επισκευή φινιρίσματος ηχείων και όχι μόνο

Reaction score
208
Καλημέρα,

πρόσφατα έγινα κάτοχος των proac mini tower, απο μέλος του forum.
τα ηχεία είναι τα εικονιζόμενα στην αγγελία
http://www.avsite.gr/forum/threads/proac-mini-tower.135386/

Επειδή πραγματικά τα ηχεία έχουν δέσει εξαιρετικά στον χώρο μου
και με το υπόλοιπο σύστημα, θέλω να τα φέρω στα μέτρα μου και απο
αισθητικής, αλλά και απο πρακτικής απόψεως.

Δηλαδή, αυτό που σκέφτομαι είναι να μπορέσει να αλλαχτεί και βελτιωθεί
το χρώμα τους και επι τη ευκαιρία του "σφαξίματος", να γίνει και η οποιαδήποτε
συντήρηση ή βελτίωση επ' αυτών (π.χ. πυκνωτές, ανακαλωδίωση κ.λ.π.)

Οπότε καλοδεχούμενες οποιεσδήποτε προτάσεις, είτε εδώ είτε με p.m.
(επι της ουσίας γλυκάθηκα απο το αντίστοιχο εγχείρημα του μέλους john markou
απο το μέλος takis6c33)

Βέβαια το όλο εγχείρημα θα πρέπει να παραμείνει σε ενα "λογικό" κόστος,
δεδομένης και της τιμής κτήσεως των ηχείων.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις προτάσεις σας

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.569
Βάψιμο δηλαδή; Ή άλλο βερνίκι στον καπλαμά;

Reaction score
208
Δεν το ξέρω τι θα χρειαστεί....αυτό που ξέρω είναι οτι έχει βερνικωθεί (και μάλιστα με κακό τρόπο) οπότε θεωρώ οτι το όλο εγχείρημα θα είναι λιιιγο πιο δύσκολο
Χωρίς να ξέρω 100% και με κίνδυνο να πώ μ@λ@κια, πιστεύω οτι πρέπει να φύγει το υπάρχον βερνίκι και είτε να μπεί κάποιο πιο σκούρο (για να έρθει σε σκούρο χρώμα που το προτιμώ), είτε εάν δεν είναι εφικτό να ξαναβαφτεί απο πάνω σε χρώμα μαύρης λάκας πλεόν (το οποίο δεν με χαλάει καθόλου)
Κοινώς θα υιοθετηθεί μια λύση η οποία θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με το κόστος
Ελπίζω να έδωσα κάποια στοιχεία παραπάνω και να μην σας μπέρδεψα χειρότερα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.014
Συμφωνώ. Κι εμένα αυτό το ανοιχτό καρυδοκλανί ποτέ δε μ' άρεσε. Μια καλή λύση είναι ένα πιο σκούρο ζεστό βερνίκι, όπως αυτό, ή ακόμα πιο σκούρο, και κλείσιμο με glossy λούστρο. Δεν είναι βέβαια φθηνή λύση. Ο Τάκης θα στο κάνει τέλειο.

Reaction score
208
Καρυδοκλανί....??? δεν θα μπορούσατε να είσαστε πιο σαφής στην απόχρωση...χαχαχα
Επι της ουσίας, το μόνο χρώμα που με ψήνει απίστευτα και θεωρώ οτι θα ταίριαζε απόλυτα (για τα δικά μου γούστα) είναι αυτό
http://flaxaudio.co.nz/index.php?route=product/product&product_id=81
Αλλιώς μετά πάμε σε λακέ καταστάσεις και αναγκαστικά σε

Όταν λέτε για οτι δεν είναι φθηνή λύση, όλα είναι ακριβά και όλα φτηνά
(εκ του αποτελέσματος κρίνονται πάντα...)
Ο κ. Τάκης έχει ειδοποιηθεί με p.m.

Reaction score
208
εν τω μεταξύ, τώρα που βλέπω ξανά τις φωτογραφίες, μπορώ να πώ οτι το κολακεύουν λίιιιιγο....απο κοντά είναι ακόμη "καλύτερο"...χαχαχα
Για να μην τα απαξιώσουμε όμως τελείως, στο άκουσμα τους, παίρνουν την εκδίκηση τους

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
Πώς ξεθωρίζει με το φως!
το ξεθώριασμα μπορεί να αποφευχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό ειδικά για εσωτερικό χώρο (δεν ξέρω πόσο παλιά είναι η φωτογραφία κ σε ποιό σημείο ήταν η τεχνολογία των βερνικιών τότε,ή το τι έκανε ο κατασκευαστής σκεπτόμενος την χρήση εσωτερικού χώρου)

Βέβαια το όλο εγχείρημα θα πρέπει να παραμείνει σε ενα "λογικό" κόστος,
δεδομένης και της τιμής κτήσεως των ηχείων.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις προτάσεις σας
βάλε καμία φωτογραφία από τα δικά σου στο σημείο που εντοπίζεις το όποιο πρόβλημα.

Reaction score
208
@profi
η φωτογραφία των δικών μου είναι αυτές της αγγελίας στο πρώτο post
δεν έχουν ξεθωριάσει τοπικά...αυτό το οποίο έχει γίνει είναι οτι είναι σε τελείως ανοιχτό χρώμα, το οποίο δεν μου αρέσει και επιπρόσθετα, φαίνεται να έχει λουστραριστεί και απο πάνω, για να διατηρηθεί αιωνίως αυτό το "άψογο" αποτέλεσμα
οπότε το ζητούμενο είναι με κάποιον τρόπο να φύγει το λούστρο και έπειτα να μπεί κάποιο ειδικό που θα το σκουρήνει ως απόχρωση (και επειδή το βλέπω δύσκολο) ή να βαφτεί απο πάνω κάτι άλλο

profi

Reaction score
1.439
να βαφτεί από πάνω είναι πολύ εύκολο,κ με tinted βερνίκι κ λίγες δοκιμές (ζελατινα πάνω στην καμπίνα κ από πάνω το βερνίκι για μια γρήγορη ματιά του πως θα είναι περίπου)
μπορείς να το φέρεις κάπως,απλά αν χρωματιστεί πολύ το βερνίκι φαίνεται άσχημο σαν πλαστικό χρωματισμένο ημιδιάφανο κάλυμμα...εμένα δεν μου αρέσει αυτό...γούστα είναι αυτά κ συμβιβασμοί σε κάποιες περιπτώσεις.
για να φύγει το παλιό βερνίκι,κ να χρωματιστεί ο καπλαμάς (που είναι κ το καλύτερο οπτικά) είναι όντως αρκετή δουλίτσα,γιατί οι εύκολες λύσεις (καμινέτο χημικά κτλ το πιθανότερο είναι να σηκώσουν κ τον καπλαμά)...οπότε μόνο με τρίψιμο κ προσεκτικά("ποτέ" δεν ξέρεις πόσο λεπτό καπλαμά έχει βάλει ο άλλος κ αν στο τέλος θα μείνει κάμποσος για να τον χρωματίσεις σωστά,αυτό είναι το ζόρικο της υπόθεσης όχι το τρίψιμο)

αυτά σκέφτομαι εγώ...μπορεί να υπάρχει κ άλλη λύση για φυσικό αποτέλεσμα ξύλου.

Reaction score
208
merci για την απάντηση και τις χρήσιμες πληροφορίες
μένει να βρούμε κάποιον που να μπορεί να μπορεί να φέρει
εις πέρας το όλο εγχείρημα

σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσω για τις εξελίξεις
δεκτές προτάσεις και τηλέφωνα με pm

profi

Reaction score
1.439
πρώτα πρέπει εσύ να αποφασίσεις τι θέλεις ιδανικά (tint,ολική επαναφορά,solid χρώμα) ώστε να ξέρεις τι συμβιβασμούς είσαι διατεθειμένος να κάνεις κ μετά αποφασίζεις ανάλογα κ με το κόστος.
pm κ τηλέφωνα δεν θα βοηθήσουν τον επόμενο που θα έχει την ίδια απορία με εσένα.;)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Εχω σκεφτεί κι εγώ ν αλλάξω χρώμα στα ηχειάκια μου.
Tα έχω 7 χρόνια και είναι αυτά.
ergo607.jpg

Κάθε τόσο , η αγαπημένη μου σύζυγος πετάει και μια σπόντα, του τύπου :Μα καλά δεν μπορούσες να τα πάρεις μαύρα?
Σκέφτομαι λοιπόν να τα κάνω κόκκινη λάκα (Ferrari red),να την φέρω σε απόγνωση .
Tι λέτε?
Υ.Γ. Θέλω ο Κ.Κόγιας να σχολιάσει το χρώμα των ηχείων .

Reaction score
208
@profi
Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λές για τα pm, αλλά αναφέρομαι σε προτάσεις, τηλέφωνα και τιμές
ότι έχει να κάνει με το λειτουργικό-αισθητικό μέρος της υπόθεσης θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση με φωτογραφίες και αντίστοιχες εντυπώσεις.

τώρα για το τί θα επιλεγεί, θα εξαρτηθεί και απο το εφικτό αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση, αλλά και σε συνάρτηση με το κόστος του εγχειρήματος.

Ιδανικά για μένα, θα ήταν να πετύχω το σκούρο αποτέλεσμα των castle knight που έβαλα στο 5 Post (ή κοντά τέλος πάντων καθώς ξέρω οτι η castle έδινε την αίσθηση πραγματικού ξύλου), αλλά κάτι μου λέει πως η κατάσταση των ηχείων ως είναι τώρα (δλδ μετά το έξτρα βερνίκωμα) καθιστά πιο ασφαλή επιλογή την ολοκληρωτική βαφή τους, πράγμα που με οδηγεί στο μαύρο.

Αλλά, αυτός που θα αναλάβει το όλο εγχείρημα, θα πρέπει να το δεί απο κοντά, οπότε θα προτείνει και την καλύτερη δυνατή/εφικτή λύση.

@Nick Arvanitakis
κ. Διαχειριστά μάλλον παίζετε με την φλόγα φαίνεται...(κ. Κόγια & σύζυγο)
τα άνω γραφόμενα καθαρά με χιουμοριστική διάθεση για να μην παρεξηγηθώ...

Reaction score
1.788
To σκετο βερνικι δεν ξεθωριαζει ποτε!! Απλα χανει την γυαλαδα του αν δεν ειναι ματ, η [ασπριζει ελαφρα!!] Εδω η φωτο δειχνει ξεκαθαρα οτι εχει προστεθει ανελινη για να ερθει η αποχρωση εκει που ηταν στην αρχικη μορφη. . Ισως και πριν το βερνικη να εχει περαστει ανελινη, η κασια. Αυτες οι χρωστικες δεν αντεχουν στην πολυχρονη εκθεση τους στο φως του ηλιου. Η μονος [φθηνος τροπος] επισκευης ειναι να γινουν καποια δοκιμια με ανελινη [μεσα σε ματ βερνικη] ιδιας περιπου αποχρωσης και να εφαρμοστει συνεχης ψεκασμος απο το ξεθωριασμενο προς το καλο σημειο σβηστα μεχρι που να πιασουμε την αρχικη αποχρωση.

Reaction score
208
@takis6c33
όλα αυτά που λέτε είναι πολύ χρήσιμα, αλλά όχι για την δική μου περίπτωση
μάλλον σας έχει μπερδέψει το post no8 του Zizik, εκτός και εάν απαντάτε στο ερώτημα του

Η δική μου η περίπτωση είναι τελείως διαφορετική, καθώς δεν μιλάμε για τοπικό ξεθώριασμα,
αλλά για πλήρη αλλαγή της απόχρωσης ή/και βάψιμο, καθώς θέλω να πετύχω τελείως διαφορετικό
χρώμα συνολικά και όχι τοπικά.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.014
Ξύσε το σαπιοκαροτί και κάντα σε βαθύ ρουμπινί, το χρώμα του κόκκινου κρασιού. Θα της αρέσει. Μαύρα, ξέρω 'γώ, ...

Reaction score
1.788
@takis6c33
όλα αυτά που λέτε είναι πολύ χρήσιμα, αλλά όχι για την δική μου περίπτωση
μάλλον σας έχει μπερδέψει το post no8 του Zizik, εκτός και εάν απαντάτε στο ερώτημα του

Η δική μου η περίπτωση είναι τελείως διαφορετική, καθώς δεν μιλάμε για τοπικό ξεθώριασμα,
αλλά για πλήρη αλλαγή της απόχρωσης ή/και βάψιμο, καθώς θέλω να πετύχω τελείως διαφορετικό
χρώμα συνολικά και όχι τοπικά.
Η αληθεια ειναι οτι παντα οταν μπαινω στο site κοιταω απο το τελος προς την αρχη οποτε δεν ειχα δει τι θελεις ακριβως να κανεις..

Reaction score
1.788
οτι κανεις να κοιταξεις να αποφυγεις τα γυαλιστερα!! ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ αν θελεις καλη ποιοτητα βαφης.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884