Ωχ, τί του λένε τώρα;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140
Τώρα! Τί τώρα - το παιδί μου έστειλε το πμ πριν 2-3 μήνες. Το διάβασα μόλις το έστειλε, ε, είπα άσε, του απαντάω αύριο. Την επομένη είπα, άσε, του απαντάω το σαββατοκύριακο. Ήρθε το σαββατοκύριακο, υπήρχε βενζίνη στο ρεζερβουάρ και ξαμολύθηκα λιγάκι παραέξω, τέλος πάντων, μπήκα σε ένα φαύλο κύκλο αναβλητικότητας, μετά πέρασε καιρός, λέω τί να του απαντήσω τώρα, θα με βρίσει - καλά ρε παπάρα, τώρα βρήκες να μου απαντήσεις, όχι καλύτερα να το άφηνες για το 2014, που θα έρθουν και καλύτερες μέρες. Και με το δίκιο του ο άνθρωπος. Οπότενες έμεινε το πμ εκεί να με κοιτάει.

Αλλά και να του απαντούσα, τί να του έλεγα δηλαδή; Αφού με κόλλησε στον τοίχο. Να πάρει τα nCore του Θεοδόση; Αφού τα πήρε ο Μάνος - και σιγά μη τα δώσει τώρα αυτός! Του αγίου ανήμερα - και βλέπουμε. Να πάρει τα nCore του vet - άλλος τρελός από 'κεί! Αυτός έχει χάσει τη μπάλα, σε λίγο μέχρι και στη Μελβούρνη θα τα στείλει για ακρόαση, και μετά θα τα ψάχνει στη Μόσχα.

Εμπασηπεριπτωσειναπουμεδηλαδής, δείτε τί ρωτάει το παιδί...

Αγαπητέ φίλε,

διάβασα σε διάφορες συζητήσεις την άποψή σου για τον YAMAHA A-S2000 τον οποίο έχω. Επειδή έχω σκεφτεί να τον πουλήσω με σκοπό τη βελτίωση του συστήματός μου αλλά από την άλλη επειδή πιστεύω ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό μηχάνημα που αποδίδει εκπληκτικά, θα ήθελα να σε ρωτήσω, στη θέση μου με τι θα τον άλλαζες τηρώντας σε γενικές γραμμές τα χαρακτηριστικά του YAMAHA. Δηλαδή πως θα σκεφτόσουν για να βελτιώσεις τα χαρακτηριστικά που ήδη γνωρίζεις? Δεν θα με πείραζε μια λύση προ και τελικού. Μου αρέσει η ροκ μουσική αλλά και η τζάζ. Αυτό που θέλω να καταλάβω είναι σε τι επίπεδα τιμών θα πρέπει να κινηθώ για να έχω μια αισθητή και πραγματική διαφορά προς το καλύτερο.

Θα χαρώ να λάβω απάντησή σου.

Γιώργος
Όχι, δεν είναι ο Γιώργος Κιμούλης, άλλος Γιώργος είναι! Λοιπόν, τί θα του λέγατε; Θα μου πείτε, με τί ηχεία ακούει, και σε τί χώρο! Νταξ, μπορούμε να υποθέσουμε με αρκετή ασφάλεια ότι έχει 4ωμα ηχεία, σχετικά μεγαλούτσικα, με δυό 6,5άρια γούφερ, και τα ακούει από 3 μέτρα απόσταση. Οκ, τί να πάρει; Να πάρει τελικό; Ποιον; Να αλλάξει τον Yamaha - και γιατί να τον αλλάξει; Λουλούδι μηχάνημα, από τους καλύτερους ολοκληρωμένους που υπάρχουν σήμερα - και σε τιμή εξαιρετική γι' αυτά που προσφέρει και αποδίδει. Να πάει για ψάρεμα; Ξέρω 'γώ;

Για πείτε...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Ωχ, τί του λένε τώρα;

για να παρεις καλυτερο ενισχυτικο απο το yamaha πρεπει να τα σπρωξεις, κι αν δεν μιλαμε μονο για ολοκληρωμενο αλλα για τελικο μαζι με προ, τα λεφτα ειναι ακομα περισσοτερα. Εασν το ηχειο του δεν ηταν τιποτα εξωπραγματικα απαιτητικο για τα δεδομενα του 2000, μια χαρα ειναι ο ενισχυτης.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.870

Κοίτα, δε χρειάζεται να του πεις κάτι για τον ενισχυτή, τα λέει μόνος του:

YAMAHA A-S2000 τον οποίο έχω...πιστεύω ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό μηχάνημα που αποδίδει εκπληκτικά
όντως, πρόκειται για καλό ενισχυτάκι, και το 1,5 χιλιάρικο που ζητάει δεν είναι δα και καμιά περιουσία, αλλά σίγουρα δεν είναι και "μικροποσό".

Όμως, με τη "φτήνια" που έχει πέσει σε διακοπτικά ενισχυτάκια, πλέον επιλογές υπάρχουν άφθονες, λόγου χάριν θα αρκούσε ανέτως για κάποιο άις τελευταίας γενιάς ένα σημαντικά οικονομικότερο κοστολόγιο απ'το 1,5 χιλιάρικο του γιαμι, και ταυτόχρονα το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι και σημαντικά καλύτερο. Απορώ γιατί πάει το μυαλό σου μόνο στα ενκορ, λες και άλλα ενισχυτικά δεν υπάρχουν πχια...

τέλος πάντων.

Αυτά είναι έως αδιάφορα.

το κυρίως ερώτημα του παιδιού, ή για να το θέσω αλλιώς, το κυρίως "ζητούμενο" είναι άλλο:

έχω σκεφτεί να τον πουλήσω με σκοπό τη βελτίωση του συστήματός μου
Και βλέπουμε από αυτές τις λίγες λέξεις πως θέλει να "βελτιώσει" το σύστημά του, δηλαδή τον ήχο του.

Άρα, νόημα έχει να καταλάβεις τι ακριβώς επιθυμεί να βελτιώσει, που νομίζει πως υπάρχει σαφές περιθώριο βελτίωσης στον ήχο του, τι τον ενοχλεί.

Αν μάθεις αυτό, τότε και μόνο τότε θα μπορούσες να εκφέρεις τεκμηριωμένα άποψη για το ποια είναι τα επόμενα βήματα για κάποια βελτίωση στα σημεία που "πάσχει" ο "ασθενής", και πολύ πιθανά ο ενισχυτής να μη συμμετέχει διόλου στο παιχνίδι των όποιων προτεινόμενων αλλαγών.

Όσο για το αμιγώς τεχνικό τμήμα της ερώτησης του παιδιού:
πως θα σκεφτόσουν για να βελτιώσεις τα χαρακτηριστικά που ήδη γνωρίζεις
η απάντηση είναι αρκούντως απλή, και εμπεριέχει (τι άλλο;) ...τεχνικά χαρακτηριστικά! Αυτά ακριβώς που "χαρακτηρίζουν" έναν οποιοδήποτε ενισχυτή! Τα γνωστά ρε παιδί μου, ισχύς, παραμόρφωση, ντάμπινγκ φάκτορ (ε, ναι, τώρα είναι και της μοδός) κλπ κλπ κλπ

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140

Σύμφωνοι, αλλά δε λέτε ονόματα. Ποιο να πάρει; Συγκεκριμένα πράγματα πείτε...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140

Ρε παιδιά, κάντε καμιά πρόταση! Δεν δαγκώνω (σήμερα)... :biggrin:

Reaction score
22
Απάντηση: Re: Ωχ, τί του λένε τώρα;

Εγώ θα πρότεινα τον Bryston B100 SST που τον έχει προσφορά η ADAMCO στα 2.980 €, αν θυμάμαι καλά.
Είχα κάποτε τον 4Β ST και με είχε εντυπωσιάσει ο ήχος του.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.870

2 τεμάχια ICEpower 125ASX-2.

θα του κοστίσουν οι πλακέτες 280 € έκαστη (ebay από Ευρώπη). Και άλλα 100 € για κουτιά και τζιμπράγκαλα και είναι οκ.

Reaction score
1.815

Mια χαρά είναι ο ενισχυτής του!
Να βρει καλώδιο Hitachi για τα ηχεία και interconnect το παρακάτω...:whistling:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Παγίδα ερώτηση είναι......
Από μόνο του ένα ενισχυτικό δεν κάνει ίσως τίποτα .
Αν μπορεί να κοιτάξει τα του χώρου του πρώτα .
Η συλλογή συσκευών η καλωδίων κάνει καλό στην τσέπη των άλλων συνήθως χωρίς να βελτιώνει υποχρεωτικά τον ήχο .
Για να ξεπεράσει τις δυνατότητες του Yamaha (κατά τα λεγόμενα σας) μάλλον αλλού θα πρέπει να κοιτάξει.

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Ωχ, τί του λένε τώρα;

2 τεμάχια ICEpower 125ASX-2.

θα του κοστίσουν οι πλακέτες 280 € έκαστη (ebay από Ευρώπη). Και άλλα 100 € για κουτιά και τζιμπράγκαλα και είναι οκ.
Δεν παίζει τίποτα στο ebay πάντως, έχεις κανα λίνκ?

Reaction score
117

Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι,

με χαρά είδα συζητάτε το θέμα μου. Μιας και μάλλον είμαι ο ηθικός αυτουργός του θέματος, για να βοηθήσω την κουβέντα παραθέτω το σύστημά μου ώστε να μιλάμε πιο συγκεκριμένα.

Ακολουθώντας τη γραμμή του σήματος τα πράγματα έχουν ως εξής:

XTZ cd100 player (transport)
Kimber D-60
Benchmark Dac1-PRE
Chord Chorus 2 XLR – XLR
Yamaha A-S2000 (balanced line in)
Kimber 8TC
Audiovector S3 Signature

Εναλλακτικά χρησιμοποιώ το Dac ως προενισχυτή και πηγαίνω με RCA – RCA καλώδιο από το Benchmark στο main direct χρησιμοποιώντας το Yamaha ως τελικό ενισχυτή. Τις εντυπώσεις μου πάνω σ’ αυτό τις έχω διατυπώσει στο νήμα A-S1000 VS A-S2000 του avsite. Έτσι τα πράγματα είναι καλύτερα αλλά με μια μικρή μείωση των διαστάσεων σκηνής, ίσως λόγω της μετατροπής του σήματος από unbalanced σε balanced (δυστυχώς δεν υπάρχει είσοδος balanced για το τελικό στάδιο). Οπότε ακροβατώ μεταξύ των δύο επιλογών… Yamaha ως ολοκληρωμένος – Yamaha ως τελικός και πάλι απ’ την αρχή.

Το ηχείο είναι 91,5 db στα 8 Ωhm. Ακούω από σχετικά μικρή απόσταση (2,5 μέτρα) αλλά ο χώρος πίσω μου αλλά και πάνω λόγω δεύτερου εσωτερικού επιπέδου είναι μεγάλος. Το περίεργο σχήμα του χώρου έχω την εντύπωση ότι βοηθάει διότι δεν πρέπει να υπάρχουν έντονες ανακλάσεις ή αυτές γίνονται πολύ πίσω και πάνω από τη θέση ακρόασης και δεν ενοχλούν.

Γενικά είμαι ευχαριστημένος από τον ήχο του συστήματος και δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι όσο πιο πολλά συστήματα ακούω, σε φίλους ή σε καταστήματα, τόσο λέω ότι τελικά μάλλον ακούω καλά! Βέβαια πάντα σκέφτομαι πως τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα, νομίζω άλλωστε αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί όλους.

Από τότε που είχα θέσει το ερώτημα στον κ. Κόγια προχώρησα στην αγορά των καλωδίων. Είπα θα προσπαθήσω να πάρω ό,τι καλύτερο έχει να δώσει το σύστημα. Πράγματι η βελτίωση ήταν σημαντική! Ακόμη και σήμερα ο ήχος βελτιώνεται, μαλακώνει, η δε λεπτομέρεια βελτιώθηκε πάρα πολύ σε σχέση με απλά καλώδια που χρησιμοποιούσα αρχικά σε όλες τις συνδέσεις. Βλέπετε δεν υπάρχει ο χρόνος για ακροάσεις κάθε μέρα και εάν είναι απαραίτητες κάποιες ώρες (περίπου 150) για το στρώσιμό τους, αυτές ακόμη δεν έχουν γίνει. Τα δε μηχανήματα είναι επίσης καινούρια, είναι λίγο πάνω από ένα έτος αγορασμένα, όχι όμως ότι είναι άτρωτα.

Ένας φίλος λοιπόν πρόσφατα μου πρότεινε την αγορά ενός καλύτερου DAC – προενισχυτή αντί για την αλλαγή του ενισχυτή. Μου λέει ότι θα βελτιώσω το εύρος της στερεοφωνικής εικόνας που με απασχολεί εκτός όλων των στοιχείων που θα πάρει κανείς με τη χρήση ενός καλύτερου DAC.

Τι θα ήθελα θα μου πείτε. Καλύτερες χροιές χωρίς να χάσω τίποτα από έλεγχο, ρυθμό και δύναμη. Νομίζετε ότι τελικά το κλειδί είναι ο προενισχυτής?

Αυτό πάντως που έχω αποφασίσει είναι να ακούσω όσα μηχανήματα μπορώ περισσότερο και εάν είναι δυνατόν και πάνω στο σύστημά μου. Όλα όμως είναι κομμάτι δύσκολο μιας και βρίσκομαι στη Λαμία. Η όποια αλλαγή θα ήθελα να με συναρπάσει πρώτα, όχι αλλάζω για να αλλάξω… Όπως ερωτεύτηκα μια μέρα το ηχείο μου!

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και οι προτάσεις σας καλοδεχούμενες.

Φιλικά
Γιώργος

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...

Ένας φίλος λοιπόν πρόσφατα μου πρότεινε την αγορά ενός καλύτερου DAC – προενισχυτή αντί για την αλλαγή του ενισχυτή. Μου λέει ότι θα βελτιώσω το εύρος της στερεοφωνικής εικόνας που με απασχολεί εκτός όλων των στοιχείων που θα πάρει κανείς με τη χρήση ενός καλύτερου DAC.

Τι θα ήθελα θα μου πείτε. Καλύτερες χροιές χωρίς να χάσω τίποτα από έλεγχο, ρυθμό και δύναμη. Νομίζετε ότι τελικά το κλειδί είναι ο προενισχυτής?

...
Όχι.
Για να το πω ευγενικά.

...

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και οι προτάσεις σας καλοδεχούμενες.

Φιλικά
Γιώργος
Πούλα τον Yamaha, πούλα και τα Audiovector και πάρε ενεργά ηχεία.

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714

Στα μεταχειρισμένα υπάρχει plinius 9200, κάπου αλλού δίνεται BMC C1, ξεκίνα με το ρεύμα που λείπει από το Yamaha για τα συγκεκριμένα ηχεία.
Ας μη ξεκινήσει συζήτηση "μα γιατί, ο Yamaha είναι δυνατός, το ηχείο ευαίσθητο" και ότι άλλο ακολουθεί τέτοιες προτάσεις. Απ' ότι έχω δει, υπάρχουν πολλοί σε αυτό το φόρουμ με μεγαλύτερους ενισχυτές από τον δικό σου στην περιοχή σου, μιλήστε και ίσως σε βοηθήσουν να καταλάβεις γιατί σου κάνω την πρόταση.

Τα ενεργά ηχεία δεν είναι για όλους. Έχω συνδυασμό πλατό/βραχίονα/κεφαλής, ψηφιακή πηγή, υπολογιστή, ραδιόφωνο. Για να συνδεθούν όλα αυτά που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση χρειάζεται και ένας επιλογέας πηγών.
Θα μπορούσε το ραδιόφωνο να αντικατασταθεί από τον υπολογιστή αλλά άντε να εκπαιδεύσω 80 χρονών γυναίκα (πεθερά) να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για το ραδιόφωνο! Το μόνο που θα καταφέρω είναι να την κάνω να επιστρέψει στις πρωινές εκπομπές της τηλεόρασης, ενώ με ΠΟΛΥ κόπο είχα καταφέρει να την απομακρύνω από αυτές.

Το ηχητικό σύστημα είναι για να προσφέρει χαρά σε όλη την οικογένεια, το κάθε μέλος ανά πάσα ώρα να μπορεί να το λειτουργήσει προς ευχαρίστηση του, αν εμείς το κάνουμε απλό για εμάς αλλά πολύπλοκο για τους άλλους το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τους απομακρύνουμε από τη μουσική και να τους στρέφουμε αλλού.
Τώρα υπάρχουν χαρτάκια κολλημένα, 1,2,3,4, ανοίγει ο ολοκληρωμένος, ανοίγει το ραδιόφωνο, ακούω μουσική, ψάχνω τους σταθμούς με το στρογγυλό κουμπί στο ραδιόφωνο, ανεβοκατεβάζω την ένταση με το μεγάλο στρογγυλό στον ολοκληρωμένο.
Τέσσερα βήματα απλά που απομάκρυναν από την τηλεόραση γυναίκα και πεθερά.

Reaction score
539

Στα μεταχειρισμένα υπάρχει plinius 9200, κάπου αλλού δίνεται BMC C1, ξεκίνα με το ρεύμα που λείπει από το Yamaha για τα συγκεκριμένα ηχεία.
Ας μη ξεκινήσει συζήτηση "μα γιατί, ο Yamaha είναι δυνατός, το ηχείο ευαίσθητο" και ότι άλλο ακολουθεί τέτοιες προτάσεις. Απ' ότι έχω δει, υπάρχουν πολλοί σε αυτό το φόρουμ με μεγαλύτερους ενισχυτές από τον δικό σου στην περιοχή σου, μιλήστε και ίσως σε βοηθήσουν να καταλάβεις γιατί σου κάνω την πρόταση.

Τα ενεργά ηχεία δεν είναι για όλους. Έχω συνδυασμό πλατό/βραχίονα/κεφαλής, ψηφιακή πηγή, υπολογιστή, ραδιόφωνο. Για να συνδεθούν όλα αυτά που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση χρειάζεται και ένας επιλογέας πηγών.
Θα μπορούσε το ραδιόφωνο να αντικατασταθεί από τον υπολογιστή αλλά άντε να εκπαιδεύσω 80 χρονών γυναίκα (πεθερά) να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για το ραδιόφωνο! Το μόνο που θα καταφέρω είναι να την κάνω να επιστρέψει στις πρωινές εκπομπές της τηλεόρασης, ενώ με ΠΟΛΥ κόπο είχα καταφέρει να την απομακρύνω από αυτές.

Το ηχητικό σύστημα είναι για να προσφέρει χαρά σε όλη την οικογένεια, το κάθε μέλος ανά πάσα ώρα να μπορεί να το λειτουργήσει προς ευχαρίστηση του, αν εμείς το κάνουμε απλό για εμάς αλλά πολύπλοκο για τους άλλους το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τους απομακρύνουμε από τη μουσική και να τους στρέφουμε αλλού.
Τώρα υπάρχουν χαρτάκια κολλημένα, 1,2,3,4, ανοίγει ο ολοκληρωμένος, ανοίγει το ραδιόφωνο, ακούω μουσική, ψάχνω τους σταθμούς με το στρογγυλό κουμπί στο ραδιόφωνο, ανεβοκατεβάζω την ένταση με το μεγάλο στρογγυλό στον ολοκληρωμένο.
Τέσσερα βήματα απλά που απομάκρυναν από την τηλεόραση γυναίκα και πεθερά.
Σωστό, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί η χρήση ενεργών ηχείων απαγορεύει την ύπαρξη ενός προενισχυτή, στον οποίο θα συνδεθεί και το ραδιόφωνο και το πικάπ και όποια άλλη πηγή έχει ο καθένας...

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714

Γιατί αυξάνουμε τις κινήσεις που πρέπει να διδάξουμε τους άλλους.
Άνοιγμα προενισχυτή, ανοιγμα δεξιού ηχείου, άνοιγμα αριστερού ηχείου, άνοιγμα ραδιοφώνου, τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια, αυξήσαμε κατά δύο κινήσεις τη διαδικασία, ίσως είναι και άβολη λόγω τοποθέτησης των ηχείων.
Κάποιος θα μπορούσε να αναφέρει τη δυνατότητα λειτουργίας κάποιων ενεργών με αυτόματη έναρξη μόλις έχουν σήμα στην είσοδο, η καθυστέρηση αυτή όμως μπορεί να κοστίσει γιατί δεν υπάρχει η υπομονή των ελάχιστων δευτερολέπτων πριν την έναρξη από μη εξοικειωμένους.

Μία σκέψη ήταν και τη μοιράστηκα, ο καθένας επιλέγει αυτό που θέλει σκεπτόμενος τις δικές του ανάγκες και συνθήκες λειτουργίας του συστήματος :thumbsup:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.805
Λύση υπάρχει, έφτιαξα ένα πολύπριζο με trigger και σώθηκα. Σιγά μην αναβόσβηνα επτά ηχεία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.532
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON