παχύ μπάσο από λαμπάτο

Reaction score
336
Θα ήθελα ξανά τα φώτα σας φίλοι μου! Έκανα το πρώτο μου βήμα στην λάμπα αντικαθιστώντας τον creek destiny με τον icon audio stereo 40 III που φέρει 4 ΚΤ88 κινέζικης προέλευσης. http://www.iconaudio.co.uk/Stereo40mkIII.html
Ηχεία τα proac response 1 sc.
Τα μεσαία και τα πρίμα είναι άψογα, το μπάσο όμως συχνά πυκνά παχύ, έντονο και τελικά κουραστικό τόσο σε ultralinear όσο και triode mode. Τι θα με συμβουλεύατε με δεδομένο ότι με τον προηγ. ενισχυτή δεν είχα τέτοια προβλήματα?

Reaction score
336
Απάντηση: παχύ μπάσο από λαμπάτο

Όχι, απλά βασίστηκα στις γνώμες έμπειρων φίλων που τον άκουσαν καθώς και σε κριτικές, εντομεταξύ τον βρήκα σε πολύ καλή τιμή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.775

για κανα μήνα μην ακούς μουσική με πολύ μπάσο.

Reaction score
968
Δεν είναι "υποχρεωτικό" να σου αρέσει ο ήχος της λάμπας, .... anyway!

Εξαρτάται τι είδους μουσική συνηθίζεις να ακούς περισσότερο, πως την ακούς, κτλ.

Δεν είχες ακούσει για το "γλυκο" ήχο της λάμπας? Συνήθως, η γλύκα και τα μέλια πάνε μαζί .... με μία σχετική πλαδαρότητα ή "παχιότητα" των μπάσων!

Reaction score
336

Βασικά η λάμπα δεν είναι αυτοσκοπός, είμαι απλά φανατικός οπαδός της φυσικής παραγωγής των μεσαίων, θέλω η φωνή πχ να βγαίνει όσο φυσικά γίνεται. Κάποτε είχα τον electrocompaniet eci 4 τον οποίο...έκαψα! Αυτός μου έδινε κάτι τέτοιο, δεν επιχείρησα όμως να τον αγοράσω εκ νέου (δεν επισκευαζόταν) ελλείψει αξιοπιστίας. Από τότε στην αναζήτηση για το καλύτερο πάντρεμα με τα ηχεία μου.

Reaction score
372

Τα ηχεία σου είναι ιδανικά για λάμπα. Δεν έχω ακούσει τον ενισχυτή σου, αλλά όταν (πριν πολλά χρόνια) έπαιζα τα ηχεία σου με λάμπα, το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ. Γενικά τα Proac 1SC δεν άχουν πρόβλημα στα χαμηλά, ακόμα και με λάμπα.
Δοκίμασε να αλλάξεις κάποια καλώδια για να δεις αν αλλάξει κάτι.
Γενικά πρέπει να ξέρεις ότι ο ήχος της λάμπας είναι διαφορετικός από του τρανζίστορ και σε χαμηλές κατηγορίες πρέπει πάντα να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς.
Μπορεί τελικά να μην ''είσαι'' της λάμπας.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Πες και ποια είναι η πηγή σου και το καλώδιο μεταξύ ενισχυτή-ηχείων.

Reaction score
336

Nordost red dawn καλώδια, πηγές clearaudio performance , lyngdorf cd1

Reaction score
8
Δοκίμασε άμεσα ρωσικές ή σοβιετικές (NOS) λυχνίες, πρώτα προενισχύτριες κ μετά τελικές. Ίσως αλλάξει δραματικά.

Όπως και να 'χει, δώσε δρόμο στις stock λάμπες. Με την πρώτη αλλαγή θα καταλάβεις σε ποιο ποσοστό ορίζουν την ηχητική ταυτότητά του. Αν παρ' ελπίδα είναι μικρότερο του προσδοκώμενου, ίσως ευθύνονται άλλα components, λ.χ. πυκνωτές.

Επίσης, δώσε του κάποιο χρόνο, κυρίως για τους μ/σ εξόδου.

Cheers.

Reaction score
200

Μπορει ο ενισχυτης σου να δεχθει EL34;
Αν μπορει, μπορεις να δανιστεις απο καπου και να δεις τον ηχο τους, που πιστευω ειναι πιο αναλαφρος απο τις KT88 και με καλυτερες μεσεες.

Reaction score
200

συγνωμη - μεσαιες - ηθελα να γραψω.

Reaction score
67

Καλό μπάσο λάμπας πάντως δεν έχει καμία σχέση με το Τρανζίστορ.........Καλής Λάμπας, άσχετα αν είναι Κτ88 η EL34 ή ή ή........Φυσικά τον πρώτο ρόλο τον κατέχει το τροφοδοτικό και μετα τα υπόλοιπα υλικά!!!!!

Reaction score
336

Κατ'αρχήν χίλια ευχαριστώ για τις προτάσεις και το ενδιαφέρον σας γενικά. Βασικά, ένα παράξενο πράγμα, δεν με πολυπειράζει αν το μπάσο στερείται άρθρωσης, περιγραφής κλπ (που έλεγε και ο Κατσένης του ήχου), απλά δεν θέλω να δεσπόζει και να έχει ουρά (το λέω καλά?). Για παράδειγμα, ένας φίλος Αγγλία έχει έναν παμπάλαιο audio Innovations 2*8 w με τα 90 db Audio Note ANK νομίζω, στριμωγμένα στις γωνίες, όπου όμως το μπάσο είναι ελεγχόμενο και διακριτικό. Κάτι τέτοιο θέλω.
Ναι, δέχεται el 34, 6550 k.a.

Reaction score
14

Δοκίμασε τα καλώδια ρεύματος της nordost (shiva & vishnu ανάλογα με τι χρήματα διαθέτεις), ίσως είναι η λύση στο προβλημά σου.

D

deleted user 10898

Guest
πριν κανεις οτιδηποτε αλλο τραβα τα ηχεια λιγο ποιο μακρια απο τον εμπρος τοιχο.
κανενα καλωδιο δεν θα σου φτιαξει το df του ενισχυτη (ουρες) ενω το "πολύ" μπασσο φτιαχτο με την θεση ηχειων στο χωρο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

Σύνδεσε τα ηχεία στις τάπες των 4Ω. Αν το πρόβλημα επιμείνει -που θα εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά σε μικρότερο βαθμό- πούλησέ τον και πάρε ένα λαμπάτο από τους Τσακιριδαίους ή την Audio Technologies. Δεν φταίνε οι λάμπες, δεν φταίνε τα καλώδια, φταίνε οι ΜΤΣ εξόδου, και δευτερευόντως τα ηχεία (αν τα πιέζεις στα άκρα).

Reaction score
372

Nordost red dawn καλώδια, πηγές clearaudio performance , lyngdorf cd1
Δεν φαίνεται ότι το πρόβλημα σου είναι σε αυτά.
Και ειλικρινά γνωρίζοντας τα ηχεία σου, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιμετωπίζεις το πρόβλημα αυτό. Γενικά Proac και λάμπες είναι ιδανικός συνδυασμός.
Το πιο πιθανό είναι ότι σου φάνηκε αυτή η διαφορά γιατί από τον creek destiny που είναι γρήγορος, αναλυτικός αλλά και λεπτόηχος πήγες σε ήχο λάμπας που είναι τελείως διαφορετικός.
Προσπάθησε να ζήσεις λίγο με τη λάμπα και να συνηθήσεις τον ήχο της και αν τελικά δεν μπορείς, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να πας σε κάποιο καλό τρανζίστορ.
Δοκίμασε και κάποιες λάμπες (δανείσου από φίλους) αν και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι δραματικά. Θα βελτιώσεις λίγο το αποτέλεσμα αλλά ο χαρακτήρας θα μείνει ο ίδιος.
Καλή τύχη και συνέχεια στο ''ταξείδι''.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.083
Members
38.527
Νεότερο μέλος
argiristheo