πηγη HD

D

deleted user 10898

Guest
με τι πηγη ακουτε redbook cd και με τι HD (24/96 klp)?
περιμενω απαντησεις ειδικα απο οσους ειδαν μεγαλη διαφορα με τα νεα φορμα.
Νικος

Reaction score
0
Πλέον χρησιμοποιώ μόνο ένα laptop Sony Vaio με s..vista > firewire σε M-audio Profire 610 > S/PDIF σε Bencmark Dac1

Τα cd τα κάνω rip στο σκληρό

Μέχρι τώρα είχα PS3 > optical to dac & Sony universal > S/PDIF to dac

Το PS3 παραμένει μόνο για home cinema & games και το Sony μόνο για SACD (κατευθείαν στον τελικό)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Απάντηση: πηγη HD

Egreat 31B optical out
dac DIY (Behringer με βαριές μετατοπές)

Reaction score
684

M Audio USB Audiophile +
Orpheus DAC One (heavily modified) /
Cambridge DAC Magic (heavily modified)

P.S Guys το παιδι που μου εφτιαξε το Cambridge εχει για ιδια χρηση ενα πολυ πειραγμενο Beringer αλλα θεωρει οτι το Cambridge ειναι ανωτερο. Αυτο που εκανε ειναι να παρει κατευθειαν 1V εξοδο απο το DAC της Wolfson με την παρεμβολη δυο μονο πυκνωτων Solen Teflon στην εξοδο.
Εγω δεν εχω σχηματισει ακομα αποψη...

Reaction score
8

Για αναπαραγωγη σιντις DROPLET CDP 5.0, για αναπαραγωγη SACD - DVD-AUDIO DENON 3910 και για το HD ενα HTPC με ντακ προς το παρων, το BEHRINGER και ενα ORELLE 188. Ειμαι σε αναζητηση ντακ ποιοτικου 24/192 και μιας και ανοιξαμε το θεμα να κανω κι εγω τις ερωτησουλες μου.
Τα καλυτερα ηχητικα αποτελεσματα εως τωρα, με δοκιμες μαζι με κατι φιλους τα πηραμε απο το WEISS MINERVA απο την FIREWIRE και με διαφορα. Δευτερα κοντα κοντα ηρθαν το BENCHMARK με αναλυτικοτατο αλλα καπως ψυχρο ηχο και το NORTHSTAR με μουσικοτατο αλλα μετριας αναλυσης ηχο.

Ξεκιναμε τωρα τις ερωτησεις.
Το μινερβα που συνδιαζε αριστα και τους δυο κοσμους μουσικοτητα και αναλυση και μπορει να παρει την καλυτερη δυνατη ποιοτητα απο τον υπολογιστη λογω φαιργουαιρ, κατα την γνωμη μου ειναι λιγο τσιμπημενο στην τιμη, αν και η απολυτη λυση σημερα τουλαχιστον, αν σκεφτει κανεις και την απλη κατασκευη του εσωτερικα, συγκρινομενο π.χ. με το NORTHSTAR με τα διπλα τροφοδοτικα κ.λπ.
Και ερχομαστε στην πρωτη ερωτηση. Το μινερβα παραγεται και ως επαγγελματικο με το ονομα DAC 2 και ειναι ακριβως το ιδιο με ελαφρα αλλαγμενη προσοψη. Δεδομενης της φυσιολογικα χαμηλοτερης τιμης του ως επαγγελματικο, γνωριζει καποιος αν εισαγεται απο την αντιπροσωπια και με ποια διαφορα τιμης απο την οικιακη εκδοση, ωστε να βελτιωθει ο λογος τιμης προς αποδοση και να καταστει καπως πιο συμφερουσα αγορα;

Reaction score
8

Δευτερη ερωτηση, το BENCHMARK το καινουργιο, που δουλευει και σαν προ, εδειχνε να κλειδωνει στα 192, απο την κοαξιαλ και απο την οπτικη του εισοδο - απο την usb μεχρι 96 και ηχητικα υπολειποταν καπως γι αυτο την αφησαμε. Οντως περναει σημα 196 απο τις ψηφιακες του η το παιρνει 96 και απλα το κανει απσαμπλινγκ στα 196; Και αν οντως περναει αυτο συμβαινει και στα απλα παλιοτερα μοντελα χωρις το USB;

Reaction score
8

Μια διαπιστωση τωρα για το NORTHSTAR. Η πρωτη εκδοση του μοντελου περναει σημα 192 μονο απο την S12 θυρα του, πραγμα σπανιοτατο να βρειτε, υπαρχει μονο μια αουζντεκ καρτα ηχου και μια λευκη δεν θυμαμαι τωρα το ονομα, οπως μου ειπε ο φιλος ο Νικολας που εχουν τετοια εξοδο, ενω απο τις ψηφιακες του κλειδωνει στα 96. Γι αυτο οσοι το βρειτε προτιμειστε την εκδοση δυο, οπου το ψηφιακο διερχεται απο ολες τις ψηφιακες εισοδους ως 192. Και κατι τελευταιο για το Northstar, δεχεται βελτιωσεις που αναιβαζουν κατα πολυ τις ηχητικες του επιδοσεις, ξεπερνοντας ετσι το BENCHMARK αλλα υπολειπομενο ακομα και ετσι του ΜΙΝΕΡΒΑ.

Reaction score
8

Ερωτηση τελευταια, κυριως προς Tσαρουχαιους, το BEHRINGERδεχεται και διαχειριζεται σημα εως 96, παιρνει τιποτα ως βελτιωση με καμμια πλακετα, ωστε να δεχεται και να διαχειριζεται σημα 192;

Αυτα απο μενα τον βινυλιοφρικουλα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: πηγη HD

Ερωτηση τελευταια, κυριως προς Tσαρουχαιους, το BEHRINGERδεχεται και διαχειριζεται σημα εως 96, παιρνει τιποτα ως βελτιωση με καμμια πλακετα, ωστε να δεχεται και να διαχειριζεται σημα 192;

Αυτα απο μενα τον βινυλιοφρικουλα.
Ναι. Μιλάμε για το DCX Ultradrive Pro. Το δικό μου μπορεί να δει και 24/192.

...

Reaction score
8

αυτο εχω κι εγω Nικο και τι αλλαζεις για να δεχεται 192 απο 96 που ειναι τωρα;

Reaction score
10

Yπολογιστής Mac Pro (itunes + apple lossless) >firewire στο Weiss Vesta

και από το Vesta ΑES/EBU στο Weiss Medea

Τηλεχειρισμός του itunes με προβολή εξωφύλλων, playlists, λειτουργία search artist, album κτλ από το HTC Touch HD.

Reaction score
10
Και ερχομαστε στην πρωτη ερωτηση. Το μινερβα παραγεται και ως επαγγελματικο με το ονομα DAC 2 και ειναι ακριβως το ιδιο με ελαφρα αλλαγμενη προσοψη. Δεδομενης της φυσιολογικα χαμηλοτερης τιμης του ως επαγγελματικο, γνωριζει καποιος αν εισαγεται απο την αντιπροσωπια και με ποια διαφορα τιμης απο την οικιακη εκδοση, ωστε να βελτιωθει ο λογος τιμης προς αποδοση και να καταστει καπως πιο συμφερουσα αγορα;
Nαι Θανάση εισάγεται με μικρή όμως διαφορά τιμής, νομίζω...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

αυτο εχω κι εγω Nικο και τι αλλαζεις για να δεχεται 192 απο 96 που ειναι τωρα;
Δυστυχώς το θέμα δεν είναι τι αλλάζεις αλλά τι κρατάς. Βασικά κρατάς μόνο το ίδιο κουτί (αν θέλεις) και την πλακέτα DSP. :137:
Δες εδώ. Αυτές είναι μέρος μόνο των διαθέσιμων μετατροπών γι αυτήν την συσκευή.

...

Reaction score
0

Δευτερη ερωτηση, το BENCHMARK το καινουργιο, που δουλευει και σαν προ, εδειχνε να κλειδωνει στα 192, απο την κοαξιαλ και απο την οπτικη του εισοδο - απο την usb μεχρι 96 και ηχητικα υπολειποταν καπως γι αυτο την αφησαμε. Οντως περναει σημα 196 απο τις ψηφιακες του η το παιρνει 96 και απλα το κανει απσαμπλινγκ στα 196; Και αν οντως περναει αυτο συμβαινει και στα απλα παλιοτερα μοντελα χωρις το USB;

Φίλε Θανάση,

Για το Dac1 (χωρίς usb) που έχω ξέρω ότι (και δεν νομίζω να αλλάζει κάτι στο usb dac1)

1. 24/192 σήμα δέχεται από την XLR και την coaxial - από την optical δέχεται μέχρι 24/96

2. Ότι σήμα δεχθεί το κάνει re-sample μέσω ενός ASRC (asyncronous sample rate converter), που σημαίνει ότι δεν εξαρτάται από το clock της πηγής. Στη συνέχεια το σήμα γίνεται re-sample, από το εσωτερικό clock του dac, στα 110kHz (το ανώτερο όριο για να δουλέψει το interpolation filter που έχει ο D/A converter του σε sample rate 4x - για σήματα 176.4 και 192 to sample rate είναι 2x)

Παρότι, προφανώς, το DAC1 δεν λειτουρεί ως slave στην πηγή (δηλαδή ΟΤΙ πει το clock της πηγής κλπ), η ποιότητα του τελικού αποτελέσματος έχει να κάνει με την ποιότητα του σήματος που δέχεται (υψηλή ανάλυση 24/96, 24/192, bit-exact κάρτα ήχου κλπ)

Reaction score
8

και τι γινεται Νικο αν πριν απο το κρος υπαρχει το ULTRACURVE, ερναει απο αυτο σημα 196, η θελει - αν υπαρχει - καποια μετατροπη και αυτο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

και τι γινεται Νικο αν πριν απο το κρος υπαρχει το ULTRACURVE, περναει απο αυτο σημα 196, η θελει - αν υπαρχει - καποια μετατροπη και αυτο.
Δεν ξέρω μετατροπή για το DEQ που να το κάνει να δέχεται σήμα 24/192. Όταν είναι κι αυτό στην αλυσίδα, υποχρεωτικά ακούς μόνον μέχρι 24/96. Μεταξύ μας, λίγο το κακό γιατί το περισσότερο υλικό που υπάρχει είναι τέτοιο.

...

Reaction score
140
οι διαφορες των bench
http://www.odysseyaudiohk.com/eng/digital.htm
μιχαλη δεν παιρνω mac τελικα γιατι δεν παιζουν flac
το δικο μου setup
laptop ( παιζει με μπαταρια )+vista καθαρο παντα setup μονο με τα απαραιτητα απο software+foobar με μεγαλα buffer+kimber usb cable+benchmark dac1 usb+cardas golden reference rca+lessloss power cable συνδεμενο σε xaitas isolator+συνδεμενος σε αποκλειστικη γραμμη με ασφαλεια hifi tuning
εχω εδω και καιρο που λεω να κατεβω αθηνα να κανω α/β minerva με benchmark
το καλο ειναι οτι ο κ,θεμης εχει και τις 2 εταιριες οποτε δεν τιθεται θεμα εκτος οικονομικο για σπρωξιμο
το μονο που μου την σπαει και δεν ξερω τροπο να το λυσω ( εκτος απο ghost καθε εβδομαδα ) την σταθερoτητα της αποδοσης των βρομοπαραθυρων
ετσι μπορει στην τελικη να παιξει και κανενα naim server η linn ds για να τελειωνουμε
αυτα,

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef