M
man
Guest
Re: Απάντηση: ηχομόνωση πόρτας δωματίου
Με χαρά είδα πως η δική μου πρακτική λύση (στην οποία κατέληξα με λίγη μελέτη και κοινή λογική) είναι σχεδόν ακριβώς ίδια με την προσέγγιση της εταιρίας:
Μεταλλικό πλαίσιο περιμετρικά (ξύλινο σε μένα) και εφαρμογή μονωτικού λάστιχου από νεοπρένιο γύρω-γύρω πάνω στο οποίο κλείνει η πόρτα και "σφραγίζει".
'Οσο για το κάτω μέρος χρησιμοποιεί αντιστοίχως ένα μόνιμο στοιχείο πάλι με νεοπρένιο, τα ονομάζει "σέλες" (saddles), όπου η πόρτα κλείνοντας "ανεβαίνει" επάνω του και εφαρμόζει απόλυτα.
Εξαιρετικό και το pdf του καταλόγου των προϊόντων, διαβάστε το οπωσδήποτε, μιλάω για τα επεξηγηματικά θεωρητικά που περιέχει.
Πολύ καλό.
Εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα προϊόντα της ZERO INTERNATIONAL για τις πόρτες, ρίξτε μια ματιά, ευχαριστούμε Δημήτρη.Ριξε μια ματια στα προιοντα της zero international.
Χρειαζεσαι πορτα μεγαλης μαζας, που κλεινει αεροστεγως. Εγω βαζω βαριες ξυλινες πορτες και χρησιμοποιω τα προιοντα τους για να τις σφραγιζω.
Η κουρτινα δεν θα κανει τιποτα.
Εσυ απλα σφραγισε την πορτα που εχεις ηδη. Αντιστοιχο παραδειγμα ηχομονωσης ειναι και τα διπλα παραθυρα αλουμινιου. Το μονο που κανουν ειναι να κλεινουν αεροστεγως σε σχεση με τα απλα παραθυρα, και η διαφορα στην ηχομονωση ειναι μεγαλη.
Με χαρά είδα πως η δική μου πρακτική λύση (στην οποία κατέληξα με λίγη μελέτη και κοινή λογική) είναι σχεδόν ακριβώς ίδια με την προσέγγιση της εταιρίας:
Μεταλλικό πλαίσιο περιμετρικά (ξύλινο σε μένα) και εφαρμογή μονωτικού λάστιχου από νεοπρένιο γύρω-γύρω πάνω στο οποίο κλείνει η πόρτα και "σφραγίζει".
'Οσο για το κάτω μέρος χρησιμοποιεί αντιστοίχως ένα μόνιμο στοιχείο πάλι με νεοπρένιο, τα ονομάζει "σέλες" (saddles), όπου η πόρτα κλείνοντας "ανεβαίνει" επάνω του και εφαρμόζει απόλυτα.
Εξαιρετικό και το pdf του καταλόγου των προϊόντων, διαβάστε το οπωσδήποτε, μιλάω για τα επεξηγηματικά θεωρητικά που περιέχει.
Πολύ καλό.