η σημασια της πηγης.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: η σημασια της πηγης.

+1000 προσθέτοντας στην πρώτη κατηγορία και την ποιότητα ηχογράφησης

αναφορικά τώρα με τις πηγές, εάν πρόκειται για ψηφιακές ( και μιλάμε για σοβαρές υλοποιήσεις -όχι απαραίτητα ακριβές- χωρίς κατασκευαστικά ή άλλα προβλήματα αστοχίας), η εμπειρία μου δείχνει ότι οι διαφορές είναι μικρές έως δυσδιάκριτες, εκτός εάν μιλάμε για σημαντικότατη διαφορά τιμής ....
Μιλαμε για αρκετη διαφορα τιμης τοσο στα ψηφιακα οσο και στα αναλογικα.

Reaction score
4
Απάντηση: η σημασια της πηγης.

+1000 προσθέτοντας στην πρώτη κατηγορία και την ποιότητα ηχογράφησης
....
Να το πω λίγο διαφορετικά...., με το "ΤΙ" την τροφοδοτούμε.
(φορματ, είδος μουσικής)
Μια καλή ηχογράφηση θα ακουστεί καλή από όλα τα πλέηερς !

Εγώ ας πούμε (όπως είπε ο Πέτρος για το bluesky) δεν μπορώ να κατανοήσω πως μερικοί κάνουν Upsampling και τους αρέσει...:137:

Για τα αναλογικά τι να πεις...., πέρα από τα πικάπ, υπάρχουν καλές κεφαλές-βελόνες αλλά είναι διαφορετικές μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι η "κατάλληλη" είναι καλύτερη από την "καλή".

Reaction score
28

Να το πω λίγο διαφορετικά...., με το "ΤΙ" την τροφοδοτούμε.
(φορματ, είδος μουσικής)
Μια καλή ηχογράφηση θα ακουστεί καλή από όλα τα πλέηερς !

Εγώ ας πούμε (όπως είπε ο Πέτρος για το bluesky) δεν μπορώ να κατανοήσω πως μερικοί κάνουν Upsampling και τους αρέσει...:137:

Για τα αναλογικά τι να πεις...., πέρα από τα πικάπ, υπάρχουν καλές κεφαλές-βελόνες αλλά είναι διαφορετικές μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι η "κατάλληλη" είναι καλύτερη από την "καλή".
οπως ανεφερα και πιο πανω απο παλια μου εμπειρια ,ιδια ηχεια +ενισχυτη 1η περιπτωση πικαπ garrard +κεφαλη ιδια, μετριο αποτελεσμα 2η περιπτωση πικαπ thorens αποτελεσμα απογειωση ολου του συστηματος.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Στα αναλογικά οι διαφορές είναι πολύ μεγαλύτερες μεταξύ τους απ' ότι στα ψηφιακά (μεταξύ τους)

Και την μεγαλύτερη διαφορά στα αναλογικά την κάνει η κεφαλή...

ΥΓ: Πάντα ... οι κεφαλές κάνανε τη διαφορά... :138:

Reaction score
33

Στα αναλογικά οι διαφορές είναι πολύ μεγαλύτερες μεταξύ τους απ' ότι στα ψηφιακά (μεταξύ τους)

Και την μεγαλύτερη διαφορά στα αναλογικά την κάνει η κεφαλή...

ΥΓ: Πάντα ... οι κεφαλές κάνανε τη διαφορά... :138:
+1

Το τραγικό δε, είναι ότι τη μεγαλύτερη διαφορά κάνανε οι κεφάλες και όχι τα κεφάλια! :142:

Reaction score
28

+1

Το τραγικό δε, είναι ότι τη μεγαλύτερη διαφορά κάνανε οι κεφάλες και όχι τα κεφάλια! :142:
ωραιος ο χλεχλες που χορευει παιδια απο πρωιμο αγγλικο x factor.

Reaction score
33

ε τι μπαρδον ? στον τυπο αναφερομαι και δεν θυμαμαι και το ονομα του ?
Στο portsnap? χαχχαχαχαχ Ο τύπος δεν είναι τραγουδιστής! Καταστροφή είναι :142: (cheesy :143:)
Για αυτό και το όλο σκηνικό παραπέμπει σε virus....δεν μπορείς να κλείσεις το παράθυρο εύκολα ενώ τα λόγια λένε never gonna leave you.... :204:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.890

Για μένα:

- Πρώτο είναι ο χώρος και η θέση ακροάσεως.
- Δεύτερο είναι το ηχείο.
- Τρίτο είναι η πηγή.
ομοίως +1

Reaction score
913

Χώρος,χώρος ,χώρος και μόνο χώρος.

Στην κατηγορία τιμής που κινούμαστε δεν υπάρχουν άσχημα συστήματα και όσο άσχημα να είναι ματσαρισμένο ένα σύστημα ο χώρος θα καθορίσει το ηχητικό αποτέλεσμα.

Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω πάρτε το σύστημά σας και βάλτε το σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού και αν σας θυμίσει έστω και λίγο αυτό που ξέρατε τρυπήστε μου τη μύτη.

Reaction score
2.248

Από πρόσφατες αναβαθμίσεις παρατήρησα τα εξής

Αναλογικό κομμάτι
Αλλαξα ένα καλό phono stage (MF XLPS V3) με ένα ακόμα καλύτερο (RCM prelude) και ανέβηκε όλο το σκηνικό κατακόρυφα

Δοκιμάζοντας διάφορες κεφαλές για να δω πως ματσάρουν (clearaudio, benz, ortofon) είδα ότι η πιό καλή κεφαλή μεγάλωνε την ψαλίδα μεταξύ MF και RCM, και βάση αυτού πιστεύω ότι μία πολύ φτηνή κεφαλή δεν θα μου έκανε διαφορά ήτε την άκουγα με το MF ήτε την άκουγα με το RCM

Ψηφιακό κομμάτι
Εβαλα ένα DAC (Theta ds pro prime) και ανέβηκε λίγο.
Οτι τρανσπορτ και να δοκίμασα (από φτηνιάρικα εως πανάκριβα) η διαφορά ήταν από μηδαμινή έως απειροελάχιστη. Οπότε έμεινα με το FOG μου σαν τρανσπορτ που μου αρέσει και σαν look

Κατά την γνώμη μου λοιπόν όλα είναι μία αντιστοιχία και προσοχή πρέπει να δίνουμε στους αδύναμους κρίκους των συστημάτων μας κατά πρώτον στις πηγές (ειδικά άμα μιλάμε για αναλογικό κομμάτι) και κατά δεύτερον στον χώρο μας που θα μας οριοθετήσει τα ηχεία που θα βάλουμε.

Reaction score
3

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.
Εχουν π.χ. αλλάξει ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ πολλές φορές χώρο ακροάσεως? :142::143:

Δεν νομίζω να έχουμε όλη αυτή την δυνατότηα κι ούτε είναι κι εύκολο αν την έχουμε

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Έχω προσέξει πως υπάρχει μια γενική τάση ισοπέδωσης των θεμάτων και αναμάσησης των ίδιων συμπερασμάτων.

Το θέμα που έθεσε ο φίλος haralas είναι η σημασία της πηγής και όχι ποιος παράγοντας έχει τη μεγαλύτερη σημασία στο τελικό αποτέλεσμα.
Αυτό νομίζω πως έχει συζητηθεί κατ'επανάληψη εδώ μέσα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.890

κάποιοι κάποιοι όμως δίνουν περισσότερα από όσα έχει ένα διαμέρισμα για αλλαγή μηχανήματος!

Αυτό που το βάζεις?

Σκέψου πχ πως ίσως να συμφέρει περισσότερο (υπό την έννοια του καλύτερου τελικού αποτελέσματος ηχητικά) να νοικιάζεις ένα διαμέρισμα για να έχεις εκεί το ηχοσύστημά σου, παρά να αλλάζεις ηχεία ή καλώδια ή πηγή (που προσωπικά εκτιμώ πως παίζει το μικρότερο ρόλο).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439

Σκέψου πχ πως ίσως να συμφέρει περισσότερο (υπό την έννοια του καλύτερου τελικού αποτελέσματος ηχητικά) να νοικιάζεις ένα διαμέρισμα για να έχεις εκεί το ηχοσύστημά σου, παρά να αλλάζεις ηχεία ή καλώδια ή πηγή (που προσωπικά εκτιμώ πως παίζει το μικρότερο ρόλο).
Συμφωνώ απόλυτα για τη σημασία της πηγής.

Όσο για τα χρήματα που σπαταλώνται σκέψου και το ενδεχόμενο ενοικίασης ορχήστρας...:138:

Reaction score
28
Έχω προσέξει πως υπάρχει μια γενική τάση ισοπέδωσης των θεμάτων και αναμάσησης των ίδιων συμπερασμάτων.

Το θέμα που έθεσε ο φίλος haralas είναι η σημασία της πηγής και όχι ποιος παράγοντας έχει τη μεγαλύτερη σημασία στο τελικό αποτέλεσμα.
Αυτό νομίζω πως έχει συζητηθεί κατ'επανάληψη εδώ μέσα.
TO θεμα το ξεκινησα οντως για καταθεσω προσωπικες μου εμπειριες σχετικα με τον ρολο της πηγης σε ενα συστημα με λογικη βεβαια παντα το προσιτο κοστος για τον καθενα μας και την οσον το δυνατον καλυτερη απολαβη απο το συστημα μας και την εν γενει
πλεον ισσοροπημενη αποδοση σε σχεση με την οικονομικη μας δυνατοτητα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.116
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON