οθόνη προβολής

Reaction score
0
Μπροστα σε ενα τοίχο 3.30 μήκους θα κρεμάσω μια ηλεκτροκίνητη οθόνη προβολής χωνευτή απο την γυψοσανίδα στο ταβάνι για να βλέπω ταινίες και οθόνη υπολογιστή κάποιες φορες. Έχω λοιπόν τα εξής ερωτήματα.

1) Τι φορματ οθόνης να πάρω? 16:9 ή 4:3??? Αν πάρω 4:3 που θα γεμίζει πχ με πρόγραμμα tv και υπολογιστή θα μπορώ να την έχω μικραίνοντάς την και σαν 16:9 για τις ταινίες???

2) Τι μέγεθος οθόνης να πάρω? ο τοίχος είναι 3.30 και η απόσταση θέασης θα είναι στα 4.5-5 μέτρα.

3) Τι μάρκα οθόνης να πάρω? Βλέπω κάποιες 3m (ηλεκτροκινητες πάντα) και έχουν 250 ευρω και κάποιες άλλες ίδιων διαστάσεων και έχουν 900. Αν πάρω αυτές με τα 250 τί προβλήματα θα έχω που δεν θα έχω με των 900???

Ευχαριστώ

Reaction score
152
Απάντηση: οθόνη προβολής

στα 3μ. μηκος εχεις 135''
στα 2,7μ μηκος εχεις 123''
στα 2,4 μ μηκος εχεις 106''

οι 123'' θα σου γεμιζουν τον τοιχο,αλλα ισως ο προβολεας σου (ποιος ειναι;) να φανει ανεπαρκης...
φορματ σιγουρα 16:9 αφου μονο τα ελλ.καναλια δειχνουν σε 4:3...

το '06 ειχα παρει μια 2,4χ1,8 ηλεκτροκινητη απο το πλαισιο και επι 2 χρονια ως 106'' σε 16:9. απροβληματιστη....

Reaction score
0
Re: Απάντηση: οθόνη προβολής

οι 123'' θα σου γεμιζουν τον τοιχο,αλλα ισως ο προβολεας σου (ποιος ειναι;) να φανει ανεπαρκης...
φορματ σιγουρα 16:9 αφου μονο τα ελλ.καναλια δειχνουν σε 4:3...
Δηλαδή αν θελω να δω σε ενα Ελληνικο κανάλι ποδοσφαιρο και βαλω οθονη 16:9 δεν θα μπορώ να το δω? Γι αυτο ρώτησα μήπως πρέπει να παρω οθονη 4:3 και να την μικραίνω στις ταινίες.

Προβολέα δεν έχω πάρει ακόμα αλλα μιας και φτιάχνω τώρα τις γυψοσανίδες στο σαλόνι πρέπει να "χωνεψω" το πανι.
Για να ειναι επαρκής ο προβολέας που θα πάρω για να καλύψει 123" τι προδιαγραφες πρεπει να έχει?

Reaction score
6
Η οθόνη που θα πάρεις θα κοιτάξεις να έχει τις αναλογίες του panel του προβολέα.
Αφού βλέπω ότι θέλεις να βλέπεις ταινίες, θα πας σε προβολέα H.C. ο οποίος έχει panel με λογο πλευρών 16:9.
Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλεύεσαι πλήρως τον προβολέα. Τα υπόλοιπα είναι συμβιβασμοί.

Reaction score
0
Η οθόνη που θα πάρεις θα κοιτάξεις να έχει τις αναλογίες του panel του προβολέα.
Αφού βλέπω ότι θέλεις να βλέπεις ταινίες, θα πας σε προβολέα H.C. ο οποίος έχει panel με λογο πλευρών 16:9.
Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλεύεσαι πλήρως τον προβολέα. Τα υπόλοιπα είναι συμβιβασμοί.
Σε ενα βιντεοπροβολέα δεν επιλέγουμε απο τα μενου του το αν θα προβάλει σε 4:3 ή σε 19:9??? Δεν μπορώ δηλαδή να επιλέγω 4:3 αν βλέπω tv και 16:9 αν βλέπω ταινίες???

Reaction score
4

Το ότι επιλέγεις τι θα προβάλει, δεν πάει να πει ότι αλλάζεις το aspect ratio του πάνελ του.
Η native ανάλυση του προβολέα είναι αυτή που μετράει.
Αυτό εννοεί ο βαζελο-πλεο(υμενος) απο πανω....

Αν το πάνελ είναι 16:9 και επιλέγεις να προβάλεις 4:3 ο προβολέας θα προβάλει μαύρες ρίγες δεξιά-αριστερά της εικόνας. Αντίστοιχα αν το πανελ είναι 4:3 και θες 16:9 ο προβολέας θα προβάλει μαυρες ρίγες πάνω-κάτω....
Σε κάθε περίπτωση, το φως που θα πηγαίνει στην οθόνη, θα είναι στην native ανάλυση του πάνελ...

Εκτός απο προβολείς για παρουσιάσεις (data προβολείς) όλοι οι σύγχρονοι έχουν 16:9 πάνελ.
Οπότε για να απολαμβάνεις τις ταινίες σου, σου προτείνω να πάρεις 16:9. Για να το έχεις όταν το χρειαστείς....

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα ήθελα και μια πρόταση για μια ηλεκτροκινητη οθόνη 19:9 που να έχει καλό λόγο απόδοσης τιμής.

Reaction score
152

γιατι δεν ριχνεις μια ματια στις αγγελιες του φορουμ;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.512
Νεότερο μέλος
Squat