αντε και οι δικιες μου ερωτησεις!

Reaction score
0
λοιπον κυριοι! θελω τις γνωμες σας. εχω στην κατοχη μου, 2 near field studio monitors alesis mkII παθητικα, οπως και ενα ακομα ζευγαρι prodex MX1500. τα alesis παιζουνε με εναν ενισχυτη της kenwood KA-31 και τα prodex με εναν rotel ra-820. επισης, απο πισω μου ακριβως παιζει ενα ενεργο subwoofer της sony SA-W30S, οπως και ενα 15'' παθητικο sub φτηνιαρικο, με δικη μου κατασκευη καμπινας, και παιζει με εναν τελικο ενισχυτη koda-kd269. ωραια μεχρι εδω! σηματα παιρνουνε απο μια καρτα ηχου η οποια βγαζει 3 καθαρα stereo σηματα, τα 2 ''ταιζουν'' τους 2 ενισχυτες, και το 3ο σημα περναει απο ενα ενεργο crossover αυτοκινητου, οπου αυτο με την σειρα του εχει εξοδο για 2 ενισχυτες, αρα και εκει συνδεονται το ενεργο και ο koda! το θεμα μου δεν ειναι με το μπασο, (μιλαμε παντα για απλη αναπαραγωγη μουσικης), αλλα με τα monitors! το παιξιμο τους ειναι πολυ ξερο, και με καθολου μπασο! εαν βγαλω οποιοδηποτε ζευγαρι απο τα 2, και τα βαλω να παιξουνε απλα στον καναπε πχ, η αναπαραγωγη ειναι κλασεις καλυτερη! φυσικα η ενταση και απο τους 2 ενισχυτες ειναι η ιδια, οπως και οι 2 παιζουνε flat εντελως! μετα απο πααααραααααα πολλες δοκιμες, (επερνα το ενα μονιτορ, εμπαινα κατω απο το κρεβατι μαζι με αυτο να δω πως ακουγεται), :105: πιστευω οτι φταιει ο χωρος! μιλαμε για ενα δωματιο 15? 20 τμ. θα παραθεσω και μερικες φωτογραφιες για την καλυτερη κατανοηση του γραπτου λογου μου!

Reaction score
384
Απάντηση: αντε και οι δικιες μου ερωτησεις!

Πολλα μπορει να συμβαινουν ταυτοχρονα. Οπως τα εχεις τωρα συνδεδεμενα, κανε ενα-δυο βηματα πισω απο τη θεση ακροασης να δεις εαν το 'προβλημα' λυνεται. Κανε πρωτα αυτο και μετα βλεπουμε...:109:

Reaction score
0

εχει μια μικρη διαφορα! εαν κολλησω στον τοιχο που ''κοιτανε'' τα monitors, εμφανιζεται λιγο καλυτερη αποδοση!

Reaction score
384

Δηλαδη η θεση ακροασης απο τον πισω τοιχο ποσο αποσταση εχει? Για να καταλαβω ποσο απομακρυνθηκες ρωταω.

Reaction score
384

Καταρχας εχεις 4 ηχεια που παιζουν full range συν 2 σαμπ. Αρα σε ενα μικρο δωματιο φανταζομαι, εχεις ουσιαστικα 6 πηγες χαμηλων συχνοτητων. Κλεισε τα 2 σαμπ και το ενα ζευγαρι ηχειων. Με τον ιδιο τροπο ακουσε και το αλλο ζευγαρι ηχειων μονο του. Εαν δουλευουν-ακουγονται οπως θα επρεπε...ειναι κλασσικη περιπτωση 'βλάβης'. :116:

Last edited by a moderator:

Reaction score
0

η θεση ακροασης απο τον τοιχο, ειναι 1,20, μετρημενο με μετρο παρακαλω! :103:

Reaction score
0

και τα 2 τα ζευγαρια παιζουνε σωστα ξεχωριστα! οταν παω στον τοιχο, πλεον εμφανιζεται και η ''ουρα'', πραγμα που δεν υπαρχει στην θεση ακροασης! να σημειωσω οτι απο το ενα ζευγαρι, η μια πολικοτητα ειναι αναποδα, γιατι αλλιως δεν παιζουνε σωστα! μηπως ρε γμτ τα εχω πολυ κοντα?

Reaction score
0

χαχα καλα το βιντεο τρομερο! φοβερος μαστορας ο τσακωνας! :128:

Reaction score
384

Αρα οπως βλεπεις οταν αρχιζεις και προσθετεις κι αλλες πηγες που παιζουν τις ιδιες συχνοτητες, αρχιζουν οι ακυρωσεις, κλπ και το αποτελεσμα γινεται χειροτερο!
Βεβαια δεν ειναι τιποτα που δεν φτιαχνεται, απλα θελει λιγο δουλεια και κυριως να ξερεις γιατι συμβαινει αυτο. Ας μην παμε στα θεωρητικα ομως, να δουμε αν μπορουμε να το διορθωσουμε ετσι οπως ειναι.

Οταν εχεις και τα 2 ζευγαρια ηχεια (χωρις σαμπ) ειναι σχετικα οκ?

Reaction score
384

Αυτο που αναφερεις σαν 'ουρα' ειναι επειδη εισαι διπλα στον τοιχο, οπου το κυμα εχει μηδενικη (σχετικο ειναι αυτο) ταχυτητα - τοιχος δεν ειναι? - αλλα μεγιστη πιεση. Γι'αυτο και δεν καθομαστε πολυ κοντα σε τοιχους...εκτος κι αν σου πεσει το σαπουνι στο μπανιο και λογω καταστασεων αναγκαζεσαι να πας τοιχο-τοιχο...:116:

Reaction score
0

ναι, παιζουνε σχετικα ''ζεστα'' ! και να αλλαξουμε τις θεσεις τους , δεν πειραζει ιδιετερα! μας ενδιαφερει να βρουμε που!, θα παιζουνε καλυτερα. στο manual απο τα alesis, ο κατασκευαστης γραφει οτι τα ηχεια ειναι καλυτερα να μην ειναι direct στον ακροατη, αλλα λιγο πιο ψηλα, και να εχουνε ακριβως απο κατω τους κατι ετσι ωστε να γινεται ανακλαση των χαμηλων για καλυτερη αναπαραγωγη! πραγμα που το εχω πετυχει πιστευω τοποθετωντας τα στις βασεις πισω απο τις οθονες ! παλιοτερα τα ειχα στις θεσεις οπου ειναι τωρα τα prodex, μονα τους, και το αποτελεσμα ητανε απαραδεκτο!

Reaction score
0

οριστε μια γενικη φωτο για να καταλαβεις λιγο τον χωρο! παιζει λιγο ακαταστασια, αλλα τι να κανουμε, εργενης ειμαι :105:

Reaction score
384

Κατω απο τα 400Hz ακους το δωματιο κι οχι τα ηχεια, με ο,τι αυτο σημαινει. Το επομενο βημα ειναι να βαλουμε ενα σαμπ να δουλεψει μαζι με τα ηχεια.

1. Βγαλε το κροσοβερ που εχεις περασμενο και συνεδεσε την καρτα πανω στο ενα σαμπ.
2. Το Sony εχει δικο του κροσοβερ. Βαλτο στο 80 με 100Hz για αρχη.
3. Βαλε τη φαση του σαμπ στο 0.
4. Δοκιμασε να βαλεις το σαμπ σε διαφορες θεσεις στο δωματιο καθως παιζει, αποφευγοντας γωνιες για αρχη. Θα βρεις σιγουρα οτι σε καποια-καποιες θεσεις του σαμπ, η θεση ακροασης εχει αρκετο μπασο και δεν ακουγεται οπως πριν. Προτιμησε τη θεση που βολευει αισθητικα, αλλα οπως θα διαπιστωσεις το σαμπ θα 'κατσει' καλα σε θεση που δεν θα βολευει.
5. Αφου βρεις τη θεση αυτη αλλαξε τη φαση στο σαμπ να δεις αν το μπασο αυξανεται η μειωνεται. Η θεση της φασης που εχει το περισσοτερο μπασο στη θεση ακροασης ειναι και η σωστη.
6. Την ενταση του σαμπ ειναι πιο δυσκολο να την ρυθμισεις απλα ακουγωντας μουσικη, αλλα για τωρα βαλτην σε μια ενταση που εσυ νομιζεις οτι ταιριαζει.

Αν φτασεις σε αυτο το σημειο, παμε πολυ καλα!

Reaction score
384

Με αυτο το χρωματιστο μαξιλαρι φαινεται πως εισαι εργενης :105:
Θυμιζει λιγο Snoopy.

Αν ερθει γυναικα σπιτι βγαλτο!:135:

Reaction score
0

χεχε, αυτη που συνηθιζει να ερχεται, το εχει μαθει πλεον! λοιπον , αυτες οι δοκιμες με το sony εχουνε ηδη γινει καιρο πριν, και εκει που ειναι πιστευω οτι ειναι απο τις ιδανικοτερες θεσεις. το εβγαλα απο το crossover παρ ολα αυτα, και τι τοποθετησα κατω απο το γραφειο, στα ποδια μου. δεν αλλαξε κατι ιδιαιτερο, παιζει το ιδιο σχεδον ισως λιγο καλυτερα!

Reaction score
0

ειναι και αυτα τα παλιο-mp3, που χαλανε εντελως την κατασταση! η ποιοτητα τους ειναι πολυ διαφορετικη το ενα με το αλλο! ενα κομματι μπορει να ακουγεται καλυτερα , και το επομενο να σε αναγκασει να το αλλαξεις αμεσα! γενικα, υπαρχει ομως αυτος ο ''βομβος'', οι midrange συχνοτητες που κυριαρχουν εδω μεσα, και απο το sub και απο τα μονιτορς, που ειναι πολυ κουραστικη!

Reaction score
0

να παω να παρω απο εναν φιλο αυγοθηκες να τις κολλησω απο πισω μου στον τοιχο? οχι πως κανουνε κατι οι αυγοθηκες, αλλα σκεφτομαι λυσεις! εαν δω καποια διαφορά, θα παω μετα να αγορασω σωστο μονωτικο υλικο!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7