μια βοήθεια?

Reaction score
456
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους (αν και λίγο καθυστερημένα :) ).

Δεν έχω εμπειρία στα μηχανάκια και επειδή έχω ψιλοσαλτάρει :roll: με τις διαφορετικές γνώμες που γράφονται τόσο σε site όσο και σε περιοδικά και από' κει που άκουγα μουσική βρέθηκα να διαβάζω για ενισχυτές και ήχεια καθώς είχαν φουσκώσει τα μυαλά μου ότι θ'ακούσω ΤΟΝ ΗΧΟ (χωρίς να μπορω να βγάλω άκρη για το ματσάρισμα των συσκευών) με τις ώρες αντί ν'ακούω μουσική :( , θα ήθελα τη βοήθειά σας και τη γνώμη σας για αγορά καλωδίων για ηχεία.

Πρόσφατα αγόρασα τα Spendor SP 2/3 και ο ενισχυτής που έχω είναι ο Primaluna Prologue 1. Αυτή τη στιγμή τα καλώδια που έχω γράφουν πάνω 1)Profigold bass flex speaker cable 99,96% pure ofc 2x4mm2 (2euro/m) και 2)Monitor Das hifi kabel JOKER 2X2,5mm2 (επίσης 2ευρώ/μ).

1)για τι είδους υλικό θα έπρεπε να ψάξω:χάλκινα πολύκλωνα ή κάτι σε χαλκό με ασήμι και γιατί?
2)σκέφτομαι ν'αγοράσω από τα παρακάτω μοντέλα
α)καλωδια της AH! που προτείνουν και αυτοί που πουλάν τον Primaluna (υπαρχουν στο site ths www.upscaleaudio.com)
β) QED Silver Anniversary (που προτείνει η αντιπροσωπεία της Spendor)
γ)Goertz MI1
δ)DH Labs (T14 ή τα Q10)
ε) ECOSSE Es 2.3
στ)καλώδια της DNM ή ta VDH Cs122
Τι γνώμη έχετε για τα παραπάνω? θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα η γνωμή οσων έχουν ή έχουν ακούσει τα ηχεία μου. μπορει΄τε να μου προτείνετε κάτι άλλο?

3)αν :? και όταν :D καταλήξω σε καλώδια, να τα παραγγείλω με μπανάνες, με δίχαλα ή γυμνά?
όταν εβγαλα πάντως τις μπανάνες από τα πρώτα καλωδια το μπασο ήταν πιο παχύ, πιο γεμάτο (δεν τα πάω καλά με το χαρακτηρισμό της μουσικής :shock: ).παντως το σιγουρο είναι ότι μου αρέσει περισσότερο απ'ότι με μπανάνες.

4)Προσπάθησα να διπλοκαλωδιώσω τα ηχεία. είναι σωστό να βάλω 2 καλωδια σε καθεμια από τισ μπόρνες του ενισχυτή?
Έκανα και κάτι ολίγον τι γκασμάδικο :oops: .επειδη το γυμνό καλώδιο των 4mm2 μόλις που χωράει στις μπόρνες του ενισχυτή, έβαλα το καλώδιο αυτό, εβγαλα τους βραχυκυκλωτήρες και εβαλα μπανανες στο αλλο καλώδιο και τα σύνδεσα. Μάλλον είναι ο λάθος τρόπος διπλοκαλωδίωσης ε :shock: ?

5) και μια τελευταία γκασμάδικη ερώτηση(μάλλον θα πρέπει να αλλάξω το gonzo σε GASMAS :p ):σαν cdplayer εχω το nad 521bee και σκέφτομαι σε κάποια φάση να το αναβαθμίσω αγοράζοντας το dac DC-1 (μάλλον της udio nemesis) που βγήκε πρόσφατα.το nad έχει coaxial digital output, ο ενισχυτής όχι και το dc-1 έχει 2 rca output kai 1 digital rca input.μπορώ να συνδέσω το cd player me to dac?(me ton ενισχυτή μάλλον όχι ε?) και γενικά ποιος θα ήταν O ιδανικός τρόπος σύνδεσης του dac? πιστεύτε οτι ο παραπανω συνδυασμός αξίζει?(nad me dc-1)
Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να μη σας κούρασα

Reaction score
3.720
Dear gonzo,
καλωσόρισες στο forum μας και στην παρέα μας.

Οι ερωτήσεις που έθεσες είναι πολλές και το κατάλαβες κι εσύ ο ίδιος.

Το ηχεία σου είναι πολύ καλά και μουσικά.
Δεν μας αναφέρεις όμως πως ακούγεται το σύστημα με τα καλώδια που ήδη έχεις κι αυτό με δυσκολεύει να σου προτείνω κάτι διαφορετικό. Δεν γνωρίζω επίσης τον ήχο που προτιμάς. Για παράδειγμα σου αρεσει η διαύγεια στις φωνες και δεν σε ενοχλεί τόσο πολύ η προβολικότητα ή προτιμάς οι φωνές να ακούγονται πιο βαθιές και κάπως πιο γεμάτες (φουσκωμένες) εις βάρος της αναλυσης και της διάγειας.

Οσον αφορά την απόδοση του χαμηλού (μπάσα) έχω να σου προτείνω μόνο τα DNM Reson που χρησιμοποιώ κι εγώ ο ίδιος στα ηχεία μου.
Πιστεύω ότι για τα χρήματά τους έχουν το πιο σωστό χαμηλό χωρίς μπουμαρίσματα και περίεργα φαινόμενα που ορισμένοι τα εκλαμβάνουν σαν υποέλεγχο. Το DNM όμως είναι αρκετά ξερό (ουδέτερο ?) στις υψηλές συχνότητες και ίσως να σε κουράσει σε μέτριες ή κακές ηχογραφήσεις.
Για τις υψηλές θα σου πρότεινα να ακούσεις τα kimber 4ΤC που δεν έχουν όμως για μένα τόσο καλό χαμηλό σαν τα DNM.
Επομενως δοκιμάζεις διπλοκαλωδίωση με DNM στα χαμηλά και Kimber 4TC για τις υωηλές.

Η διπλοκαλωδίωση γίνεται με παράλληλα καλώδια. Ο ενισχυτής σου έχει μονή έξοδο για κάθε κανάλι, οπότε θα πρέπει και τα δύο καλώδια της διπλοκαλωδίωσης να ξεκινήσουν από την ίδια έξοδο (μπόρνα) του ενισχυτή σου.
Δύο δηλαδή καλώδια από το + και δύο από το - του ενισχυτή σου.

Προς το παρόν μην αναβαθμίσεις τα πάντα. Μία μία να κάνεις τις αλλαγές.

Σε αυτό τον κόσμο δεν μπορείς να τα έχεις όλα, ειδικά στην κατηγορία τιμής που πιστεύω ότι θέλεις να κινηθείς. Δηλαδή δεν πιστεύω ότι θα σε ενδιεφερε ένα καλώδιο αξίας 2.000 Ευρώ και δεν έχει νόημα να σου προτείνω κάτι τέτοιο που θα κόστιζε τα διπλάσια από τον ενισχυτή σου.

Reaction score
3.720
Πέρα από τα καλώδια ηχείων, πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν και τα interconnects χαμηλού σήματος που χρησιμοποιείς στις πηγές σου.

Τώρα για τις λάμπες που φοράει ο Prima Luna, φαντάζομαι ότι κι εκεί υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Από τα καλώδια που αναφέρεις θα σου πρότεινα τα Goertz ή τα QED. Απλά μην πέσεις στην "λούμπα" να αγοράσεις πανάκριβα καλώδια ηχείων. Καλύτερα να ξοδέψεις λεφτά να αλλάξεις τις λάμπες του Primaluna.

Έτσι θα δεις πολύ σημαντικοτερες αλλαγές στον ήχο του συστήματος.

Αν τελικά καταλήξεις σε καλώδια προτίμησε γυμνα τα οποία θα σφίξεις πολύ καλά στις μπόρνες.

Για την διπλωκαλωδίωση τώρα δες το παρακάτω link http://www.spendoraudio.com/downloads/SP2-3E manual.pdf

Το cd player σου είναι ο "αδύναμος κρίκος" του συστήματος και θα πρέπει να αναβαθμίσεις αυτό πρώτα. Τώρα το αν ταιριάζει κάποιο DAC ή όχι εσύ θα το κρίνεις αφού το ακούσεις...

Reaction score
456
g.kar ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις και θα προσπαθήσω ν'απαντήσω (αλήθεια πως μπορώ να κολλήσω από αλλονών μυνήματα εκείνα τα ορθογώνια ώστε να φαίνεται που αναφέρομαι?) .

καταλαβαίνω ότι οι ερωτήσεις είναι πολλές,αλλά είπα να τα γράψω μια και καλή μπας και βγάλω άκρη.Για τις αναβαθμίσεις (nad me dac, αλλά και στισ λάμπες του ενισχυτή΄που πρότεινες) σιγουρα θα προχωρήσω σταδιακά γιατί μ'ενδιαφέρει να τις ακούω (τις αλλαγές) και να τις καταλαβαίνω ο ίδιος (αν δηλαδή υπαρχουν και αν θα είχε αξία να προχωρήσω σε κάτι τετοιο.αν είναι δηλαδη ανάλογο των χρημάτων που θα δώσω). πραγματικά με ενδιαφέρει ομως να καταλάβω πως συνδέεται ενα dac (αν γίνεται με το nad 521bee cdplayer μου που εχει ομοαξονική έξοδο και ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος).Προς το παρων όμως πάω για καλώδια ηχείων

Δεν το ξεκαθάρισα, αλλά όχι δεν σκέφτομαι ν'αγορασω καλώδια ηχείων αξίας 2000 ευρώ.εκτός από το ότι δε θα είχε νόημα όπως γράφεις, θα έπρεπε να πιάσω και δεύτερη δουλειά για να τα φέρω βόλτα :shock: , δεν έχω δηλαδή την οικονομική δυνατότητα.

Ψάχνω για καλώδια ηχείων 2 μέτρων ζευγάρι σε μια κατηγορία τιμής 150-200 ευρώ (και από τα 7 παραπάνω είναι νομιζω όλα σ'αυτήν την κατηγορία, αν και κάποια ατερμάτιστα),γιατί δεν μπορώ και δεν θέλω να δώσω παραπάνω λεφτά.

Σχετικά με την διπλοκαλωδίωση αυτό που με απασχολεί ειναι το πάχος των καλωδίων, γιατι αν καταλήξω σε γυμνά καλώδια τα 4mm2 μόλις και χωράν στις μπόρνες του ενισχυτή (οπότε να τα βάλω μισά μισά, το ένα καλώδιο απότην πάνω μεριά της μπόρνας και το άλλο από κατω)? επίσης ενδιαφέρθηκα για διπλοκαλωδίωση, γιατί άκουσα οτι στα Spendor η διπλοκαλωδίωση κάνει καλό :) , βελτιώνει δηλαδή κάποια πράγματα. Προς το παρών τα παίζω με βραχυκυκλωτήρες της Kimber με τις οποίους και θα μείνω αν δω ότι ξεφεύγει στα χρήματα η διπλοκαλωδίωση.

Όσο για το πως ακούγονται τα ηχεία μάλλον δεν είμαι ο καταλληλότερος άνθρωπος στον κόσμο για να το περιγράψω με όρους όπως προβολικότητα κτλ. Σίγουρα μου αρέσει πιο πολύ το 4mm2 σε σχέση με το καλώδιο των2,5mm2 γιατί απλά το μπάσο είναι πιο μπάσο και μάλλον μου αρέσει λίγο περισσότερο από τη διαυγεια να είναι γεμάτος ο ήχος.

τελικα πάλι πολλά έγραψα.ελπίζω να μη κούρασα :wink:
interconnects χαμηλού σήματος =????

Reaction score
3.720
H καλύτερη αναβάθμιση για το CD player που έχεις είναι να αγοράσεις το εξωτερικό DAC της Behringer SRC9624 που κοστίζει γύρω στα 120 Eυρώ. Το σύστημα θα απογειωθεί κατακόρυφα.

Δύο χοντρά καλώδια ηχείων μπορείς να τα τερματίσεις πιο εύκολα σε μεγάλα δίχαλα.
Οι περισσότεροι ενισχυτές δέχονται και μπανάνες και δίχαλα.

Για τα Interconnects μην βιάζεσε. Αλλαξε καλύτερα λάμπες στο Prima Luna σου.
Τι λάμπες φοράει ? Μήπως EL34 ? ή 6550 ?

Πριν ξεκινήσεις τις αναβαθμίσεις δες και το υπόλοιπο του λογαριασμού σου στη τράπεζα.
Δες επίσης και τις πιστωτικές σου κάρτες.
Μετά πάμε και στα interconnects.

Reaction score
0
Gonzo κατ' αρχήν καλώς ήρθες στην παρέα...

Καλή επιλογή στα ηχεία, είμαι του ίδιου στρατοπέδου και λατρεύω τον ήχο τους...(που να τ' ακούσεις και με ψηφιακό τελικό ενισχυτή να βάλεις τις λάμπες...για φωτισμό!

Επειδή τελευταία πειραματίστηκα πολύ με καλώδια ηχείων για τα δανεικά 2/3 με τα οποία ακούω, σου προτείνω ανεπιφύλακτα τα ULTRALINK. Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά και σου προτείνα διπλοκαλωδίωση.
Συγκεκριμένα το μοντέλο που "έκατσε" με το ηχείο ήταν το Excelsior 2.4. Απόλυτα λογική τιμή και απόδοση άριστη...
Σε interconnect χρησιμοποιώ πλέον Nordost Red Dawn, κι εδώ μετά από πολλές δοκιμές. Αυτό όμως είναι ακριβούτσικο, ιδιαίτερα αν θες μέτρο. Για 60 εκατοστά κάτι πάει κι έρχεται...

Reaction score
456
Καλημέρα.ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας :) .sorry και για το πρήξιμο,αλλά επειδή δεν είμαι από Αθήνα μαζεύω γνώμες ώστε όταν κατέβω να πάω ν'ακουσω συγκεκριμένα πράγματα αφού θα έχω λίγο χρόνο στη διάθεσή μου.

g.kar ο primaluna φοράει EL34 (και 12AU7,12AX7 στην προενίσχυση) αν και όπως έγραψα παράπανω θα μείνω με τις λάμπες που έχει μέχρι να[schild=19 fontcolor=C0C0C0 shadowcolor=C0C0C0 shieldshadow=1]να[/schild] και για να διατήρήσω το λογαριασμό μου στην τράπεζα:lol: (είπαμε μία μία οι αναβαθμίσεις και χαλαραααά.)

Από περιέργια:όταν λες ν'αλλάξω λάμπες εννοείς μάλλον να βάλω ίδιου τύπου λάμπες (el34) άλλης εταιρίας και όχι διαφορετικού τύπου (π.χ. κτ88) ε? έχεις να προτείνεις κάτι (π.χ. svetlana, electric harmonix)?

όσο για τα καλώδια, άμα έχουν πάχος>4mm2 τότε θα βάλω δίχαλα, αφου δεν θα χωράνε στις εξόδους του ενισχυτή. το dac tης behringer to σκέφτηκα, αλλά απ'οτι ξερω οι πιο πολλοί το έχουν χεριάσει.θα παίζει καλα και χωρίς επέμβαση στο εσωτερικό του?

Λευτέρη, εκτός από το φωτισμό ζεσταίνουν κιόλας :lol: , πραγμα που βοηθάει αφου στο σπίτι δεν υπάρχει θέρμανση :( . Αλήθεια σε τι επίπεδα τιμής κινείται το καλώδιο της ultralink που αναφέρεις (γυμνό και με διχάλες)?

Reaction score
3.720
Καλημέρα gonzo,
Αν σε καλύπτει η ισχύς του ενισχυτή σου με τις EL34 μπορείς μελλοντικά να τις αντικαταστήσεις με άλλες καλύτερες. Θα σου πρότεινα να ψάξεις να βρείς μια τετράδα EL34 της Mullard που φημίζονται για την μουσικότητά τους
Δες ki αυτό το κατάστημα : http://thetubestore.com/el346ca7types.html
Εγώ συνήθως από εκεί προμηθεύομαι λάμπες .
Αν θέλεις περισσότερα Watt δοκιμασε τις 6550 της Svetlana (Winged C).
Ρώτησε τον αντιπρόσωπο αν μπορείς να τοποθετήσεις αυτές τις λάμπες.
Με κάθε αλλαγή λυχνιών απαιτείται και η ρύθμιση του bias στον ενισχυτή .
Μάθε πως γίνεται αυτό στον ενισχυτή σου.

Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να αντικαταστήσεις τις μικρές διπλοτριόδους με αντίστοιχες στρατιωτικών προδιαγραφών JAN Philips, GE ή Ευρωπαϊκές Mullard, Telefunken.
Με κάθε αλλαγή θα πάρεις και διαφορετικό ήχο. Συνήθως καλύτερο.

Tα δίχαλα καλωδίων έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη. Γιατί δεν χωράνε στον ενισχυτή σου ? Δεν πέρνει δίχαλα μεγάλου μεγέθους ?
Tα καλώδια της Ultralink θα τα δοκιμάσω λίαν συντόμως και θα σου πω τη γνώμη μου. Εχω κι εγώ έναν λαμπάτο ενισχυτή με λυχνίες Svetlana 6550 (2 X 40W)

Ο Λευτέρης αφού τα δοκίμασε με τα ίδια ηχεία είναι και ο πλέον αρμόδιος να μας πει τη γνώμη του.
Προσοχή όμως, γιατί ο Λευτέρης έχει έναν ψηφιακό ενισχυτή που οδηγεί τα πάντα και δεν μασάει από δύσκολα φορτία και καλώδια υψηλής χωριτικότητας (capacitance).
Αλλο ήχο θα πάρει ο Λευτέρης από τα Spendor και άλλον εσύ με τους λαμπάτους Prima Luna.

Reaction score
1.381
Μερικες διευκρινισεις

Συμφωνα με την Primaluna, ο Prologue 1 δεν μπορει να δεχθει λαμπες με μεγαλυτερη ισχυ (ΚΤ88, ΚΤ90, 6550, κτλ.). Μπορει να δεχθει λαμπες με μικροτερη ισχυ (6L6). Για περισσοτερα κολπα περνας στον Prologue 2, εκει μπορεις να κανεις οτι θελεις. Ολοι οι ενισχυτες της εταιρειας εχουν την πατεντα "autobias", ενα απο τα χαρακτηριστικα που εχουν γινει γνωστοι. Υποστηριζουν οτι στην αναγκη, μπορεις να βαλεις ακομα και διαφορετικου τυπου λαμπα και να παιξει, δηλ. σε σετ με EL34 να βαλεις μια ΚΤ88!

Reaction score
3.720
Πολύ χρήσιμη αυτή η πληροφορία Κώστα.
To autobias είναι πολύ χρήσιμο. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει κύκλωμα που ρυθμίζει το bias ανάλογα με τον τύπο της λάμπας που χρησιμοποιείς.
Το πως καταλαβαίνει το κύκλωμα ποια λυχνία φοράει καθε φορά το μηχάνημα και το ποιο είναι το ιδανικό σημείο γραμμικής λειτουργίας δεν γνωρίζω αν το κανει και πως το κανει. Φαντάζομαι όμως ότι θα το κόνει με έναν πολύ απλό και έξυπνο τρόπο. Προφανώς ρυθμίζει την αρνητική τάση πόλωσης της λυχνίας ώστε το ρεύμα που διαρρέει την κάθοδο να παραμενει σταθερό π.χ στα 40 mA για όλους τους τύπους λυχνιών. Προφανώς υπάρχει και κύκλωμα τοπικής ανάδρασης.

Reaction score
0
Αν θυμάμαι καλά τα πήρα γύρω στα 30 ευρώ το μέτρο ατερμάτιστα.
Δεν θυμάμαι καθόλου πόσο πήγαν οι μπανάνες και τα δίχαλα...

Ο αντιπρόσωπος είναι ο Κοσμάς στη Στοά Φέξη.

Reaction score
498
Υποθέτω πως τα ηχεία τουλάχιστον τα διάλεξες μετά από ακρόαση. Εάν ναι μπράβο

γιατί είναι ηχεία για μουσικόφιλους. Το σετάπ πρέπει να είναι σκοτεινό λογικά από τα

συνοδά που βλέπω. Μπορείς να ψαχτείς με λάμπες και καλώδια επομένως εάν είναι

να μην χαλάσεις πολλά χρήματα.. Μία μία η αλλαγή όμως για να τις καταλαβαίνεις

και ταυτόχρονα να μαζεύεις εμπειρία.Φωτεινά καλώδια ηχείων λοιπόν αλλά προσοχή

να μην ξυρίζουνε. Για λάμπες κάτι καλό και ουδέτερο. Μπορεί να σε βοηθήσει ο G.Kar

σε αυτό. Δυστυχώς είσαι μακριά και συμβουλές για συγκεκριμένα καλώδια είναι λιγάκι

δύσκολο να είναι απόλυτες. Ανάλογα με το σύστημα τα καλώδια καμιά φορά

συμπεριφέρονται διαφορετικά. Εάν μπορείς να δανειστείς τίποτα σπίτι από κανέναν

κάνε το. Εγώ δεν αγοράζω τίποτα χωρίς να ακούσω στον χώρο μου πλέον..Το θέμα

είναι να κάνουμε το σύστημα καλύτερο για τα αυτιά μας και όχι απλά διαφορετικό..

:!: ΠΡΟΣΟΧΗ στις αγορές λοιπόν. Οχι on the fly.. :!:

Reaction score
456
Καλημέρα, άργησα ν'απαντήσω αλλά έπεσε δουλειά στο γραφείο..

gkar, σχετικά με τα καλώδια ηχείων που δεν χωράν στις εξόδους του ενισχυτή, εννοούσα ότι αφού τα γυμνά καλώδια των 4mm2 μόλις και χωράν, άρα τα γυμνά καλώδια με μεγαλύτερη διάμετρο δε θα μπαίνουν μάλλον (οπότε θα πρέπει να βάλω μπανάνες ή διχαλα και ανεβαίνουν τα $$ :( ). άρα μαλλον αποκλείω και τη διπλοκαλωδίωση με γυμνά καλώδια αφου λογικά δε 8α χωράν.

σχετικά με τη χωρητικότητα αν θυμάμαι μάλλον τα Goertz mi1 χουν τη μικρότερη ε?(4Ω?).

σε τι διαφοροποιει τον ήχο ένα καλώδιο μεγάλης σε σχεση με ένα μικρής χωρητικότητας?

Reaction score
456
kostas, στο manual αναφέρει-προτείνει αντι για el34 μόνο καποιεσ παραλλαγές της el34 (δε θυμάμαι τώρα, αλλά αν θες το κοιτάω).

πάντως στο ιντερνετ, έχουν αναφέρει καλύτερα αποτελέσματα με κάποιεσ NOS λυχνίες (που επίσης δεν θυμάμαι τώρα) καθως και αντικατάσταση της 12ΑU7 με την 6922 για less microphonic (όπως γράφει).

τώρα για την 6L6 σαν αντικαταστάτρια τησ EL34 δεν ανφέρει τίποτα στο manual αν και σε καποιο τεστ (www.tone.ws) που δοκίμαζαν τον primaluna3 k ton pl 5 αντικατέστησαν τις kt88 του τελικού με τις 6L6 (kai νομιζω μιλουσε για 35 watt για τις 6L6 ) οπότε μπορεί και να γίνεται και στον δικό μου ενισχυτή.

Reaction score
3.720
Να έχεις επίσης τη δυνατότητα να επιστρέφεις στην προηγούμενη καλύτερη κατάσταση σε περίπτωση που δεν ικαναποιηθείς από μία αλλαγή.
Τα ακριβά καλώδια λειτουργούν με το δικό τους τρόπο. Είναι σχεδιασμένα να προσδίδουν στη μουσική ένα συγκεκριμένο εφέ που απέχει αρκετά από το ουδέτερο. Ορισμένοι τα χρησιμοποιούν σαν φίλτρα ή equalizers για να διορθώσουν άλλα κακά του συστήματος.
Πανάκριβα καλώδισ με περίεργη γεωμετρία συμπεριφέρονται διαφορετικά σε κάθε σύστημα.
Οι περισσότεροι τα τελευταία χρόνια ψάχνουν για καλώδια που μαλακώνουν τον ήχο, δεν είναι προβολικά στις μεσαίες συχνότητες έχουν ελεγχόμενο μπάσο χωρις μπουμαρίσματα και αέρινα υψηλά.
Ο καθαρός χαλκός σωστά τερματισμένος σε πολύ καλής ποιότητας βύσματα ή ακόμα και τελείως γυμνός είναι μία πολύ καλή λύση.
Ανεπιφύλακτα σου προτείνω να ακούσεις στο σύστημά σου τα καλωδια της Kimber 4TC.
Τιμή κοντά στα 28 Ευρώ το ατερμάτιστο μέτρο.

Πιστεύω ότι θα παίξουν πολύ όμορφα με τα Spendor σου. Θα τους δώσουν καλύτερα μικροδυναμικά.

Reaction score
456
@ Λευτέρη: ευχαριστω για την πληροφορία. στο site της ultralink υπαρχουν 2 διαφορετικά excelsior 2.4 (ta platinum kai κάποια άλλα). σε ποια ανάφέρεσαι?
η τιμή είναι για το ζευγάρι/m?

Reaction score
456
gkar, ειλικρινά σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις άμεσες απαντήσεις.

Reaction score
456
@Σ.Μπλιάτσo:τα Goertz mi1 kai ta QED silver anniversary πώς θα τα περιγράφατε?

@Χ.Νικήτας: μάλλον προς το διάφανο-κρυστάλλινο-καθαρό μου φαίνεται ότι φέρνει. όταν λες σκοτεινό τι εννοείς?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Gonzo
Τα Goertz μου φάνηκαν πιο ισορροπημένα τονικά αλλά και πιο αναλυτικά... (λόγω ιδιομορφίας στην κατασκευή δεν ταιριάζουν όμως σε όλα τα συστήματα)

Τα QED από την άλλη είναι all around player. Ίσως πιο γλυκά και λιγότερο αναλυτικά. Φυσικά δεν είναι και τόσο ακριβά οπότε δεν μπορείς να περιμένεις να τα κάνουν όλα τέλεια...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.572
Members
38.574
Νεότερο μέλος
Red