Φυσικά κάποιος μπορεί να γεφυρώσει 2 modules στο ίδιο κανάλι για ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις 1000W στα 8Ohm (2000W/4Ohm). Οι διαστάσεις του module είναι μεγέθους πιστωτικής κάρτας και η απόδοσή του 96%!!! (άρα παράγει ελάχιστη θερμότητα και δεν χρειάζεται κάποιο εξειδικευμένο σύστημα ψύξης)

Πως ακούγετε όμως??? Τα πρώτα τέστ είναι ιδιαιτέρως θετικά...

και το κερασάκι το module έχει δικό του κύκλωμα DC servo οπότε η όλη κατασκευή μπορεί να γίνει εξαιρετικά απλή.

Η LC πουλά επίσης και τροφοδοτικά, εξόδους, καλώδια και ότι χρειαστεί για να συναρμολογηθεί ένας ενισχυτής με το module.

Reaction score
25.473
δηλαδη τι χρειαζεται αυτο το πραμμα για να δουλεψει εκτος απο ενα τροφοδοτικο?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Κοίτα Παναγιώτη θες ένα κουτί, ένα τροφοδοτικό (μετασχηματιστές, γέφυρες ανόρθωσης, σταθεροποιητές κλπ) και επαφές εισόδου εξόδου.

Αυτή την κατασκευή προτείναι η LCAudio.
Ένας μετασχηματιστής, 2 modules, ένα κύκλωμα softstart, ένα κουτί, και ένα σετ επαφές RCA , και μπόρνες για τα ηχεία...

Ένας τελικός 2x200 με καλα υλικά θα σου κοστίσει περί τα 600€. Όχι και άσχημα...

Reaction score
0
Είναι χρήσιμο να ξέρει ο κόσμος οτι αυτό το module δέν είναι , βέβαια , ψηφιακό , αλλά είναι ένας ενισχυτής σε διαφορετική τάξη λειτουργίας απο τίς συνήθεις.
-Αυτή η τάξη΄μπορεί να είναι Η , D , S2 , Τ, κλπ -

Λειτουργεί σάν ενας πομπός ραδιοφωνίας και Διαμορφώνει πάνω στό φέρον κύμα το μουσικό σήμα , σάν Διαμορφωση
Στο τέλος με τήν χρήση κατάλληλων φίλτρων αποδιαμορφώνει , απορίπτοντας το φέρον κύμα (R.F) και κρατώνατς μόνο τήν διαμόρφωση δηλαδή μόνο το μουσικό (ηλεκτρικό) σήμα , ενώ αυτό φυσικά έχει ενισχυθεί μαζί με το R.F (Εκεί στηρίζει και τήν λειτουργία του)
-Εχουν αναφερθεί προβλήματα που έχουν σχέση με τίς Παρεμβολές που κάνει αυτή η ραδιοσυχνότητα και συνήθως θέτει σε overload τα dac ή μπερδεύει τους δέκτες ή προκαλεί θόρυθο σε προενισχυτές και τελικούς
Το κακό είναι οτι εύκολα κανείς μπορεί να διαπιστώσει οτι , οτι φίλτρο και να χρησιμοποιήσει (στήν έξοδο-είσοδο) :arrow: πάντα πάνω στα καλώδια τών ηχείων και δυστυχώς πιθανόν και στα i.c. τής εισόδου θα βρεί R.F. , το οποίο στήν καλύτερη περίπτωση σιγοψήνει τα τουϊτερ

Ψηφιακός θα ήταν αν δεχόταν ψηφιακό σήμα απευθείας και είχε δικό του DAC ισχύος

Προσοχή στήν Παραπληροφόρηση ή τήν Αγνοια και τα δυό είναι καταστροφικά για το συγκεκριμμένο χόμπυ :arrow: :arrow:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...

Νίκο χαίρομαι που σε ξαναδιαβάζω.
Γεγονός είναι ότι αυτή η "διαφορετική" τάξη που λες επειδή χρησιμοποιείται σε ψηφιακούς ενισχυτές, "χαρακτηρίζει" ως ψηφιακούς και άλλες υλοποιήσεις που ουδεμία σχέση έχουν με ψηφιακές εισόδους και αμιγώς ψηφιακά κυκλώματα. Δεν έχει άδικο ο Σπύρος, έτσι συνηθίζεται απλά να λέγεται από πολύ κόσμο, συνεπώς η παρατήρησή σου περί παραπληροφόρησης είναι άσκοπη.

Η επισήμανσή σου πάντως είναι σωστή.

Reaction score
0
Κε Νίκο , αφήστε τον ιδιο τον κόσμο να κρίνει τι είναι άσκοπο και τι δεν είναι :arrow: Πιθανόν δε μιά ανακεφαλαίωση σε data τόσο τής πρωτοπόρου Harris και μετά Tripath και NJM να σάς έδειχνε οτι οι μετατροπείς I/V ισχύος δέν είναι αυτό που περιγράφετε , ναι μέν υπάρχουν κάποιες ενισχυτικές βαθμίδες που στηρίζονται στήν τάξη Η2 , αλλα μιλάμε για αρχαιολογίες
Σήμερα με τα DIFET και PROFET DRIVERS έχει αλλάξει ολο το σκηνικό γύρω απο το Chipset τής Μητρικής
:arrow:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Κε Σφεντόνα έχετε δίκιο σε αυτό που λέτε αλλά δεν ήταν ο σκοπός μου να κάνω επίδειξη γνώσεων στους συν-forum-ίτες μου.

Απλά όλοι αυτοί οι ενισχυτές συνήθως ονομάζονται στην αγορά "ψηφιακοί" (καλώς ή κακώς δεν μπορώ να το κρίνω εγώ) και αυτό τον όρο χρησιμοποίησα...

Αν καθήσουμε να αναλύσουμε το τι σημαίνει pulse width modulation πιστεύω ότι χάνουμε την ουσία. Ο χομπίστας δεν χρειάζεται να γνωρίζει κατ' ανάγκην ηλεκτρονική ούτε και σκοπός του site -πιστεύω προσωπικά- είναι η "επιμόρφωση" των μελών του.

Τώρα τα περί παρεμβολών και "ψησίματος" του tweeter τα θεωρώ -για το εν λόγω προϊόν- υπερβολικά. Έχει δοκιμαστεί από πολλούς και σε κανένα forum ή site δεν υπάρχει πληροφόρηση περί τέτοιων φαινομένων...

Αν πιστεύετε ότι ήταν τόσο "καταστροφική παραπληροφόρηση" για το χόμπι μας τότε δέχομαι να αυτομαστιγωθώ δημοσίως προς ευχαρίστησή σας....

Reaction score
0
Νομίζω πώς δέν καταλάβατε το στύλ γραφής μου. Ουδείς ανέφερε επίδειξη γνώσεων :arrow: Αντίθετα πρός χαριν σωστής γνώσης είναι το παρόν αντικείμενο.Επίσης ουδείς και φυσικά ούτε και εγώ υπεννόησα οτι υπάρχει σκόπιμη και απο εσάς παραπληροφόρηση.Απλά διαπιστώνω για μιά φορά ακόμα, όπως ακριβώς και στα ξένα φόρα, οτι η πραγματικότης αλλάζει διαρκώς απο στόμα σε στόμα ....
-Θεωρώ λοιπόν. οτι αυτό είναι λάθος αν σκοπός τών φόρα είναι η πληροφόρηση, διότι απλά διαστρεβλώνει τήν αλήθεια . τονίζω πάλι χωρίς κανένα υπαινιγμό για εσάς , διότι και εσείς δέν φταίτε οταν αναπαράγετε αυτά που διαβάσατε σε κάποιο site ή ακούσατε απο κάποιον που είχε ελαφριά ή ανύπαρκτη επαφή με το εν λόγω αντικείμενο
Επίσης θα μου επιτρέψετε φαντάζομαι να υποστηρίζω διαφορετική θέση σχετικά με τήν επιμόρφωση και τα ωφέλη της , προεκτείνοντας ακόμα και μέχρι τα οικονομικά ωφέλη :idea:
-Σχετικά με τα Τουϊτερς αν αρχίσετε να ρωτάτε δεξιά - αριστερά όλο και κάτι θα μάθετε με τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί
Αν και δεν έχει σημασία να πεισθέτε στα δικά μου λεγόμενα , η πληροφόρηση μου αναφέρει τουλάχιστον 4-5 περιστατικά εκ τών οποίων τα δυό ήταν ζημιογόνα
:( Θεωρώ οτι πολλά είπαμε εκτός θέματος και δέν υπάρχει λόγος τριβής
Καληνύκτα σας

Reaction score
25.473
μπορει να ψηνει τα tweeter αλλα για ενα sub ειναι οτι πρεπει. Απο τη αλλη ομως (και δεδομενου οτι δεν μπορουμε να δεχτουμε οτι προκειται για hifi ενισχυτη με τετοια προβληματα) ενας behringer 2x240 εχει €340 χωρις καμια εκπτωση(και σιγουρα κανει και αυτος για το sub). Εχω την εντυπωση οτι αν το μεγεθος δεν ειναι θεμα τοτε ειναι ακομα αρκετα ακριβο για να το καταστκευασει καποιος...

Reaction score
0
Kε Παναγιώτη , ολα σχετικά είναι . Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για υπογούφερ που δέν έχει πολύ χαμηλή εμπέδηση ή εντονα κυμαινόμενη , αλλά δεν είναι και η καλύτερη λύση.Πιθανόν, αν αυτός ο ενισχυτής που αναφέρετε είναι με διπολικούς ημιαγωγούς και δέν εχει παλμοτροφοδοτικό να είναι απείρως καλύτερη επιλογή :!:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Για να τελειώνουμε με την υπόθση γιατί δεν έχω διάθεση να συνεχίζω να μιλάω για τόσο μίζερα πράγματα...

διότι και εσείς δέν φταίτε οταν αναπαράγετε αυτά που διαβάσατε σε κάποιο site ή ακούσατε απο κάποιον που είχε ελαφριά ή ανύπαρκτη επαφή με το εν λόγω αντικείμενο
Ότι διάβασα στο site μπορεί να το διαβάσει ο καθένας και ευτυχώς ακόμη δεν χρειάζομαι γκαουλάιτερς ούτε γκουρού για να με καθοδηγούνε. Όσο για το καθαρά θεωρητικό του θέματος, θα μπορούσα να παραθέσω τόνους βιβλιογραφλιας και ύστερα να κάνω μακροσκελέστατες αναλύσεις αλλά δεν βλέπω ποια η χρησιμότητα για κάτι τέτοιο σε ένα site με χομπίστες...

Επίσης θα μου επιτρέψετε φαντάζομαι να υποστηρίζω διαφορετική θέση σχετικά με τήν επιμόρφωση και τα ωφέλη της , προεκτείνοντας ακόμα και μέχρι τα οικονομικά ωφέλη
Ο καθείς μπορεί να πιστεύει το οτιδήποτε, αυτό λέγετε δημοκρατία. Τώρα τα οικονομικά οφέλη , (το για ποιον, το πως και το γιατί) είναι μια μεγάλη και πονεμένη ιστορία.

Σχετικά με τα Τουϊτερς αν αρχίσετε να ρωτάτε δεξιά - αριστερά όλο και κάτι θα μάθετε με τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί
Αν και δεν έχει σημασία να πεισθέτε στα δικά μου λεγόμενα , η πληροφόρηση μου αναφέρει τουλάχιστον 4-5 περιστατικά εκ τών οποίων τα δυό ήταν ζημιογόνα
Έχουν ακουστεί πολλά, κυρίως για ιδιοκατασκευές, αλλά επαναλαμβάνω για την συγκεκριμένη σχεδίαση τίποτα.

Θεωρώ οτι πολλά είπαμε εκτός θέματος και δέν υπάρχει λόγος τριβής
Συμφωνώ και επαυξάνω...

Reaction score
0
Λυπάμαι Κύριε αλλά με τον τρόπο αυτό το μόνο που μπορείτε να πετύχετε είναι να διώχνετε ..... :?
Καθοδηγηστε λοιπόν εσείς με τον τρόπο που πιστεύετε
Αλλα το μόνο που δέν μπορείτε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τον λόγο .
Μπορείτε να διαφωνείτε αρκεί να γνωρίζετε γιατί διαφωνείτε :D
Τα άλλα δέν τα κατάλαβα , αλλά δεν νομίζω οτι έχουν σημασία , άλλωστε είναι τόσο μίζερα , απορώ πώς δεν το καταλάβατε :arrow:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.994
το "ψήσιμο" των τουίτερ είναι ψιλο-μύθος και μπορεί κάλλιστα να αποφευχθεί με ένα rc (κοινώς zobel) στην έξοδο ή και ένα απλό κεραμικό παράλληλα με το ηχείο, ο ενισχυτής δε τραβάει ζόρι. Άσε που με τα κοινά κρος ή και με κανα πηνείο σε σειρά δε περνά κιχ...

Τα rf μπορούν να περιοριστούν σε επίπεδα κάτω των -60db με απλά φίλτρα υπολογιστών στα 220 της ΔΕΗ και με φερρίτες στα interconnect ή και σε όλα τα καλώδια γενικά. Φυσικά καλύτερες λύσεις υπάρχουν...

Προβλήματα υπάρχουν, αλλά και λύσεις υπάρχουν, ας μην είμαστε μονοδιάστατοι... τουλάχιστον ας μην λέμε τη μισή αλήθεια!

Από και και πέρα τα "ψηφιακά" αυτά modules είναι μεγάλες ευκαιρίες κατά την ταπεινή μου άποψη, και σε θέματα οδήγησης και σε θέματα ποιότητας-ανάλυσης, και εμφανίζονται εντός επώνυμων κατασκευών με υπερπολλαπλάσιο κόστος και εξαιρετικές παγκοσμίως κριτικές, οπότε (επίσης) ας μην είμαστε απόλυτοι.

Τα δε modules της tripath είναι χαοτικά καλύτερα, και αυτό είναι μια άλλη συζήτηση... έχω φάει πολλές ώρες μελέτης επί του θέματος και έχω υλοποιήσει σχετικό ενισχυτικό, ε, κάτι έμαθα...

Η τεχνολογία των ενισχυτικών αυτής της σχολής είναι στην ανοδική πορεία τώρα, και ιδίως στην ΤΙ αλλά και στην philips έρχονται μεγάλες και πολλές καινοτομίες, που ΣΙΓΟΥΡΑ θα ταράξουν και τα νερά του High-end, δίνω maximum περιθώριο 5 έτη, παραδείγματα πολλά, να μη λέω μάρκες...

Επίσης σε ενισχυτικά για sub ακόμα και η behringer, όπως και οι πλειάδα των επαγγελματικών υλοποιήσεων, προσφέρουν και προτείνουν τάξη D ή παραπλήσια, όπως και τα ενεργά sub της αγοράς, οπότε ας κοιτάμε λίγο πιο προσεκτικά τι λενε οι επαγγελματίες του είδους...

Πολύ φιλικά,
ένας "ψηφιακός" φαν!

Reaction score
0
Φίλε costas EAR, οι επαγγελματίες πέραν τών λύσεων με βαριά ή μεγάλα κυκλώματα κλασσικών τοπολογιών , έπρεπε να κάνουν και μερικά πιο "οικονομικά" μοντέλα και πιο ελαφρά (απο βάρος)
Τα 60dB , αδυνατώ να τα προσδιορίσω έχοντας στο μυαλό, ακόμα και παθητικό φίλτρο δεύτερης ηλεκτρικής τάξης και μάλιστα έτσι όπως το λέτε .....δηλαδή δέν κάνετε λόγο για το Q αυτού του φίλτρου.....και ο νοών νοείτω (Κωδωνισμός -Υπερύψωση-.....)
Δέν νομίζω ακόμα οτι έχουν δυνατότητες παροχής ρεύματος συγκριτικά με αντίστοιχης ισχύος κυκλώματα κλασσικής τάξης Β με διπολικούς ημιαγωγούς , με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να μήν μπορούν να αποδώσουν ευμεγέθες χαμηλό ή να μήν μπορούν να έχουν τον απαραίτητο έλεγχο σε ακραίες συνθήκες οδήγησης
Σαφώς και αποτελούν, μαζί με άλλα τοσα Κιτ , πιθανή ενασχόληση ενός ερασιτέχνη
Επομένως διαβλέπω ένα μύθο και πιθανόν μισή αληθεια, έτσι οπως ακριβώς γράφετε , αλλά ..... απο τήν άλλη "πλευρά"
Δέν αμφισβητώ τήν ενασχολησή σας με τα "παραψηφιακά" , αλλά και απο τήν άλλη δέν αμφισβητώ μαρτυρίες γνωστών και φίλων με διάφορα προβλήματα απο τήν χρήση τέτοιων κυκλωμάτων (απο προβλήματα τουϊτερ , μέχρι φίμωση δεκτών και μετατροπέων). Ακόμα και τα probes ενός ταπεινού παλμογράφου συμφωνούν οταν αυτά πλησιάζουν τα καλώδια τών ηχείων (χωρίς να τα ακουμπήσουν)

Αλλωστε ο χρόνος θα δείξει

Φιλικά
Ενας Fan τών "επίγειων" Ηλεκρονικών Κυκλωμάτων

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.994
Νίκο χαίρομαι πραγματικά να υπάρχει διάλογος ουσίας, με επιχειρήματα. Και αυτό είναι και ο σκοπός των φόρουμς, να μάθουμε 5 πραγματάκια αν είναι δυνατόν, οπότε πάμε:

Έχω στα χέρια μου φυλλάδια επαγγελματικών ενισχυτικών και ΟΛΑ τα κορυφαία μοντέλα τους, τα μόνα που χαρακτηρίζουν ως υψηλής πιστότητας, είναι ψηφιακά. Και είναι και τα πιο μεγάλα σε ισχύ. Και τα πιο ακριβά.... Επίσης και σε έτοιμα sub αλλά και σε ΚΙΤ στο δίκτυο τα κορυφαία και σε ισχύ και σε τιμή ενισχυτικά που προτείνονται είναι D. Στο αυτοκίνητο επίσης. Σε αυτά τα βήματα έρχονται κλασσικές χαιεντάδικες εταιρίες όπως jeff rowland, bel canto, και ένα σωρό άλλες, και οι κριτικές γνωρίζεις πως είναι απόλυτα θετικές, σε βαθμό κακουργήματος....

Σα να λέμε ότι το ασήμι δε κάνει να υπάρχει σε interconnect, ενώ ταυτόχρονα κορυφαίες υλοποιήσεις το έχουν και με κριτικές άψογες! Τέλος πάντων καταλαβαίνεις τι λέω...

Τα -60db στο θόρυβο στα 220 της ΔΕΗ αν θες να σου δώσω φίλτρο της αγοράς να το μετρήσεις.

Για τις δυνατότητες παροχής ρεύματος ξέρω τα εξής: σε παγκόσμιες κριτικές σκίζουν τα ιμάτιά τους ότι παίζουν τα πάντα χαλαρά και περισσεύει ισχύς, εγώ για πρώτη φορά είδα τα magnepan να βογγάνε και είχα ως τώρα κορυφαίες υλοποιήσεις είτε σε λυχνία είτε σε solid με ονομαστική ισχύ μέχρι και 400βατ και πολύ ακριβά μηχανήματα, ε, καμιά σχέση... Επίσης ανάλογα με την υλοποίηση μπορείς να βγάλεις άνετα έως 2 κιλοβάτ στο κανάλι χαλαρά, οπότε τι δεν θα οδηγήσει?

Ακραίες συνθήκες οδήγησης δεν υπάρχουν σε αυτές τις τοπολογίες. Όπως δεν υπάρχει ψαλιδισμός. Να δυό έννοιες που τις ξεχνάμε. Η διαμόρφωση παλμών πάνω σε ένα LC εξόδου ουδεμία σχέση έχει με τα γνωστά ενισχυτικά μας. Το τροφοδοτικό επίσης. Ανάλογα με τη συχνότητα, η ταχύτητα είναι το μόνο που μετράει, και τα switching είναι κατά την άποψή μου τα ιδανικότερα, αρκεί η συχνότητά τους να είναι πάνω από του DSP της ενισχυτικής βαθμίδος. Προβλήματα θορύβου δεν υπάρχουν, και ακόμα και σε Α ή ΑΒ ενισχυτικά μπορείς να δείς κορυφαία και πανάκριβα μηχανάκια με τέτοια τροφοδοτικά, άσε που τα "ψηφιακά" έχουν από μόνα τους υψηλό δείκτη απομόνωσης θορύβου τροφοδοσίας.

Επίσης κατά την ταπεινή μου γνώμη τα πιο ιδανικά ΚΙΤ για πιθανή ενασχόληση ενός ερασιτέχνη είναι τα smart KIT και μετά οι λάμπες! Μετά όλα τα άλλα στο ίδιο τσουβάλι βράζουνε, μη κάνεις διακρίσεις....

Σε όλα τα μηχανήματα υπάρχουν προβλήματα, και ιδιαιτερότητες. Το θέμα είναι εκεί που εμφανίζεται το πρόβλημα να βάζουμε την ενέργειά μας όλη για να το λύσουμε, και να μην απαξιώνουμε την ιδέα για να στρογγυλοκαθήσουμε στα παλιά γνωστά μας κόλπα. Κάτι σαν το πικάπ και τις λάμπες... Παρόλα αυτά όπως πολύ σωστά είπες, ο χρόνος θα δείξει, και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε.

Είμαι βέβαιος πως σε κάθε τάξη ενισχυτικών υπάρχουν κορυφαίες υλοποιήσεις. Και φυσικά όσο πιο προσεγμένες είναι τόσο πιο κοντά είναι ο ήχος τους ανεξαρτήτως τοπολογίας, εκτός βέβαια αν ο κατασκευαστής επιθυμεί να δώσει κάποιο συγκεκριμένο χαρακτήρα. Ήχος λάμπας και ήχος τρανζίστορ σε κορυφαία μηχανάκια δεν υπάρχει (σχεδόν...). Προσωπικά προτιμώ τις λάμπες σε SET υλοποίηση, μια 845 είναι ότι πρέπει, αλλά η ισχύς ακόμα κι αν την τραβήξεις από τα αυτιά (οδήγηση με 300Β) πάνω από 40 βατ δε πάει. Οπότε μετά εξαρτάται από τα ηχεία το τι θα κάνει ο καθένας.

Εγώ τη λύση για μένα τη βρήκα. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι, διαλέχτε!

Reaction score
0
Φίλε costas EAR , αυτό με το -60dB δέν μπορώ να παρακολουθήσω απο που προέκυψε δεδομένου οτι οταν μιλάμε για απόριψη θορύβου αναφερόμαστε σε ένα συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων :lol: .Μιά ματιά σε Data φίλτρων γνωστων εταιρειών θα σου αλλάξει αυτά που πίστευες μέχρι σήμερα.....(θα διαπιστώσεις με τα ματάκια σου τι συμβαίνει έξω απο τα διαγράμματα ...μερικές εταιρείες δέν ντρεπονται να το δείξουν) :oops:
Δέν μπορώ επίσης να ακολουθήσω τήν σκέψη σου περί μή ψαλιδισμού και ....."άπειρης" ισχύος .Δυστυχώς για όλους μας η ισχύ κάποτε τελειώνει ......
8) Καμμιά 845 δέν είναι σε θέση να αποδωσει 40W σε τάξη Α ακόμα και αν οδηγείται απο 300Β . Ο μόνος τροπος για μιά "παραμυθένια" Α2 είναι η χρήση μετασχηματιστού interstage ...αλλά αυτή η Α2 μόνο καλή και εύηχη δέν είναι , ειδικά μάλιστα αν μιλάμε για χαμηλή ή καθόλου (global) ανάδραση..... :cry:
Τώρα, κατά πόσο η τάξη D είναι ευάκουστη ή οδηγεί τα πάντα ...δέν νομίζω οτι είναι επι τής παρούσης . Συνήθως αυτοί που τήν χρησιμοποιούν το κάνουν για οικονομία σε πολλά επίπεδα , ιδίως δε στα ενισχυτικά αυτοκινήτου , οπου ,Χαίρε Παλμοτροφοδοτικό που πάει σύνεφο, μήν μάς πείς τώρα οτι το μέλλον του Hi Fi είναι τα παλμοτροφοδοτικά , γιατί δέν θα σε πιστέψουμε , ε...!!! κάτι παρόμοιο είναι και το "ξεπέταγμα" τών "παραψηφιακών" ενισχυτών. Δέν θα ακολουθήσω το παράδειγμα τών καλών κριτικών γιατί αυτόματα το αναιρείς και εσύ με τα γραπά σου (Ασήμια) .... εκτός του οτι ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό: ...ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥΘΕΝΑ.....? (άμα βρεις κάνε το κόπο να το ποστάρεις) :twisted:

Αλλά μήν στεναχωριέσαι, όπως είπες και εσύ ο καθένας επιλέγει αυτό που του κάνει τα κέφια , απλά βασική αρχή τής έρευνας είναι να μήν κάνουμε κανόνες .......στρουθοκαμήλου (όπως δηλαδή πολύ σωστά διατύπωσες) :D

P.S καλά για τήν CMRR το ξέραμε..., δέν πειράζει , έχουν όμως τον δικό τους θόρυθο.......το άλλο με τον Τοτο το ξέρεις...? :lol:

GF

Reaction score
27
Α, τωρα θυμηθηκα! Το εχω ξαναδει το εργο σε αλλο "σινεμα"! Θυμαμαι και τους πρωταγωνιστες και την υποθεση. :wink:
Τελος δεν εχει οποτε μη μου ζητησετε να σας το πω! :mrgreen:
Εδω ηρθαμε. Παμε να φυγουμε![schild=6 fontcolor=C0C0C0 shadowcolor=C0C0C0 shieldshadow=1]bored[/schild]

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.994
χαχαχαχαχα, Γειά σου Γιώργο, απ'το στόμα μου το πήρες!

ΟΚ, δεν συνεχίζω, απλά να παραθέσω για τους φίλους του φόρουμ κάτι για την Α2 τάξη και με παράδειγμα. Και φυσικά με μετασχηματιστή interstage.
Cary CAD805B
Το συγκεκριμένο μηχανάκι έχει και λάμπα magic eye για ένδειξη ισχύος!
Επίσης επιλεγόμενη ανατροφοδότηση 0-10db.
Στην είσοδο έχει μια 6SL7 που ταίζει μια 300Β η οποία με τη σειρά της ταίζει μια 211, ενώ μπορείς να παίξεις και με 845.
Προδιαγραφές 50βατ από μια 211. SET, έτσι;
Και στις προδιαγραφές δε παίζουμε, σωστά;

Όπως γνωρίζουμε μια 211 πάνω από 10 βατ δυσκολεύεται.
Παραθέτω τα λόγια του μάστορα TIM DE PARAVINCHINI που εξηγεί πως βγάζει τέτοια ισχύ:

Τάξη Α2. Η 211 λειτουργεί με ισχύ ανόδου 100βατ, και σε τάξη Α1 SET μπορεί να εξάγει μέχρι 25βατ, αναλυτικότερα ισχύς=τάση ανόδου * ρεύμα ανόδου=930Vdc*100mA=92W, και το 25% αυτού για τάξη Α1=23W. Στον 805Β όμως η 300Β οδηγεί μέσω μετασχηματιστή την 211 κι έτσι η 211 μπορεί να οδηγηθεί με θετικό δυναμικό στο πλέγμα γεγονός που ανεβάζει την απόδοση στο 50%, πράγμα που όντως συμβαίνει μετά τα 23-25W οπότε η 211 οδηγείται με θετικό δυναμικό πλέγματος σε τάξη Α2, και η αντίσταση πλέγματος πέφτει τόσο πολύ ώστε η οδήγησή του μέσω χωρητικής σύζευξης δε μπορεί να φτάσει τη λυχνία παραπέρα. Έτσι ο interstage transformer χρειάζεται για να μετασχηματίσει την υψηλή αντίσταση της 300Βστα 16ΚΩμ για να οδηγήσει το πλέγμα της 211.

Αποτέλεσμα; περίπου 50 βατ στο ηχείο. Φυσικά παίζουν σημαντικό ρόλο οι απώλειες των μετασχηματιστών εξόδου.

Αυτά φυσικά δε τα έγραψα για τον Νίκο που απ'ότι φαίνεται τα γνωρίζει, αλλά για τους φίλους εδώ μέσα που μάλλον πολλοί δε τα ξέρουνε, και ίσως δε χρειάζεται να τα μάθουνε, αλλά μπορεί κάποιος να θέλει.... οπότε βουαλά!

Και... ναί, ι ισχύς κάποτε τελειώνει.....

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis