Most visitors online was 8878 , on 22 Jan 2026
Όταν λες εξωτερική κεραία ενοείς π.χ. κάτι σαν ένα δίπολοΜία εξωτερική κεραία FM κοστίζει 15 ευρώ, 25 ευρώ?
Άντε να πάρεις και ένα καλό καλώδιο κεραίας, γύρω το 1 ευρώ το μέτρο, χαμηλού θορύβου, να πληρώσεις ένα τεχνικό με πεδιόμετρο να μετρήσει που θα μπει στην ταράτσα και έχεις καλύτερο σήμα από το οποιοδήποτε ματσούκι τοποθετήσεις εσωτερικά σε τυχαίο σημείο.
Το σκέφτομαι καιρό για δίπολο γιατί είμαι σε πολύ δύσκολη περιοχή.Έχουν στα ηλεκτρολογικά είδη κεραίες, ταιριάζει η περιγραφή του δίπολου.
μπορεις να γινεις πιο σαφης αν εχεις μοντελο και τι διαστασεις εχει?Πριν λίγους μήνες αγόρασα από το Praktiker μια κεραία εξωτερική, με 6 ευρώ, για ραδιόφωνο, στρογγυλή δίπολη.
Συντονίζει τα πάντα κ το σήμα είναι καταπληκτικό !!
...η μήπως και καταστραφούν τελείως με την υψηλή συμπίεση και το χαμηλό bitrate.Περιμένουμε την ψηφιακή εκπομπή DAB μήπως (?) και φτιάξουν λίγο τα πράγματα. :111:
...η μήπως και καταστραφούν τελείως με την υψηλή συμπίεση και το χαμηλό bitrate.
Είναι θέμα οδηγιών της ΕΟΚ όπως και με την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Νομίζω ότι έχουν πει πως μέχρι το 2012 θα πρέπει να έχουν σταματήσει οι εκπομπές στα FM.η επικρατηση του dab θα ειναι και ο θανατος (μουσικα) του ραδιοφωνου.Δε νομιζω ομως να εφαρμοστει συντομα στη χωρα μας και σε καμια περιπτωση δεν βλεπω καταργηση των fm.
Συνήθως τώρα πια δεν υπάρχει το διπολάκι στην συσκευασία παρά μόνο το απλό άσπρο καλωδιάκι συγκεκριμένου μήκους.Οσο για τις κεραιες,οποιος δεν πιανει καλα με το διπολακι που συνοδευει τον δεκτη (αλλα σωστα τοποθετημενο πλαγιο Τ πανω στο τοιχο)
Πολύ σωστά!τοτε η πιο ασφαλης λυση ειναι μια εξωτερικη οπως δειχνει ο φιλος στις φωτο πιο πανω.Οι εσωτερικες με ενισχυτες δεν προσφερουν τιποτα,μονο φυσημα, γιατι απλα ενισχυουν ενα κακο σημα.
Νομιζω αυτο αφορα τις συχνοτητες που εκπεμουν οι τηλεοπτικοι σταθμοι και οχι τα fm.Λογικα θα επρεπε να υπαρχει και αναλογη εκστρατεια οπως αυτη που γινεται για την ψηφιακη εκπομπη τηλεοπτικου σηματος οπως και πιλοτικες εκπομπες.Δεν υπαρχει κατι ομως.Αλλωστε υπαρχουν και νεες τεχνολογιες για τη μεταδοση ψηφιακου σηματος ραδιοφωνου.Είναι θέμα οδηγιών της ΕΟΚ όπως και με την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Νομίζω ότι έχουν πει πως μέχρι το 2012 θα πρέπει να έχουν σταματήσει οι εκπομπές στα FM
Και όμως κάτι είχα ακούσει και για κατάργηση των αναλογικών εκπομπών στα FM...