... και του μπογιατζή ο κόπανος!

Reaction score
0
Κ.Κογια σε εγκαλω στην ταξη!

...ανεξαρτητα αν εχεις δικιο η αδικο (για μενα αδικο).

Ο συγκεκριμενος reviewer που τυγχανει να τον γνωριζω δεν ειναι και κανενας τυχαιος. Ειναι χρονια στον χωρο και πολυ πολυ εμπειρος.

Το συστημα του δε ειναι πολυ σοβαρο (εχει αλλαξει απο τοτε) και απαιτει τον δεοντα σεβασμο απο ΟΛΟΥΣ.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: ... και του μπογιατζή ο κόπανος!

100 ώρες η είσοδος...

Τι λέει ρε παιδί μου, πολύ χρονοβόρο αυτό το χάι ενδ εν Ελλάδι. Αυτό δεν είναι hobby, είναι σπορ για αργόσχολους...

(τουλάχιστον είναι πραγματικό χάι ενδ των 5000€ ή είναι τίποτα τενεκέδες του διχίλιαρου;)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Κ.Κογια σε εγκαλω στην ταξη!

...ανεξαρτητα αν εχεις δικιο η αδικο (για μενα αδικο).

Ο συγκεκριμενος reviewer που τυγχανει να τον γνωριζω δεν ειναι και κανενας τυχαιος. Ειναι χρονια στον χωρο και πολυ πολυ εμπειρος.

Το συστημα του δε ειναι πολυ σοβαρο (εχει αλλαξει απο τοτε) και απαιτει τον δεοντα σεβασμο απο ΟΛΟΥΣ.
Σ΄χώρα με κυρ Γιώργο μου, αλλά ξεχωριστό στρώσιμο για κάθε είσοδο, δηλαδή ήμαρτον. Να τό 'χε γράψει ο Κορακάκης, που αγόρασε KEF 207 μ.Γ. (μετά Γάμον) και επέζησε, μεταξύ πεθεράς και συμβίας, να το καταλάβω, και να τον προσκυνήσω, και να του ζητήσω και τη συνταγή. Αλλά ξεχωριστό στρώσιμο για κάθε είσοδο, ε! Ήμαρτον ρε παιδιά! Θα το φάω όλο το φαΐ μου...

Reaction score
0
Ακουγεται καπως υπερβολικο (ειδικα οι 100 ωρες) αλλα η εμπειρια εχει δειξει οτι κατι που θεωρουμε υπερβολικο στο high end audio, τελικα ειναι πολυ βασιμο και υστερα απο την εμπεριστατωμενη αξιολογηση του φαινομενου το θεωρουμε φυσιολογικοτατο..

Ειδικα σε κορυφαια και υπεραναλυτικα συστηματα σαν του συγκεκριμενου κυριου....στα οποια πατας γοπα με την σολα του παπουτσιου σου και καταλαβαινεις τι μαρκα τσιγαρου ειναι..

Reaction score
5
Ακουγεται καπως υπερβολικο (ειδικα οι 100 ωρες) αλλα η εμπειρια εχει δειξει οτι κατι που θεωρουμε υπερβολικο στο high end audio, τελικα ειναι πολυ βασιμο και υστερα απο την εμπεριστατωμενη αξιολογηση του φαινομενου το θεωρουμε φυσιολογικοτατο..

Ειδικα σε κορυφαια και υπεραναλυτικα συστηματα σαν του συγκεκριμενου κυριου....στα οποια πατας γοπα με την σολα του παπουτσιου σου και καταλαβαινεις τι μαρκα τσιγαρου ειναι..
"Θα ακούς Μαρινέλα και θα ξέρεις πόσο σάλιο έχει στο στόμα της" που μου είχε πει κι εμένα μια ψυχή... :happy_9:

Reaction score
250
Απάντηση: Re: ... και του μπογιατζή ο κόπανος!

Αγαπητέ Φίλε

Επειδή φαίνεσαι ιδιαίτερα ευφυής είμαι απόλυτα σίγουρος ότι με το

συγκεκριμένο γέλασες και εσύ με την καρδιά σου και κατ ιδίαν

το σχολίασες με "Κόγιον" τρόπον!

Η άτιμη όμως η επαγγελματική εμπλοκή με τους χίλιους δυό περιορισμούς

που εισάγει δεν σε αφήνει να εκφραστείς ανάλογα και αβίαστα εδώ !

Απόλυτα κατανοητό , σεβαστό και ενδεχομένως θεμιτό...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Επειδή μάλλον τα υπογράμμισα με κινέζικες γραμμές και δεν με καταλάβατε, σας ζητώ συγγνώμη. Δεν αναφέρομαι στη διάρκεια του «στρώσιμου», η οποία, ούτως ή άλλως, στις υλοποιήσεις στερεάς κατάστασης, και δεδομένης της τρέχουσας τεχνολογίας ημιαγωγών, είναι απλώς ανοησία, στερουμένη οιασδήποτε βάσης, παρά μόνον αυτής που σχετίζεται με την αυθυποβολή και την ψυχοσωματική εξοικείωση. Αυτό που με έβγαλε από τα ρούχα μου είναι η άλλη, τρις χειρότερη μπούρδα, κατά την οποίαν, όπως λέει ο εν λόγω ανεκδιήγητος, ο προενισχυτής αυτός θέλει στρώσιμο για κάθε είσοδό του χωριστά. Συνεπώς, είτε ο αρθρογράφος δεν ξέρει τί του γίνεται, όσον αφορά τη βασική δομή μιας τέτοιας συσκευής, ή νομίζει πως το περιοδικό που αρθρογραφεί απευθύνεται μόνο σε ηλιθίους.

Είπαμε, να γράφουν πέντε εντυπώσεις, να δίνουν την εντύπωση του περισπούδαστου και του πολύυυυυυ ψαγμένου, που πιάνει τη βραχνάδα των κουνουπιών και τον «αέρα» που φυσάει ανάμεσα στα όργανα και διώχνει τον κόκκο, και που πρέπει να είναι νοτιάς για να φέρνει και την απαραίτητη υγρότητα σ’ αυτή τη ρημάδα τη μεσαία, και διάφορα άλλα γραφικά, που είναι ζήτημα αν καταλαβαίνουν το ένα χιλιοστό απ’ αυτά, αλλά δεν είναι όλοι οι αναγνώστες ηλίθιοι.

Κι ας λέει ό,τι θέλει ο κατασκευαστής, που ΔΕΝ λέει. Το είδα το manual του συγκεκριμένου προενισχυτή, έστω βιαστικά. Δηλαδή, αν του πει να πάει να πνιγεί, θα πάει;

Reaction score
1.844
..... Είπαμε, να γράφουν πέντε εντυπώσεις, να δίνουν την εντύπωση του περισπούδαστου και του πολύυυυυυ ψαγμένου, .... και διάφορα άλλα γραφικά, που είναι ζήτημα αν καταλαβαίνουν το ένα χιλιοστό απ’ αυτά, αλλά δεν είναι όλοι οι αναγνώστες ηλίθιοι .....
Αναρωτιέμαι αν συνηγορήσω με την άποψή σου, θα μου ξαναπούν άραγε πως είμαι δικηγόρος σου;
Πιθανώς ναι, μια και απ' ότι φαίνεται η χαϊεντολογία εδράζεται πάνω σε μυθικά τέρατα και αναπτύσεται με ακατανόητα, για τους κοινούς θνητούς, θεωρήματα και αξιώματα.
Αλλιώς πως θα αξιώσεις να τα πάρεις χοντρά απ' τον πελάτη;
Και δεν μιλάω μόνο σαν πρακτική των ελλήνων λιανοπωλητών, αλλά για όλη την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης, με πρώτους και καλύτερους τους σχετικούς κατασκευαστές.

Υ.Γ. Το μόνο "στρώσιμο" που απαιτούν οι ημιαγωγοί στερεάς κατάστασης, είναι λίγα λεπτά λειτουργίας, ώστε να "πιάσουν" την επιθυμητή θερμοκρασία.

Reaction score
0
Παιδια το λαθος σας ειναι οτι μαζι με τα ξερα καιτε και τα χλωρα...

Τωρα οσον αφορα το στρωσιμο θα σας ρωτησω κι εγω κατι:

Κατα την γνωμη σας οταν βαζουμε ενα καλωδιο interconnect (οχι κατ'αναγκη καινουργιο) για πρωτη φορα σε ενα συστημα ποτε λαμβανουμε την βελτιστο ποσοστο ηχητικης αποδοσης απο αυτο? Με το καλημερα η απαιτειται καποιο χρονικο διαστημα?

Reaction score
1.844
Το καλώδιο interconnect αμέσως. Αλλά επειδή δεν είναι μόνο του στην αλυσίδα αναπαραγωγής, ισχύει αυτό που έγραψα για τα υπόλοιπα συνοδά. Μια εξαίρεση προς τα πάνω, σε χρόνο, ισχύει για τα ηχεία, μέχρι να ¨αποσκληρυνθούν" οι αναρτήσεις των μεγαφώνων τους, ας πούμε 20-30 λεπτά της ώρας (όχι για άπαιχτα ηχεία, για χρησιμοποιημένα).

Reaction score
0
Δηλαδη δυο βυσματα που ερχονται για πρωτη φορα σε επαφη (θηλυκο και αρσενικο) θα φτασουν με το καλημερα το 100% της ηχητικης τους αποδοσης...

Reaction score
0
Φιλε μου στο high end audio και γενικα οπουδηποτε κυνηγαμε την τελειοτητα ΤΑ ΠΑΝΤΑ παιζουν ρολο..

Χρειαζεται καποιος χρονος ωστε η οποιαδηποτε επαφη να φτασει στο βελτιστο της αποδοσης της

Reaction score
1.844
Αν έχουμε μεριμνήσει, ώστε να τις έχουμε καθαρίσει με ένα ειδικό πανάκι καθαρισμού (κόστος 2-3 ευρώ), θα "ολοκληρώσουν" άμεσα, στα όρθια!
. Ειδικά στις συσκευές οι αχρησιμοποίητες επαφές, πιάνουν εκτός απο σκόνη, κάπνα απο τσιγάρα, μάκα απ΄το νέφος κ.λ.π.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: ... και του μπογιατζή ο κόπανος!

Δηλαδη δυο βυσματα που ερχονται για πρωτη φορα σε επαφη (θηλυκο και αρσενικο) θα φτασουν με το καλημερα το 100% της ηχητικης τους αποδοσης...
wall_1wall_1wall_1wall_1

όχι άλλο κάρβουνο...

wall_2wall_2wall_2wall_2

Reaction score
1
Παιδιά, καλά όλα αυτά και σεβαστές οι απόψεις όλων. Προσωπικά κόλλησα σε κάτι που είναι άσχετο με το θέμα και την εξέλιξη του. Αυτό το κάτι με ενοχλούσε και δυστυχώς συνεχίζει να με ενοχλεί αφάνταστα και δεν είναι άλλο από τις ειρωνείες, τις εκ του ασφαλούς οπαδικές αντιδράσεις και τα χλευαστικά σχόλια κάποιων μελών προς κάποια άλλα μέλη, τα οποία προσπαθούν να υπερασπίσουν την άποψη τους.

Και ερωτώ τους κυρίους διαχειριστές, τα παρακάτω μηνύματα πως σας φαίνονται:
Ελεος! το Δρομοκαιτειο προς τα που πεφτει????
Προσβλητική και ειρωνική τοποθέτηση προς τον music lover

Αν μη τι άλλο σήμερα μάθαμε ότι τα καλώδια φτάνουν και σε οργασμό...!
Ειρωνική τοποθέτηση και χλευασμός των θέσεων του music lover.

Η προσωπική μου άποψη επί του θέματος έχει προκύψει από την εμπειρία μου με κάποια μηχανήματα και όχι από επιστημονική μελέτη. Αυτό λοιπόν που έχω αντιληφθεί είναι ότι αρκετά τρανζιστοράτα ενισχυτικά απέδιδαν ποιο γλυκά – αν μου επιτρέπετε την έκφραση – έχοντας γράψει καμιά 30 ώρες συνδεδεμένα με το δίκτυο της Δ.Ε.Η., είτε σε φάση on, είτε σε φάση standby (γιατί ρίχναμε και κανέναν υπνάκο που και που).

Το ίδιο θα έλεγα και για κάποια τρανζιστοράτα DAC με το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή να είναι το Generation V της Theta. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μετά από 2-3 μέρες στο ρεύμα, απέδιδε πολύ καλύτερα την χαμηλή περιοχή. Αυτό ήταν και κάτι που συνιστούσε ο ίδιος ο κατασκευαστή. Βέβαια, εγώ το εντόπισα χωρίς να έχω διαβάσει κανένα manual και κανένα statement του κατασκευαστή, αφού και τις τρεις φορές που το είχα σπίτι μου, το είχα αγοράσει μεταχείρο, χωρίς κουτιά και χωρίς manuals.

Όσον αφορά τα ηχεία, θα συμφωνήσω με την θέση του ανέμελου, απλά θα προσθέσω μερικές ώρες ή μάλλον μερικές ημέρες για κάποια ηχεία που έφεραν drivers με πολύ σκληρές αναρτήσεις όπως π.χ. το προηγούμενο μου διαμάντι το 801N. Για την ακρίβεια, το συγκεκριμένο ηχείο, παρότι το αγόρασα επίσης μεταχείρο, απέδωσε τα μέγιστα μετά από 4-5 ημέρες συνεχούς και κ@υλόgαζης λειτουργίας.

Το ίδιο είχα παρατηρήσει και στην ηχητική συμπεριφορά μερικών μηχανημάτων που τους είχα κάνει κάποια βελτίωση με καινούριους πυκνωτές, αντιστάσεις κλπ. κλπ. Τα συγκεκριμένα υλικά χρειάστηκαν κάποιο χρόνο για να μου δείξουν… τα δόντια τους.

Αυτή ήταν η άποψη μου. Οπότε τώρα… βαράτε βιολιτζήδες!!!

Ανακοίνωση:
Το Δρομοκαΐτειο μεταφέρθηκε από την Νεμέας , Αιξωνή Γλυφάδος, Αττικής στην Πρωτέως , Σαρωνίδος του ιδίου νομού. Όποτε θέλετε, μπορείτε να με επισκεφθείτε, να με δείτε με το χέρι μέσα από την σχισμή του πουκαμίσου μου, να μου φέρετε σοκολατάκια και να ακούσουμε ότι είδους μουσική θέλετε. Αρκεί να μου λέτε πάντα “ναι”.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.061
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp