πολυκαναλοι τελικοι

Reaction score
29.564
Ουδέν κρυπτόν υπο τον Μάρκου θανασάκη.
Οσο για το άλλο , προς το παρόν είμαι μη ακόλουθος. Αμα γίνω και αστρίμωχτος ? τι να πω. !

Reaction score
5.614
Κατά τη γνώμη μου, ένας καλός πολυκάναλος υπερκαλύπτει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού χρήστη στο home cinema.
To κύριο πλεονέκτημα των μονομπλόκ είναι ότι δεν ξεμένεις από ήχο αν κάποιος χαλάσει.
Από κει και πέρα, ακόμη και σε dedicated, το "όλα σε ένα-νοικοκυρεμένα" που προσφέρει ο πολυκάναλος είναι πιο πρακτικό.

Το παιχνίδι με ξεχωριστούς τελικούς με συγκεκριμένη ηχητική υπογραφή έχει κάποια λογική μόνο όταν προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τον ήχο των ηχείων μας, όταν αυτός είναι μη κινηματογραφικός, για παράδειγμα σκληρός, υπαραναλυτικός κτλ. Και σε κείνη την περίπτωση βέβαια ένα room treatment θα προσφέρει πολλά περισσότερα από τη χρήση μονομπλόκ έναντι πολυκάναλου.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
νασου και ολοι οι πολυκαναλοι κρελ
http://krellonline.com/multi-channel-amps.html
Kαλα αυτη η κρελλ εχει περασει και την λεβινσον στις τιμες,εξωγηινες, μηπως φτιαχνονται στον Αρη ή στον Κρονο μηπως... Και εχει πολλα μεταφορικα...:lol:

Reaction score
766
μετα απ ολα τα παραπανω σχολια, αν προσπαθουσαμε καπως να συνοψισουμε, τι νομιζετε οτι θα ήταν καλυτερο σε ενα setup με ενεργοβορα ηχεια (μπροστινη τριαδα), λαμβανοντας υποψη τα παρακατω :

ηχητικο κομματι (ομοιογενεια-αποδοση σε μουσικη και ταινιες)
μελλοντικη επεκτασιμοτητα για προσθηκη επιπλεον ηχειων αν χρειαστει
αξιοπιστια
οχι "εξωγηινο" κοστος (δλδ οχι επιπεδα Krell και συναφων)

για την μπροστινη τριαδα λοιπον, ποιος συνδυασμος νομιζετε οτι καλυπτει τα παραπανω?

1. πολυκαναλος τελικος ο οποιος θα διπλοοδηγει τη μπροστινη τριαδα
2. δικαναλος τελικος ο οποιος θα οδηγει τα 2 L-R και μονοφωνικος ισχυροτερος τελικος απο τον 2καναλο που οδηγει τα L-R, για το κεντρικο (μιας και ειναι απο τα σημαντικοτερα καναλια στο σινεμα)
3. τρεις μονοφωνικοι τελικοι ιδιας ισχυος και κατασκευαστη
4. δυο μονοφωνικοι τελικοι για τα L-R και διπλοοδηγηση του κεντρικου
4. μιξη πολυκαναλων τελικων απο διαφορετικες εταιριες με τους οποιους ο ισχυροτερος θα διπλοοδηγει τα μπροστα και ο αλλος θα αναλαμβανει ολα τα υπολοιπα. Για να γινω πιο συγκεκριμενος στη τελευταια αυτη επιλογη εννοω συνδυασμο ενος πεντακαναλου των 200watt/καναλι, με εναν 11καναλο χαμηλοτερης ισχυος και κατηγοριας τιμης που ομως θα δινει τη δυνατοτητα να βαλεις στο παιχνιδι οτι συνδυασμους ηχειων θελεις οταν αυτο χρειαστη (επεκτασιμοτητα - και ναι, τον yamaha A5000 εννοω)...ή θα ειναι το ιδιο να χρησιμοποιησουμε τον πεντακαναλο τελικο σκετο και αν θελουμε επεκτασιμοτητα αργοτερα βαζουμε στο παιχνιδι τα τελικα σταδια ενος "ικανου" ολοκληρωμενου AV?

σιγουρα η χρηση μονοφωνικων τελικων, θα προυποθετει μια πολυ σοβαρη αναβαθμιση των ηλεκτρολογικων του σπιτιου, το οποιο συνεπαγεται περαιτερω αυξηση του τελικου κοστους

Last edited:

Reaction score
5.614
Εγώ ψηφίζω 0, δηλαδή την επιλογή εξαρχής μη ενεργοβόρων ηχείων σε συνδυασμό με ικανό av receiver. 8-)

Από πολυκάναλους τελικούς θα κοιτούσα έναν εξακάναλο 6x200 που προσφέρει:
α) διενίσχυση των τριών μπροστά
β) τριενίσχυση των main (με ενεργό κροσόβερ, η χαρά του audiophile)
γ) ολοκλήρωση ενός 11κάναλου συστήματος, με την προσθήκη 5κάναλου.

Reaction score
766
παντως εμενα με κερδιζει ολο και περισσοτερο το 4...γιατι ειναι και ευελικτο, καλυτερο (εστω και οριακα) στο ηχητικο αποτελεσμα απ οτι τα τελικα ενος av και δεν αυξανει ιδιαιτερα το τελικο κοστος...

ειδικα αν παιζεις σε σαλονι, μπορω να πω οτι ειναι και too much...αλλα ποτε δε ξερεις

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
To 3.
τρεις μονοφωνικοι τελικοι ιδιας ισχυος και κατασκευαστη!
Kαι αλλοι 2 μονοφωνικοι πισω,μονο αν εχεις αυτα τα ηχεια.

Κατ'αλλα ολες οι περιπτωσεις που ανεφερες ειναι ενδιαφερουσες.:thumbsup:

Reaction score
766
τρεις μονοφωνικοι ειναι και μενα το ονειρο...σου χω πει σταθη....απο πολλες αποψεις και για πολλους λογους ειναι το ιδανικο και για μενα...

ενας 2καναλος τελικος ο οποιος να γεφυρωνεται και να οδηγει πχ το κεντρικο, ειναι το ιδιο πραγμα οπως ενας μονοφωνικος ή οχι?...

πχ ο parasound A21 δινει
250 watts RMS x 2, 20 Hz - 20 kHz, 8 Ω, all channels driven
400 watts RMS x 2, 20 Hz - 20 kHz, 4 Ω, all channels driven

και οταν γεφυρωθει και λειτουργει σαν mono δινει
750 watts RMS x 1, 20 Hz - 20 kHz, 8 Ω

αλλα αναφερει στα 8Ω...δλδ αν το ηχειο ειναι 4Ω ο ενισχυτης δεν θα αποδωσει το ιδιο οπως πχ ενας κανονικος mono που μπορει να 2πλασιασει τα watt του στα 4Ω?

θα ειναι καλυτερα αν αφησουμε τον ενισχυτη σε 2καναλη λειτουργια, ωστε να μπορει να 2πλασιαζει στα 4Ω οταν χρειαζεται, απ το να εχουμε αφθονη ισχυ στα 8Ω, αλλα να μην μπορει ο ενισχυτης να σηκωσει watt σε χαμηλες αντιστασεις?

ή εχω μπερδευτει ανεπανορθωτα??:D

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Aυτο ειναι ενα ζητημα που το εψαχνα με το τελικο μου τον sherbourn7x200 σε γεφυρωμενη λειτουργια δινει 3x400 αλλα το manual αναφερει για 8Ω ηχεια που ειναι τα gx,για 4Ω ηχεια μαλλον ισχυει αυτο που λες στην τελευταια παραγραφο.

Reaction score
766
αρα δε μπορει να κοντραριστει ενας καθαροαιμος mono, με μια λυση τυπου bridged...λογικο...τα τροφοδοτικα εχουν ορια λειτουργιας...αλλιως ολοι θα ειχαν ενα διακοπτη πισω, θα το γυριζαμε σε mono οποτε θελαμε και παπαλα...

Reaction score
29.564
Ωπα ρε παληκάρια, hold your horses....
Που θα χώσετε 750 w/8ohms, ? Σε ποιό ηχείο? Πείτε μου ενα , 1 , ηχείο κεντρικό που να μπορεί να φάει αυτή την ισχύ.
Μη μου πείτε μαλακίες του στυλ , το τάδε jbl με τα 2 15ιντσα και το ξεχωριστό sub, για πάρτη του.
Μη μου πείτε το grand utopia , η το b&w 800 που και καλά τρώει 1000wrms, γιατί θα βάλω τα γέλια.
Mη μου πείτε οτι τα jbl του κοτσώνη τρώνε 1200 rms γιατί πάλι θα βάλω τα γέλια.

Reaction score
766
απλα εκανα την ερωτηση τι ειναι καλυτερο...αν το ηχειο ειναι δηλωμενο 4ωμο με συνιστωμενη ισχυ απο 100-250 watt και του κοτσαρουμε ενα bridged 2καναλο που ο κατασκευαστης τον μετραει στα 8Ω, οπως παραπανω, τι γινεται?...και τι γινεται οταν παιζει με ενα καθαροαιμο mono που στα 4Ω μπορει και (εστω οριακα) διπλασιαζει...εμεις τι πσωνιζουμε?:D

Reaction score
5.672
"Μη μου πείτε το grand utopia , η το b&w 800 που και καλά τρώει 1000wrms, γιατί θα βάλω τα γέλια."
εχεις ακουσεις ποτε τετοιο ηχειο με 2 ενισχυτες διαφορετικων βατ ιδιας εταιρειας ?
εαν εχεις ακουσει ειχε διαφορα ?

Reaction score
29.564
"Μη μου πείτε το grand utopia , η το b&w 800 που και καλά τρώει 1000wrms, γιατί θα βάλω τα γέλια."
εχεις ακουσεις ποτε τετοιο ηχειο με 2 ενισχυτες διαφορετικων βατ ιδιας εταιρειας ?
εαν εχεις ακουσει ειχε διαφορα ?

Eαν εχω ακούσει ποτέ τέτοιο ηχείο με 2 ενισχυτές διαφορετικής ισχύος , του ίδιου κατασκευαστή.
Εαν ρωτάς αυτό , Ναι το έχω ακούσει , με δυο nemo και δυο aw 250 , αν θυμάμαι καλά , ενα βράδυ στο σπίτι του φίλου μου του σωτηράκη , με ενα δανεικό ζευγάρι aw 250. , και ενα ηλεκτρονικό κρος, άλλου κατασκευαστή.
Ναι είχα ακούσει διαφορά .
Η διπλοενίσχυση , ενεργή, πάντα έχει διαφορά . Μοιράζει το εύρος στη μέση και δουλεύουν οι ενισχυτές πολύ πιο άνετα.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis