ερωτηση για πιθανα προβληματα ενος sansui au717

Reaction score
111
καλησπερα και χρονια πολλα.ψαχνω να παρω εναν sansui au 717. εχω πεσει πανω σε εναν ο οποιος εχει κομμενο καλωδιο ρευματος. ο πωλητης λεει πως ετσι τον πηρε και δεν τον εχει δουλεψει. οποτε δεν ξερουμε τι παιζει. απο τις φωτο (τις οποιες θα παραθεσω σε λιγο), βλεπω οτι οι πυκνωτες ειναι φουσκωμενοι και εχει glue of death. ουτως ή αλλως ομως εγω θα του εκανα σερβις, και αυτα ειναι ολα ναμενομενα λιγο πολυ. οποτε και δεν με απασχολει αυτο. με απασχολει οτι δεν τον εχει ακουσει να παιζει ομως. και ρωτω.
ειναι ολα επισκευασιμα στον σανσουι? ή παιζει να εχει καποια βλαβη που να κανει την αγορα του ασυμφορη? 400 ευρω θα μου παει με μεταφορικα. αξιζει? και αν οχι, μεχρι ποια τιμη θα αξιζε καποιο τετοιο ρισκο?

δηλαδη, αν εχουν θεμα οι Power transformers, εκει τι κανουμε? την κατσαμε τη βαρκα? επισκευαζονται αυτοι? και αν ναι, το κοστος ειναι λογικο? ο ενισχυτης θα ερθει στα ισια του?
οποιαδηποτε συμβουλη θα ηταν ευπροσδεκτη
οποιοδηποτε συμπερασμα βγαλετε απο τις φωτο, εννοειται θα χαρω να το ακουσω
ευχαριστω πολυ

υγ. η ασφαλεια υπαρχει πισω στον ενισχυτη ή ειναι βγαλμενη? δεν μπορω να καταλαβω

Attachments

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.768
400€ στα τυφλά για χαλασμένο μηχανάκι που μπορεί να κρύβει πολύ περισσότερα;
Το καλώδιο το έκοψαν για κάποιο λόγο.

Reaction score
111
ναι το καταλαβαινω αυτο, και σκεφτομαι να το παζαρεψω. αλλα ρωτησα εδω για να καταλαβω ποσο θα μπορουσε να παει το κοστος επισκευης. ή για να το θεσω καλυτερα. μεχρι ποια τιμη θα ηταν "λογικο" να ρισκαρω. αν δηλαδη το αφηνε πχ στα 300 θα αξιζε? και τι προβλημα θα μπορουσε να εχει πχ, που θα εκανε την αγορα του ενισχυτη ασυμφορη? δεν ξερω απο αυτα, γιαυτο ρωταω. ευχαριστω πολυ
(το recap δεν το θεωρω προβλημα αφου θα το εκανα ουτως ή αλλως)
Βtw ο ενισχυτης ebay, σε αριστη κατασταση πιανει ευκολα τα 700 ευρω

Reaction score
29.697
Η ασφάλεια λείπει μαζί με το βύσμα που την πιάνει και την βιδώνει. Ο 717 είναι πολύ καλό μηχάνημα και πλήρως επισκευάσιμος.
Ρώτα και τον Σάκη Πετρόπουλο , τον οποίο θα σου πρότεινα για τεχνικό μιάς και έχει φιάξει κάμποσους 717.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Σε τέτοια μηχανάκια το πρώτο που θα πρέπει να ψάξεις είναι η υποστήριξη ανταλλακτικών.
Για τα περισσότερα δεν υπάρχουν πλέον τρανζίστορ και αυτά που υπάρχουν σαν συμβατά δεν κάνουν την ίδια δουλειά.
Προσωπικά θεωρώ πως είναι υπερτιμημένα σε μεγάλο βαθμό.
Σκέψου απλά κόστος αγοράς και τι χρειάζεται για να έρθει σε λειτουργική κατάσταση, χωρίς την πιθανότητα βλάβης.
Δες μετά τι σύγχρονο παίρνεις και το συζητάμε ποιο αξίζει.

Z

Zdimis

Guest
οταν με αυτα τα χρηματα (4+123 εποσκευη) παιρνεις primare i21 σε αγγελια με 420 εδω croft στην χε με 550 exposure 2010 , με 350 kingrex combo pre power psu με 350 στην χε ασε το γουρουνι στο σακι κατ εμε ,καλη η ρετρολαγνεια με αυτη την μυθικη branda αλλα πιο απροβληματιστα και με αποψατο ηχο θα ακουσεις με τα πιο πανω κα με ενα καρο αλλα που δινονται σε δελεαστικοτατες τιμες.

Reaction score
27
Οντως ρισκο η αγορα του..ειναι επισκευασιμος σχεδον 100%.τυχαινει να τον εχω τον συγκεκριμενο γνησιο ανακατασκευασμενο σε ολα του τα σημεια,ασχολουμαι απο το 1986 με ενισχυτες και γενικα με το hobby μας και απο τα χερια μου εχουν περασει πανω απο 30 ολοκληρωμενοι και καμια 10 σετ προ και τελικων..λοιπον θα το πω με απλα ελληνικα χωρις ιχνος ντροπης,,,ειμαι φοβερα εγωιστης και μεχρι τη στιγμη που επεσε στα χερια μου o 717 νομιζα πως θα ειναι ενας ακομη που θα δοκιμασω για κανενα 5μηνο και θα τον πουλησω..ημουν εγωιστης γιατι δεν παραδεχομουν οτι μηχανηματα που τα πληρωσα 1500 και 2000ε μπορει να τα κουνησει ο γερο sansui..οταν εβαλα μοναδικο κρητηριο επιλογης αυτο που ακουγα..το phono stage του,,την συνδεσιμοτητα,,τα δυναμικα και το soundstage πηραν ποδι κατι audiolab και κατι cyrus παρεα με εναν advance acoustic,,αυτα ως προς τον φιλο-επιδοξο αγοραστη,,,η συμβουλη μου θα ηταν να βρεις καποιον που να δουλευει και να ειναι με τα γνησια τρανζιστορ στην εξοδο,,,οσο για ενα recap με καλους πυκνωτες,,καθαρισμα κολλας,,αλλαγη διοδων vd1212 καθως και καποιων fusistors,,γενικο σερβις και καθαρισμος διακοπτων-ποτενσιομετρων και κατι αλλες μικρολεπτομερειες,,,μετα θα εχεις ενα μηχανημα αξιοπιστο γλυκο γκαζατο με υπεροχο live ηχο που για να κανεις υπερβαση σε κατι αισθητα καλυτερο,,θελεις 1500++ευρω και αν...η επιλογη ανηκει σε σενα,,ισως τα 300 να ειναι οριακα πολλα,,ισως οχι,,καποιοι αγοραζουν 1 μετρο καλωδιο τροφοδοσιας 400ευρω και μαλιστα το "στρωνουν"κιολας καμια 30αρια ωρες για να "κατσουν"τα ηλεκτρονια και να μπουν σε σωστη φορα!περι ορεξεως...

Last edited:

Reaction score
29.697
Ο 717 δεν έχει όμοιο . Σε όποια κατάσταση και αν είναι είναι πλήρως επισκευάσιμος και ο ήχος του είναι μοναδικός.
Τελεία και παύλα.

Last edited:

Reaction score
29.697
Οντως ρισκο η αγορα του..ειναι επισκευασιμος σχεδον 100%.τυχαινει να τον εχω τον συγκεκριμενο γνησιο ανακατασκευασμενο σε ολα του τα σημεια,ασχολουμαι απο το 1986 με ενισχυτες και γενικα με το hobby μας και απο τα χερια μου εχουν περασει πανω απο 30 ολοκληρωμενοι και καμια 10 σετ προ και τελικων..λοιπον θα το πω με απλα ελληνικα χωρις ιχνος ντροπης,,,ειμαι φοβερα εγωιστης και μεχρι τη στιγμη που επεσε στα χερια μου o 717 νομιζα πως θα ειναι ενας ακομη που θα δοκιμασω για κανενα 5μηνο και θα τον πουλησω..ημουν εγωιστης γιατι δεν παραδεχομουν οτι μηχανηματα που τα πληρωσα 1500 και 2000ε μπορει να τα κουνησει ο γερο sansui..οταν εβαλα μοναδικο κρητηριο επιλογης αυτο που ακουγα..το phono stage του,,την συνδεσιμοτητα,,τα δυναμικα και το soundstage πηραν ποδι κατι audiolab και κατι cyrus παρεα με εναν advance acoustic,,αυτα ως προς τον φιλο-επιδοξο αγοραστη,,,η συμβουλη μου θα ηταν να βρεις καποιον που να δουλευει και να ειναι με τα γνησια τρανζιστορ στην εξοδο,,,οσο για ενα recap με καλους πυκνωτες,,καθαρισμα κολλας,,αλλαγη διοδων vd1212 καθως και καποιων fusistors,,γενικο σερβις και καθαρισμος διακοπτων-ποτενσιομετρων και κατι αλλες μικρολεπτομερειες,,,μετα θα εχεις ενα μηχανημα αξιοπιστο γλυκο γκαζατο με υπεροχο live ηχο που για να κανεις υπερβαση σε κατι αισθητα καλυτερο,,θελεις 1500++ευρω και αν...η επιλογη ανηκει σε σενα,,ισως τα 300 να ειναι οριακα πολλα,,ισως οχι,,καποιοι αγοραζουν 1 μετρο καλωδιο τροφοδοσιας 400ευρω και μαλιστα το "στρωνουν"κιολας καμια 30αρια ωρες για να "κατσουν"τα ηλεκτρονια και να μπουν σε σωστη φορα!περι ορεξεως...

Μπράβο σου φίλε μου , που έγραψες ότι έγραψες με το χέρι στην καρδιά . Ο 717 είναι όντως ένα εξαιρετικό μηχάνημα . Είναι ένα πολύ καλό μηχάνημα με έναν σπάνιο ήχο. ΔΕΝ είναι γερό sansui από την στιγμή που του αλλάζεις πυκνωτές , ενδεχομένως και αντιστάσεις και τις vd 1212 . Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τον κυνηγάνε παντού .
Είναι ένα από τα λίγα μηχανήματα που τα κυνηγάει ο κόσμος όπως και αν τα βρεί. Το ίδιο ισχύει και για το πολύ ακριβότερο σετ combo B2301 C2301 .

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Μήλα με πορτοκάλια.
Ο 717 δεν έχει όμοιο . Σε όποια κατάσταση και αν είναι είναι πλήρως επισκευάσιμος και ο ήχος του είναι μοναδικός.
Τελεία και παύλα.
Παιδγιά το νού σας.
Ο MARKOU έχει ''πετριά'' με Sansui.

Reaction score
209
Porotikos οι περισσότεροι μίλησαν με την φωνή της λογικής και καλά είναι για το συμφέρον σου να τους ακούσεις με προσοχή. Το μηχάνημα αξίζει αλλά όχι σε αυτή την κατάσταση και τιμή. Ακόμα και του κουτιού να ήταν υπολόγισε υποχρεωτικά recap σε τεχνικό της εμπιστοσύνης σου. Κανε υπομονή και σίγουρα θα βρεθεί ένας 717 σε καλή κατάσταση και τιμή (οι τιμές για το ίδιο μηχάνημα μπορεί να διαφέρουν ακόμα και 1 προς 4). Άλλωστε δεν είναι και τόσο σπάνιος και το κυριότερο στην ιεραρχία των Sansui ενισχυτών είναι σε μεσαία θέση. Υπάρχουν μακράν καλύτεροι Sansui να διαθέσεις τα χρήματα σου ...

Reaction score
29.697
Porotikos οι περισσότεροι μίλησαν με την φωνή της λογικής και καλά είναι για το συμφέρον σου να τους ακούσεις με προσοχή. Το μηχάνημα αξίζει αλλά όχι σε αυτή την κατάσταση και τιμή. Ακόμα και του κουτιού να ήταν υπολόγισε υποχρεωτικά recap σε τεχνικό της εμπιστοσύνης σου. Κανε υπομονή και σίγουρα θα βρεθεί ένας 717 σε καλή κατάσταση και τιμή (οι τιμές για το ίδιο μηχάνημα μπορεί να διαφέρουν ακόμα και 1 προς 4). Άλλωστε δεν είναι και τόσο σπάνιος και το κυριότερο στην ιεραρχία των Sansui ενισχυτών είναι σε μεσαία θέση. Υπάρχουν μακράν καλύτεροι Sansui να διαθέσεις τα χρήματα σου ...
Ναι ! αλλά άντε βρές τους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.063
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp