ηχομόνωση πόρτας δωματίου

M

man

Guest
Re: Απάντηση: ηχομόνωση πόρτας δωματίου

Ριξε μια ματια στα προιοντα της zero international.
Χρειαζεσαι πορτα μεγαλης μαζας, που κλεινει αεροστεγως. Εγω βαζω βαριες ξυλινες πορτες και χρησιμοποιω τα προιοντα τους για να τις σφραγιζω.
Η κουρτινα δεν θα κανει τιποτα.
Εσυ απλα σφραγισε την πορτα που εχεις ηδη. Αντιστοιχο παραδειγμα ηχομονωσης ειναι και τα διπλα παραθυρα αλουμινιου. Το μονο που κανουν ειναι να κλεινουν αεροστεγως σε σχεση με τα απλα παραθυρα, και η διαφορα στην ηχομονωση ειναι μεγαλη.
Εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα προϊόντα της ZERO INTERNATIONAL για τις πόρτες, ρίξτε μια ματιά, ευχαριστούμε Δημήτρη.
Με χαρά είδα πως η δική μου πρακτική λύση (στην οποία κατέληξα με λίγη μελέτη και κοινή λογική) είναι σχεδόν ακριβώς ίδια με την προσέγγιση της εταιρίας:
Μεταλλικό πλαίσιο περιμετρικά (ξύλινο σε μένα) και εφαρμογή μονωτικού λάστιχου από νεοπρένιο γύρω-γύρω πάνω στο οποίο κλείνει η πόρτα και "σφραγίζει".
'Οσο για το κάτω μέρος χρησιμοποιεί αντιστοίχως ένα μόνιμο στοιχείο πάλι με νεοπρένιο, τα ονομάζει "σέλες" (saddles), όπου η πόρτα κλείνοντας "ανεβαίνει" επάνω του και εφαρμόζει απόλυτα.

Εξαιρετικό και το pdf του καταλόγου των προϊόντων, διαβάστε το οπωσδήποτε, μιλάω για τα επεξηγηματικά θεωρητικά που περιέχει.
Πολύ καλό.

Reaction score
181
Η καλύτερη λύση είναι απλή και φυσικά λειτουργεί σε όλα τα κουφώματα για να είναι πραγματικά "κουφό-ματα"
Και δεν είναι άλλη από την διπλή πόρτα... ωσάν τα γνωστά διπλά τζάμια...
Βέβαια θέλει το μερεμετάκι της αλλά αν υπάρχει χώρος και διάθεση απλά δεν πάιζεται ηχομονωτικά...
Σε ωδείο που είδα την κατασκευή λειτουργεί απίστευτα...

Reaction score
1.269
Ενδιαφέρομαι και εγώ για ηχομόνωση εσωτερικής πόρτας δωματίου γιατί ο πατέρας μου ισχυρίζεται οτι απο το δωμάτιο μου ακούγονται διαρκώς εκρήξεις,πυροβολισμοί κτλ (δεν ξέρω γιατί μιλάει...:thumbsdown: :biggrin:) και τέλος πάντων ρώτησα σε ένα μαγαζί με μονωτικά και μου είπανε:

1) Με ακρυλική σιλικόνη,να γεμίσω το κάσωμα της πόρτας,καθώς είναι κούφιο και υπάρχει μεγάλη ζημιά απο εκεί.
2) Να πάρω ένα υλικό δεν θυμάμαι πως το λένε,που είναι σαν σάντουιτς δύο γαλάζια σφουγαρο-φελιζόλ (πως να τα πω δεν ξέρω) και στο κέντρο ηχομονωτικό λάστιχο συμπαγές και ψιλοβαρύ.
Θα το κρεμάω σαν κουρτίνα αλλά μου φάνηκε κάπως βαρύ και επίσης το χερούλι της πόρτας θα εμποδίζει το να εφαρμόσει
σωστά.Τιμή 100€ για την διάσταση πόρτας 2.20x1 m που έδωσα.
3) Αν θέλω κάτι πιο ευκολο στην τοποθέτηση είχε ηχομονωτικό σφουγγάρι,αυτοκόλλητο που ντύνω όλη την επιφάνεια με 2-3 κομμάτια (50€/τεμάχιο),αλλά στα σημεία ανοίγματος της πόρτας πως θα το κάνω;
Το σκίζω με φαλτσέτα ώστε να εφάπτονται τα σφουγγάρια στο κλείσιμο;

Υπάρχει κάτι που να δοκίμασε κανείς με θετικό αποτέλεσμα;

*Το μεγαλύτερο μέρος της φασαρίας του ηχοσυστήματος μου βγαίνει από την πόρτα!

Reaction score
1.269
Λοιπόν,άνοιξα σήμερα τα μπασκιά της πόρτας και τι να δω...Μόνο λίγος αφρός πολυουρεθάνης (ούτε καν σε όλο το μήκος του κασώματος) απλά να συγκρατεί...
Που να μην έχω διαροή έντασης ! ! !
Θέλω λοιπόν να γεμίσω όλα τα κενά αυτά απλά σκέφτηκα οτι αν πάρω Ακρυλική Σιλικόνη θα χρειαστώ 30 μπουκάλια σίγουρα (από 1.5€) κανένα 50ευρω κοινώς.
Μπορώ να τα γεμίσω με τσιμέντο ή στόκο γενικά για να μου βγει φτηνότερο;
Θα έχω χειρότερη απόδοση αν δεν βάλω ακρυλική σιλικόνη (η οποία σφίγγει και έχει ελαστικότητα);
Επίσης στα 2.20m που είναι τα κατκόρυφα μπασκιά έχω σε 4 σημεία απο 30εκ. γέμισμα πολυουρεθάνης,να την ξυλώσω και να προσθέσω ακρυλική σιλικόνη ή θα μου πέσει η πόρτα;

Reaction score
1.269
Βρήκα ένα φανταστικό βίντεο που δείχνει χειροπιαστά τη διαφορά με ηχοαπορροφητικά...

Και δείτε όλα τα επιεσόδια με τίτλο "Studio rescue" ! ! !

Last edited by a moderator:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.863
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef