πηγη HD

Reaction score
10
οι διαφορες των bench
http://www.odysseyaudiohk.com/eng/digital.htm
μιχαλη δεν παιρνω mac τελικα γιατι δεν παιζουν flac
,

Πως δεν παίζει, παίζει το cog συν ένα-δυο ακόμα και σίγουρα μέσα στο χρόνο θα βγει κάτι με τρελό interface που θα τα παίζει.

Απλά εμένα με έχει βολέψει αφάνταστα το itunes και έχω μπει στην απίστευτη ταλαιπωρία να τα μετατρέπω όλα σε apple lossless εκτός από τα HD που τα παίζω flac από το cog.

ΜAC η PC, Weiss η Benchmark δεν έχει και τόση σημασία όταν έχεις τόση πολύ μουσική να ακούσεις!
Το μόνο που μένει τελικά είναι η μουσική, όλα τα άλλα περισσεύουν....;)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Λεπόν... Τα γράφω λίγο-πολύ στο προφίλ μου αλλά ας τα γράψω αναλυτικότερα. Πατάτε στις φώτο για να τις δείτε σε κανονικό μέγεθος.

H πηγή μου:

Τα χαρακτηριστικά του (αν και δεν έχουν τόση σημασία στον ήχο όσο στην εικόνα - και ειδικά στο gaming :138:) μπορείτε να τα δείτε στο προφίλ μου. Και, ναι, το καπάκι είναι ανοιχτό γιατί είμαι σε φάση αλλαγών (πρόσφατα μπήκε ένας SSD κι ένας 1.5ΤΒ).

Παίζω με Foobar2.0 και το WASAPI plugin (καθώς παίζω με Vista). Δίνω bit perfect ήχο στο "πειραγμένο" Behringer SRC 2496 μέσω SPDIF coaxial που βγάζει η onboard κάρτα της mobo (η σχετικά φρέσκια Realtek 885 - τα παλιότερα AC'97 δεν βγάζουν bit perfect).
Στο Behri-DAC, πλέον των μετατροπών που φαίνονται στο παραπάνω link, έχω αλλάξει τον JRC που είχε απομείνει με έναν 2134.

Από τον καναπέ μου βλέπω το foobar στην Panasonic (Doors για τον diabolical :116:):

...και ο χειρισμός γίνεται μέσω του Logitech Dinovo Mini:

Φυσικά το Behringer κλειδώνει σε ό,τι sampling rate είναι το κομμάτι που παίζει εκείνη την ώρα το foobar, με μόνο αρνητικό ότι μπορεί να πάρει μέχρι 24/96 στην είσοδο. Με μετατροπές μπορούμε άνετα να το ξεπεράσουμε κι αυτό αλλά στην παρούσα φάση δεν κρίνεται σκόπιμο αφού λίαν συντόμως θα αντικατασταθεί από DIY λύση που δεν θα έχει τέτοια προβλήματα και η οποία είναι πολύ ανώτερη τεχνολογικά και ηχητικά (πληροφοριακά να αναφέρω ότι σήμερα το πρωί, μια πιο light version από αυτή που έχω βάλει στο μάτι, "πάτησε" ένα Benchmark DAC1 :144:).

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η οργάνωση των αρχείων στη λίστα γίνεται με όποιο τρόπο θέλεις καθώς το foobar προσφέρει μεγάλη ευελιξία σε αυτό το θέμα. Directory structure/καλλιτέχνης/album/χρονιά/είδος μουσικής.. Πραγματικά ό,τι θέλεις. Επίσης με το φίλτρο του Foobar (φαίνεται στα screenshots - το input field μεταξύ library και playlist) μπορείς να γράφεις album/καλλιτέχνη/τραγούδι/whatever που θέλεις και αμέσως σου εμφανίζει τα σχετικά αποτελέσματα από τη δισκοθήκη σου. Mε άλλα λόγια, είτε έχεις 10 είτε 10.000 albums μπορείς να βάζεις το επόμενο track που σου ήρθε στο μυαλό χωρίς διακοπές, βόλτες πάνω κάτω στο σαλόνι, ξεσκονίσματα και λοιπά ξενερώματα.
Αλλά ξέχασα, αυτές οι λεπτομέρειες δεν αφορούν τους audiophiles με τα χιλιάδες βινύλια. Εκείνοι έχουν 5 άτομα που ψάχνουν τους δίσκους για να βρουν το επόμενο κομμάτι και ένα άτομο στα decks (εννοείται με δύο όμοια αναλογικά setup) για να κάνει τις αλλαγές. Πάνω απ'όλα η μουσική! :142:

Reaction score
19
Παίζω με Foobar2.0 και το WASAPI plugin (καθώς παίζω με Vista). Δίνω bit perfect ήχο στο "πειραγμένο" Behringer SRC 2496 μέσω SPDIF coaxial που βγάζει η onboard κάρτα της mobo (η σχετικά φρέσκια Realtek 885 - τα παλιότερα AC'97 δεν βγάζουν bit perfect).
Μπράβο Κώστα για το μεράκι που έχεις βάλει στο σύστημα!! :607:

Έχω μια γενικότερη απορία όμως, διαβάζοντας τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο περί bit perfect.

Γιατί να χρειάζεται να υπάρχει τόσο μεγάλη μέριμνα στην πηγή για bit perfect με plugins, drivers, ειδικό software κτλ? Πολλά dacs παίρνουν σήμα από firewire/usb, δεν θα μπορούσαν απλά να παίρνουν το αρχειάκι (απλό copy) και μετά να κάνουν ότι νομίζουν μ'αυτό? Δηλαδή πόσο επιστήμη θέλει να πάει ένα αρχείο από την πηγή στο dac χωρίς πρόβλημα? :117:

Από οπτική/spdif να το καταλάβω, είναι στενά τα περιθώρια συμβατότητας και πρέπει να παίξεις με τους κανόνες τους.
Από usb/firewire όμως? Μια τέτοια συσκευή φαντάζομαι έχει τους δικούς της drivers.

Εκτός κι αν το "bit perfect" αφορά μόνο την οπτική/spdif.

Από την άλλη θα μου πεις τα APIs των drivers μιας συσκευής ήχου είναι συγκεκριμένα και δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούν για λόγους συμβατότητας αν θέλουν να μπορούν να δεχτούν σήμα από το κάθε software, γι'αυτό ίσως και η ανάγκη plugin τελικά όταν η μεταφορά των δεδομένων χρειάζεται να ξεφύγει απ'τον καθιερωμένο τρόπο.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Εκτός κι αν το "bit perfect" αφορά μόνο την οπτική/spdif.
Exactly. :126:

Τα USB/Firewire DACs είναι στην ουσία εξωτερικές κάρτες ήχου. Εκεί τις εμπιστευόμαστε ότι δεν θα κάνουν..λαλακία εσωτερικά και δη από το usb/firewire receiver chip στο DAC chip (εκεί λογικά παίζει Ι2S οπότε μπορούμε να είμαστε ήσυχοι).

Reaction score
4
Απάντηση: πηγη HD

Λοιπον
Pc -> m-audio24/96
Pc -> ps3 -> Dac zhaolu D3
Popcorn -> Dac zhaolu D3

Επομενη κινηση dedicated pc με καρτα ηχου 24/192 με TG-Link out συνδεση με το Zhaolu D3 οπου εχω διαβασει για εξαιρετικα αποτελεσματα.

Reaction score
791
Re: Απάντηση: πηγη HD

Λοιπον
Pc -> m-audio24/96
Pc -> ps3 -> Dac zhaolu D3
Popcorn -> Dac zhaolu D3

Επομενη κινηση dedicated pc με καρτα ηχου 24/192 με TG-Link out συνδεση με το Zhaolu D3 οπου εχω διαβασει για εξαιρετικα αποτελεσματα.

Η TG-LINK μπορεί να συνδεθεί με i2s είσοδο; μεταφέρει 24/192Khz;

Reaction score
791

Για TG-Link συνδεση χρειαζεσαι καρτα ηχου με τετοιο εξοδο και Dac με αναλογη εισοδο.

Καρτα ηχου
http://www.discoveryhifi.com/TG_Link.html

Dac
http://www.diykits.com.hk/new_zhaolu_d3_dac_with_tg.htm
Το dac μου έχει είσοδο ι2s και δέχεται 24/192, μπορεί αυτή η κάρτα μέσω tg-link να δώσει σήμα στην i2s είσοδο του dac;

Reaction score
8

Το dac μου έχει είσοδο ι2s και δέχεται 24/192, μπορεί αυτή η κάρτα μέσω tg-link να δώσει σήμα στην i2s είσοδο του dac;
To Northstar που λεγαμε στην πρωτη σελιδα; Nαι παιρνει 192 απο αυτην την εισοδο, απο τις υπολοιπες κλειδωνει στα 96.

Reaction score
8

Αλλά ξέχασα, αυτές οι λεπτομέρειες δεν αφορούν τους audiophiles με τα χιλιάδες βινύλια. Εκείνοι έχουν 5 άτομα που ψάχνουν τους δίσκους για να βρουν το επόμενο κομμάτι και ένα άτομο στα decks (εννοείται με δύο όμοια αναλογικά setup) για να κάνει τις αλλαγές. Πάνω απ'όλα η μουσική!
αμαν ρε το μισος σας, ουτε Ολυμπιακοι που εχετε να παρετε πρωταθλημα στο μπασκετ απο τοτε που μπουσουλαγατε νασαστε, δεν θα κανατε ετσι.

και εγω το Logitech DiNovo Mini εχω

και οταν εχω κλειστη τη TV, επιλεγω απο την οθονη αφης του Origen X15e.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

αμαν ρε το μισος σας, ουτε Ολυμπιακοι που εχετε να παρετε πρωταθλημα στο μπασκετ απο τοτε που μπουσουλαγατε νασαστε, δεν θα κανατε ετσι.
Ποιό μίσος βρε; Θα τα έσκαγα για πικάπ αν υπήρχε μίσος; Απλά μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας. :126:

D

deleted user 10898

Guest
σας ευχαριστω ολους. ο σκοπος της ερωτησης ηταν να δω εαν η διαφορα που ακουμε υπερ του HD ωφείλεται και στην πηγη (ντακ). οι περισσοτεροι οπως βλεπω ομως χρησιμοποιουν το ιδιο ντακ για redbook και hd. ετσι η συγκριση ειναι ευκολη.
δεν συμβαινει βεβαια το ιδιο και σε εμενα.
εχω ενα dac της apogee (duet) που παιζω 24/96. δυστυχως η διαφορα στο συστημα μου ειναι υπερ του Redbook λογω του ντακ που εχω για 44/16.
αυτα
ευχαριστω
Νικος

Reaction score
4
Απάντηση: Re: πηγη HD

Tην κάρτα tg-link που την βρίσκω για αγορά;
Υπηρχε στο www.audio-magus.com αλλα δυστυχως εχουν βγαλει πολλα προιοντα πια απο την λιστα τους μαζι και αυτο.
Τωρα απο Κινα και οπου την πετυχεις.

Reaction score
4

Εχω την εντυπωση αν οχι την σιγουρια οτι πολλα HD ακουγονται πιο χαμηλα σε ενταση. Το εχει παρατηρησει κανεις αλλος ?
Γιατι συμβαινει ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Εχω την εντυπωση αν οχι την σιγουρια οτι πολλα HD ακουγονται πιο χαμηλα σε ενταση. Το εχει παρατηρησει κανεις αλλος ?
Γιατι συμβαινει ?
Πίο χαμηλά σε σχέση με τι?
Με άλλα hi res ή με το cd?
Aυθεντικά ή μεταφοράς από βινύλιο?

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: πηγη HD

Πίο χαμηλά σε σχέση με τι?
Με άλλα hi res ή με το cd?
Aυθεντικά ή μεταφοράς από βινύλιο?

Σε συγκριση με ολα τα αλλα. (mp3 ,flac, αντιγραφες και αυθεντικα cd)
Αναγκαζομαι και δυναμωνω την ενταση στα 70% των HD.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef