''παιδικες ασθενειες'' της τεχνολογιας LCD,για ποσο ακομα?

SOL

Reaction score
0
Μετα λυπης μου παρατηρω πως ακομα και σημερα μερικες ''παιδικες ασθενειες'' της τεχνολογιας LCD δεν εχουν εξαληφθει.Πολλα τα προβληματα για clouding απο χρηστες τηλεορασεων SONY(ακομα και στις ακριβοτερες υλοποιησεις της εταιριας),οπως το ιδιο συμβαινει και με τη SAMSUNG.Τα παραπονα και απο χρηστες με PHILLIPS βροχη,ενω σε καποιες υλοποιησεις της LG τα τεχνουργηματα και τα ειδωλα σε γρηγορες σκηνες ειναι πολλα!
Τελικα εχοντας φτασει οι LCD στην 10η γενια (ή καπου εκει τελος παντων) δεν εχει αποβαλει αποβαλλει απο πανω της βασικα προβληματα οπως η κινηση(ενταξει βγηκαν τα 100hz αλλα και παλι η ευκρινια μειωνεται στη γρηγορες σκηνες),clouding,τεχνουργηματα κτλ.Το μονο που εχει βελτιωθει ειναι το μαυρο της,σαν τεχνολογια αλλα και παλι δεν φτανει τα επιπεδα των plasma.
Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι ειναι τελικα η LCD η καταλληλη τεχνολογια για να υποδεχτει το καθε HD υλικο μας ή πρεπει να στραφουμε αλλου?
Περιμενω τις γνωμες σας.....

Υ.Γ.Δεν υποστηριζω την τεχνολογια plasma και εγω LCD εχω!

Reaction score
14
Εγω για αυτό το λόγο πήρα plasma και δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου.

Αντιθέτως περνώντας από διάφορα ''καταστήματα'' μου κάνει τρομερή εντύπωση να ακούω κάποιους ''πωλητές'' να εκθιάζουν κάποια μοντέλα LCD που ακόμη και ...τυφλός...βλέπει ότι δεν λένε απολύτως τίποτε.

Πχ παίζει κάποια Samsung σε γνωστό κατάστημα πληροφορικής τέζα στο χρώμα και στην φωτεινότητα.
Σε βαθμό πονοκεφάλου.
(Αναφέρω την μάρκα για να καταλάβουν οι ''γνώστες'' για το τι εννοώ χρώμα και φωτεινότητα)
Λέει η πωλητής.
-Η καλύτερη τηλεόραση μακραν. (στις ιντσες)

Δίπλα και κάτω πάιζει μια Panasonic PZ70....τις κάλτσες της!
Εικόνα σωστή, σχεδον απίστευτη, κίνηση τρομερή, μαύρο αβυσσαλέο....απίστευτη σου λέω.

Και ο άλλος ο ''π@π@ρας'' ''πουλάει'' μια αντικειμενικά μέτρια τηλεόραση που απλά βγάζει μάτια με το χρώμα της που κάνει bleeding παντού.
Και σαφώς ακριβότερη από την Panasonic.

Το χειρότερο είναι ότι ο ...άλλος π@π@ρας (ο δυνητικός πελάτης) συγκατανεύει συγκαταβατικά και πειθήνια.

Κατέληξα τελικά στο συμπέρασμα ότι γύρω μας κυκλοφορούν πολλοί ''τυφλοί'' και κακά ενημερωμένοι.

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με τα προβλήματα της τεχνολογίας LCD εαν αυτή ήταν φθηνότερη από την τεχνολογία PLASMA.
Θεωρώ όμως παράλογη μια χειρότερη με βάση αρκετά κριτήρια αγορά να κοστίζει πολλές φορές τα διπλάσια χρήματα.

HV

Reaction score
0
Γιαυτο και εγω πηρα LCD οπισθιας προβολης που δεν εχει αυτα τα προβληματα....
Λιγακι μεγαλουτσικη αλλα ποιοτητα εικονας φοβερη.
Αν και με βλεπω να πηγαινω σε κανονικη LCD σε κανα δυο χρονακια.

Reaction score
0
Αγαπητέ φίλε, υπάρχουν βασικές παράμετροι που είναι απολύτως υποκειμενικές.
Θα άφηνες π.χ. μια KURO των 6.000 € να παίζει το desktop των windows, από 5 έως 10 ώρες ημερησίως (BURN IN) ???

Reaction score
14
Αγαπητέ φίλε, υπάρχουν βασικές παράμετροι που είναι απολύτως υποκειμενικές.
Θα άφηνες π.χ. μια KURO των 6.000  να παίζει το desktop των windows, από 5 έως 10 ώρες ημερησίως (BURN IN) ???
Φίλτατε, βρίσκεις αυτήν την χρήση νορμάλ για μια τηλεόραση; :111: :121:

Τολμώ να πω ότι μου κανει κάτι σαν ...''άμα αφήσεις το αμάξι σου δεμένο στο λιμάνι (μέσα στην θάλασσα) για κανά μήνα θα σκουριάσει''. :609: :142:

Το desktop των windows το αφήνω να παίζει στο monitor του υπολογιστή μου. (και αυτό με screensaver black)
Στην τηλέοραση μου επιτρέπω να παίζει τις ταινίες μου ή απλά...τηλεόραση.

Για ...φωτιστικό...χρησιμοποιώ τα φωτιστικά μου και όχι την τηλεόραση.

Σχετικά με το image retention...αυτό δεν υπάρχει ή δεν είναι άξιο λόγου στα 11ης γενιάς πάνελ.

Reaction score
0
Όταν όμως λέμε νορμάλ χρήση σαν τηλεόραση, στην Ελλάδα, μιλάμε για 90% 4:3 εικόνα. Σε αυτή την περίπτωση τι συμβαίνει με τα πάνελ 11ης γενιάς; Αν δεν θέλεις να βλέπεις παραμορφωμένη εικόνα, ή γκρί μπάρες αριστερά δεξιά, υπάρχει λύση; Τα περί burn in του πάνελ όντως βοηθάνε; Τώρα που υπάρχουν μικρότερα/φθυνότερα plasma FullHD πάνελς πιστεύω οτι σίγουρα αξίζει κανείς να ψάξει κατά πόσο είναι ακόμα απαγορευτική η χρήση PC με Plasma, σίγουρα πάντα σε λογικές αναλογίες TV/gaming/browsing.

Reaction score
0
Όταν όμως λέμε νορμάλ χρήση σαν τηλεόραση, στην Ελλάδα, μιλάμε για 90% 4:3 εικόνα. Σε αυτή την περίπτωση τι συμβαίνει με τα πάνελ 11ης γενιάς; Αν δεν θέλεις να βλέπεις παραμορφωμένη εικόνα, ή γκρί μπάρες αριστερά δεξιά, υπάρχει λύση; Τα περί burn in του πάνελ όντως βοηθάνε; Τώρα που υπάρχουν μικρότερα/φθυνότερα plasma FullHD πάνελς πιστεύω οτι σίγουρα αξίζει κανείς να ψάξει κατά πόσο είναι ακόμα απαγορευτική η χρήση PC με Plasma, σίγουρα πάντα σε λογικές αναλογίες TV/gaming/browsing.
Είναι υπερβολή το 90% 4:3 εικόνα. Όποιος βλέπει αναλογικά τόσο πολλή ελληνική τηλεόραση (και τόσες λίγες ταινίες) και τον ενοχλούν και τα συστήματα smart καλό είναι μάλλον να μείνει με τηλεόραση 4:3 μέχρι να αλλάξουν τα ελληνικά κανάλια.
Με φυσιολογική χρήση τηλεόρασης/DVD/gaming μια plasma δεν έχει κανένα πρόβλημα εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια. Τα πιο πρόσφατα panels αντέχουν και αρκετές "ακρότητες" ώστε η πιθανότητα του burn-in να είναι πια εντελώς απομακρυσμένη.

Παρατεταμένο browsing και γενικότερα χρήση PC πλην της αναπαραγωγής video δεν προτείνεται αλλά δε βλέπω γιατί αυτό να αποτελεί dealbreaker. Γενικώς δεν βλέπω γιατί κάποιος να υπομείνει μια συσκευή μέτρια στη βασική της χρήση μόνο και μόνο επειδή του προσφέρει και κάποιες δευτερεύουσες δυνατότητες ούτως ή άλλως αμφίβολης ποιότητας (προσωπικά δεν αντέχω το browsing για πολλή ώρα σε LCD-TV λόγω της πολύ αυξημένης φωτεινότητάς τους σε σχέση με τα LCD monitors)

Reaction score
0
Υπομονή, σε λίγο θα βγουν μεγάλες αλλά υπερ-λεπτές OLED, με εξωπραγματικά contrast ratio και response time

http://www.youtube.com/watch?v=6_Om3rKvT7I

Η 11άρα OLED της Sony ήδη κυκλοφορεί στην Ιαπωνία από τον Δεκέμβρη.

Δυστυχώς η τεχνολογία SED της Canon που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των CRT και LCD, αν και πολλά υποσχόμενη, έχει μπλέξει στο λαβύρινθο των αμερικανικών δικαστηρίων

http://www.engadget.com/2006/10/03/55-inch-sed-hdtvs-on-the-way-in-08/

Reaction score
0
Φίλτατε, βρίσκεις αυτήν την χρήση νορμάλ για μια τηλεόραση; :111: :121:

Τολμώ να πω ότι μου κανει κάτι σαν ...''άμα αφήσεις το αμάξι σου δεμένο στο λιμάνι (μέσα στην θάλασσα) για κανά μήνα θα σκουριάσει''. :609: :142:

Το desktop των windows το αφήνω να παίζει στο monitor του υπολογιστή μου. (και αυτό με screensaver black)
Στην τηλέοραση μου επιτρέπω να παίζει τις ταινίες μου ή απλά...τηλεόραση.

Για ...φωτιστικό...χρησιμοποιώ τα φωτιστικά μου και όχι την τηλεόραση.

Σχετικά με το image retention...αυτό δεν υπάρχει ή δεν είναι άξιο λόγου στα 11ης γενιάς πάνελ.
Εγώ την TV (SONY 46X3500) την ήθελα 90% για χρήση με H/Y, λόγω των γνωστών πλεονεκτημάτων έναντι των οικιακών συσκευών (οικονομία 5 προς 1, ευελιξία, άμεση χρήση νέων τεχνολογιών software & harware με ελάχιστο σχετικά κόστος κλπ.).
Ένας έμπειρος χρήστης Η/Υ για 20 και πλέον έτη, θεωρεί αδιανόητη την λογική των οικιακών συσκευών, και βασικά έχει καταλάβει ότι πρέπει να εκμεταλευτεί την δυνατότητα και εμπειρία που απέκτησε προς όφελος του, και να τρέχει με παράλληλη ταχύτητα με τις τεχνολογικές εξελήξεις.
Δεν υπάρχει κανόνας που να υσχύει για όλους, γιαυτό μιλάω για ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ.

HV

Reaction score
0
Υπομονή, σε λίγο θα βγουν μεγάλες αλλά υπερ-λεπτές OLED, με εξωπραγματικά contrast ratio και response time

http://www.youtube.com/watch?v=6_Om3rKvT7I

Η 11άρα OLED της Sony ήδη κυκλοφορεί στην Ιαπωνία από τον Δεκέμβρη.

Δυστυχώς η τεχνολογία SED της Canon που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των CRT και LCD, αν και πολλά υποσχόμενη, έχει μπλέξει στο λαβύρινθο των αμερικανικών δικαστηρίων

http://www.engadget.com/2006/10/03/55-inch-sed-hdtvs-on-the-way-in-08/
Nikita αυτα τα ξερουμε εδω και αρκετο καιρο. Ωστοσο και σε μαζικη παραγωγη να βγουν οι τιμες θα ειναι απαγορευτικες.
Εγω προσωπικα περιμενω να βγουν οι Laser τηλεορασεις της Mitsubishi σε μαζικη παραγωγη.

[YOUTUBE]<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/VRDBVByybDc&hl=en"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/VRDBVByybDc&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/vvMj60x0ddk&hl=en"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/vvMj60x0ddk&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>[/YOUTUBE]

Reaction score
0
Αυτά περί burn in άκουγα κι εγώ όταν ήμουν έτοιμος να αγοράσω τηλεόραση και ήταν το μόνο που με φρέναρε από την επιλογή της plasma. Τελικά όμως με την 42PZ70E μόνιμα συνδεδεμένη στον υπολογιστή σαν κυρίως monitor δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Βέβαια, όχι δεν αφήνω το desktop να παίζει ασταμάτητα και η σύνδεση με τον υπολογιστή είναι καθαρά για αναπαραγωγή ταινιών, HD υλικού, gaming και internet. Για word κλπ κλπ ας είναι καλά το laptop. Ακόμα και LCD να είχα δεν νομίζω πως θα καθόμουν μπροστά στη 42" για να γράψω στο word και το excel 2-3 ώρες.

Reaction score
0
Εγω για αυτό το λόγο πήρα plasma και δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου.

Αντιθέτως περνώντας από διάφορα ''καταστήματα'' μου κάνει τρομερή εντύπωση να ακούω κάποιους ''πωλητές'' να εκθιάζουν κάποια μοντέλα LCD που ακόμη και ...τυφλός...βλέπει ότι δεν λένε απολύτως τίποτε.

Πχ παίζει κάποια Samsung σε γνωστό κατάστημα πληροφορικής τέζα στο χρώμα και στην φωτεινότητα.
Σε βαθμό πονοκεφάλου.
(Αναφέρω την μάρκα για να καταλάβουν οι ''γνώστες'' για το τι εννοώ χρώμα και φωτεινότητα)
Λέει η πωλητής.
-Η καλύτερη τηλεόραση μακραν. (στις ιντσες)

Δίπλα και κάτω πάιζει μια Panasonic PZ70....τις κάλτσες της!
Εικόνα σωστή, σχεδον απίστευτη, κίνηση τρομερή, μαύρο αβυσσαλέο....απίστευτη σου λέω.

Και ο άλλος ο ''π@π@ρας'' ''πουλάει'' μια αντικειμενικά μέτρια τηλεόραση που απλά βγάζει μάτια με το χρώμα της που κάνει bleeding παντού.
Και σαφώς ακριβότερη από την Panasonic.

Το χειρότερο είναι ότι ο ...άλλος π@π@ρας (ο δυνητικός πελάτης) συγκατανεύει συγκαταβατικά και πειθήνια.

Κατέληξα τελικά στο συμπέρασμα ότι γύρω μας κυκλοφορούν πολλοί ''τυφλοί'' και κακά ενημερωμένοι.

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με τα προβλήματα της τεχνολογίας LCD εαν αυτή ήταν φθηνότερη από την τεχνολογία PLASMA.
Θεωρώ όμως παράλογη μια χειρότερη με βάση αρκετά κριτήρια αγορά να κοστίζει πολλές φορές τα διπλάσια χρήματα.
Θα συμφωνησω με τον preve.
Ημουν φανατικος LCDακιας αλλα κατεληξα να παρω Plasma.

Βέβαια η αγορά TV για τον καθένα μας
έχει διαφορετικές παραμέτρους κάθε φορά
αναλογα με την χρηση που την προορίζουμε και τις extreme πλευρες της.
(gamer ,tv maniac ,movie freak )
Ομως αν μιλήσουμε με βαση τη σχέση ποιότητα εικόνας /κόστους
η plasma υπερτερεί .
Aν βεβαια καποιος την θελει να "σκιζει" την tv του η την θελει
για "σκληρη"multi χρηση τοτε θυσιαζει αλλα πραγματα και σιγουρα
απο ενα budget και κατω και την ποιοτητα της εικονας .
Το γραφω για να μην αρχισουμε περι αξιας tv ανω του Μ.Ο.
του φυσιολογικου ενος μικροαστου .
Eγω τα χρωματα και το μαυρο της PX70 που εχω ,
σε lcd στα ιδια η και παραπανω * λεφτα δεν ειδα (οταν εψαχνα tv).

*To παραπανω ειναι σχετικο προς αποφυγη παρεξηγησεων
(απο 1€ σκετο μεχρι και 1€ με πολλα μηδενικα :137: )

Reaction score
14
Θα συμφωνησω με τον preve.
Ημουν φανατικος LCDακιας αλλα κατεληξα να παρω Plasma.

Βέβαια η αγορά TV για τον καθένα μας
έχει διαφορετικές παραμέτρους κάθε φορά
αναλογα με την χρηση που την προορίζουμε και τις extreme πλευρες της.
(gamer ,tv maniac ,movie freak )
Ομως αν μιλήσουμε με βαση τη σχέση ποιότητα εικόνας /κόστους
η plasma υπερτερεί .
Aν βεβαια καποιος την θελει να "σκιζει" την tv του η την θελει
για "σκληρη"multi χρηση τοτε θυσιαζει αλλα πραγματα και σιγουρα
απο ενα budget και κατω και την ποιοτητα της εικονας .
Το γραφω για να μην αρχισουμε περι αξιας tv ανω του Μ.Ο.
του φυσιολογικου ενος μικροαστου .
Eγω τα χρωματα και το μαυρο της PX70 που εχω ,
σε lcd στα ιδια η και παραπανω * λεφτα δεν ειδα (οταν εψαχνα tv).

*To παραπανω ειναι σχετικο προς αποφυγη παρεξηγησεων
(απο 1€ σκετο μεχρι και 1€ με πολλα μηδενικα :137: )
χαίρομαι που σε έπεισα και χαίρομαι που χαίρεσαι με την διαφορά της εικόνας που σου προσφέρει η πλάσμα σου.

Το εχω ξαναπεί και είναι λίγο δύσκολο να είσαι συντονιστής στην κατηγορία Τηλεοράσεις, και να είσαι "κολλημένος" με τις πλάσμα. Αλλά σαν value for money οι PLASMA είναι η λύση με την καλύτερη εικόνα, το καλύτερο μαυρο, την καλύτερη ανάνέωση (refresh) και το βασικότερο εχει την σωστότερη αναλογία αντίθεσης (οτι και να λένε σαν contrast ratio όταν η πλάσμα μπορεί να αποδώσει καθαρά το ασπρο και ακόμα καθαρότερο το μάυρο, τότε και ο λόγος αντίθεσης θα είναι και σωστότερος. Δεν ξέρω πώς το μετράνε αλλά τα μάτια μου contrast ratio τέλειο που να δικαιολογεί την τιμή μέτρησης που δίνουν οι κατασκευαστές μόνο οι πλάσμα μου εχουν δείξει...

Reaction score
19
Να ρίξω τον λόγο που είχα βγάλει από τη χαρά μου όταν ήρθα αντιμέτωπος με την τότε plasma Panasonic 37pv45?
Τον ρίχνω, γιατί μάλλον και σήμερα επίκαιρος είναι :137:

Με αφορμή μια πλάσμα Panasonic 37pv45eh που πρόσφατα πέρασε το κατώφλι του σπιτιού (ήρθε να πουλήσει μούρη στην lcd :happy_9:), ανοίγω αυτό το thread για να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις. :prof:

Καταρχάς πιστεύω ότι η πρόταση "απροβλημάτιστη τηλεόραση τελευταίας γενιάς" είναι σχεδόν οξύμωρη αυτή την εποχή, και εννοώ την μετα-CRT εποχή. Από τη στιγμή που αποφασίζουμε να αφήσουμε τα μπαούλα πίσω, υπάρχουν δύο δρόμοι με τα πλεονέκτηματα και τα μειονεκτήματά τους.

Πάμε σε LCD?
Δε λέω, ωραίες οι σούπερ αναλύσεις, μεγάλη απόλαυση να κολλάς τη μούρη σου πάνω σε υλικό HD και να βλέπεις τις λεπτομέρειες αλλά, για κάτσε, μήπως έχεις σκοπό να δεις καμιά ταινία με βαθειά σκοτάδια? Γκρι πέπλο που σε έφαγε. Θες να βελτιώσεις αυτή την κατάσταση σε σημαντικό βαθμό; Δώσε 2μισι-3 χιλιάρικα και ΙΣΩΣ κάτι γίνει. Όχι και τίποτα φανταστικό, εγγενής αδυναμία της τεχνολογίας είναι άλλωστε, το έχει στο dna της. Μήπως θες να δεις τηλεόραση? Την πάτησες. Το 75-80% των LCD (και ίσως λίγες λέω) πατάνε μπανανόφλουδα σε υλικό SD, πόσο μάλλον σε τηλεοπτικό σήμα.

Πάμε σε Plasma?
Δε θα σου δώσει ακόμα 1366x768 σε τιμή κιλού, πόσο μάλλον 1080p, αν και είναι πολύ κοντά. Θα σου δώσει όμως 1024x768 στις 42 ίντσες και χρώματα που μουτζουρώνουν με ένα χιλιάρικο και κάτι ψιλά, ίσως ακόμα και κάτω απ'το χιλιάρικο. Αν συνηθίζεις να παρακολουθείς ταινίες για να δεις την ταινία και όχι για να μετράς τα πίξελ μήπως εξαφανίστηκε κανένα, τότε θα σου προσφέρει τη χρυσή ισορροπία ανάμεσα σε τηλεοπτικό σήμα, dvd και υλικό HD. Και θα δείχνει παραπάνω από αξιοπρεπέστατα και εντυπωσιακά, μάλιστα με μαύρα που δεν απέχουν ιδιαίτερα από CRT.
Αδυναμίες? Έχουν φυσικά. Με πρώτο και καλύτερο το burn-in που σε αναγκάζει όταν βλέπεις στατική εικόνα να βγάζεις σπυράκια. Το φαινόμενο έχει βέβαια βελτιωθεί δραματικά στις τελευταίες πλάσμα σε σημείο να μη σε απασχολεί αλλά δεν έχει εξαφανιστεί. Επίσης, το ανάλογο του ghost των lcd εδώ το έχουμε σε γρήγορα λευκά αντικείμενα όπου σε μαύρο φόντο τα ακολουθεί μια κίτρινη ή μπλε ουρά, για όσους το βλέπουν όμως, όπως το rainbow των dlp. Και αυτό βέβαια ιδιαίτερα βελτιωμένο σε σχέση με το παρελθόν. Τη θες για monitor με το PC? Καλύτερα να το ξεχάσεις, όχι τόσο για το mission imposible 1:1 αλλά γιατί δε θέλει πολύ να σου μείνει μόνιμη η Έναρξη κάτω αριστερά.

Όμως, ξαφνικά βλέπουμε τις τιμές τους λιώμα. Για παράδειγμα, Panasonic 37 ίντσες 1024x720 στα 850 ευρώ είναι μάλλον κάτι που δεν αργεί να βρεθεί στο σαλόνι σου. Οι LCD καλές και χρυσές αλλά τώρα ξεκινά το πανηγύρι. Σε 6-12 μήνες τα 1366x768 θα είναι ο φτωχός και απαξιωμένος συγγενής. Ακόμα και τα 1080p όμως, αν δε συνδυαστούν με βαθύ μαύρο, θα είναι ικανά να προσφέρουν απόλαυση σε μια απαιτητική ταινία;

Τι περιμένουμε?
Να πάρει τη σκυτάλη η OLED και να δούμε αν επιτέλους θα έρθει η μέρα να τα συνδυάζουμε όλα σε μια συσκευή.

Μέχρι τότε... ζυγίσουμε τις ανάγκες μας και συμβιβαζόμαστε! :smoking:

Reaction score
14
Όταν όμως λέμε νορμάλ χρήση σαν τηλεόραση, στην Ελλάδα, μιλάμε για 90% 4:3 εικόνα. Σε αυτή την περίπτωση τι συμβαίνει με τα πάνελ 11ης γενιάς; Αν δεν θέλεις να βλέπεις παραμορφωμένη εικόνα, ή γκρί μπάρες αριστερά δεξιά, υπάρχει λύση;
Ναι.
Παρακολουθείς σε 4:3.
Και δεν συμβαίνει τίποτα ...υπό νορμάλ συνθήκες.
Για εμένα αυτές οι νορμάλ συνθήκες είναι να δω μια εκπομπή, να κάνω ζαπινγκ να δω ΣΚΑΙ σε 16:9 να ξαναγυρίσω σε 4:3....να το αλλάξω σε just(16:9) γιατί έχω αρχίσει να γουστάρω τους έξυπνους αλγόρυθμους της Panasonic (καμμία σχέση με περυσινές-προπέρσυνες TV).

Σε καμμία περίπτωση βέβαια δεν έχω αφήσει την τηλεόραση αναμμένη ...καμμιά βδομάδα σε 4:3.
Μπορώ να την χαλάσω γρηγορότερα...σπαζοντάς την. :136: :138:

Τα περί burn in του πάνελ όντως βοηθάνε;
Συγχώρεσε με. Είμαι από αυτούς που θεωρούν το στρώσιμο...χαμένο χρόνο.
Θα στρώσει έτσι και αλλιώς.
Και αν στρώσει ...''αλλιώς''...δεν θα πάθει απολύτως τίποτε.
Τηλεόραση είναι όχι αυτοκίνητο.
Δεν έχει κινούμενα μεταλλικά μέρη.

Reaction score
14
Τα πιο πρόσφατα panels αντέχουν και αρκετές "ακρότητες" ώστε η πιθανότητα του burn-in να είναι πια εντελώς απομακρυσμένη.
Με έχει πάρει ο ύπνος 2 βράδια με DVD.
Εχω ξυπνήσει (μετά από 8-9 ώρες) βλέποντας το σταθερό μενού τους. Σαν να λέμε windows desktop.

Mετά λύπης μου έχω διαπιστώσει ότι δεν είμαι από τους ''τυχερούς'' που βλέπουν image retention. :136: :138:
(37PX80 TV)

A...και για τους στρωσάκηδες.....η τηλεόραση είναι ΑΣΤΡΩΤΗ. :111: :142:

Reaction score
14
bravo preve, με γλιτώνεις να λέω και να ξαναλέω τα ίδια πράγματα.

απο την 9η γενιά πλασμα και μετά και ειδικά στην 10ης που εφυγε και αυτή τουλάχιστον στις Panasonic δεν τίθεται κανένα θέμα στρωσίματος, καψίματος και γενικά ειδικής μεταχείρισης ώστε να μην την προτιμήσεις απο LCD.

Oλες οι Panasonic εχουν όπως πολύ σωστά είπες καταπληκτικούς αλγόριθμους για το zoom και ετσι σχεδόν πάντα και 4:3 εκπομπή να δώ την βλέπω σε φούλ screen.

Και αν εχω καταφέρει να δώ κάποιο ίδωλο απο προηγούμενη στατική εικόνα αυτό σε 30 δευτερα εχει γίνει καπνός, αρκέι να βάλεις μαι ζωντανή και κινούμενη εικόνα να πάιξει. Αρα και όποιο κάψιμο κάνεις είναι και αυτό προσωρινό.

Reaction score
0
Συγχώρεσε με. Είμαι από αυτούς που θεωρούν το στρώσιμο...χαμένο χρόνο.
Θα στρώσει έτσι και αλλιώς.
Και αν στρώσει ...''αλλιώς''...δεν θα πάθει απολύτως τίποτε.
Τηλεόραση είναι όχι αυτοκίνητο.
Δεν έχει κινούμενα μεταλλικά μέρη.
:107:
Plasma αγορασμένη το 2004, σε πιο αθώες εποχές που οι λέξεις image retention & burn in δε μου έλεγαν τίποτα χωρίς κανένα στρώσιμο η τηλεόραση δεν παρουσίασε τίποτα. Την είχα βέβαια στο smart 16:9 για τα τηλεοπτικά προγράμματα.
Μια φορά που με πήρε ο ύπνος με το menu του DVD ως το πρωί (μετά το δίμηνο αλλά μιλάμε για πάνελ του 2004, 5 γενιάς και αν...)
το image retention υπήρχε και ήταν εμφανές αλλά μετα από δέκα - δεκαπέντε λεπτά που η τηλεόραση έπαιξε κάτι άλλο είχε φύγει εντελώς - δεν φαινόταν ούτε όταν κόλλησα σχεδόν τη μούρη μου στο γυαλί.

Οπότε σήμερα ακούω για "στρώσιμο" και με πιάνουν τα γέλια, χωρίς παρεξήγηση σε όσους το έχουν κάνει. Αλλά μα το Θεό, διαβάζω σε forum για αγοραστές που για 2-3 βδομάδες αντί να βλέπουν και να χαίρονται την τηλεόραση τους παίζουν κάτι DVD με "ειδικά πάτερνς στρωσίματος" που έχουν κατεβάσει φυσικά από το internet :138: και το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το ακρωνύμιο FUD.

Reaction score
14
Εγώ την TV (SONY 46X3500) την ήθελα 90% για χρήση με H/Y, λόγω των γνωστών πλεονεκτημάτων έναντι των οικιακών συσκευών (οικονομία 5 προς 1, ευελιξία, άμεση χρήση νέων τεχνολογιών software & harware με ελάχιστο σχετικά κόστος κλπ.)..
Έχεις επιλέξει πολύ ωραία τηλεόραση. :615:

Εγώ απλά επέλεξα να μην δώσω 3.000 € ...για την κρεββατοκάμαρά μου. (Έτοιμος ήμουν)
Αντί λοιπόν της 40Χ3500 των 3κ προ μερικών μηνών επέλεξα να πάρω μια τηλεόραση στο 1/3 της τιμής και με εικόνα στα 4/5 της Χ3500. (Για να μην πω παραπάνω.)
Επέλεξα μια τηλεόραση που 1) δεν παράγει τεχνουργήματα, 2)δεν έχει προβλήματα ταχύτητας πανελ, ghosting κλπ 3) έχει μαύρο και ως εκ τούτου βάση για σωστό χρώμα.

Επίσης με την επιλογή μου διέψευσα (στον εαυτό μου) όλο αυτόν τον κακό χαμό που επικρατεί για τις plasma και μάλλον στα χρήματα που θα αγόραζα μια 46άρα Χ3500 θα αγοράσω καμμιά 90αρία ίντσες σε τηλεοράσεις plasma (2 τουλάχιστoν) ενώ μάλλον δείχνει ότι θα μου μείνει και ένα 1000άρικο να το ..σπάσω αλλιώς.

Ένας έμπειρος χρήστης Η/Υ για 20 και πλέον έτη, θεωρεί αδιανόητη την λογική των οικιακών συσκευών, και βασικά έχει καταλάβει ότι πρέπει να εκμεταλευτεί την δυνατότητα και εμπειρία που απέκτησε προς όφελος του, και να τρέχει με παράλληλη ταχύτητα με τις τεχνολογικές εξελήξεις.

Εγώ δυστυχώς μεγαλόνοντας έχω δεχτεί ότι δεν μπορω να τρέχω αέναα πίσω από την τεχνολογία.
Έτσι κάποια στιγμή ...έστριψα και άρχισα να τρεχω πίσω από τις ανάγκες μου.
Τώρα είμαι στην φάση που προσπαθώ να βάλω αυτές να κυνηγάνε εμένα και όχι εγώ αυτές.

Δεν υπάρχει κανόνας που να υσχύει για όλους, γιαυτό μιλάω για ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ
Ορθόν.

Reaction score
0
Πάντως έτσι για τη συζήτηση έχω να πω ότι πρίν πάρω την 46X3500, η πρώτη μου επιθυμία ήταν KURO LX 508. Αλλά με το νέο σύστημα των Platinum dealers, κάπως εκνευρίστηκα.
Όλα ήταν σύνεφο. Τιμή 5700 ακατέβατα, χωρίς βάση και χωρίς ηχεία (σύνολο 6300 €) και σε θέματα εγγύησης απόλυτο σύνεφο, χωρίς έντυπη περιγραφή εγύησης από τον μοναδικό Platinum dealer στην Κρήτη. Όταν του συζήτησα την χρήση με Η/Υ και το θέμα εγγύσης, ήταν κάθετος << Η TV δεν προορίζεται για τέτοια χρήση >>. Στήν ουσία ήταν και λίγο άσχετος.
Το θέμα του dealer + service είναι λαχείο άν σου κάτσει καλά.
Στη SONY είχα μια βλάβη στη μια θύρα hdmi, πιθανότατα από δική μου ευθύνη.
Έμεινα εντυπωσιασμένος από την υπεύθυνη αντιμετώπιση. Έστειλαν μεταφορική στο σπίτι (απόσταση 130 χλμ.), αντικατέστησαν την καμένη πλακέτα, αξίας 450 € όπως μου είπαν, και γενικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Εδώ είναι που συμβάλει καθοριστικά ο παράγων ΤΥΧΗ.
Με την τιμή της KURO έπερνα δύο SONY. Αυτή είναι μια σοβαρή οικονομική παράμετρος (ανάλογα με την τσέπη βέβαια).
Επί πλέον, επειδή λίγο-πολύ είμαι και εγώ σε θέση να γνωρίζω σε πιο σημείο της καμπύλης εξέλιξης της τεχνολογίας βρισκόμαστε, σκέφτηκα και το πως θα πονέσει λιγότερο η τσέπη στο κοντινό μέλλον.
Τέλος νομίζω ότι υπάρχουν αρκετοί χρήστες της KURO (με πλούσια τσέπη αλλά λίγες τεχικές γνώσεις), που δεν είναι σε θέση να δούν τα μάτια τους αυτό που μπορεί να προσφέρει, επειδή το θέμα την ποιότητας της πηγής (όπως ο Η/Υ), έχει τεράστια σημασία.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.946
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm