μαγκνεπανίτις (η γνωστή εμμένουσα και άκρως κολλητική νόσος)

Μηνύματα
27.223
Reaction score
25.195
Απάντηση: μαγκνεπανίτις (η γνωστή εμμένουσα και άκρως κολλητική νόσος)

Οχι η απλή γραία , αλλά η πορνευμένη γραία.
Εχει διαφορά ρε Μάνο.
 

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.839
Απάντηση: μαγκνεπανίτις (η γνωστή εμμένουσα και άκρως κολλητική νόσος)

Η πορνευμενη(στο παρελθον) η η πορνευομενη(στο διηνεκες).
Εχει διαφορα ρε Γιαννη:136:
 

Μηνύματα
12.853
Reaction score
10.071
CostaEAR τέτοια λες:

Είναι ίσως το καλύτερο ηχείο για αυτό το χόμπυ!

Με χαμηλού κόστους μικροαλλαγές, σταδιακά, μπορείς να έχεις τόσο μεγάλες βελτιώσεις, που με άλλα ηχεία δε γίνεται, τα υπόλοιπα τυπικά ηχεία πρέπει να τα αλλάξεις και να πας σε άλλα μοντέλα!

Από πλευράς οδήγησης - ελέγχου, μονόδρομος προς την "τελειότητα" είναι η ενεργή πολυενίσχυση και η πλήρης απαλλαγή από τα παθητικά κρος.

Από πλευράς συντήρησης, μια αλλαγή ρίμπον και μια επιθεώρηση της μεμβράνης κάθε 5 χρόνια θα σας δώσει αιώνες άψογης λειτουργίας...

Γι' αυτό, προτιμήστε τα!
και πάνω που νομίζω ότι γίνομαι καλά και σκέφτομαι λογικά, ξανακατρακυλάω!!!
 

Μηνύματα
1.336
Reaction score
661
Εαν αντί για τα magnepan 3,6 που είναι τρίδρομα χρησιμοποιούσες τα soundlab που είναι μονόδρομα ή κάποια άλλα πάνελ μονόδρομα δεν θα είχες λιγότερα προβλήματα και φυσικά δεν θα ήταν πιο εύκολα σε έναν όχι και τόσο πολύ ντιουη;
 

ChrisHat

Επαγγελματίας
Μηνύματα
740
Reaction score
390
Απάντηση: μαγκνεπανίτις (η γνωστή εμμένουσα και άκρως κολλητική νόσος)

φυσικά είναι καλιμπραρισμένα τα μικρόφωνα, και μάλιστα το συγκεκριμένο μικρόφωνο, αν θυμάμαι καλά τι μου είπε δηλαδή, πάει κάθε έτος για καλιμπράρισμα με ιδιαίτερα τσιμπημένο κοστολόγιο (νομίζω 3 χιλιάρικα κόστος καλιμπραρίσματος), αλλά έρχεται με "χαρτιά"... βέβαια μιλάμε για ένα από τα ακριβότερα μετρητικά μικρόφωνα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη... (αν όχι το ακριβότερο δηλαδη)

το μικρόφωνο στη συγκεκριμένη φωτό κουμπώνει σε μια κάρτα της ΕΜU αν δε κάνω λάθος (αλλά έχουν χρησιμοποιηθεί κι άλλες κάρτες ή γενικά κι άλλο hardware για αυτή τη δουλειά), ενώ από software χρησιμοποιήθηκαν όλα τα γνωστά, αλλά και αρκετά άγνωστα, που δε συγκράτησα καν το όνομά τους, αλλά ζαλίστηκα όταν έμαθα το κοστολόγιό τους... επειδή ξέρω πως δε ξέρω αρκετά για να ασχοληθώ με αυτό "σπορ", δεν μαθαίνω λεπτομέρειες, το μόνο που κάνω είναι να κοιτάω σα χαζός τα πολύπλοκα αποτελέσματα των μετρήσεων, τα οποία δυστυχώς δε καταλαβαίνω πλήρως (για να πω την πικρή αλήθεια...)

όλος ο παραπάνω εξοπλισμός (software & hardware) ανήκουν σε πολύ φίλο μηχανικό ήχου, τον αγαπητό Παναγιώτη Καραμπατζάκη, όχι σε μένα, τον οποίο μου τον πρότεινε με κλειστά μάτια ο καθηγητής από Κρήτη, σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχα μαζί του για το θέμα των μετρήσεων, κάτι θα ξέρεις για αυτόν να υποθέσω, καθώς (δικαίως) είναι το μεγαλύτερο "όνομα" στην Ελλάδα...

επίσης, αυτό που έμαθα είναι πως είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, τραγικά χρονοβόρο και πολύ ακριβό το να γίνει πλήρης μέτρηση ενός χώρου, απαιτεί εξαιρετικό εξοπλισμό και πολλά δεδομένα, πολλή δουλειά και επεξεργασία των αποτελεσμάτων σε διάφορα software και διάφορες προσομοιώσεις - αλλά και προσωπική "διαίσθηση" θα έλεγα, για να καταλήξει τελικά σε συγκεκριμένες προτάσεις ηχητικής "φροντίδας" του χώρου, με γνώση του τελικού αποτελέσματος με ιδιαίτερα μεγάλη ακρίβεια.

να συμπληρώσω πως μόνο σε 1 σειρά μετρήσεων (σε 1 "συνεδρία" ας πούμε) έπαιζε διάφορα σήματα το ηχοσύστημα (από τόνους χαμηλών συχνοτήτων, ροζ και άσπρους και ότι τραβάει η ψυχή σου, έως gliding tones κ κάτι περίεργα που ούτε ξέρω τι ήταν, αλλά έβλεπα τα μεγάφωνα να "ζορίζονται" ιδιαίτερα πολύ...) και πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σχεδόν σε κάθε σπιθαμή του χώρου. Σε αυτή τη "συνεδρία" φάνηκε κι η ορθότητα των ρυθμίσεών μου, καθώς το σύστημα έπαιζε όντως "φλατ" (μου το είχε ζητήσει). Σε όλες τις υπόλοιπες σειρές μετρήσεων, ήταν κλειστό το ηχοσύστημα, και παραγόντουσαν κρότοι είτε από πιστόλι, είτε από χτύπημα ξύλων, ή γενικά διάφοροι άλλοι "ήχοι", ενώ οι μετρήσεις ήταν ασταμάτητες και από κάθε σημείο του χώρου, με καταγραφή της θέσης των σημείων μέτρησης... περιττό να πω πως χρειάζεται ωτοασπίδες για αυτή τη δουλειά...


ΥΓ να με συγχωρέσετε για την πιθανή ανακρίβεια κάποιων πραγμάτων που αναφέρω για software & hardware καλιμπραρίσματος, αλλά μια φορά τα συζητήσαμε αυτά, την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στο σπίτι μου, κάπου πριν περίπου 3 χρόνια, κι από τότε λίγα θυμάμαι. Συνήθως όταν έκανε "δουλειά", εγώ έπινα μπύρα στο μπαλκόνι, καθώς μέσα ήθελε απόλυτη ησυχία, ούτε τσικ να μη κάνω...
Να έλθω να στο μετρήσω με τα αυτιά μου, θα είναι και πιο ήσυχα !!?!! :107:

Μάλλον με κανά MELISSA θα στο μέτρησαν , αυτό ξέρουν οι πιο "παλιοί" καθηγητές.

Για την ιστορία ο Γιάννης ο Μουρτζόπουλος καθηγητής στην Πάτρα είναι ο guru διεθνώς σε αλγόριθμους για real time correction σε πραγματικό χρόνο στο time domain. Όλα τα συστήμτα διεθνώς στηρίζονται σε εργασίες του απο την δεκαετία του '80.

Έτσι θα είναι τα σπίτια σε 20 χρόνια. Εικόνα με ολογράμματα, wall of sound απο την κατασκευή του σπιτιού στούς τοίχους , που θα παίζουν μέσω DSP πάντα flat.

Έχω παρακολουθήσει demo που είναι ...ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ....
 


ChrisHat

Επαγγελματίας
Μηνύματα
740
Reaction score
390
Απάντηση: Re: μαγκνεπανίτις (η γνωστή εμμένουσα και άκρως κολλητική νόσος)

Τα DSP χαλάνε το PRaT.

Τα DSP σαν αλγόριθμοι βελτιώνουν τα πάντα ιδανικά.
To implementation - ο τρόπος υλοποίησης τους ακόμα πάσχει.
Εκεί πρέπει να γίνουν βήματα.

Επίσης υπάρχει μια θεωρητική προσέγγιση-επιλογή ώστε να μην επεμβαίνει στο playback του υλικού έτσι ώστε αυτό να διατηρεί τον χαρακτήρα του.

Με άλλα λόγια έχουμε ένα "τέλειο" δωμάτιο και όταν λέω δωμάτιο εννοώ σύστημα μαζί με ηχεία (ψηφιακά τότε) , που παίζει κάποια ηχογράφηση αλλά διατηρείτε ο χαρακτήρας της ηχογράφησης.

Σαν επιλογή αν η ηχογράφηση έχει προβλήματα, είναι σκληρή για παράδειγμα θα μπορεί και αυτή να επηρεαστεί και να ακουστεί πιο ισσοροπημένη.
 

Μηνύματα
3.469
Reaction score
150
Re: Απάντηση: μαγκνεπανίτις (η γνωστή εμμένουσα και άκρως κολλητική νόσος)

βέβαια όλα τα παραπάνω ισχύουν για βαρέως τροποποιημένα Magnepan 3,6R, καθώς τα "μαμά" ηχεία είναι ουσιαστικά αδύνατο να παράγουν κάποια πράγματα, καθώς οι περιορισμοί του παθητικού κρος με τις φασικές ασυμφωνίες των μεγαφώνων αλλά κ με τον χρήσιμο συντελεστή απόσβεσης ~7-8 με οποιοδήποτε ενισχυτικό κι αν χρησιμοποιήσεις, δεν επιτρέπουν ουσιαστικά ούτε φλατ απόκριση ούτε ορθή αναπαραγωγή πλήρους φάσματος κρουστικών ήχων, όπως φαίνεται από τα γραφόμενά μου στο περι μαγκ θρεντ, σελίδα 4.

τα παραπάνω επιτυγχάνονται μόνο χωρίς παθητικά φίλτρα και με χρήση τέταρτης τάξης Linkwitz-Riley crossovers -LR4 - δηλαδή με 24 dB/octave κλίσεις αποκοπής, φίλτρα που έχουν συγκεκριμένα σοβαρά πλεονεκτήματα, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στο site του μεσιέ λινκβιτς.... (τα LR φίλτρα είναι ή δεύτερης ή τέταρτης τάξης βασικά.)

δεν είναι άλλωστε "τυχαίο" που και η μέτρικ χαλο προσφέρει με το +DSP πακέτο της ΜΟΝΟ 24 dB/octave Linkwitz-Riley φίλτρο, και μάλιστα με ακρίβεια συχνότητας αποκοπής 0.1 Hz, πράμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως 4 δρόμων στέρεο ψηφιακό κρος (κι ας μη "διαφημίζει" αυτή της τη δυνατότητα).

βάζω ιδέες σε κάποιους κάποιους, ονόματα δε λέμε....:126:

Εγώ το αποφάσισα! Με την πρώτη ευκαιρία θα την χτυπήσω τη Halo. Αφού έχει και LinKwitz φίλτρο θα κάνει καλή παρέα με το BASSIS της Marchand που έχω για τα sub.

Μέτά θα έχω τόσα "παιχνίδια" να παίζω μ'αυτήν που δε θα βαρεθώ ποτέ!


Αντε λοιπόν χτύπα την να μας γράψεις και κανένα οδηγό μέχρι τότε....τεμπέληδες γαρ.:128:
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.369
Reaction score
125.403
Απάντηση: μαγκνεπανίτις (η γνωστή εμμένουσα και άκρως κολλητική νόσος)

οκ, έλα, πάμε όλοι μαζί: ζήτω το DSP! :143::135::138::137:
 

skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
Απάντηση: μαγκνεπανίτις (η γνωστή εμμένουσα και άκρως κολλητική νόσος)

Τι σημαίνει DSP? :138:
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.618
Reaction score
94.550
Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά; :107:
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.878
Reaction score
34.258
Re: Απάντηση: μαγκνεπανίτις (η γνωστή εμμένουσα και άκρως κολλητική νόσος)

Ρωτα τον Κοτσιδη να σε Φωτισει:113:

Παλιοπαιδο...!!:138::138:

Το μελλον ειναι ξανα οι λαμπες, σαν τη μοδα με τα ρουχα ενα πραμα που ξαναγυρνανε...
Αφου με πηρε τηλ χθες ο Κωστας κ μου παζαρευε το πλατω μου με ολους τους δισκους......:144:
 

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: μαγκνεπανίτις (η γνωστή εμμένουσα και άκρως κολλητική νόσος)

λοιπόν, ας ξεκινήσω την παρουσίαση της ηχητικής μου απόδρασης, από το βαρέως τροποποιημένο ηχείο μου (Magnepan 3,6R), και αρχίζω συγκεκριμένα από το ρίμπον του ηχείου μου.

Σύντομη περιγραφή: είναι μακρύ, στέκεται όρθιο, (!!!), κι είναι πολύ πιο ψηλό από ολόκληρο το ηχείο του βλάση, μαζί με τις παλιο-βάσεις του και τις ψευτο-ακίδες του.... :136::135::143:

στις άκρες του, αντί να έχει κλέμες (πφφφφφ) και κοινά καλώδια (πχ σα τα παλιοηχεία του βλάση) έχει ένα πλατύ χάλκινο γκοερτζίζον καλώδιο που γυαλίζει κι αστράφτει, το οποίο έρχεται σε άμεση επαφή με τον αλουμινένιο αγωγό του ρίμπον, πολύ στενή επαφή μετά συσφίξεως κι όχι μετά κολλήσεως, έτσι για να ζηλεύει ο βλάσης δηλαδή, αλλά και για να βελτιώνεται ουσιαστικά ο ήχος, ο οποίος έτσι βελτιώνεται, κι όχι με μπανάνες γυαλιστερές (σαν αυτές του βλάση)...:136:

δηλαδή, είναι σε κάθε άκρη του έτσι:





Το οποίο λοιπόν, έχει ως αποτέλεσμα τα πρίμα να είναι θεσπέσια, κι ας μη παίζει πικάπ, το οποίο πικάπ δηλαδή είναι και λίγο σπαστική ιστορία μεταξύ μας, με ιμάντες και μπερδέματα απίστευτα, που ούτε καν ο κόγιας δεν έχει καταλάβει ακόμα πως στο διάτανο δουλεύει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ινκόγκιτό μας:



Φοβάμαι ότι η επαφή που δείχνεις θα προκαλέσει προβλήματα..
Υπό προυποθέσεις αντιμετωπίζεις κίνδυνο διάβρωσης...
 

Μηνύματα
928
Reaction score
4
Απάντηση: μαγκνεπανίτις (η γνωστή εμμένουσα και άκρως κολλητική νόσος)

καλα Κωστα εχω μεινει αφωνος, σημερα ανακαλυψα το τοπικ και οι 26 σελιδες κυλησαν νερο

ευγε για την προσπαθεια, υπομονη και επιμονη που εκανες τοσα χρονια για να χτισεις αυτο το συστημα, που ασχετα αν σε καποιους δεν κανει ή εναντιωνεται στη φιλοσοφια τους, αν μη τι αλλο ξεχειλιζει απο μερακι και μελετη χωρις θεατρινισμους και "ψευδο-χαϊενταδικη" φιγουρα. Εγω βλεπω μια νοοτροπια hi-end, με την πραγματικη εννοια του ορου και οχι απαραιτητα με το ταμπελακι τιμης που κρεμεται απο καθε συσκευη (αν και απο εκεινη την πλευρα να το δει κανεις, παλι εκει καταληγεις :p τουλαχιστον για το συνολο).

και παλι μπραβο, και εις ανωτερα!
 

Μηνύματα
3.768
Reaction score
6.740
Απάντηση: μαγκνεπανίτις (η γνωστή εμμένουσα και άκρως κολλητική νόσος)

τα άδεια βαρελάκια μπύρας, παίζουν προσωρινά το ρόλο του διαχυτή, μέχρι να ετοιμαστούν όσα έχω παραγγείλει. η αλήθεια είναι ότι κάνουν δουλειά τα άτιμα τα μπυροβάρελα...

πάντως το δωμάτιο "ακούγεται" ισορροπημένα, λόγω του ειδικού σοβά που υπάρχει σε όλους τους τοίχους και ταβάνι, καθώς και του ειδικού ελαφρομπετού. αλλιώς, σε τέτοιο άδειο χώρο, τίποτα δε θα άκουγα, απολύτως τίποτα, θα ήταν ένα μεγάλο μπάχαλο....

το ultracurve είναι κλειστό, εκτός σύνδεσης πλέον.

από τη Lynx στέλνω με ξεχωριστά καλώδια AES/EBU το κάθε κανάλι στην κάθε πλευρά.
Στο ίδιο καλώδιο, που στη δικάναλη μουσική ταξιδεύει ένα κανάλι μοναχό του, κατά την ακρόαση χομ σίνεμα ταξιδεύει το κεντρικό από τη μια και το σαμπ από την άλλη. Πάντα σε AES/EBU, από Lynx.

Τα δυό πίσω κανάλια του χομ σίνεμα παν με ένα AES/EBU καλώδιο στο ultramatch για να οδηγήσουν τον τελικό στο μικρό κουτί στο πάτωμα.

Σε κάθε κρος γίνεται 4 δρόμων κροσάρισμα του σήματος. Τα δυο κρος ενώνονται μεταξύ τους με ένα utp που μεταφέρει τις πληροφορίες για το volume.

τα κρος είναι επίσης ....βαρέως τροποποιημένα.

Όλα τα μηχανήματα είναι πάνω σε ένα UPS το οποίο βρίσκεται εκτός χώρου ακρόασης.

κάρτα γραφικών για το χομ σίνεμα, matrox parhelia, είπαμε, έχω τα κολλήματά μου....:138:

το κεντρικό είναι το D-750.:145:

το μακάλαν είναι 12-κάρι.:126:

Το "αφρολέξ" είναι ρικοφόν. :143:

Eιδικός σοβάς?
Παίζει κανας τύπος κουρασάνι?

καλα Κωστα εχω μεινει αφωνος, σημερα ανακαλυψα το τοπικ και οι 26 σελιδες κυλησαν νερο

ευγε για την προσπαθεια, υπομονη και επιμονη που εκανες τοσα χρονια για να χτισεις αυτο το συστημα, που ασχετα αν σε καποιους δεν κανει ή εναντιωνεται στη φιλοσοφια τους, αν μη τι αλλο ξεχειλιζει απο μερακι και μελετη χωρις θεατρινισμους και "ψευδο-χαϊενταδικη" φιγουρα. Εγω βλεπω μια νοοτροπια hi-end, με την πραγματικη εννοια του ορου και οχι απαραιτητα με το ταμπελακι τιμης που κρεμεται απο καθε συσκευη (αν και απο εκεινη την πλευρα να το δει κανεις, παλι εκει καταληγεις :p τουλαχιστον για το συνολο).

και παλι μπραβο, και εις ανωτερα!
Μία από τα ίδια.
Μπράβο και από εμένα!!!
 

Μηνύματα
12.853
Reaction score
10.071
Καλώς το ανακαλύψατε! Επίσης να δείτε και άλλα θέματα που αφορούν Magnepan (αν σας αρέσουν αυτού του τύπου τα ηχεία) και επίσης τα θέματα "To flat or not to flat" και "Η δύναμη της λογικής". Εγώ μια φορά στου 8 μήνες κάνω επανάληψη μήπως και ξεχάσω τίποτα!:105:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.369
Reaction score
125.403
Απάντηση: μαγκνεπανίτις (η γνωστή εμμένουσα και άκρως κολλητική νόσος)

Eιδικός σοβάς?
Παίζει κανας τύπος κουρασάνι?
αν εννοείς "κουρασανίτ", φυσικού πετρώματος, όχι (απ'όσο ξέρω), κι έχω μια άποψη, καθώς έτσι είναι όλο το σπίτι απ'έξω.

ο σοβάς που χρησιμοποίησα αγοράστηκε από Αρχιτεκτονίδη, κατασκευάζεται στην Ιταλία, είναι ηχοαποροφητικός και είχε εξαιρετικές προδιαγραφές, πολύ καλές μετρήσεις (κάπου έχω ακόμα τα χαρτιά με τις προδιαγραφές του και τις μετρήσεις του), και η εφαρμογή του έγινε παντού σε συνολικό πάχος ~8cm, είναι 2 διαφορετικών τύπων: πρώτα μπήκε ένας χοντρόκοκκος σε πάχος ~5cm και μετά ένας λεπτόκοκκος με πάχος περίπου 3cm.

η μπογιά που κάλυψε τον εν λόγω σοβά είναι σιλικονούχα, όπως προβλέπεται για αυτό το υλικό, ώστε να "αναπνέει". Έτσι μου είπαν, έτσι έκανα δηλαδή.

η εφαρμογή του εν λόγω σοβά είναι ιδιαίτερα δύσκολη, απαιτεί να έχουν ξανα-ασχοληθεί με το θέμα. προσωπικά, είχα την διαβεβαίωση από τους μάστορες του εργολάβου που έφτιαχνε το σπίτι μου ότι δε μπορούσαν να τοποθετήσουν αυτό το υλικό, κι έτσι χρησιμοποίησα συνεργείο του Αρχιτεκτονίδη που είχε αρκετή εμπειρία στο αντικείμενο. χρειάζεται και άλλο μηχάνημα ανάδευσης - ή κάπως έτσι, δε θυμάμαι πως το λενε...

Στο δάπεδο μπήκε ηχοαπορροφητικό ελαφροσκυρόδεμα.

Τα υλικά αυτά που χρησιμοποίησα, δε ξέρω αν τα εισάγει ακόμα ο Αρχιτεκτονίδης. Δεν είναι πάντως τα δικής του παραγωγής υλικά.
 

vlasis

Φωτογράφος!
Μηνύματα
11.728
Reaction score
7.508
Απάντηση: μαγκνεπανίτις (η γνωστή εμμένουσα και άκρως κολλητική νόσος)

αν εννοείς "κουρασανίτ", φυσικού πετρώματος, όχι (απ'όσο ξέρω), κι έχω μια άποψη, καθώς έτσι είναι όλο το σπίτι απ'έξω.

ο σοβάς που χρησιμοποίησα αγοράστηκε από Αρχιτεκτονίδη, κατασκευάζεται στην Ιταλία, είναι ηχοαποροφητικός και είχε εξαιρετικές προδιαγραφές, πολύ καλές μετρήσεις (κάπου έχω ακόμα τα χαρτιά με τις προδιαγραφές του και τις μετρήσεις του), και η εφαρμογή του έγινε παντού σε συνολικό πάχος ~8cm, είναι 2 διαφορετικών τύπων: πρώτα μπήκε ένας χοντρόκοκκος σε πάχος ~5cm και μετά ένας λεπτόκοκκος με πάχος περίπου 3cm.

η μπογιά που κάλυψε τον εν λόγω σοβά είναι σιλικονούχα, όπως προβλέπεται για αυτό το υλικό, ώστε να "αναπνέει". Έτσι μου είπαν, έτσι έκανα δηλαδή.

η εφαρμογή του εν λόγω σοβά είναι ιδιαίτερα δύσκολη, απαιτεί να έχουν ξανα-ασχοληθεί με το θέμα. προσωπικά, είχα την διαβεβαίωση από τους μάστορες του εργολάβου που έφτιαχνε το σπίτι μου ότι δε μπορούσαν να τοποθετήσουν αυτό το υλικό, κι έτσι χρησιμοποίησα συνεργείο του Αρχιτεκτονίδη που είχε αρκετή εμπειρία στο αντικείμενο. χρειάζεται και άλλο μηχάνημα ανάδευσης - ή κάπως έτσι, δε θυμάμαι πως το λενε...

Στο δάπεδο μπήκε ηχοαπορροφητικό ελαφροσκυρόδεμα.

Τα υλικά αυτά που χρησιμοποίησα, δε ξέρω αν τα εισάγει ακόμα ο Αρχιτεκτονίδης. Δεν είναι πάντως τα δικής του παραγωγής υλικά.



Και μετα μου λες ...οτι δεν εισαι ΧΑΙΕΝΤΑΣ!!!!!!!!!!!!!

κΑΡΑΧΑΙΕΝΤΑΣ σιγουρααααααα!!!!!!:142::143::142:
 

skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
Απάντηση: μαγκνεπανίτις (η γνωστή εμμένουσα και άκρως κολλητική νόσος)

Και μετα μου λες ...οτι δεν εισαι ΧΑΙΕΝΤΑΣ!!!!!!!!!!!!!

κΑΡΑΧΑΙΕΝΤΑΣ σιγουρααααααα!!!!!!
Είναι καραχαιεντάς και.... με πιστοποίηση...:143::137::138:

(αλλά και αυτός άμισθος...)
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.588
Μηνύματα
2.866.617
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top