εγινε ψηφιακος και ο Ακριβος...!!!!!

Reaction score
15.548
:405:

:403:

Σημερα πηγα απο τον Δημητρη για να δω το καινουριο μηχανακι που πηρε.
...εναν optoma hd82
τελος ο CRT εδω και 3-4 μηνες

Μετα απο καποιες δοκιμες που εκανε και ειδε οτι η μεγαλη εικονα του 235:1 ειναι μαγευτικη και δεν μπορεις να γυρισεις πισω ευκολα,αποφασισε να χρησιμοποιησει και τον αναμορφικο φακο isco II που εχει απο παλια.

Το προβλημα ηταν τι οθονη να βαλει σε μεγεθος και τι gain πρεπει να εχει ωστε να μπορει να παιξει αξιοπρεπες και ισοροποιμενα....
Ετσι λοιπον πηγα και εγω να τον βοηθησω οσο μπορω για την επιλυση του προβληματος.

Ο Δημητρης παιζει με μια οθονη da-lite 120" 10ετιας..ομως δεν θυμοταν τι gain ηταν.
Με τις δοκιμες που εκανε σε αυτην την οθονη και με την λαμπα του προβολεα σε eco mode ηταν ευχαριστημενος,αλλα επρεπε να βρει τι gain ειναι ετσι ωστε να παρει κατι ιδιο.

Επειδη ετυχε και εχω ενα δειγμα της stewart studio tek130 και θα ειχαμε ενα μετρο συγκρισης σωστο,πηγα να δουμε την οποια διαφορα.

Η διαφορα gain σε σχεση με την stewart ηταν κοντα στο 25%
.. με πιο φωτεινη την δικια του....
το οποιο σημαινει οτι η δικια του ειναι μινιμουμ 1.5gain

Οποτε,σε 235:1 για τις 150"θελει σιγουρα 1.5 gain πραγματικα,μιας και η stewart οτι λεει σε gain αυτο δινει...

Πιστευω οτι με μια οθονη 1.5 gain θα ειναι οκ....και φυσικα θα εχει και καβατζα το full mode της λαμπας που του δινει ενα 25-30% επιπλεον.

Δεν θα παιξει με κοιλη οθονη μιας και ο χωρος δεν το σηκωνει..το οποιο συνεπαγεται καποιες γεωμετρικες παραμορφωσεις λογο αναμορφικου φακου,αλλα εαν τις καλυψη στα μαυρα πλαισια της οθονης δεν θα ειναι εμφανες...

Ευχομαι τα καλυτερα σε ενα απο τα πιο παλια μελη που γνωριζω....
... αν δεν κανω λαθος απο το 2000 επι avforum

μολις τελειωσεις θα ερθω για φωτο....δεν την γλυτωνεις :116:
.....μην ξεχασεις την ρυθμιση Καστρο αν θες τα μεγιστα..!!!!!
και δεν θα συγχωρησω τον Λιακο για το στησιμο.. :403:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.601
Απάντηση: εγινε ψηφιακος και ο Ακριβος...!!!!!

Καλορίζικος Δημήτρη!

Να ρωτήσω τι περιορισμός χώρου υπάρχει, και δεν πήγες σε κοίλη οθόνη?

Reaction score
8.349

να πω ψεματα?μετα δεκα χρονια με το μπαουλακι ,αισθανομαι σα να παιρνω διαζυγιο:116:τελικα το αποφασισα,καιρος για το επομενο βημα.Με λιγοστα λεφτα,μιας και οι εποχες δυσκολες,αλλα πιστευω οτι το αποτελεσμα θα ειναι καλο.Η οθονη ηταν πεταμενη στην αποθηκη επι σειρα ετων και γι αυτο δεν θυμομουνα κερδος,βασικα ηταν δεκαπενταετιας οχι δεκαετιας.Το μυστηριο ειναι οτι αφου επικοινωνησα με τη Da-lite,οι οποιοι εχουν τσατ στην ιστοσελιδα τους,δεν εβγαλα ακρη.Μαλλον ειναι καποιο μοντελο που το καταργησανε αλλα οταν τους ρωτησα μου λεγανε οχι.Οποτε εκληθη ο Κωστας και με τη διαδικασια που ειπε βγαλαμε καποιο συμπερασμα.Οπως ειπε και ο Κωστας δυτυχως δεν μπαινει σταθερη οθονη στο χωρο.Αλλα πιστευω οτι τα πραγματα θαναι καλα.

Κωστα ,τωρα για το ποσο παλιοι ειμαστε ,ηταν αναγκη να μου το θυμισεις?περνανε τα ατιμα.:116:

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Καλοθέατα ολα και οταν με το καλό τελειώσεις βάλε καμια φώτο και να μας γράψεις για τις διαφορές του πρίν με το μετά.

Sent from my GT-P7500 using Tapatalk

Reaction score
15.548

και μιας και ο optoma hd82 δεν εχει επαρκες μενου για ρυθμισεις,ενα οχι ακριβο scaler ειναι το dvdo iscan duo κατω απο 1000 ευρω.
με πληρες CMS και GAMMA 11 σημειων.

και ενα review

Reaction score
8.349

και μιας και ο optoma hd82 δεν εχει επαρκες μενου για ρυθμισεις,ενα οχι ακριβο scaler ειναι το dvdo iscan duo κατω απο 1000 ευρω.
με πληρες CMS και GAMMA 11 σημειων.

και ενα review
αμα βρω κανενα μεταχειρισμενο στο σκοτωμα ,ισως:116:ασε να κανουμε την πλακα μας.Μου φαινεται
οτι θα μου το βγαλεις απο τη μυτη τον Οπτομα,να σου πω,ηξερα να παρω και καλυτερο προβολι.:142:

Reaction score
187

δημητρη μεγειες το μηχανημα!βαλε και καμια φωτο να δουμε το μακροστενο καδρο!

Reaction score
15.548

βρε.....δεν σου ειπα να παρεις...:112:
...αλλα να το εχεις υποψιν αν κανεις κινηση ...με χαμηλο κοστος......:414:

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Re: Απάντηση: εγινε ψηφιακος και ο Ακριβος...!!!!!

αμα βρω κανενα μεταχειρισμενο στο σκοτωμα ,ισως:116:ασε να κανουμε την πλακα μας.Μου φαινεται
οτι θα μου το βγαλεις απο τη μυτη τον Οπτομα,να σου πω,ηξερα να παρω και καλυτερο προβολι.:142:
έμπλεξες...

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

αμα βρω κανενα μεταχειρισμενο στο σκοτωμα ,ισως:116:ασε να κανουμε την πλακα μας.
Εχω το dvdo iscan 30 και το σκοτώνω επί τόπου,αν θέλεις:116:

Reaction score
15.548

αυτο οντως ειναι για πεταμα..:116:...δεν κανει για τετοιες δουλειες..

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.693

Δημήτρη μεγειά.
Γράψε τίποτα από τις εντυπώσεις σου.

Αλλά όχι στο στυλ "ε καλό είναι, δε λέω, αλλά το μαύρο του CRT δεν το φτάνει" κ.λ.π. όπως συνηθίζετε εσείς οι CRTάκηδες.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.691

:405:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.591
Καλορίζικος Δημήτρη. Να υποθέσω δηλαδή ότι τώρα είσαι στο ψάξιμο για 2,35:1 στις 150'';

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

<<μολις τελειωσεις θα ερθω για φωτο....δεν την γλυτωνεις
.....μην ξεχασεις την ρυθμιση Καστρο αν θες τα μεγιστα..!!!!!
και δεν θα συγχωρησω τον Λιακο για το στησιμο.. >>

Συγνώμη βρε παλληκάρια μου! αλλά τελευταία στιγμή μου έτυχε επαγγελματικό ραντεβού,
και δεν είναι κάτι που το αψηφάς σήμερα!!! πήρα τον Δημήτρη τηλέφωνο το προηγούμενο
βράδυ 2 φορές να του το πω, αλλά δεν τον βρήκα!!!

ΥΓ. Ο 82 με τον αναμορφικό, είναι σκέτη απόλαυση! τον έχω δει στις 150 ίντσες στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ!
μιλάμε για μικρό κινηματογράφο!!!

Reaction score
15.548

αφου ηταν επαγγελματκο ραντεβου....συγχωρεισαι..:116:

Reaction score
8.349

Δημήτρη μεγειά.
Γράψε τίποτα από τις εντυπώσεις σου.

Αλλά όχι στο στυλ "ε καλό είναι, δε λέω, αλλά το μαύρο του CRT δεν το φτάνει" κ.λ.π. όπως συνηθίζετε εσείς οι CRTάκηδες.
κοιτα,καλυτερο μαυρο εχουν και οι LCD τωρα,το Οπτομακι το πηρα γιατι μου αρεσε και το δινουν σε πολυ καλη τιμη.Και εχει αυτη την εικονα DLP,που ακομα αρεσει σε πολυ κοσμο,ζωντανα χρωματα,φωτεινο λευκο,καλη ομοιομορφια,ο συγκεκριμενος ειναι κατορθωμα στο θεμα ρεηνμπο,που δεν περιμενα ποτε οτι θα βλεπω DLP χωρις να με ενοχλει καθολου.Ειναι ο πρωτος DLP που ειχα ποτε,LCD ειχα τις προιστορικες εποχες πριν τον CRT.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster