καλώδιο σήματος thorens td-166

Reaction score
28
επαναφέρω προς συζήτηση παλαιότερο πρόβλημα με το καλώδιο σήματος για πικάπ thorens td 166 mkii 2 χρόνια πριν πήρα την απόφαση να επαναφέρω το πικάπ μου ...μεταξύ των άλλων αλλαγή κεφαλής audiotechnica 95, ιμάντας , λίπανση πηγαδιού , ματ από φελλό γνωστής Ελληνικής εταιρίας ( αρκετή βελτίωση ακουστή κυρίως ) και εδώ φτάνουμε στο σημείο προβλήματος μου ..( ενισχυτής Yamaxa as-2000 εξαιρετικό μηχάνημα ) έκανα την βλακεία να αφαιρέσω το καλώδιο σήματος της μάνας του με σκοπό να βάλω κάτι καλύτερο ...έκτοτε ταλαιπωρούμαι και δεν βγάζω άκρη ...τελευταία αλλάγή - με mogami 3080 κατόπιν συμβουλής φίλου από εδώ μέσα είδα αρκετή βελτίωση - και όμως κάτι παραμένει -το πρόβλημα έχει ως εξής ...ασάφεια στο ήχο , διάχυση στον χώρο θολούρα.... ως ηχεία χρησιμοποιώ τα ομόσταυλα Yamaha Soavo 1 ... δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει -σημειωτέον το σύστημα με cd player φυσάει ( στην γραμμή και dac audiolab m-dac ) τελευταία φορά που θυμάμαι να ΄παίζει σωστά το πικάπ ήταν με τον προηγούμενο ενισχυτή μου kenwood ka-70 και με ηχεία advent the smaller ...αφού αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως δεν ματσάρει το πικάπ με την είσοδο του AS-2000.....κάποια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει και πς μπορεί να εξηγηθεί η όποια διαφορα -μικρή βελτίωση με τις όποιε αλλαγές καλωδίων ..όχι όμως πλήρη βελτίωση...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.449
Το αρχικό καλώδιο υπάρχει? Αν όχι γιατί δεν προμηθεύεσαι από την αντιπροσωπεία?
Έτσι για να φύγει η περιέργεια.
Μήπως δεν έχει γίνει σωστή σύνδεση των καλωδίων? Φάση κλπ...
Μιλώ εκ πείρας! Μετά από αναβάθμιση, το αριστερό κανάλι συνδεόταν στο δεξί στην άλλη συσκευή πχ.
Επίσης...
Μήπως φταίει η κεφαλή? Το να έχει καλές κρητικές κλπ δεν έχει σημασία, μπορεί να μην κάθεται κάτι σωστά στο σύστημα.

Reaction score
28
Το αρχικό καλώδιο υπάρχει? Αν όχι γιατί δεν προμηθεύεσαι από την αντιπροσωπεία?
Έτσι για να φύγει η περιέργεια.
Μήπως δεν έχει γίνει σωστή σύνδεση των καλωδίων? Φάση κλπ...
Μιλώ εκ πείρας! Μετά από αναβάθμιση, το αριστερό κανάλι συνδεόταν στο δεξί στην άλλη συσκευή πχ.
Επίσης...
Μήπως φταίει η κεφαλή? Το να έχει καλές κρητικές κλπ δεν έχει σημασία, μπορεί να μην κάθεται κάτι σωστά στο σύστημα.
που να βρεθεί καλώδιο ίδιο με το μαμίσιο 45 ετών ( ένα πολύ κοινό μπλεντάζ ) δοκίμασα άλλες δυο κεφαλές goldring 820 ..,shure m44, sumiko black pearl ...χωρίς αποτέλεσμα....δοκίμασα 2-3 άλλα καλώδια το ίδιο...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.002
Οκ. Πάντως, η διάχυση και η θολούρα είναι χαρακτηριστικά αποτελέσματα του υπερβολικού βάρους ανάγνωσης. Επίσης, μήπως η σύνδεση του καλωδίου δεν είναι σωστή; Μήπως ο ένα κανάλι είναι συνδεδεμένο ανάποδα εν συγκρίσει προς το άλλο; Μήπως ακούγοντας μουσική ανάμεσα στα ηχεία, έχεις την αίσθηση πως ο ήχος έρχεται από τον αυχένα σου;

Reaction score
28
Οκ. Πάντως, η διάχυση και η θολούρα είναι χαρακτηριστικά αποτελέσματα του υπερβολικού βάρους ανάγνωσης. Επίσης, μήπως η σύνδεση του καλωδίου δεν είναι σωστή; Μήπως ο ένα κανάλι είναι συνδεδεμένο ανάποδα εν συγκρίσει προς το άλλο; Μήπως ακούγοντας μουσική ανάμεσα στα ηχεία, έχεις την αίσθηση πως ο ήχος έρχεται από τον αυχένα σου;
θα τα ψάξω όλα αυτά και θα επανέλθω ...όχι δεν έρχεται από τον αυχένα ο ήχος...
θα τα ψάξω όλα αυτά και θα επανέλθω ...όχι δεν έρχεται από τον αυχένα ο ήχος...
επίσης ο κατασκευαστής ας πούμε ορίζει την aud.technika με βάρος από 1.8 έως 2.2 με προτιμητέο το 2.0... θα τσεκάρω επίσης τα καλώδια πέρα από τον βραχίονα εντός του plinth μήπως είναι λάθος και σε αντίθεση με αυτά του βραχίονα... ευχαριστώ καλό βράδυ...

Last edited:

Reaction score
28
όπως κάθομαι τώρα και προσπαθω ακουγοντας να καταλάβω κάτι ...πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι στην φάση ...κάτι είναι συνδεδεμένο λάθος το mog;ami είναι το 2549 όταν το ανοίξω θα τσεκάρω ..όμως τώρα που το βλέπω στην φωτό μου φαίνεται ότι ίσως να έχω κάνει λάθος σε κάποια κόλληση εδώ βλέπουμε το ένα κανάλι ( το μπλέ) και το μπλεντάζ ττο άλλο το διάφανο τί ρόλο παίζει εάν είναι για γείωση τότε -δεν θυμάμαι κιόλας τι έχω κάνει-γιατί το thorens με το δικό του καλώδιο δεν είχε γείωση και εν γένει τα thorens της εποχής εκείνης 160-165-166 δεν έβγαζαν γείωση επι πλέον ...τώρα αυτό πως έπρεπε να το έχω συνδέσει εδώ εαν μου έδινε την λύση κάποιος θα ήμουν ευγώμων....από αύριο πιθανόν αρχίζει το ξήλωμα....

1699995300342.png

Reaction score
3.528
Καλημέρα. Εχω αλλάξει και εγώ καλώδιο σε technics χωρίς να χαλάσει το αποτέλεσμα αλλά αντιθέτως βελτιώθηκε. Ως οδηγό είχα το YouTube που κάποιος έκανε την ίδια επέμβαση. Ωστόσο θα ήταν καλυτερα και στην δική μου περίπτωση να είχα παει σε ειδικό καθότι θέλει γνώση και εργαλεία. Όποτε προτεινω την επίσκεψη σε ειδικό και υπάρχουν αρκετοί που κάνουν καλή δουλειά.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αν δεν περαστούν σωστά τα καλώδια στη βάση του βραχίονα δημιουργείται πρόβλημα τάσης-συστροφής αυτού, προς την μία κατεύθυνση ή την άλλη.
Αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί και να περαστούν τα καλώδια με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Σε τόσο ευαίσθητα σήματα, όπως είναι τα λίγα χιλιοστά του volt της εξόδου της κεφαλής, παίζουν σημαντικό ρόλο όλες οι ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ (pins και βύσματα) καθώς και οι επαφές στην πορεία του σήματος.

Η Ακουστική Μνήμη ως γνωστών έχει διάρκεια λίγων δεκάδων δευτερολέπτων. Όταν μια σύγκριση στηρίζεται σε ένα γεγονός που συνέβη πολλές ημερών πίσω, δεν είναι καθόλου αξιόπιστη.

Reaction score
457
-το πρόβλημα έχει ως εξής ...ασάφεια στο ήχο , διάχυση στον χώρο θολούρα....
Ο τρόπος περιγραφής του προβλήματος δεν είναι σαφής, π.χ. είναι και στα δύο κανάλια ή μόνο στο ένα, έχει φύσημα, βόμβο ή άλλο θόρυβο κ.λπ., επίσης αυτό που αναφέρεις πως υποψιάζεσαι πρόβλημα φάσης στο #8, δεν μπορεί να ισχύει καθώς η φάση είναι κάτι που δεν σχετίζεται με σήμα φωνογραφικής κεφαλής.
Τα καλώδια από την κεφαλή είναι δεξί-αριστερό κανάλι σήμα, δεξί-αριστερό κανάλι γείωση και γείωση σασί.
Η απλούστερη λύση είναι, όπως λέει και ο hakwind78 στο #9 να το μετρήσει/ελέγξει ένας ειδικός.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881