σούπερ τηλεφακοί

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.510
Απάντηση: σούπερ τηλεφακοί

Olympus έχει ο φίλος μας, η οποία δεν έχει τέτοια γκάμα φακών όπως οι Canon/Nikon, επομένως σε μη εξωφρενικές τιμές αναγκαστικώς κοιτάει για κάτι άλλο.
Όντως φθηνότερη σοβαρή λύση που βγαίνει για τέτοια μοντούρα είναι ο 50-500 της Σίγμα.

Reaction score
11.749
Φίλε Γιάννη, δε συζητάμε γενικά για τηλεφακούς, αλλά για το ποιόν τηλεφακό να πάρει ο Κώστας για να βάλει στην Olympus E-620 που έχει. Τώρα αν είναι από κάποια εταιρία που βγάζει με πολλές μοντούρες όπως η Sigma, καλώς, αλλά αμιγώς Canon, NIKON δεν τον ενδιαφέρουν.

Abessalom, μαζί γράφαμε. Ώντως αν μπορεί να βρεί ο Κώστας έναν 50-500 για δοκιμή θα ήταν ιδανικό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.798

o 50-500 της Sigma δείχνει όντως καλό "τεμάχιο", αλλά τελικά έχω αποφασίσει να μη δω κάτι λιγότερο από 800mm, διότι, όπως ξαναείπα, έχω τον 50-200 της Olympus μαζί με το διπλασιαστή (χ2) της Olympus, άρα έχω έναν 100-400 με εξαιρετικά αποτελέσματα ευκρίνειας και ταχύτητας, με τη γνωστή (κι αλμυρή) ποιότητα της Oly.

Οπότε, όταν έχω έναν 100-400, δε πρόκειται να πάω σε έναν 500 ή 50-500, δεν έχω να κερδίσω τίποτα ουσιαστικό.

Από 800 και πάνω ψάχνω, και γλυκοκοιτάζω προς τα 1000 ή 1200mm...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.798

προς το παρόν αυτός (1200mm F13) είναι μια πιθανή επιλογή που γλυκο-κοιτάζω, αλλά του έστειλα email και μου είπε πως δεν είναι διαθέσιμος προς το παρόν (αναμένεται, αλλά δε ξέρει πότε θα έχει στα χέρια του τεμάχιο).

μια ακόμα πιθανή επιλογή μου είναι ο MTO 10/1000.

Οπότε αντιλαμβάνεστε πως ψάχνω κάτι φτηνό, που πιθανά να ...μετανιώσω που θα το πάρω :)143::135::138:)...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.510

Ψάξε και πωλητές ebay για τον ΜΤΟ, μπορεί να βρεθεί και φθηνότερα σε σχέση με το rugift.
Πχ εδώ ή και σε μεταχειρισμένους, γιατί όχι. Τι χρήση νομίζεις θα είχε ένας τέτοιος τηλεφακός; Υπόψιν στις ψηφιακές slr με το πρίσμα και το φλασακι που προεξέχουν, βρίσκει ο ΜΤΟ (στις Oly μπορεί και όχι, λόγω πάχους του αντάπτορα), οπότε θέλεις ούτως ή άλλως και πολλαπλασιαστή (αρκεί και 1.4χ) για να βγει ο φακός λιγάκι πιο έξω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.798

καλή λύση φαίνεται ο MC MTO-11CA, μήπως ξέρεις τι ακριβώς "αντάπτορα" χρειάζομαι για να βιδώσει πάνω στην Olympus, και που θα τον βρω αυτόν τον "αντάπτορα"?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.510

Μια ιδέα πού μπορείς να φτάσεις με τον ΜΤΟ 11 + 2πλασιαστή:
http://forum.mflenses.com/viewtopic.php?t=22590&view=previous

Ο ανταπτορας που χρειάζεσαι είναι αυτός ο πανάκριβος. Λογικά θα μπορείς να φορέσεις στη μηχανή τον διπλασιαστή και επάνω του τον αντάπτορα, αλλά δεν είναι βέβαιο αυτό (πχ στις Canon υπάρχει ασυμβατότητα εάν ο πολλαπλασιαστής δεν βρίσκει επάνω του κουμπωμένο κάτι με ηλεκτρονικά), οπότε ενδεχομένως να χρειαστείς διπλασιαστή σε βιδωτή μοντούρα (φθήνια επίσης, βέβαια σίγουρα καλύτερα να έχεις τον Ολυμπους)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.798

πολύ καλό το φεγγαράκι! προφανώς, με τον 50-200 που έχω δεν μπορώ να έχω τόση λεπτομέρεια...

θενκς μαν!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.510
Απάντηση: Re: σούπερ τηλεφακοί

Και για να μη ξεχνιόμαστε:

Από εδώ.
Μα λογικό δεν είναι; Καταρχάς μορφολογικά ο πάτος του φακού θα σε αναγκάσει να του φορέσεις πολλαπλασιαστή (1.4χ που θα τον κάνει 1400 φ/16 ή 2x που θα τον κάνει 2000 φ/22!!!!). Θα κρατούσες ποτέ τηλεσκόπιο στο χέρι; Και δεν μιλάμε για τις ταχύτητες που πρέπει να πιάσεις με φ/22. Τι φως και τι iso θέλεις για να πιάσεις 1/4000 που θα θέλεις τουλάχιστον με τον φακό αυτό διπλασιασμένο πάνω σε 4/3 σώμα;

Reaction score
11.749
Καλά, καληνύχτα! Για να μη πούμε για το diffraction με f16 ή 22 σε 4/3!! Τηλεσκόπιο καλύτερα!:105:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.798

τελικά, άργησα μεν, αλλά τον βρήκα τον φακό το κελεπούρι!

τον φτιάχνει η γνωστή Zeiss.

Είναι σταθερός, στα 1700 mm και το μέγιστο διάφραγμα είναι f/4, φωτεινότατος λοιπόν.

το μόνο πρόβλημα είναι το βάρος του, δύσκολα τον πας στα βουνά για να βγάλεις πουλάκια...

ζυγίζει.....

μόλις....

256 κιλά

λινκ

Reaction score
33
256 kg... έλα βρε Κώστα όλα δύσκολα τα εμφανίζεις...σιγά πχιά!

Εξάλλου με αυτόν τον τηλεφακό, θα μπορείς να παρακολουθείς και τις κινήσεις του voyager έξω από το ηλιακό σύστημα!
Καλή αγορά!

Είσαστε για ένα power buy?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.798

κάτσε πρώτα να βρω τρίποδο να σηκώνει 250 κιλά...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.798

έλα, σου βρήκα πιο προσιτό φακουδάκι, ειδικά για σένα δηλαδή, σε λευκό, να ταιριάζει και με τα σπορτέξ σου:

το θεριό το λένε:

The Mother of all Telephotos

κανον-νι

μα τι κανόνι είν'τούτο ρε παιδιά? ιδανικό για να πλησιάζεις απαρατήρητος μικρά πουλάκια....:137::138:

και είναι και πανάλαφρος, μόλις 16,5 κιλάκια, τίποτις, χαλαρά.. τό'χω, τό'χω, τα 100 χιλιαρικάκια που ζητάνε δεν έχω, αλλά αυτό δε μας αγχώνει...:142:

Reaction score
33
Δεν πα να αγοράσω κατευθείαν ένα τηλεσκόπιο που να συνδέεται με την κάμερα?
Θα μπορούμε να βλέπουμε και το Nibiru να έρχεται! :142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.798

αμα θες τηλεσκόπιο, έχω ένα για σένα, να δεις και το 3ο επεισόδιο του αβατάρ αμα λάχει σε λάιβ, πριν εμφανιστεί στους κινηματογράφους....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_