έσπασε η λάμπα

Reaction score
16
Το τι υλικό θα παίξει (720p, 1080i, 1080p), έχει να κάνει με τις δυνατότητες του προβολέα, και όχι με την λάμπα.
νομίζω ότι τόχεις ξαναγράψει αυτό

και ξαναλέω κι εγώ:
με την προηγούμενη λάμπα (την εργοστασιακή) , διαμέσου της κάρτας γραφικών ati hd 5670 - και σε αυτόματο εντοπισμό (το λογισμικό της κάρτας γραφικών διαβάζει την πληροφορία που του έρχεται από τον προβολέα, και προσαρμόζει αυτόματα την προβολή στα μέγιστα επιτρεπτά όρια του προβολέα) αυτόματα ρυθμιζόταν σε 1920Χ1080 (i) . Στο πανί προβαλλόταν εικόνα 1080i (αυτό γίνεται αντιληπτό κι από το μέγεθος ύψος-πλάτος του καρέ στην οθόνη έπιανε όλο το πανί!

με την τωρινή λάμπα (τη ypodn) διαμέσου της κάρτας γραφικών ati hd 5670 - και σε αυτόματο εντοπισμό (το λογισμικό της κάρτας γραφικών διαβάζει την πληροφορία που του έρχεται από τον προβολέα, και προσαρμόζει αυτόματα την προβολή στα μέγιστα επιτρεπτά όρια του προβολέα) αυτόματα ρυθμίζεται σε 1280Χ720 (p) . Στο πανί προβάλλεται εικόνα 720p (αυτό γίνεται αντιληπτό κι από το μέγεθος ύψος-πλάτος του καρέ στην οθόνη - δεν πιάνει όλο το πανί!

Η εκτίμησή μου... ότι η νέα λάμπα δε σηκώνει 1080i. αφού μένουν όλα σταθερά και το μόνο που αλλάζει είναι η λάμπα.. τι άλλο μπορεί να επηρεάζει πέρα από την ίδια τη λάμπα;

Υπόψη ότι ο προβολέας υποστηρίζει ως 1080i.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.777
Καμία σχέση με τη λάμπα, 720 είναι ο προβολέας και με 720 πρέπει να γεμίσει η οθόνη.
Βρες τη ρύθμιση overscan στα settings της ATI/AMD και βάλ' την στο 0.

My Digital Flat-Panels / Scaling Options tab in the advanced menu. Set overscan to 0%.

Reaction score
16
Καμία σχέση με τη λάμπα, 720 είναι ο προβολέας και με 720 πρέπει να γεμίσει η οθόνη.
Βρε τη ρύθμιση overscan και βάλ' την στο 0.
1. o πρoβολέας είναι 1080i

2. η οθόνη γεμίζει και με το ζουμάρισμα...manual ρυθμίσεις

3. βλέπω σε δυο οθόνες - αναπαραγωγή 2 ίδιων οθονών. σε 720p είναι αισθητή η ύπαρξη (κενών) λωρίδων πάνω και κάτω και στις δυο οθόνες.

4. διστάζω να πειράξω τις ρυθμίσεις του μενού του προβολέα. το έχω στο default.. μέχρι να σιγουρευτώ

Reaction score
16
Βρες τη ρύθμιση overscan στα settings της ATI/AMD και βάλ' την στο 0.
My Digital Flat-Panels / Scaling Options tab in the advanced menu. Set overscan to 0%.
οκ τώρα το αντιλήφθηκα, ότι δε είναι πείραμα τιου τηλεκοντρόλ του προβολέα, θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή αργότερα

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.777
3. βλέπω σε δυο οθόνες - αναπαραγωγή 2 ίδιων οθονών. σε 720p είναι αισθητή η ύπαρξη (κενών) λωρίδων πάνω και κάτω και στις δυο οθόνες.
Οι κενές λωρίδες πάνω-κάτω είναι φυσιολογικές σε κάθε ανάλυση αν η ταινία είναι 2.35:1.

Reaction score
16
Οι κενές λωρίδες πάνω-κάτω είναι φυσιολογικές σε κάθε ανάλυση αν η ταινία είναι 2.35:1.
Εντάξει, να μη προκληθεί μπέρδεμα στο σημείο αυτό... κι άμα είναι και screener το mkv , γίνεται χαμός. Πάντως όταν προβάλω τιβί μέσω του avermedia και του υπολογιστή στον προβολέα, γεμίζει η οθόνη (στο skai π.χ. - δεν τη δοκίμασα ακόμη στη δημόσια τηλεόραση ΔΤ που είναι hd 1920Χ1080)

Δεν είμαι ακόμα "σίγουρος" με τη λάμπα, θέλω να της δώσω κι άλλες ώρες λειτουργίας σε default ρυθμίσεις.. κι αφού σιγουρευτώ θα πειραματιστώ με τα υπόλοιπα.

Reaction score
16
Ο προβολέας είναι 720p.

Ναι, o προβολέας epson emp-tw700 έχει native ανάλυση 720π, Υποστηρίζει video 1080i (κι αυτό φαίνεται και στην επιλογή του μενού του info - και το διαβάζει και το λογισμικό του υπολογιστή και το βγάζει στις πληροφορίες της οθόνης στο μενού ανάλυση εικόνας)

http://www.aboutprojectors.com/Epson-EMP-TW700-projector.html

Video CompatibilityNTSC, NTSC4.43, PAL, M-PAL, N-PAL, PAL60, SECAM
HDTV (525i, 480i, 525p, 480p, 1125i, 1080i, 750p, 720p)

Και το φυλλάδιο οδηγιών του
http://esupport.epson-europe.com/Re...+9pghwqp4rfK+vuhoFsgeGtqjQ33qi663hQ2PjeEU003D

Όπως το έχω αντιληφθεί χρηστικά/πρακτικά, δίνω και πιο κάτω παράδειγμα, με κάποιο σύστημα scaler βελτιώνει την εικόνα σε 1080i (αν το προβαλλόμενο αρχείο είναι 720π το ανακλιμακώνει σε 1080i, αν το προβαλλόμενο αρχείο είναι 1080p το υποβιβάζει σε 1080i
Τι σημαίνει 1080i, το λέει εδώ κι εδώ κλπ)

παράδειγμα.
Σε προβολή 720p η γραμματοσειρά είναι μεγάλου μεγέθους, ας πούμε 26 στιγμών και bold. Ο υπότιτλος αναδιπλώνεται στην οθόνη!
Σε προβολή 1080i (όχι 1080p) , στη ίδια ταινία, η γραμματοσειρά είναι μικρή, ο υπότιτλος χωράει σε μία σειρά.

Σαν συγκριτική εικόνα αναφοράς 1080p θα χρησιμοποιήσω μια τηλεόραση sony 1080p, 46 ιντσών. Όπου ότι έβλεπα σε αυτή, πάντα σε προβολή 1080p (πάντα στην ίδια ταινία) π.χ.,γραμματοσειρά και υπόλοιπο κάδρο ήταν στις ίδιες αναλογίες μεγέθους με την εικόνα 1080i που έβγαινε από τον προβολέα.
Η εικόνα όμως 1080p της tv ήταν πάντα καλύτερη από την εικόνα 1080i του προβολέα

Reaction score
638
Ολοι εσεις οι επαΐοντες που νομιζετε οτι τα ξερετε ολα ειναι καιρος να ανοιξετε τα αφτια σας . Ο ανθρωπος σας ενημερωνει οτι οι Κινεζικες λαμπες στον epson 700 δεν βγαζουν αναλυση 1080i η μαμα λαμπα βγαζει .

Συγνώμη αν χαλάω τη μόστρα κάποιων "επαϊόντων" στους προβολείς εδώ μέσα !

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
δεν είναι ωραίο να γράφονται ανακρίβειες και πράγματα που δεν ισχύουν, υπάρχουν όρια στην ανοχή που δείχνουμε...

Reaction score
638
1. o πρoβολέας είναι 1080i

2. η οθόνη γεμίζει και με το ζουμάρισμα...manual ρυθμίσεις

4. διστάζω να πειράξω τις ρυθμίσεις του μενού του προβολέα. το έχω στο default.. μέχρι να σιγουρευτώ

Ας κανουμε αλλη μια προσπαθεια οι προβολεις 720p ειναι hd ready αυτο σημανει οτι μπορει να δεχθει σημα 1080i και να το μετετρεψει στην φυσικη του αναλυση που ειναι τα 720p 1280χ720

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67