κατασκευή βαρέως τύπου monitor

Reaction score
2.584
Μια απορια...το reverse engineering ειναι να βαλεις τα ηχεια να παιζουν τοιχο και να κοιτας τις μπόρνες ?:confused:
Οχι να διαλυσεις κατι στα εξ ων συνετεθει για να καταλαβεις πως λειτουργει και να προσπαθησεις να ξαναφτιαξεις κατι παρομοιο σημαινει. Και επειδη τον ξερω μολις ειδα το θεμα μου ηρθε το σεναριο οτι κατι διελυσε παλι και θελει να φτιαξει κατι αλλο με τα κομματια που περισσεψαν :)

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.535
Μια απορια...το reverse engineering ειναι να βαλεις τα ηχεια να παιζουν τοιχο και να κοιτας τις μπόρνες ?:confused:
- λύσιμο στα εξ ων συνετέθη ( όχι η καμπίνα ) , αντικατάσταση υλικών , καλωδίων , μονώσεων με καλύτερα , τοποθέτηση έρματος , έξτρα νευρώσεις ξαναδέσιμο και . . . ευλόγησον

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.535
Οχι να διαλυσεις κατι στα εξ ων συνετεθει για να καταλαβεις πως λειτουργει και να προσπαθησεις να ξαναφτιαξεις κατι παρομοιο σημαινει. Και επειδη τον ξερω μολις ειδα το θεμα μου ηρθε το σεναριο οτι κατι διελυσε παλι και θελει να φτιαξει κατι αλλο με τα κομματια που περισσεψαν :)
- ο καλός ο μάστορας δεν αφήνει περίσσευμα :smoke:

Reaction score
2.566
δεν εχετε χιουμορ μου φαινεται .....:o
2 απαντησεις σε χρονο dt σε μια προφανη παπάντζα
ξαναπάω στα πολιτικα που εχει μπολικο χιούμορ :hi:
Στα πολιτικά παραέχει 'χιούμορ'...πονάει η κοιλιά μας απ' τα γέλια όταν μπαίνουμε κι έτσι το αποφεύγουμε...;)

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.535
δεν εχετε χιουμορ μου φαινεται .....:o
2 απαντησεις σε χρονο dt σε μια προφανη παπάντζα
ξαναπάω στα πολιτικα που εχει μπολικο χιούμορ :hi:
- από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς ( ειδικά ο μαθητευόμενος )

- το καλλίτερο χιούμορ αυτή την στιγμή είναι στην κοπή πίτας 2017

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
:offtopic:Η κοπη της πιτας εχει χαβαλέ
τα πολιτικα έχουν χιουμορ ...ακουγονται απίθανα σεναρια

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.140
Για το αν μπορείς να φτιάξεις ηχείο το έχουμε κουβεντιάσει 100 φορές.
Αδύνατον για κάποιον που δεν διαθέτει μέσα, υλικά και γνώσεις.
Συμφωνώ 1000%.

Αδύνατον.

Ουδεμία ελπίς να φτάσεις το τελικό αποτέλεσμα πχ του 310, ποτέ των ποτών και ούτε με υπερπολλαπλασιο κοστολογιο.

Αν θες τον καλύτερο δυνατό ήχο στα λεφτά που διαθέτεις, πάρε έτοιμη λύση, ενεργή, και άστο να παίζει.

Αν σώνει και καλά θες να παίξεις για να περνάει η ώρα, πάρε φουλ έτοιμο κιτ από λινκβιτζ, του ενεργού κρος συμπεριλαμβανομένου.

Δίπλα στον λινκβιτζ, δε βάζω κανέναν. ;)

Υπάρχουν κι άλλα κιτ πολύ αξιόλογα, σε πολλά site's από γνωστούς σχεδιαστές και με φουλ οδηγίες και μετρήσεις και τα πάντα όλα, ναι, γνωστό, αλλά ο λινκβιτζ είναι λινκβιτζ, ρισπεκτ και τα συναφή. ;)

Από κει και πέρα, αν δεν έχεις εντελώς φουλ κιτ, το τι ντακ θα χρησιμοποιηθούν, τι κρος, τι το ένα τι το άλλο, έχεις άπειρες δυνατότητες να κάνεις πατάτα και αδύνατο να κάνεις απολύτως σωστές μετρήσεις, ντε φάκτο.

Η έτοιμη λύση από εταιρείες μεγάλου κύρους και υψηλής τεχνογνωσίας, δε παλεύεται με τίποτα, ιδίως αν είναι σύγχρονη επιλογή, με ασύρματη σύνδεση και ντακ και φόνο στειτζ και DSP και του πουλιού το γάλα, όπως πχ τα νέα κλιπς που αναφέρθηκαν.

Ληξις συζήτησης (εκ μέρους μου τουλάχιστον).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Από τη στιγμή που πιάνουν τα χέρια σου μια καλή λύση για την περίπτωση σου είναι αυτή:
http://www.ebay.com/itm/NEW-LR-mono...046557?hash=item1a1b1d2cdd:g:F8gAAOSwvzRXztY7
Αν έχεις χώρο μέσα στον προενισχυτή σου το ενσωματώνεις και παίρνεις τροφοδοσία από εκεί.
Βάζεις και μερικά επιπλέον RCA στο σασί και είσαι έτοιμος.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.535
Από τη στιγμή που πιάνουν τα χέρια σου μια καλή λύση για την περίπτωση σου είναι αυτή:
http://www.ebay.com/itm/NEW-LR-mono...046557?hash=item1a1b1d2cdd:g:F8gAAOSwvzRXztY7
Αν έχεις χώρο μέσα στον προενισχυτή σου το ενσωματώνεις και παίρνεις τροφοδοσία από εκεί.
Βάζεις και μερικά επιπλέον RCA στο σασί και είσαι έτοιμος.
- :thumbsup:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
- λύσιμο στα εξ ων συνετέθη ( όχι η καμπίνα ) , αντικατάσταση υλικών , καλωδίων , μονώσεων με καλύτερα , τοποθέτηση έρματος , έξτρα νευρώσεις ξαναδέσιμο και . . . ευλόγησον
Τσου, ποτέ δεν πειράζεις τα μονωτικά.
Είναι μέρος της σχεδίασης της καμπίνας και αλλάζει ο συντονισμός.
Αν είναι παλιά και πολυμερισμένα τα αντικαθιστάς με καινούρια, ίδιας λογικής και ποσότητας.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.535
Τσου, ποτέ δεν πειράζεις τα μονωτικά.
Είναι μέρος της σχεδίασης της καμπίνας και αλλάζει ο συντονισμός.
Αν είναι παλιά και πολυμερισμένα τα αντικαθιστάς με καινούρια, ίδιας λογικής και ποσότητας.
- ok , δεν κάνω ακρότητες , σε κάποιο όμως ηχείο ακουστικής ανάρτησης είχα αντικαταστήσει το στουπί ( !!! ) , που είχε μέσα με υαλοβάμβακα που είχα ντύσει με γάζα . . .

. . . αυτό μάλιστα ήταν : bang & olufsen beovox s45

. . . όπως και να έχει . . . you know , i learn

Reaction score
1.173
Ας πω και εγώ την μ@μ@κία μου.

Να προσπαθήσεις εννοείτε για τις γνώσεις, το ταξίδι, την ντόπα της κατασκευής, της μοναδικότητας, θα έχεις φτιάξει κάτι το πολύ προσωπικό, θα ξέρεις που το πονά και που το σφάζει κτλ.

Αλλά 500€ δεν φτάνουν ούτε για πρωινό.
Και η λέξη μόνιτορ είναι πολύ βαριά για την περίπτωση σου(λόγο γνώσεων) και με αυτό το budget.

Νομίζω ότι με αρκετό διάβασμα, γιατί χωρίς μελέτη δεν θα κάνεις τίποτα, και προσοχή στο σωστό σχεδιασμό εξ αρχής καμπίνας ταίριασμα των μονάδων μπορείς να καταφέρεις να φτιάξεις κάτι το οποίο θα παίζει πολύ όμορφα.
Αλλά μόνιτορ όπως ξαναείπα είναι πολύ δύσκολο.

Ότι και να κάνεις για να ξεκινήσεις όπως προείπαν θα χρειαστείς ένα μικρόφωνο και μετρήσεις.
Εκτός και εάν πας σε λύση συναρμολόγησης.... αλλά και πάλι μια μέτρηση θα την θέλεις να δεις εάν είναι όλα ΟΚ.

Δεν σε έχω όμως κόψει τύπο που θα γούσταρε μόνιτορ αυστηρά.
Αυτό με τις κατάλληλες γνώσεις μπορείς να το πετύχεις στο DIY, δηλαδή να φέρεις στα επίπεδα που εσύ και μόνο γουστάρεις ένα σύστημα στα μέτρα σου..... χώρο σου.... αυτιά σου.... μουσικές σου.
Εκτός και εάν κυνηγάς την ουτοπία του HI-FI.

Απλά θέλει χρόνο πειραματισμό και όρεξη.

Πολύς κόσμος θα σου πει, όχι άδικα κατά περίπτωση, τι ασχολείσαι αφού με τα μισά λεφτά θα αγοράσεις κάτι το οποίο θα παίζει καλύτερα.
Σχετικό είναι και αυτό πόσοι από αυτούς που θα στο πούνε δεν αλλάζουν όλο το σύστημα τους κάθε τρία χρόνια και δώστου πάλι.

Το DIY γενικά για μένα είναι μια ΙΔΕΑ που έχεις πρέπει να την παλεύεις στο μυαλό, να την πλάθεις να μαστουρώνεις και να ονειρεύεσαι συνεχώς για το πως θα την κάνεις καλύτερη και ταυτόχρονα να κάνεις και την υλοποίηση.

Εάν θελήσεις να ανακαλύψεις τον τροχό είναι ακόμα ποιο δύσκολο, αλλά στην εποχή της γνώσης βρισκόμαστε.
Αν είναι δυνατόν να μην μπορέσει κάποιος να φτιάξει ένα ηχείο που να παίζει αξιοπρεπώς με τόση γνώση μαζεμένη εκεί έξω.

Όρεξη και δίψα για κατασκευή χρειάζεται. Εννοείτε πολύ διάβασμα και αρκετό χρήμα.

Σου εύχομαι να ασχοληθείς, στο τέλος είμαι σίγουρος πως θα δικαιωθείς.

Φιλικά Παντελής

Reaction score
448
MTZ Jairo... 8αρι διδρομο... τουμπανο... στο 500αρικο θα σου βγουν τα υλικα,. Το εχω , και μου αρεσει ΠΟΛΥ. :)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo