- Reaction score
 - 456

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους (αν και λίγο καθυστερημένα 
 ).
Δεν έχω εμπειρία στα μηχανάκια και επειδή έχω ψιλοσαλτάρει :roll: με τις διαφορετικές γνώμες που γράφονται τόσο σε site όσο και σε περιοδικά και από' κει που άκουγα μουσική βρέθηκα να διαβάζω για ενισχυτές και ήχεια καθώς είχαν φουσκώσει τα μυαλά μου ότι θ'ακούσω ΤΟΝ ΗΧΟ (χωρίς να μπορω να βγάλω άκρη για το ματσάρισμα των συσκευών) με τις ώρες αντί ν'ακούω μουσική
 , θα ήθελα τη βοήθειά σας και τη γνώμη σας για αγορά καλωδίων για ηχεία.
Πρόσφατα αγόρασα τα Spendor SP 2/3 και ο ενισχυτής που έχω είναι ο Primaluna Prologue 1. Αυτή τη στιγμή τα καλώδια που έχω γράφουν πάνω 1)Profigold bass flex speaker cable 99,96% pure ofc 2x4mm2 (2euro/m) και 2)Monitor Das hifi kabel JOKER 2X2,5mm2 (επίσης 2ευρώ/μ).
1)για τι είδους υλικό θα έπρεπε να ψάξω:χάλκινα πολύκλωνα ή κάτι σε χαλκό με ασήμι και γιατί?
2)σκέφτομαι ν'αγοράσω από τα παρακάτω μοντέλα
α)καλωδια της AH! που προτείνουν και αυτοί που πουλάν τον Primaluna (υπαρχουν στο site ths www.upscaleaudio.com)
β) QED Silver Anniversary (που προτείνει η αντιπροσωπεία της Spendor)
γ)Goertz MI1
δ)DH Labs (T14 ή τα Q10)
ε) ECOSSE Es 2.3
στ)καλώδια της DNM ή ta VDH Cs122
Τι γνώμη έχετε για τα παραπάνω? θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα η γνωμή οσων έχουν ή έχουν ακούσει τα ηχεία μου. μπορει΄τε να μου προτείνετε κάτι άλλο?
3)αν :? και όταν
  καταλήξω σε καλώδια, να τα παραγγείλω με μπανάνες, με δίχαλα ή γυμνά? 
όταν εβγαλα πάντως τις μπανάνες από τα πρώτα καλωδια το μπασο ήταν πιο παχύ, πιο γεμάτο (δεν τα πάω καλά με το χαρακτηρισμό της μουσικής :shock: ).παντως το σιγουρο είναι ότι μου αρέσει περισσότερο απ'ότι με μπανάνες.
4)Προσπάθησα να διπλοκαλωδιώσω τα ηχεία. είναι σωστό να βάλω 2 καλωδια σε καθεμια από τισ μπόρνες του ενισχυτή?
Έκανα και κάτι ολίγον τι γκασμάδικο
 .επειδη το γυμνό καλώδιο των 4mm2 μόλις που χωράει στις μπόρνες του ενισχυτή, έβαλα το καλώδιο αυτό, εβγαλα τους βραχυκυκλωτήρες και εβαλα μπανανες στο αλλο καλώδιο και τα σύνδεσα. Μάλλον είναι ο λάθος τρόπος διπλοκαλωδίωσης ε :shock: ?
5) και μια τελευταία γκασμάδικη ερώτηση(μάλλον θα πρέπει να αλλάξω το gonzo σε GASMAS
 ):σαν cdplayer εχω το nad 521bee και σκέφτομαι σε κάποια φάση να το αναβαθμίσω αγοράζοντας το dac DC-1 (μάλλον της udio nemesis) που βγήκε πρόσφατα.το nad έχει coaxial digital output, ο ενισχυτής όχι και το dc-1 έχει 2 rca output kai 1 digital rca input.μπορώ να συνδέσω το cd player me to dac?(me ton ενισχυτή μάλλον όχι ε?) και γενικά ποιος θα ήταν O ιδανικός τρόπος σύνδεσης του dac? πιστεύτε οτι ο παραπανω συνδυασμός αξίζει?(nad me dc-1)
Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να μη σας κούρασα

Δεν έχω εμπειρία στα μηχανάκια και επειδή έχω ψιλοσαλτάρει :roll: με τις διαφορετικές γνώμες που γράφονται τόσο σε site όσο και σε περιοδικά και από' κει που άκουγα μουσική βρέθηκα να διαβάζω για ενισχυτές και ήχεια καθώς είχαν φουσκώσει τα μυαλά μου ότι θ'ακούσω ΤΟΝ ΗΧΟ (χωρίς να μπορω να βγάλω άκρη για το ματσάρισμα των συσκευών) με τις ώρες αντί ν'ακούω μουσική
Πρόσφατα αγόρασα τα Spendor SP 2/3 και ο ενισχυτής που έχω είναι ο Primaluna Prologue 1. Αυτή τη στιγμή τα καλώδια που έχω γράφουν πάνω 1)Profigold bass flex speaker cable 99,96% pure ofc 2x4mm2 (2euro/m) και 2)Monitor Das hifi kabel JOKER 2X2,5mm2 (επίσης 2ευρώ/μ).
1)για τι είδους υλικό θα έπρεπε να ψάξω:χάλκινα πολύκλωνα ή κάτι σε χαλκό με ασήμι και γιατί?
2)σκέφτομαι ν'αγοράσω από τα παρακάτω μοντέλα
α)καλωδια της AH! που προτείνουν και αυτοί που πουλάν τον Primaluna (υπαρχουν στο site ths www.upscaleaudio.com)
β) QED Silver Anniversary (που προτείνει η αντιπροσωπεία της Spendor)
γ)Goertz MI1
δ)DH Labs (T14 ή τα Q10)
ε) ECOSSE Es 2.3
στ)καλώδια της DNM ή ta VDH Cs122
Τι γνώμη έχετε για τα παραπάνω? θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα η γνωμή οσων έχουν ή έχουν ακούσει τα ηχεία μου. μπορει΄τε να μου προτείνετε κάτι άλλο?
3)αν :? και όταν
όταν εβγαλα πάντως τις μπανάνες από τα πρώτα καλωδια το μπασο ήταν πιο παχύ, πιο γεμάτο (δεν τα πάω καλά με το χαρακτηρισμό της μουσικής :shock: ).παντως το σιγουρο είναι ότι μου αρέσει περισσότερο απ'ότι με μπανάνες.
4)Προσπάθησα να διπλοκαλωδιώσω τα ηχεία. είναι σωστό να βάλω 2 καλωδια σε καθεμια από τισ μπόρνες του ενισχυτή?
Έκανα και κάτι ολίγον τι γκασμάδικο
5) και μια τελευταία γκασμάδικη ερώτηση(μάλλον θα πρέπει να αλλάξω το gonzo σε GASMAS
Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να μη σας κούρασα

(είπαμε μία μία οι αναβαθμίσεις και χαλαραααά.)