παθητικά ή ενεργά?

Reaction score
6.599
ενω εσυ δε παιζεις , πες οτι δε ξερεις να μου προτεινεις και ολα τα αλλα ειναι ναχαμαι να λεγαμε.

Reaction score
15.548
νομιζω οτι βοηθησα και δεν επαιξα σε κανενα post

εγω ειπα να βαλεις ενα σχεδιο για να εχουμε καλυτερη αποψη του χωρου.

και οπως ειδες τα πραγματα αλλαξαν......

δυστυχως δεν εχω να προτεινω κατι οταν ο αλλος παιζει....

γιατι ....ειτε το χειροτερο πεις ειτε το καλυτερο.....ειναι δωρον αδωρον

Reaction score
6.599
Το νημα εγω το ανοιξα και ημουν σαφης το ποσα λεφτα διαθετω και τι ακριβως ζητω , το αν βοηθησες στην αρχη για μαλαγρωμα, αστο ψαρακι δεν ειμαι δεν τσιμπαω θα το παω οπου θελω εγω, δικα μου ειναι τα γουστα, προτασεις και βοηθεια ζητησα, με τετοιο τροπο ευχαριστω και εγω δε θα παρω.
Τα αποτελεσματα των ακροασεων μου θα τα γραψω εδω, ασχετα αν θαψουν , η ανεβασουν τα κλιπς η καποια αλλα ηχεια, μιας και προσωπικα γουστα ειναι αυτα και κρητηριο αγορας των τελικα ,ομως θα γινω οσο ποιο αντικειμενικος γινεται μιας και σε ολες τις περιπτωσεις θα εχω μαζι μου φιλους σε καθε περιπτωση και με ολιγον διαφορετικα μουσικα γουστα.
Τελος το κατα ποσο μπορω να πω η δικαναλη ακροαση αν ειναι ενδεικτικο κρητηριο αγορας ενος home cinema, αυτο ειναι θεμα υπο συζητηση και κατε με παιζει πολυ σημαντικο ρολο το ειδος των ταινων που βλεπεις καποιος.

Reaction score
6.599
Aπο που να αρχισω και που να τελιωσω, λοιπον καταρχιν τα συμπερασματα εχουν τον κινδυνο σφαλματων, απλα εγινε προσπαθεια να μειωθουν οι πιθανοτητες.
Ετσι οι συνθηκες δεν ηταν ιδανικες να κριθει κατι ειτε σε δικαναλο ποσο μαλλον σε πολυκαναλο , μιας και αλλαζαν οι παρανομαστες στα κλασματα μας, τοσο σε πηγες οσο και ενισχυτικα, ετσι κρατησα τα κοινα καλα η κακα σε καθε διαφορετικη συνθηκη...

Το νημα βεβαια ξεκινησε ως ποια θα ηταν η ιδανικη επιλογη->ενεργα vs παθητικα και πηρε αλλη τροπη κλιπσ vs ολα τα αλλα:D
Mουσικη περιλαμβανε τοσο σαουντρακ ταινιων οσο και τη φωνη της ελευθεριας ...
Κρινοντας τα κλιπσ ως δικαναλο δεν παιζαν σε καμια περιπτωση, ειδικα οταν ανεβαιναν οι εντασεις οπου σου επερναν τα αυτια, οσο δε την εικονα στησιμο βαθος κλπ δεν υπηρχε κατι συγκεκριμενο εβγαινε μπροστα απο τα ηχεια και ενα θολο τοπιο, να τονισω βεβαια οτι τον καλυτερο εαυτο εδωσε με ενισχυτη m.fidelity, και κατα δευτερο με διαφορα ομως με nad..
Σε μουσικες, ταινιες οπως το the mask οπου εχει πολλα πνευστα σε εντασεις το ξεχνας....
Τα θετικα τωρα , με λιγα βατ ανεβαζαν αβιαστα εντασεις ...
Παμε τωρα στα αλλα ηχεια, m. audio (ο ορισμος της λεξης με οτι αυτο μπορει να σημαινει )με τη σειρα rx θα ειμουν ικανοποιημενος, αλλα το rx 2 εφαγε 150w απο δικαναλο για να παιξει (αντε βρες τα σε av) και το κεντρικο της σειρας ειναι σπιρτοκουτο...
Σαν δικαναλο παιζουν πολυ ωραια, αλλα με γιαπονεζο av και αυτα τσιριζουν(οχι σαν τα κλιπς , αλλα ειναι σκληρα, ειδικα με μετριες ηχογραφησεις οπως αυτες που ειχα μαζι μου) και η εικονα ειναι πισω απο τα ηχεια ανεφαρτητως εντασεων..
b&w , dali , kef, polk audio η καθε μια με το χαραστηρα της λιγο πολυ ιδιες(καποιες στα τριδρομα ,το χανουν το παινχιδι της εικονα και ομοιογενειας) στα διδρομα τους, εχουν ενα βασικο ελαττωμα ? θελουν ρευματα γα να τσουλισουν...οποτε μπασο απο κανενα απο δαυτα δεν ακουσα..
Ατμοσφαιρα τα mirage ιδανικα , αλλα μεχρι εκει...
Στο δια ταυτα, θα ηθελα τα δυναμικα των κλιπς!!!! τις υψηλες των monitor audio, τις μεσαιες των b&w,και την ατμοσφαιρικοτητα των mirage o_O
Aλλα επειδη αυτο δεν ειναι εφικτο, και η πλειαδα των παθητικων θελει ρευματα για να τσουλησει βαρβατα και αυτα δεν υπαρχουν στους av ,και επειδη μουσικες ταινιες οπως το the mask ποσες να δω , και σε τι εντασεις??(στα ορχηστρικα με κλασικη υποκορουση δεν ενοχλουν καθολου) τα κλιπς μοιαζουν ως μονοδρομος και για να φυγω απο το ψιρισμα μιας και το να τα θελεις ολα και φτηνα δεν παιζει αυτο που με ενοχλει περισσοτερο(μιας και ως hc ηχεια θα χρησιμοποιηθουν) ειναι η τεχνικη υποσταση που δεινουν στις ανθρωπινες φωνες, ετσι ο ironman ακουγεταια σχεδον ιδιος ητε φορα τη στολη ητε οχι, ισως με πολυ ζεστα ενισχυτικα , καβλωδια να μετριαστει??να τα χεριασω? δεν παιζει κατι τεοιο,αλλα παλι παμε αλλου οικονομικα, μαλλον θα πρεπει να κανω τους συμβιβασμους μου μιας και ενα ειναι αυτο που με ενοχλει ενω σε ολα τα αλλα περνανε με αριστα, ειδομεν....

Reaction score
766
ακουσες και κανενα ηχειο απο τις εταιριες που ειπες, το οποιο ηταν και πιο πανω απο το budget που ειχες βαλει?...

ετσι για να ακουσεις "εγκυκλοπαιδικα" που λενε...για να δεις αν υπηρχαν διαφορες αν ανεβαινες λιγο σε τιμη...ή διατηρουσαν γενικα τον ιδιο χαρακτηρα-ηχο τα μεγαλυτερα μοντελα, συγκριτικα με τα ηχεια που ακουσες?...το κουρδισμα δλδ το ιδιο σε γενικες γραμμες αναμεσα σε μικροτερο και μεγαλυτερο μοντελο της ιδιας εταιριας?...αν το δοκιμασες βεβαια εννοειται...

Reaction score
6.599
Δεν ειναι του χαραχτηρα μου τετοια δοκιμαστικα σαλτα:Dγια να μην ξεμυαλιστω οχι τιποτε αλλο, αλλα μιας και πηρα μια γευση το πως παιζουν τα bx και rx της monitor audio,θα σου πω οτι διατηρουν την ιδια ισσοροπια και ειναι απλα η ακριβοτερη σειρα καλυτερη σε ολα τα σημεια απο τη φτηνοτερη ... παραπανω δε πηγα κανει τζιζζζ , αλλα θεωρω οτι θα ακολουθειτα η ιδια λογικη...

Το θεμα ειναι η οδηγηση των, οχι να τσουλανε να παιζουν σωστα και εκει εχουν θεμα .Δεν ξερω αν παιζει σεναριο μπροστα ενεργα,και πισω τα κλιπς surround , οπου εκει σκοτωνουν.....χωρις κανενα μειων...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.636
Δηλαδή αντί για ακριβή αναπαραγωγή χωρίς πολύ χαμηλές συχνότητες και υψηλή εντάση, προτιμάς το θολό και τσιριχτό αλλά με μπάσο.

Καλά το κατάλαβα;

Reaction score
6.599
για να ειναι ακριβες θα πρεπει να εχει δυναμικα,και τα ''κοινα΄'' παθητικα δεν το εχουν αυτο αν δεν εχουν ρευματα πισω, δεν προτιμω κατι κοιταω να δω που θα κανω συμβιβασμο ...

Reaction score
766
Δεν ειναι του χαραχτηρα μου τετοια δοκιμαστικα σαλτα:Dγια να μην ξεμυαλιστω οχι τιποτε αλλο, αλλα μιας και πηρα μια γευση το πως παιζουν τα bx και rx της monitor audio,θα σου πω οτι διατηρουν την ιδια ισσοροπια και ειναι απλα η ακριβοτερη σειρα καλυτερη σε ολα τα σημεια απο τη φτηνοτερη ... παραπανω δε πηγα κανει τζιζζζ , αλλα θεωρω οτι θα ακολουθειτα η ιδια λογικη...

Το θεμα ειναι η οδηγηση των, οχι να τσουλανε να παιζουν σωστα και εκει εχουν θεμα .Δεν ξερω αν παιζει σεναριο μπροστα ενεργα,και πισω τα κλιπς surround , οπου εκει σκοτωνουν.....χωρις κανενα μειων...
μαλιστα...οντως ειναι πειρασμος εν μερη, να βγαινει κανεις απο τα ορια που εχει βαλει σα ταβανι...γιατι μετα χανεται η μπαλα...

λες δλδ οτι ηταν ακουστες οι διαφορες μεταξυ φτηνοτερης και ακριβοτερης εκδοσης...γιατι γενικα για μικρες διαφορες στο τελικο αποτελεσμα (στον ιδιο χωρο εννοειται), καλουμαστε να πληρωσουμε ενα σκασμο φραγκα...μετα μπαινουν οι προτιμησεις του καθενα κλπ κλπ...μη το πλατιασουμε...

αλλη μια επιβεβαιωση παντως, οτι τα κλιπς ειναι προσανατολισμενα περισσοτερο στο σινεμα, απ οτι αλλα ηχεια...και επισης οτι τα m.audio ειναι "τιουνιαρισμενα" κι αυτα με εμφαση στο πριμα...και για οσους θελουν και μουσικη 50-50 με ταινιες, θελει προσοχη...

ετοιμαζομαι και γω κατα Πεμπτη μερια να μπω στο τρυπακι "ακροαση" και γι αυτο ρωτησα...παντως, εκει που θα ακουσω, θα τους ταλαιπωρησω αρκετα μεχρι να καταληξω...

Reaction score
5.614
...με λιγα βατ (τα κλιπς) ανεβαζαν αβιαστα εντασεις
...θα ηθελα τα δυναμικα των κλιπς!!!!
...πισω τα κλιπς surround σκοτωνουν.....χωρις κανενα μειον.
...η πλειαδα των παθητικων θελει ρευματα..και αυτα δεν υπαρχουν στους av
...μουσικες ταινιες οπως το the mask ποσες να δω , και σε τι εντασεις??
...τα κλιπς μοιαζουν ως μονοδρομος
...για να φυγω απο το ψιρισμα ( :) )
...να τα θελεις ολα και φτηνα δεν παιζει
...μαλλον θα πρεπει να κανω τους συμβιβασμους μου
Συμφωνώ με τις συγκεκριμένες φράσεις. :)

(Συγγνώμη για τα επιλεκτικά quote)

Reaction score
6.599
Kαλημερα, να τονισω το θεμα των δυναμικων δεν εχει να κανει μονο με το θεμα των χαμηλων συχνοτητων....
Ετσι ενω με σταθερο βολιουμ τα κλιπς ανεβαζουν σε συγκεκριμενη σκηνη 7db τα υπολοιπα αρκουντε απλα σε 2-3db κατω(τα νουμερα ειναι αυθαιρετα)και τα κανουν αυτο που ειναι εντυπωσιακα σε καθε κινηματογραφικο εφε ,αναδικνυοντας λεπτομεριες χωρις να στηνεις αυτι αλλα ειπαμε ,εχουν και τα πλυν τους οπως εχω προαναφερει, ισως και αυτος ο λογος που σε μια δεκαετια εχουν πολλες παραλλαγες σε αλλαγες κροσ-τουιτερ,ισως με μεταξενιου θολου να γλυκαινε στα ακρα ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
αν θες ακρα βιλουδινα , βαλτους λαμπα με λιγα βατακια.....
κρατα μια πετσετα κοντα για τα σιροπια,

Reaction score
29.648
Kαλημερα, να τονισω το θεμα των δυναμικων δεν εχει να κανει μονο με το θεμα των χαμηλων συχνοτητων....
Ετσι ενω με σταθερο βολιουμ τα κλιπς ανεβαζουν σε συγκεκριμενη σκηνη 7db τα υπολοιπα αρκουντε απλα σε 2-3db κατω(τα νουμερα ειναι αυθαιρετα)και τα κανουν αυτο που ειναι εντυπωσιακα σε καθε κινηματογραφικο εφε ,αναδικνυοντας λεπτομεριες χωρις να στηνεις αυτι αλλα ειπαμε ,εχουν και τα πλυν τους οπως εχω προαναφερει, ισως και αυτος ο λογος που σε μια δεκαετια εχουν πολλες παραλλαγες σε αλλαγες κροσ-τουιτερ,ισως με μεταξενιου θολου να γλυκαινε στα ακρα ...

Δεν εχει να κάνει το υλικό του θόλου με αυτό που σε ενοχλεί ακουστικά. Την ζημιά την κάνει η κόρνα, που χοανίζει και τσιρίζει έντονα.

Reaction score
766
αυτο που ειπε ο soco στην αρχη, για "μιξη" ενεργων ηχειων με παθητικα, πως το βλεπετε?

δλδ τα L-R δαπεδου να ειναι ενεργα και κεντρικο και surround παθητικα..εννοειται της ιδιας εταιριας, με παρεμφερη μοναδες και σχεδιο κατασκευης....για καποιον που θελει να παντρεψει δικαναλο και σινεμα σε ενα συστημα...δε γλυτωνεις φραγκα βεβαια ετσι...γιατι ενα σετ καλων ενεργων, οπως ειπατε, θελει το χερι βαθια στη τσεπη...

το σκεπτικο...αν θελεις μουσικη και ταινιες απο 1 συστημα, πρεπει να πας σε καλα (ντακσι, εννοω καλα με βαση τα γουστα μας) L-R παθητικα + ενα σχετικα καλο av receiver. ή τελικο..και αφου για να χεις ομοιογενεια, πρεπει και το κεντρικο να ειναι το ιδιο με τα L-R, θα πρεπει να ανεβεις και εκει στην αντιστοιχη κατηγορια...για τα surround μπορεις να εχεις περισσοτερες επιλογες...

και αυτο το διλημμα το λεω περισσοτερο για το χωρο ακροασης-προβολης...οταν δλδ δεν εχεις τη δυνατοτητα να επεμβεις σε τοιχους ταβανια, μενεις σε διαμερισμα κλπ κλπ...σιγουρα τα ενεργα θα κουρδιστουν καλυτερα απο τα παθητικα...ή μπορουμε να πετυχουμε το ιδιο (δλδ καλο) αποτελεσμα σε μουσικη και ταινιες, αν εχουμε ενα τιμιο παθητικο σετ ηχειων + ενα καλο συστημα ισοσταθμισης, χεριασμα κλπ κλπ?

Reaction score
6.599
παντως η μιξη ενεργων παθητικων ακομη και της ιδια εταιριας αλλα με επιλογη τελικων για τα πισω (για τις καλωδιωσεις ρευματων το λες φανταζομαι) δε νομιζω να εχει το ιδιο αποτελεσμα, το αποκλεισα απο μονος μου , μιας και ακολουθειται πολυ απλα αλλος δρομος ενισχυσης.

Reaction score
766
το καλυτερο ειναι τριαδα μπροστα ολα ενεργα ή ολα παθητικα....απ το να ειναι μισα ενεργα-μισα παθητικα....δλδ οπως του Ζιζικ κατασταση, με ολα ενεργα focal...

αλλα σε μουσικη τι γινεται?....πχ τα focal που ειναι ενεργα και σε οριζοντια διαταξη, σε ταινιες ολα οκ...σε μουσικη ομως, το θεμα υψους και τοποθετησης του ηχειου, παιζει σημασια...

δε ξερω...αλλοι λενε ετσι, αλλοι γιουβετσι, που λεει και ο argi...θα παω avart να ακουσω και γω και θα σας πω...αλλα δυστυχως, δεν εχει την ενεργη εκδοση των quadral, να τα δουμε σε επιτοπου αντιπαραθεση με παθητικα...

soco, και για να ειμαστε παντως και εντος topic, νομιζω και γω, οτι αν εισαι προσανατολισμενος σε κινηματογραφικο συστημα, τα κλιπς ειναι μια πολυ καλη και σωστη επιλογη...δεν χρειαζονται και μια ΔΕΗ απο πισω, για να παιξουν...αν μπορουσες να πας και στα THX Ultra2 μοντελα (εστω και σταδιακα), νομιζω θα χες τελειωσει με το θεμα...

Reaction score
6.599
μπα δεν προκειται για τα ultra μιας περαν του κοστους και ο χωρος μου δεν ειναι ουλτρα αλωστε,καλη τυχη σου ευχομαι και ακουσε τα παντα σε εντασεις...θα βγουν πολλα στη φορα..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll