- Reaction score
- 10.618

Vinyl records will be an inflation metric in the U.K., thanks to Taylor Swift
Vinyl's comeback reflects "a resurgence in popularity," according to ONS, as the records surge to new highs in sales.
-> γεγονος μονο οτι παρατηρηται μια διανοητικη (και σωματικη ενδεχομενως,αλλα δεν εχει να κανει τοσο με το θεμα μας) ακαμψια, η οποια αντιμετωπιζεται με σχετικα αντιμετρα ..Μεγαλώνοντας χάνουμε μεγάλο μέρος του αυθορμητισμού μας, αλλάζει η αντίληψη, ο τρόπος απόλαυσης, η διαδραστικότητα
Και η σωματική και η σωματική έχ' κάποια σχέσ' (κάθεσαι κεντραριΖμένος σαν τον κυριούλη που έβαλα παραπάν' και το καις το πελεκούδι..)-> γεγονος μονο οτι παρατηρηται μια διανοητικη (και σωματικη ενδεχομενως,αλλα δεν εχει να κανει τοσο με το θεμα μας) ακαμψια, η οποια αντιμετωπιζεται με σχετικα αντιμετρα ..
+ ας φαω!
Για καθαρά ψυχολογικούς λόγους που δεν έχει καν νόημα να τους αναλύσουμε σε επίπεδο ηχητικής ποιότητας αναπαραγωγής. Νομίζω ότι τεχνικά το θέμα είναι λήξαν και δεν υπάρχει καμία παράμετρος που να μην έχει αναλυθεί επαρκώς. Τα υπόλοιπα είναι στο μυαλό του καθενός, που και αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί.λεει ενας στα σχόλια "you need to be deaf or totally in denial to think that vinyl sounds better than CDs" που ίσως θα ραγίσει καρδιές αλλα δεν εχει άδικο εκτώς αμα μιλάμε απαγορευτικά πανάκριβα συστήματα πικάπ απο ό,τι έχω παρατηρίσει πρωσοπικά. Αναρωτιέμαι απο που βγήκε αυτο, νοσταλγία των γηραιοτερων; πραγματικά όποιον εχω ρωτήσει η εχει ερθει στην κουβέντα μας το Βυνίλιο που δεν ειναι σχετικός με το χόμπι το ήχου γενικα, πιστευει πως οι καταναλωτές εχουν δίσκους επειδή έχουν καλύτερη ποιότητα απο κάθε άλλη πηγή. Και πραγματικά μου έχει κάνει εντύπωση γιατί υπάρχει αυτή η λογική. Ίσως η λογική τους θέτει την ερώτηση "Αμά δεν είναι καλύτερος ήχος τότε γιατί;" που είναι μια καλή ερώτηση.
είμαι 20 και δεν συμφωνώ με το στερεότυπο ότι οι νέοι ακούνε μόνο τραπ σε φτηνοακουστικα του πεταματου και δεν νοιάζονται καθόλου για την ποιότητα και το ακούω συνέχεια. σίγουρα υπάρχουν και ίσως είναι μεγάλη μερίδα νέων, αλλά υπάρχουν και άλλοι νέοι (σίγουρα μειονότητα) που σκέφτονται διαφορετικά, ίσως επηρεαζόμενοι από οικογενειακά πρόσωπα η μέσω την διαδικασία να βρει κάποιος καλής ποιότητας ακουστικών που είναι εξαιρετικά "διάσημη" με αρκετούς νέους, το head-fi δηλαδή. Από την άλλη υπάρχει η ερώτηση του γιατί πρέπει να μας νοιάζει πως απολαμβάνει ο καθένας την μουσική του, άμα ο άλλος έτσι την βρίσκει και τον διασκεδάζει και τον χαλαρώνει, εγώ νομίζω πως καλά κάνει. κάποιος είχε πει σε ένα thread που συζητούσαμε για αυτό το θέμα και το είχα βρει πάρα πολύ αστείο και πετυχημένο, "καλά κάνουν τα παιδιά, τι θέλετε να κλίνονται σε ένα δωμάτιο μονάχοι στο σκοτάδι και να μιλάνε για υγρές μεσαίες" χαχαχαχαχα. όσο αφορά για τα remaster συμφωνώ. προσωπικά βρίσκω ότι 99% τις φορές, το 1o master 1ο pressing είναι το καλύτερο που μπορεις να έχεις ιδιαίτερα τα CD στις αρχές που είναι Flat transfer από τα master tape και τα AAD κατά την εμπειρία μου. Στα remaster απλά αλλάζουν κάτι μικρό και προσπαθούν να το πουλήσουν ως καινούργιο, αλλά εγώ πιστεύω πως ο καλλιτέχνης δεν θα έβγαζε κάτι που δεν θα ήταν ιδανικό από την πρώτη βερσιόν και θέλει remaster για να γίνει καλύτερο, και στην πράξη, τις περισσοτερες φορές δεν ειναι καλύτερο, αλλα χειρότερο. για αυτο παραπονιεται ο κοσμος οτι το streaming εχει κακή ποιότητα, επειδή τα streaming services εχουν πάντα (εφόσον υπάρχουν) remaster και όχι επειδη πρέπει να πάρουν Audiophile network switch xDDΕίμαι 36 και δεν συμφωνώ καθόλου με τις νέες τεχνολογίες, δυστυχώς οι πιο νέοι που είναι 20 ακούνε τραπ ή ξένα ανάλογα της trap και κάποιες μπαλάντες που έχουν πολύ κλειστό ήχο,παραμορφώνουν συνέχεια και μπορεί να έχουν εφέ τύπου vinyl scratches (αλλά και κάποια εφέ σαν που έκανε παλιά η κασέτα όταν ήταν μασημένη) ή τα drums χτυπάνε πάρα πολύ σκληρά, βγάζουν μια μελαγχολία και μια μιζέρια.
Μη το κάνεις Κώστα, δεν αξίζει για γραπτά στο ιντερνετ...
Μη το κάνεις Κώστα, δεν αξίζει για γραπτά στο ιντερνετ...
Πολύ πιθανό να τα έκανα το λαθος και εγώ που τα ανέφερα μπερδεμένα και μαζι, το streaming και το remastering. Στο θέμα του streaming, τουλάχιστον τα ελληνικά και ξένα εμπορικά είναι ακριβώς τα ίδια είτε σε streaming, είτε σε cd, ακόμα και σε βινύλιο. Ίσως το βινύλιο να έχει μικροδιαφορές που όμως δεν μπορώ να καταλάβω, έχοντας ακούσει σε σπίτια φίλων μου καινούριες κυκλοφορίες σε βινύλιο από πανάκριβα ηχοσυστήματα. Τα περισσότερα καινούρια ελληνικά cd που βγαίνουν είναι απλά μια σειρά από digital singles, και από όσο ξέρω πολύ απλά στη φυσική μορφή βάζουν τα ίδια αρχεία που έχουν ως digital (που έχουν δηλαδή τα πρότυπα για streaming) και τα κάνουν εγγραφή. Ενώ αυτό που θα έπρεπε είναι το cd να έχει την ακουστικη ενός cd (διαφορετικό master)Νομίζω ότι τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο κεφάλι σου .
Είναι άλλο πράγμα η ποιότητα streaming και άλλο πράγμα η ποιότητα remastering .
Που κρύβεστε οι πατρινοί φιλοι του ηχου χαχαχαχαχέχοντας ακούσει σε σπίτια φίλων μου καινούριες κυκλοφορίες σε βινύλιο από πανάκριβα ηχοσυστήματα