skaloumbakas
4Haris
- Reaction score
- 1.677
Απάντηση: οξειδωση αξονα THORENS TD 160 !
φαινεται δεν εχεις δει κανενα ναυαγιο μεχρι τωρα.....
φαινεται δεν εχεις δει κανενα ναυαγιο μεχρι τωρα.....
Συμφωνω , εκτος τουτου ο Νικολας ειπε οτι αγγιζοντας τον αξωνα δεν εντοπιζει καποια ανωμαλια στην επιφανεια,αρα οτι κι αν ειναι ειναι σε μη ανησυχητικο σταδιο,οποτε με απλο καθαρισμο και λαδωμα θα ειναι ενταξει.Νικολα τωρα ειδα τα τελευταια ποστ για το thorens σου!!
Παρε αλοιφη γυαλισματος αυτοκινητων falecla νουμερο g6 !!!
Πιασε τον αξονα απο την αλλη πλευρα σε καποιο δραπανο ,προσεκτικα, βαλε κατι για να μην τον γδαρεις, πχ λιγο θερμοσιστελομενο μακαρονι. Μετα παρε εναν κετσε γυαλισματος [θα τον βρεις σε μαγαζια που εχουν χρωματα αυτοκινητων] και γυαλισετο. δεν θα παθει τιποτα και θα γινει τσαμι!!!
Κάνε το εσύ που είσαι και μεταλλειολόγος.για εξηγησε το με χημικες αντιδρασεις...
Ναι αλλα οχι σε συνθηκες ΚΣ βρε Γιωργο!!! Δες καλυτερα τι γραφει!!!
Ο καημενος Μεταλλειολογος Μεταλλουργος μηχανικος ειμαι......
Χρηστο σαν ποιο ειδικος κανε και καποια αναφορα στην περιπτωση που εχουμε δυο διαφορετικα μεταλα οπως στην περιπτωση μας , και κατα ποσο μεσο του ιξωδες του λιπαντικου μπορει να διμιουργηθει ηλεκτρολυση - διαβρωση!Διάβρωση μετάλλου
Πολλά μέταλλα οξειδώνονται από το Ο2 της ατμόσφαιρας και γιαυτό τα υποβάλλουμε σε κατεργασίες με σκοπό να καλυφθούν εξωτερικά με προστατευτικά μεταλλικά ή οργανικά επιστρώματα. Για παράδειγμα ο άργυρος όταν παραμείνει για πολύ στον αέρα καλύπτεται από στρώμα μελανού Ag2S που σχηματίζεται από την επίδραση του υδρόθειου της ατμόσφαιρας σύμφωνα με την οξειδοαναγωγική αντίδραση : 2Ag + 1/2 O2 + H2S → Ag2S + H2O.
Τα μέταλλα των αλκαλίων και των αλκαλικών γαιών οξειδώνονται γρήγορα όταν εκτεθούν στην ατμόσφαιρα : Ca + 1/2O2 → CaO.
Η γνωστότερη περίπτωση διάβρωσης είναι αυτή του σιδήρου (καστανέρυθρη σκουριά) η οποία είναι εντονότερη όταν ο αέρας έχει υγρασία. Η σκουριά έχει μεταβλητή σύσταση και αποδίδεται με τύπο της μορφής Fe2O3.xH2O. Η σχετική οξειδοναγωγική αντίδραση αποδίδεται ως : 4Fe + 3O2 + xH2O → 2Fe2O3.xH2O.
http://el.wikipedia.org/wiki/Οξειδοαναγωγή
Και σου λεω εγω οτι στο αλατονερο η οξειδωση ειναι μικροτερη, απ' οτι στο απιονισμενο νερο!!!
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j...2IGoAw&usg=AFQjCNGgDwPLZ_IuJXiz-Wyrfxwo6cJ4oQ (D/L pps file)
Γιαννη αυτη η περιπτωση που αναφερεις ειναι τελειως διαφορετικη απο την περιπτωση του συγκεκριμενου θεματος.Δεν εχω δει μέταλο να οξειδώνεται μέσα στο νερό. Εννοώ οσο βρίσκεται μέσα σε αυτό.
Η οξείδωση συμβαίνει όταν βγεί απο το νερό.Σε παρουσία αέρα. Εξαίρεση ίσως να αποτελεί το θαλασσινό.
Διάβρωση μετάλλου
Πολλά μέταλλα οξειδώνονται από το Ο2 της ατμόσφαιρας και γιαυτό τα υποβάλλουμε σε κατεργασίες με σκοπό να καλυφθούν εξωτερικά με προστατευτικά μεταλλικά ή οργανικά επιστρώματα. Για παράδειγμα ο άργυρος όταν παραμείνει για πολύ στον αέρα καλύπτεται από στρώμα μελανού Ag2S που σχηματίζεται από την επίδραση του υδρόθειου της ατμόσφαιρας σύμφωνα με την οξειδοαναγωγική αντίδραση : 2Ag + 1/2 O2 + H2S → Ag2S + H2O.
Τα μέταλλα των αλκαλίων και των αλκαλικών γαιών οξειδώνονται γρήγορα όταν εκτεθούν στην ατμόσφαιρα : Ca + 1/2O2 → CaO.
Η γνωστότερη περίπτωση διάβρωσης είναι αυτή του σιδήρου (καστανέρυθρη σκουριά) η οποία είναι εντονότερη όταν ο αέρας έχει υγρασία. Η σκουριά έχει μεταβλητή σύσταση και αποδίδεται με τύπο της μορφής Fe2O3.xH2O. Η σχετική οξειδοναγωγική αντίδραση αποδίδεται ως : 4Fe + 3O2 + xH2O → 2Fe2O3.xH2O.
http://el.wikipedia.org/wiki/Οξειδοαναγωγή
Και σου λεω εγω οτι στο αλατονερο η οξειδωση ειναι μικροτερη, απ' οτι στο απιονισμενο νερο!!!
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j...2IGoAw&usg=AFQjCNGgDwPLZ_IuJXiz-Wyrfxwo6cJ4oQ (D/L pps file)
Ακούει μουσική από dac και βάζει το πικάπ να γυρίζει ασύνδετο:403:Στο λειτουργικο μερος τι γινεται?
Γιαννη αυτη η περιπτωση που αναφερεις ειναι τελειως διαφορετικη απο την περιπτωση του συγκεκριμενου θεματος.
Παντως το νερο περιεχει και μερος οξυγονου απο μονο του πχ την ωρα που πεφτει απο την βρυση στο ποτηρι δημιουργουνται φυσαλιδες οι οποιες αποδυκνειουν την περιεκτικοτητα του οξυγονου στο νερο λογω ειδικων συνθηκων πιεσης που χρειαζεται το δικτυο.
Αλλα και μεσα στην θαλασσα υπαρχει οξυγονο και γενικως παντου,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
Ο φιλος δεν πηρε τον αξονα και τον εβαλε σε ενα ποτηρι νερο για να τον αποθηκευσει σε ιδανικες συνθηκες,απλα αποθηκευσε το πλατω σε μη ιδανικες συνθηκες φυλαξης και λογω της ηδη δημιουργηθεισας φθορας απο κακη συντηρηση εβγαλε το προβλημα.
Τακη σωστα τα λες αλλα αυτη η λυση που προτεινεις ειναι ενα ημιμετρο μπαλωμα της καταστασης,κατα την δικη μου αποψη.
Εαν εχει ''φαγωθει'' μερος μαζας,εστω και λιγο, μπορει να εχει επιδραση στην λειτουργεια του αξονα.
Με τον τροπο που προτεινεις απλα ομορφαινεις τον αξονα σε σημειο που να εξαφανισεις την οπτικη ακαλαισθησια του.
Στο λειτουργικο μερος τι γινεται?
Αει τράβα φιάξε κανά λουκάνικο εσυ.....:116:Ακούει μουσική από dac και βάζει το πικάπ να γυρίζει ασύνδετο:403:
Το ξεσκίσατε το θέμα......ούτε το Κυπριακό δεν είχε τόση σοβαρότητα.
Νισάφι
Χρήστο , εγω θέλω να σου πω ενα πείραμα , το οποίο συντελείται ακόμα.Θελω να σου πω Γιαννακη μ' οτι οσο πιο καθαρο το νερο, τοσο γρηγορότερη η διαβρωση....
Κατα τα αλλα, σωστος ο Αντωνης...
Τακη, θα πρεπει να ξεσκονισω τα βιβλια της Μεταλλογνωσιας του ΕΜΠ γιατι αμα δεν το εχω εξασκησει το επαγγελμα του Μεταλλουργου (ασχοληθηκα με Πετρελαια...) το μυαλο ταχει ξεχασει...
ΟΚ!Χρήστο , εγω θέλω να σου πω ενα πείραμα , το οποίο συντελείται ακόμα.
Ενα κομμάτι λαμαρίνας το έχω βιθύσει μέσα σε νερό εδω και εξι μήνες , και ακόμα να σκουριάσει.
Μέσα σε έναν απλό πλαστικό άσπρο κουβά. Το μόνοπου κάνω , ιδίως το καλοκαίρι είοναι να συμπληρώνω νερό.
Απλή μάυρη λαμαρίνα , που αν την αφήσεις στον αέρα σκουριάζει μόνη της μέσα σε ενα 24ωρο.
Εξι μήνες και τίποτα. Η λαμαρίνα αυτή κόβει πολύ ωραία τα κλαδιά απο τα διάφορα φυτά του κήπου.