σκληροι δισκοι και ποιοτητα εικονας ηχου

Reaction score
30.455
Εξαρτάται...
Στα μικρά αρχεία (μέχρι περίπου τα 10Mb, δηλαδή επιπέδου mp3), οι Seagate έχουν ένα μικρό προβάδισμα όσο αφορά τις χαμηλές συχνότητες, τόσο στον όγκο, όσο και στην ατάκα και την ταχύτητα.
Σε μεγαλύτερα αρχεία (από 10Mb μέχρι περίπου τα 25-30Mb, δηλαδή επιπέδου cd wav 16/44.1), οι WD παίρνουν ελαφρώς κεφάλι, κυρίως στη λεπτομέρεια και τον αέρα των μεσο-υψηλών και ειδικά στις γυναικείες φωνές, όπου πραγματικά είναι εκτός συναγωνισμού !!
Τέλος, όταν μιλάμε για αρχεία high definition (PCM 24/96, PCM 24/192, DSD 5,6 κλπ), ακούγονται και οι δύο το ίδιο καλά, με εξαίρεση τους WD Raptor (10,000 rpm) όπου είναι σε άλλη κλάση...
Φυσικά, στην απόδοση των δίσκων παίζουν ρόλο και διάφορες άλλες λεπτομέρειες όπως πχ με ποιό πρόγραμμα έχουν γίνει defragment, αν είναι δηλωμένοι σαν SMART από το bios κλπ...
Ελπίζω να σε κάλυψα στα βασικά...:dance2:
Για εξωτερικό TOSHIBA ποια είναι η γνώμη σου; Εχω ακουσει πως ματσαρει καλυτερα με λάμπες..

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Θα με κάνουν να ξανασυνδέσω τον παλιό μου Caviar μετα από τόσα χρόνια.

caviar.jpg

To jriver και το foobar2000 μέσω added component έχουν τη δυνατότητα να φορτώσουν το αρχείο απευθείας στη μνήμη και να μην παίζεται από το δίσκο οπότε και σημασία να είχε, παρακάμπτεται εντελώς το θέμα HDD. Αν βρεθούν διαφορές από τον πανάρχαιο WD μου προτίθεμαι να ξαναδω το District 9.

Reaction score
47
Κοιτα, σιγουρα ειναι πιο ομορφα...κι αυτο μετραει ε;
Θα με κάνουν να ξανασυνδέσω τον παλιό μου Caviar μετα από τόσα χρόνια.

View attachment 57194

To jriver και το foobar2000 μέσω added component έχουν τη δυνατότητα να φορτώσουν το αρχείο απευθείας στη μνήμη και να μην παίζεται από το δίσκο οπότε και σημασία να είχε, παρακάμπτεται εντελώς το θέμα HDD. Αν βρεθούν διαφορές από τον πανάρχαιο WD μου προτίθεμαι να ξαναδω το District 9.
Προσεχε τι λες για το δίσκο, γραφει INTELLIGENT μη σου αρχίσει τα περιέργα...

Reaction score
3.460
Για εξωτερικό TOSHIBA ποια είναι η γνώμη σου; Εχω ακουσει πως ματσαρει καλυτερα με λάμπες..
Όντως έτσι είναι αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ, οι εξωτερικοί Toshiba ,3,5" ματσάρουν καλύτερα με την "μεγάλη αδερφή" KT-150 ενώ οι εξωτερικοί Toshiba 2,5" ταιριάζουν καλύτερα στις ΚΤ-120 !!
Αυτή τη λεπτομέρεια είτε δεν την γνωρίζουν πολλοί, είτε σκόπιμα το αποκρύπτουν στα διάφορα reviews (κατά τη γνώμη μου σε αγαστή συνεργασία με διάφορους επαγγελματίες του χώρου), με σκοπό να ξεστοκάρουν τους παλιούς 3,5άρηδες (αλλά και τις φθηνότερες KT-120) μιας και πλέον τους έχουν αντικαταστήσει ολοκληρωτικά οι 2,5άρηδες...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
.........................
To jriver και το foobar2000 μέσω added component έχουν τη δυνατότητα να φορτώσουν το αρχείο απευθείας στη μνήμη και να μην παίζεται από το δίσκο οπότε και σημασία να είχε, παρακάμπτεται εντελώς το θέμα HDD.......................................
Ποιο ειναι το comp για το Foobar; εδω http://www.foobar2000.org/components δεν ειδα κατι (πλην αν μου διεφυγε!)

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Το component, όπου θα πρέπει να μετακινείς τα αρχεία χειροκίνητα, είναι αυτό.

Αν αισθάνεσαι αισιόδοξος και δεις ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, μπορεί να γίνει και παθητικά πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του φουμπαριού και αυξάνοντας το μπάφερ:

f2.jpg

Last edited:

Reaction score
4.250
κατι ασχετο και για να μην ανοιγω καινουριο θεμα. Οταν σ εναν σκληρο δισκο που εχει πολυ ελευθερο χωρο παω να περασω μια ταινια (ηδη εχει κι αλλες μεσα) μου βγαζει μηνυμα οτι το αρχειο ειναι πολυ μεγαλο για το συστημα προορισμου και αρνειτε να περασει την ταινια, τοτε τι κανουμε? Προβλημα χωρου σιγουρα δεν υπαρχει (παραπανω απο 800 γιγα ελευθερα)

vassilis1984

"Επαγγελματίας"
Reaction score
122
Καμια περιπτωση, εαν ο σκληρος εχει ταχυτητα 50mb/s και το αρχειο που παιζουμε ειναι 15 mb/s προφανως δεν εχει διαφορα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut