κατασκευή βαρέως τύπου monitor

Reaction score
1.019
προσωπική μου άποψη τα ηχεία είναι από την ποιο δύσκολη υλοποίηση!
ο λογος για να φτιαξεις ενα ηχειο ιδιοκατασκευη ειναι για να πετυχεις ενα αποτελεσμα μοναδικο ,περα απο την χαρα της δημιουργιας.
οταν λεω μοναδικο,εννοώ οτι θα παρεις ενα αποτελεσμα καλο με κατι αντίστοιχο σε λιγοτερα χρηματα απο την αγορα ( γιατι δεν πληρωνεις εργατοωρες ) , θα εχει ξεχωριστο design αν θελεις, θα ειναι στα μετρα του χωρου σου...
Ομως σε καμια περιπτωση δεν ειναι κατι φτηνο, 500 οντως ειναι λιγα για ενα fullrange ηχειο,ποσο μαλλον για ενεργο.
Προσωπική μου αποψη παντα αν θες να φτιαξεις κατι καλο θελει χρηματα.

Δεν ειναι τυχαιο ( μιας και σου αρεσουν τα klipsch ) οτι απο το heressy μεχρι το klipschorn πεφτει χερι για upgrade.
και μιλαμε για ηχεια ανω των 2.000 ευρω.
ΙΙΜΟ αν τα ριξεις σε ιδιοκατασκευη , εχω την εντυπωση οτι θα παιζει καλυτερα απο το heressy...δεν λεω και για ποιο πανω μοντελα
γιατι θα φαω κραξιμο!:D
θα μου πεις ειναι μετρησιμες οι αλλαγες?
εε αλλιως θα μετραει η σημύδα απο το mdf , αλλιως θα μετραει η traxtric απο την exponential χοανη και παει λεγοντας!
αυτα απο εμεναo_O

Reaction score
2.288
Απο την στιγμη που οι ενισχυτες υπαρχουν ηδη τα ενεργα δεν θα κοστισουν περισσοτερο απο τα παθητικα.
Ισα ισα που αν σε παθητικο χρειαστει πολυπλοκο κυκλωμα διαχωρισμου και χρησημοποιηθουν και καλα υλικα θα κοστισει περισσοτερο απο το κοστος ενος miniDSP.
500ευρω για ζευγος ηχειων ειναι λιγα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν γινεται. Απλα σημαινει οτι ισως να μην αξιζει τον κοπο.

Ο΄τι και να κανεις τα πρωτα 100 ευρω θα πρεπει να πανε σε ενα μικροφωνο.
Αν αυτα τα 100 ευρω και τα 100 ευρω του miniDSP δεν συμπεριλαμβανονται στο μπατζετ τοτε θα μπορεσεις να φτιαξεις κατι αξιοπρεπες σε αυτα τα χρηματα.

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.540
- ok , ευχαριστώ , θα προσπαθήσω να αποταμιεύσω να ανέβω στα 1.000 και θα επανέλθω . . .

- ένα σωστό vfm ποιό θα ήταν ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.146
Να πουλήσεις τους ενισχυτές να βάλεις κι ένα χιλιάρικο στο κεφάλι και να πάρεις δύο k+h 310 που δε μπορείς ούτε για πλάκα να πλησιάσεις με ιδιοκατασκευές.

Reaction score
2.288
Να πουλήσεις τους ενισχυτές να βάλεις κι ένα χιλιάρικο στο κεφάλι και να πάρεις δύο k+h 310 που δε μπορείς ούτε για πλάκα να πλησιάσεις με ιδιοκατασκευές.
Καμια φορα ο βασικος στοχος ειναι η χαρα της δημιουργιας ;)

Στο 1000αρικο παντως βγαινει το μπατζετ για το τριδρομο που ειχα στο μυαλο μου.

Στο 500αρικο περιπου βγαινει αυτο (χωρις το miniDSP και το μικροφωνο) http://www.diysoundgroup.com/minion-corian-front.html

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.146
Δημιουργία τότε ενός 3d σχεδίου από σπίρτα, πχ ενός πυραύλου της MASA για τη χαρά της δημιουργίας, και αγορά των k+h ,για να απολαμβάνει ήχο της προκοπής.

Το ηχείο είναι το πιο δύσκολο πράγμα να κατασκευάσεις. Το μόνο που παίζει, είναι να στήσει ένα κιτ του λιπινσκι λινκβιτζ. Τα υπόλοιπα είναι χαζομάρες. Σόρρυ παίδες, δε φακτς οφ λαιφ.

Last edited:

Reaction score
2.584
για την χαρα της απολαυσης "φτιαχτο μονος σου" υπαρχει κι αυτο :
https://build.bose.com/products/bosebuild-speaker-cube
και με πολυ λιγοτερα χρηματα :)
Αλλιως για σοβαρο μονιτορ συμφωνω κι εγω με την προταση του costas EAR η περιμενε καναδυο μηνες να κυκλοφορησουν τα 15ιντσα ενεργα Klipsch

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.146
Το διόρθωσα. Λινκβιτζ. Ο παππούς.
Λι και τα δύο, γράψε λάθος εκ κεκτημένης ταχύτητας.

Όντως, τα κλιπς είναι μία πολύ καλή ιδέα.

Κι αυτό καλό μου φαίνεται. :p

Από τέτοια καλά, έχει μπόλικα ο μπαχτσες, μπόλικα σα τα ντεσιμπέλ που βγάζουν.8-).

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.540

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.349
θα ελεγα να κανουμε κατι τετοιο..

δεν ειναι "μονιτορ" ειναι χαλι εντ, ετσι επειδη ακριβως δεν μας νοιαζει πως ακουγετε.
Λαμβανουμε διθυραμβικες κριτικες και καταφερνουμε να το πουλησουμε και να παρουμε τα κλιπς.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
θα ελεγα να κανουμε κατι τετοιο..

δεν ειναι "μονιτορ" ειναι χαλι εντ, ετσι επειδη ακριβως δεν μας νοιαζει πως ακουγετε.
Λαμβανουμε διθυραμβικες κριτικες και καταφερνουμε να το πουλησουμε και να παρουμε τα κλιπς.
Για το πανω εχω σουλήνες από εξατμιση 12βαλβιδου μοτερ που ειχα φτιάξει οταν ημανε μικρός και κεφατος .....
για το κατω περιμενε να αλλάξω την αρθροπλαστικη να σου δωκω λαμες τιτάνιου τζάμπα

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Στην αγορά αυτή τη στιγμή υπάρχουν ένα σωρό Κινέζικα σαβουρομεγάφωνα, με ότι αυτοκόλλητο <<εταιρίας>> φανταστείς επάνω, κόστος Χ5 σε σχέση με τον Κινέζο και χαρακτηριστικά κατά φαντασία.
Μερικά από αυτά είδα να προτείνονται σε θέμα εδώ μέσα.

Την ποιότητα του miniDSP δεν θα την σχολιάσω. Αρκεί να δει κάποιος πόσο κοστίζει ένα πολύ μέτριο ADC και DAC (διαθέτει και τα δύο και όχι μόνο) για να καταλάβει τι παίζει. Βέβαια εύκολα λύνει σημαντικά θέματα αλλά...

Για το αν μπορείς να φτιάξεις ηχείο το έχουμε κουβεντιάσει 100 φορές.
Αδύνατον για κάποιον που δεν διαθέτει μέσα, υλικά και γνώσεις.

Η πρόταση του Costa μια χαρά είναι, αλλά ξεφεύγει σε κόστος και δεν το βάζεις ούτε σε φωταγωγό.

Με 500 ευρώ αγοράζεις όλα τα υλικά για ένα ζευγάρι αξιοπρεπέστατων ηχείων με midwoofer 6,5 ιντσών συν τις καμπίνες, αλλά με παθητικό κύκλωμα διαχωρισμού δεν θα βρεις άκρη εκτός αν πας σε γνωστή και δεδομένα ψαγμένη λύση όπως αυτές που πρότεινε ο Μάνος παραπάνω.
Το καλό είναι πως διαθέτεις δύο ενισχυτές, οπότε μένει να βρεις τι να παρεμβάλεις πριν τους ενισχυτές για ενεργό σύστημα...
Το απλούστερο και φτηνότερο είναι μια αναλογική πλακέτα ενεργού διαχωρισμού με συγκεκριμένη συχνότητα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Μια απορια...το reverse engineering ειναι να βαλεις τα ηχεια να παιζουν τοιχο και να κοιτας τις μπόρνες ?:confused:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik