αντε και οι δικιες μου ερωτησεις!

Reaction score
384
Απάντηση: αντε και οι δικιες μου ερωτησεις!

Ξεχασα να σου πω οτι για να ακουσεις διαφορα οταν μετακινεις το σαμπ, μιλαμε για 30-50 ποντους απο δω κι απο κει. Το πηγες 30 ποντους δεξια...μετα αλλους 30, κλπ. Οχι να το γυροφέρνεις γυρω-γυρω απο το ιδιο σημειο στο γραφειο!

Reaction score
384

να παω να παρω απο εναν φιλο αυγοθηκες να τις κολλησω απο πισω μου στον τοιχο? οχι πως κανουνε κατι οι αυγοθηκες, αλλα σκεφτομαι λυσεις! εαν δω καποια διαφορά, θα παω μετα να αγορασω σωστο μονωτικο υλικο!
Κοτετσι εχει ο φιλος σου?

Βαλε αυγοθηκες και μετα αν η κοπελια δει συνδυασμο μαξιλαρι Snoopy και αυτα στον τοιχο...την εβαψες!:143:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

να σημειωσω οτι απο το ενα ζευγαρι, η μια πολικοτητα ειναι αναποδα, γιατι αλλιως δεν παιζουνε σωστα!
Tι εννοείς δεν παίζουν σωστά;
Το πιθανότερο είναι με ανάποδη πολικότητα να παίζουν λάθος και σε αυτό να οφείλεται έλλειψη στο μπάσο.

Y

Yiannis_B

Guest

Αυτο που αναφερεις σαν 'ουρα' ειναι επειδη εισαι διπλα στον τοιχο, οπου το κυμα εχει μηδενικη (σχετικο ειναι αυτο) ταχυτητα - τοιχος δεν ειναι? - αλλα μεγιστη πιεση. Γι'αυτο και δεν καθομαστε πολυ κοντα σε τοιχους...εκτος κι αν σου πεσει το σαπουνι στο μπανιο και λογω καταστασεων αναγκαζεσαι να πας τοιχο-τοιχο...::116:
:116:

Reaction score
0

εαν τα συνδεσω με σωστη πολικοτητα, το ενα ζευγαρι απο τα 2, ''μηδενιζει'' εντελως το μπασο!

Reaction score
384
Υπάρχει περίπτωση η φάση να μην είναι αυτή που νομίζεις έτσι κι αλλιώς. Θέλει μέτρημα. Πολλές φορές μου έχει τύχει ηχείο αλλά και προενισχυτης να είναι λάθος.
Για παράδειγμα, ο lexicon που έχω έχει τις εξόδους για τα 2 surround ανάποδα. Το ίδιο το είδα πάλι και σε ένα σύστημα στο εξωτερικό.

Reaction score
0

δημητρη μου φαινεται οτι ξερεις τι γραφεις! :103: πως μπορω να το μετρησω?

Reaction score
0

επισης, σημερα καλυψα τον απο πισω μου τοιχο, σχεδον ολο με αυγοθηκες......μπα!!

Reaction score
384

Υπαρχουν phase checkers που μπορει να αγορασει κανεις, και ειναι χρησιμο, κυριως οταν εχεις 4-6 διπολα για surround και θελεις να σιγουρευτεις για τις φασεις τους. Υπαρχουν και κλιπακια που μπορεις να κατεβασεις και να πειραματιστεις, αλλα εγω προτιμαω τις συσκευες, γιατι σε 1 λεπτο εχω ελεγξει 7 ηχεια, dipoles, bipoles, etc.

Οι αυγοθηκες δεν κανουν τιποτα για τις χαμηλες συχνοτητες γιατι το παχος τους δεν ειναι καν συγκρισιμο με το μηκος κυματος που προσπαθεις να απορροφησεις. Αν βαλεις μερικα τετοια για παραδειγμα στις γωνιες η διαφορα θα ειναι μερα με τη νυχτα.

Ξηλωσε τα στρωματα απο τα κρεβατια και βαλτα ορθια σε 2 γωνιες να δεις. :116:

Reaction score
0

μαλιστα! εαν βαλω στις 4 γωνιες του δωματιου πετροβαμβακα? με τις αυγοθηκες το μονο που καταφερα, ειναι να εχω αριστη προσομοιωση μυρωδιας κοτετσιου!

Reaction score
384

Βαλε ενα στρωμα ορθιο σε 2 γωνιες τουλαχιστον, ετσι για να δεις. Δεν κανω πλακα!

Reaction score
0

φυσικα και θα το κανω! εχω ηδη ξεστρωσει το κρεβατι! θα παω να παρω και πετροβαμβακα αυριο το πρωι! δεν γινεται να παιζουνε ετσι! η τα αφτια μου ειναι πολυ απαιτητικα, η οντως κατι δεν γινεται σωστα!

Reaction score
0

τελικα, ειναι παρα πολυ δυσκολο να προσαρμοσεις σωστα 2η 4 ηχεια σε ενα χωρο! επιστημη ολοκληρη!

Reaction score
384

τελικα, ειναι παρα πολυ δυσκολο να προσαρμοσεις σωστα 2η 4 ηχεια σε ενα χωρο! επιστημη ολοκληρη!
Κυριως οταν το δωματιο ειναι μικρο κι εχεις και 2 σαμπ!
Ασε που αμα καθεσαι και στη μεση του δωματιου τα πραγματα γινονται ακομη χειροτερα!

Reaction score
0

πλεον εβγαλα το ενα, και τα εκανα οπως μου προτεινες! ενταξει, ισως καπως καλυτερα!

Reaction score
384

Μη μου πεις οτι εχεις το στρωμα σουζα στο δωματιο?

Y

Yiannis_B

Guest

....δοκιμάζεις την υπομονή της κοπέλας........:107:

...αν καταφέρεις να κοιμάστε στο πάτωμα.....να το πάρεις το κορίτσι!!!!!!!

Reaction score
384

Μην ξεχνας οτι εσυ δεν εχεις μπασο, γιατι ο συνδυασμος θέσεων ηχειων-σαμπ-καρεκλας ειναι ο,τι να'ναι. Συμβαινει σε πολλους, μην αγχωνεσαι. Το στρωμα στη γωνια δεν διορθωνει αυτο το προβλημα, αλλα κατι αλλο (τελος παντων, δοκιμη ειναι για το τι διαφορα κανει ακουστικα η απορροφηση σε γωνια, οχι οτι θα το αφησεις εκει κιολας)!
Το προβλημα που εχεις θα το φτιαξουμε τελικα? :116: Ετσι οπως παμε με τα στρωματα θα εχεις και προβλημα αισθητικης χωρου στο τελος!

Reaction score
0

εχεις δικιο! το στρωμα δεν το δοκιμασα , διοτι με προειδοποιησαν οτι εαν το κανω θα κοιμηθω μαζι με το στρωμα εξω!:107: τι αλλο να κανω τελικα??

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef