Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ηχείων
Γιές!:103:με ηχεια ακους?
Γιές!:103:με ηχεια ακους?
όχι. αν θες να κάνεις το σύστημά σου καλύτερο, βελτιώνεις το χώρο, τη θέση των ηχείων στο χώρο, τη δική σου θέση στο χώρο.απο την στιγμη που θες να κανεις το συστημα σου να παιζει καλυτερα δοκιμαζεις καλωδια-και πολλων ειδων μπλιμπλικια
αν θες να "αλλάζεις" ήχο κάθε 3 και λίγο, δοκίμασε ένα εκουαλάιζερ, ή ακόμα καλύτερα έναν πολλών δυνατοτήτων επεξεργαστή ήχου (DSP). Αμέτρητες δυνατότητες επέμβασης στον ήχο, πολυ πιο φτηνός τρόπος, πολύ πιο σύγχρονος (συγκριτικά τα καλώδια είναι σα να ανακαλύπτεις τον τροχό το 2010).από τι στιγμή που δε γνωρίζουμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα του εκμηδενισμού καλό θα ήταν να το... φοβούμαστε λίγο...
εγώ, πολύ προσωπικά, δεν θα επιθυμούσα κάτι τέτοιο γιατί το καλώδιο είναι το φτηνότερο που μπορεί να αλλάξει τον ήχο και να ακούσω κάτι διαφορετικό όταν θα έχω βαρεθεί να ακούω τα ίδια πράγματα...
οι ηλίθιοι οι άγγλοι, βάλαν όριο στην ηλιθιότητά τους.Αυτο το 10% που λενε οι ηληθιοι οι αγγλοι δεν ισχυει.
Αν δηλαδη δωσουμε παραπανω ποσο εχει ποινη απο καπου ?
Αν μας κατσει ενα ακριβο καλωδιο σε τιμη ευκαιριας
αυτό έλλειπε, να ακούς με τη μύτη!........και πχιός βρε θα μας πει αν το καλώδιο αυτό είναι καλύτερο; εσύ;
τα αφτια μας
και στο συστημα μας
γιατι τουλαχιστον εγω με αφτα ακουω.
όχι, σε μερικά θέματα πρέπει να είμαστε απόλυτοι.Αλλαγή ρεύματος (με ίδιο (κλασσικό μαύρο των 5Ε) επαναφορά της τάξης στο σύστημα που ακουγόταν να σέρνεται!!
Οπότε φρονώ να κρατάμε αποστάσεις από απόλυτους αφορισμούς.
όχι. το αυτί μας δε μπορεί να καταλάβει πολλές διαφορές, συχνά ιδιαίτερα μεγάλες διαφορές, τόσο μεγάλες που το μικρόφωνο απλά ...γελάει.Λοιπόν επειδή το αυτί μας, αν ήταν όργανο μέτρησης βάρους θα μπορούσε να μετρήσει με μεγάλη ακρίβεια από μια καρφίτσα μέχρι ένα υπερωκεάνιο, καλό είναι να το εμπιστευόμαστε. :126:
και θεωρίες υπάρχουν, κι όλα εξηγούνται. τα έχω γράψει κατ'επανάληψη.Τώρα που θα ανοίξω θέμα για τα ψηφιακά καλώδια να δούμε γέλιο που θα πέσει.
Εκεί να δω θεωρίες γιατί παίζουν διαφορετικά και πως εξηγείται.
αυτή ακριβώς είναι η απάντηση argie.αν βάλεις κάτω τα νούμερα θα δείς οτι αν ξεφύγεις σε ένα σύστημα των 50000 και πάρεις καλώδια αξίας 10000 αμέσως αμέσως καταλήγεις σε αρκετά καλύτερο ηχείο!!!είτε αυτή είναι η επόμενη σειρά είτε είναι ένα τελείως διαφορετικό ηχείο.Με αυτά τα 5000 σκέψου τί μπορείς να πάρεις σε σύγκριση με ένα ταπεινό πολύμπριζο.Kαι εγώ θα συμφωνήσω ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων καλό είναι να μην ξεπερνά το 10% του συνολικού κόστους του συστήματος, με τη λογική ότι σε αυτή τη περίπτωση θα μπορούσαν να επενδυθούν καλύτερα τα χρήματα.
γιατί συγχέουμε κάπχια πράγματα;μηπως να βαλουμε συρματα που απλωνουν τα ρουχα
να ακουμε μπουγαδα ?
λεω τωρα
ποσα μελη εδω μεσα ακουνε διαφορες , ολοι λαλημενοι ειναι ?
και δεν εχουν χωσει μια περιουσια σε καλωδια
και εγω τρωω ενα βαυαριας μαυρο... κι εγώ κατεβάζω Bohannon. Τα λέμε άλλη στιγμή...
χθες έφτιαχνα καλώδια για μένα, AES/EBU συγκεκριμένα, καθώς και κάπχια καλώδια ρεύματος και καναδυό πολύμπριζα. Οι συνολικές γνώσεις που χρησιμοποίησα στις εν λόγω "ιδιοκατασκευές" είναι απίστευτα πολλές για το αντικείμενο, ενώ ταυτόχρονα η συνολική ποιότητα των υλικών που χρησιμοποίησα ήταν απίστευτα υψηλή, λες και πια δε ξέρω γω τι κάνω δηλαδή, και στο τέλος γελούσα με τα ..χάλια μου! Τουλάχιστον είμαι απόλυτα βέβαιος για την ορθότητα του αποτελέσματος, για την αντοχή του και για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προδιαγραφών, ενώ ταυτόχρονα δε κόστισαν το 1/10 της αξίας του ηχοσυστήματός μου! μη χαζέψουμε κιόλας.... σιγά μη σκάσω μια μπετονιέρα ευρώπουλα για να τηρήσω την αναλογία της χρυσής τομής των ηλιθίων (που λες και συ) άγγλων... έλεος...
και εγώ στο σύστημα που έχω στο δωμάτιο μου δέν ακούω διαφορές μεταξύ dac.να σου πώ την αλήθεια σε λίγο δέν θα ακούω και μεταξύ ενισχυτών.:142:γ
φέρε οποιοδήποτε καλώδιο ρεύματος στο σπίτι μου. αν ακούσεις διαφορά, να μου τρυπήσεις τη μύτη! φέρε κι οποιοδήποτε ιντερκονέκτ. κι ότι άλλο γουστάρεις. Δεν ακούγεται καμιά απολύτως διαφορά με κανένα καλώδιο. ούτε η φάση του ρεύματος δεν ακούγεται, σε κανένα μηχάνημα, ούτε στους τελικούς δηλαδή.
Κ:
Εσύ, αυτό κατάλαβες;(...) βέβαια τώρα γι άλλη μια φορά το γυρνάμε όπως μας βολεύει...:136:
φέρε οποιοδήποτε καλώδιο ρεύματος στο σπίτι μου. αν ακούσεις διαφορά, να μου τρυπήσεις τη μύτη! φέρε κι οποιοδήποτε ιντερκονέκτ. κι ότι άλλο γουστάρεις. Δεν ακούγεται καμιά απολύτως διαφορά με κανένα καλώδιο. ούτε η φάση του ρεύματος δεν ακούγεται, σε κανένα μηχάνημα, ούτε στους τελικούς δηλαδή.
θα φαμε τιποτα ?καλώδιο ηχείων χρησιμοποιώ 10cm για κάθε δρόμο ξεχωριστά (ενεργή τριενίσχυση γαρ), άρα για δοκιμή χρειάζονται 12 τεμάχια 10ποντα.
φέρε ότι θες.
θα κάνω τρία τέταρτα να τα τοποθετήσω, τζάμπα κι άδικα, αλλά για χάρη σου, ότι γουστάρεις...
πηρα ενα pm Και ελεγε
ρε αρτζι καποιος ειπε το συστημα σου μπαζο
και οτι αυτος εχει συστηματαρα
για ρωτα τον με αυτα που λεει χαιεντιζει
και λεω και γω
δε βαριεσαι μωρε
φεεεεεεεεεεεεεττττττττττττταααααααααααααα:143: