να παρω πικάπ?

D

deleted user 10898

Guest
εγω βρε κκ παντα σε ακουω για αυτο και χαλαστηκα. γενικα η αρχικη μου ορεξη εχει φυγει... ηθελα ενα πικαπ να ακουω τα 100δισκακια που εχω. σιγα σιγα ΙΣΩΣ αγοραζα και αλλα. το ντακ μου σε ακροασεις φιλων επαιζε οπως αντιστοιχα πλατο τον 5-6000ευρω.
με προβληματισε λιγακι και αυτο... νομιζω πως θα τους ξεγραψω τους 100 δισκους μου και θα παρω καμια 50αρια σιντι με το 1000αρικο που θα μου περισεψει απο την μη αγορα πικαπ.
Νικος

Reaction score
8

τον αγαθόν της πρόθεσης ουδεις μπορει να αμφισβητησει, ιδιαιτερα απο εμας που σε αισθανομαστε. Αλλα να ειναι οπως μιλαμε για τεχνη των αρχων του προηγουμενου αιωνα, ειναι αυτο που λενε οι Σαμανοι, καποιους τους κυνηγαει για παντα το φως και καποιοι αρεσκονται στην ομορφια της νυχτας. Ετσι ο Πικασο και ο Ματις εγιναν μοδα και διασημοι μεσω του κυβισμου και του φοβισμου αντιστοιχα, ενω ο Μοντιλιανι, πες συγχρονος Κωστας χαθηκε στα μονοπατια της αναζητησης μη υπολοιπομενος και μην επιζητοντας την δοξα των προτερα αναφερθεντων, η αυτη μοναδικοτητα της διαφορετικοτητας και μενα με ενθουσιζει, διοτι σημαινει πως ζω - τα πιο ομορφα ματια ειναι τα μπλε.

Reaction score
8
Συμπερασμα - προσωπικο

ο κυβισμος, ο φοβισμος και η ιδιαιτερη τεχνη του Μοντιλιανι, μπορουν να συνυπαρξουν στο ιδιο συστημα, μεσω της διαφορετικοτητας τους, απολαμβανοντας την μουσικη χωρις το αγχος της συγκρισεως μεταξυ τους.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Γιατρέ, δεν θέλω να αποτρέψω από αυτήν την αγορά! Αυτό που προσπαθώ είναι να σε υποκινήσω να επιλέξεις με βάση τη λογική και την ορθότητα, και όχι το συναίσθημα, να μην επαναλάβεις το σφάλμα που κάνουν πάρα πολλοί, που προεξοφλούν την ορθότητα ορμώμενοι από την εμφάνιση. Αν νομίζεις πως γι’ αυτό είμαι κακός, ας είναι κι έτσι. Αυτοί που σχεδιάζουν και πουλάνε πικάπ σήμερα είναι σχεδόν όλοι νεόκοποι. Δεν έχουν καμιά σχέση με τα άτομα που έφτιαχναν πικάπ στο παρελθόν, κατά την περίοδο της ακμής αυτού του προϊόντος, με την εξαίρεση της Linn, της Rega, της Oracle, και κάποιων λίγων ακόμη. Όλοι οι υπόλοιποι κάθονται και φτιάχνουν πράγματα με τον εύκολο τρόπο, είτε επιλέγοντας συνειδητά τους αναλόγους συμβιβασμούς, είτε χωρίς καν να τους γνωρίζουν, και όποιον πάρει ο Χάρος.

Θα χρειαζόμουν σελίδες ολόκληρες για να σου εξηγήσω γιατί το Emotion είναι απλώς μια ταπεινή καρικατούρα –για να μην εκτραπώ σε χυδαιότητες- μπροστά στο Technics 1200, ή γιατί ένα Manticore Mantra είναι ανώτερο από ένα Simon Yorke. Είναι αδύνατο με τα λόγια να συνειδητοποιήσεις πόσο μυαλό και πόσον ιδρώτα έχει μέσα τoυ το SL1200, αλλά αφού δεν σε τραβάει, τουλάχιστον πάρε κάτι άλλο, κι άσε την καρικατούρα για τους άσχετους και ανυποψίαστους. Δεν ξέρω τί θα σου πουν για μένα, δεν ξέρω τί θα σου πουν για να σου φορτώσουν ένα πικάπ, σωστό ή καρικατούρα, και ούτε με κόφτει δηλαδή. Απλά, όταν ανέφερες το P3, μου ήρθε déjà vu η έκφραση της απογοήτευσης στο πρόσωπο ενός γνωστού, που πριν από χρόνια βασίστηκε στα «ρηβιού» των διαφόρων ασχετοασχέτων που είχαν δημοσιευθεί στο μέσον της περασμένης δεκαετίας, και πήγε τότε και το πήρε. Δεν ξέρω αν έχεις νιώσει τη στενοχώρια και την απογοήτευση, να τους το λες, να τους το εξηγείς, και μετά να πηγαίνουν να κάνουν τη μαλακία, και να ξεφυσάνε μετανιωμένοι.

Ανεξαρτήτως των συγκρίσεων που έχεις κάνει σε σπίτια φίλων, θεωρώ πως μπορείς να πατήσεις στην απόλυτη κορυφή της τεχνολογίας, και για να το κάνεις αυτό δεν χρειάζονται πολλά λεφτά. Μπορεί άλλοι να αγοράζουν ογκώδεις, γελοίες κατασκευές, πληρώνοντας τεράστια ποσά, αλλά αυτά τα προϊόντα δεν – ΔΕΝ – απευθύνονται σε γνώστες, αλλά σε άτομα που είναι εν πολλοίς άσχετοι με το αντικείμενο, ή απλώς επιδειξίες. Αν θέλεις το πιστεύεις, αν όχι, το ίδιο κάνει για μένα. Για όλους, ΟΛΟΥΣ, αυτούς που έχουν ακριβό πικάπ, αν τους το θίξεις θα θιγούν οι ίδιοι. Θεωρούν το πικάπ προέκταση του πουλιού τους, τόσο τους φτάνει, τόσο σκέφτονται.

Τέλος πάντων, για να μη σε μπλέκω, αν μπορείς και θέλεις, μια λύση λογικού κόστους είναι κάποιο μεταχειρισμένο Project 6.9 ή το Perspective, φορώντας μια καινούργια Karat 17D3, ή ένα Rega P9 με RB300 ή 900, ή ένα ακριβό Oracle, πάλι με RB300, με την ίδια κεφαλή, ή έστω κάποια μέχρι το χιλιάρικο, και ένα Phono που θα σου πω με pm. Όλα αυτά παίζουν πολύ καλά, αλλά υπό την προϋπόθεση πως έχεις και ανάλογης ποιότητας ηχογράφηση, όπως το Still Harry. Για βινύλια της σειράς μην περιμένεις τίποτε περισσότερο από κάτι συναφές με την έκδοση σε CD, με τις όποιες διαφορές να οφείλονται σε λάθη ή συγκεκριμένες επιλογές στο mastering. Αν ευτυχήσεις να έχεις το Still Harry και σε βινύλιο και σε CD, τότε θα δεις τί σημαίνει αρχιδάτο mastering, τότε θα νιώσεις στο πετσί σου τί είναι ικανό να κάνει το CD, και πού πάνε όλες αυτές οι περισπούδαστες παπαριές περί «χροιών», «ψηφιακίλας», «δυναμικών» και άλλα τέτοια. Αν κάποιος είναι γνώστης και όχι παπάρας, μπορεί να φέρει άριστα αποτελέσματα και με τα αναλογικά, και με τα ψηφιακά.

Εν τέλει, το να πάρεις ένα καλό πικάπ δεν είναι απλά υπόθεση χρημάτων, «παιδιά, ήρθα, ακούω jazz, σφάξτε με». Εντάξει, θέλει κάποια λεφτά, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, υπάρχει ένα όριο, πάνω από το οποίο όλοι πουλάνε απλώς ηρεμιστικό για τη γκαύλα των φραγκάτων πιτσιρικάδων και τα νεανικά απωθημένα των κάπως μεγαλυτέρων.

Αυτά...

Reaction score
2
Φιλε οπως παντα παλι μας λες μπουρδες. Μπραβο σου για αλλη μια φορα. Μαλλον μεχρι μκ2 εχεις ακουσει. Αλλα τι να πουμε...στου κουφου την πορτα...
Αυτη ειναι η προσφορα σου στο site!

Reaction score
11
Μήπως βιαστήκατε λίγο; :601:Θα έπρεπε να πούμε πρώτα για το ΜΚ Ι, (του 1974), του οποίου υπήρξα υπερήφανος κάτοχος, και μετά για το ΜΚ ΙΙ ! (Για ΤECHNICS μιλάμε φυσικά!).:107:

Reaction score
11
Έχουμε και λέμε:

α') Πλεονεκτήματα του ΜΚ Ι έναντι του ΜΚ ΙΙ. (Τα λέω μόνος μου γιατί μάλλον κανείς δεν πρόκειται να ρωτήσει!)

1) Κατασκευή audiophile χωρίς πρόσθετους αυτοματισμούς-μηχανισμούς.
2) Εμφάνιση λιτή, μεγαλόπρεπη και εντελώς διαχρονικής αισθητικής!
3) Απεριόριστη αντοχή στον χρόνο, με μόνη ανάγκη, την λίπανση του άξονα του πλατώ με το ειδικό λάδι που παρέχει ο κατασκευαστής, με ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΚΑΘΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ!
4) Ποτέ δεν παθαίνει την παραμικρή βλάβη! (Λειτουργεί από το 1974 έως σήμερα απόλυτα τέλεια και απροβλημάτιστα με άπειρες ώρες λειτουργίας!).

Reaction score
11
β') Μειονεκτήματα του ΜΚ Ι έναντι του ΜΚ ΙΙ.

1) Δεν αποτελεί επιλογή αγοράς διότι απλούστατα... δεν υπάρχει!
2) Ενώ δεν επηρεάζεται από την μετάπτωση στην τάση του ρεύματος και περιστρέφεται άπόλυτα σταθερά, (ελέω quartz), επηρεάζεται από την μετάπτωση στην συχνότητα, που παρ΄'ολες τις εγγυήσεις της ΔΕΗ υπάρχει! (Το MK II είναι αναίσθητο και σε αυτό).
3) Δεν κάνει για dj, αν και όταν παρουσιάστηκε λατρεύτηκε από αυτούς μετά όμως, (δύσκολα), πείσθηκαν και ήθελαν ... φρένο! (ΜΚ ΙΙ).

A και μην το ξεχάσω... Ορκίζομαι ότι δεν λέω... μπούρδες!

Reaction score
2
β') Μειονεκτήματα του ΜΚ Ι έναντι του ΜΚ ΙΙ.

1) Δεν αποτελεί επιλογή αγοράς διότι απλούστατα... δεν υπάρχει!
2) Ενώ δεν επηρεάζεται από την μετάπτωση στην τάση του ρεύματος και περιστρέφεται άπόλυτα σταθερά, (ελέω quartz), επηρεάζεται από την μετάπτωση στην συχνότητα, που παρ΄'ολες τις εγγυήσεις της ΔΕΗ υπάρχει! (Το MK II είναι αναίσθητο και σε αυτό).
3) Δεν κάνει για dj, αν και όταν παρουσιάστηκε λατρεύτηκε από αυτούς μετά όμως, (δύσκολα), πείσθηκαν και ήθελαν ... φρένο! (ΜΚ ΙΙ).

A και μην το ξεχάσω... Ορκίζομαι ότι δεν λέω... μπούρδες!
Συγχαρητηρια!

Reaction score
8

Oποτε γιατρε μου, αφηνοντας στην ακρη την εμφανιση και παιρνοντας ως μετρο συγκρισης μπροστα στο θεικο πλατω 1200 την δικη μου μαπα πλαστικουρα ενδειξη νεοπλουτισμου, βγαζουμε το συμπερασμα οτι ο δικος μου βραχιονας ειναι μαπα μπρος σε αυτον του 1200, οπως και το εξωτερικο μοτερ μπροστα στο ενσωματωμενο του τεχνικς με τους κραδασμους του, το βαρυ ακλονητο πλατω επισης μαπα στην τελειοτητα του πλατω του 1200 οπως και το σασι του που δεν δεχεται κανεναν κραδασμο, τα ποδαρακια του 1200 καλυτερα απο τις ακιδες και το βασικοτερο απολα το μαγνητικο πηγαδι του κλιαροντιο με το κανενα σημειο επαφης, που το γυρνας και περιστρεφεται επι 20 λεπτα μονο του ειναι μια μαλακια μπροστα στο τριβομενο αριστουργημα πηγαδι του τεχνικς.
Τιποτα αλλο σταματαω εδω για να μην ξεχασω και τα λιγα που ξερω.

Reaction score
2
3) Απεριόριστη αντοχή στον χρόνο, με μόνη ανάγκη, την λίπανση του άξονα του πλατώ με το ειδικό λάδι που παρέχει ο κατασκευαστής, με ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΚΑΘΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ!
Δηλαδή συγγνώμη δεν σου εξατμίστηκε το υπόλοιπό ειδικό λάδι?χαχαχαχαχαχα.

Αστειεύομαι φυσικά.

Reaction score
2

Oποτε γιατρε μου, αφηνοντας στην ακρη την εμφανιση και παιρνοντας ως μετρο συγκρισης μπροστα στο θεικο πλατω 1200 την δικη μου μαπα πλαστικουρα ενδειξη νεοπλουτισμου, βγαζουμε το συμπερασμα οτι ο δικος μου βραχιονας ειναι μαπα μπρος σε αυτον του 1200, οπως και το εξωτερικο μοτερ μπροστα στο ενσωματωμενο του τεχνικς με τους κραδασμους του, το βαρυ ακλονητο πλατω επισης μαπα στην τελειοτητα του πλατω του 1200 οπως και το σασι του που δεν δεχεται κανεναν κραδασμο, τα ποδαρακια του 1200 καλυτερα απο τις ακιδες και το βασικοτερο απολα το μαγνητικο πηγαδι του κλιαροντιο με το κανενα σημειο επαφης, που το γυρνας και περιστρεφεται επι 20 λεπτα μονο του ειναι μια μαλακια μπροστα στο τριβομενο αριστουργημα πηγαδι του τεχνικς.
Τιποτα αλλο σταματαω εδω για να μην ξεχασω και τα λιγα που ξερω.
Αστο να παει βρε Θαναση, σε τοιχο μιλας δυστυχως!

Reaction score
2
Απο πικάπια και αναλογικό ήχο είμαι βαθιά νυχτωμένος.Πάντως να πω και του στραβου το δίκιο - την ταπεινή μου άποψη - βλέποντας και μόνο το 1200 και το εργαλείο με το τρελλό design και όλα όσα γράφονται περι κραδασμών κτλ το 1200 μου φαίνεται παιχνίδι μπροστά του...

Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος,επαναλαμβάνω ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ.

Reaction score
11
Kύριε Θανάση, επειδή όσο και αν προσπάθησα δεν το βρήκα, τι rumble και τι wow & flutter ανακοινώνει ο κατασκευαστής σε αυτό το, ομολογουμένως εντυπωσιακό, pick up σας;

Reaction score
11
Στο μεταξύ προσπαθώ να φορτώσω βιντεάκι από το photobucket και δεν τα καταφέρνω! Για δείτε λοιπόν και αυτήν την φωτό του ΜΚ 4 ! (Για να μην το αδικούμε τόσο πολύ με άσχημες φωτό!).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Vaslamp