συμβουλες για δημιουργια Home theater

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202
Παιδια καλησπερα. μολις περασε ενας χρονος που με βοηθησατε να στεισω το home theater μου αλλα επειδη εχω κληρονομια και ενα αρκετα μεγαλυτερο σπιτι απαυτο που μενω τωρα εχω αρχισει και το φτιαχνω με πολυ αργους ρυθμους ωστε ισως σε κανα χρονο να μετακομισω εκει.
Το θεμα ειναι οτι φτιαχνω τωρα τα ηλεκτρολογικα και ηθελα συμβουλες...

ο χωρος του σαλονιου ειναι 5.40μ χ 3.50 ορθωγωνιο

εχω τις εξης αποριες...

1)ο προτζεκτορας μου εχει ασυρματο HDMI. μηπως καλου κακου να περναγα μεσα στον τοιχο κανα HDMI μπας και στο μελλον εχω κανα προτζεκτορα που ΔΕΝ θαχει ασυρματο; τι λετε;

2)εχω αποσταση καναπε-πανι περιπου 5 μετρα.... απο τις 106'' οθονη που εχω μπορω να κανω καμια υπερβαση στις ιντσες;

3)δεδομενου οτι ολο ο πισω τοιχος μου ειναι περιπου 3,50 μετρα και ο καναπες θαναι γυρω στα 3 μετρα σε αποσταση 40εκ. απτον τοιχο. Ετισ τον εχω και στο σπιτι που μενω τωρα δηλαδη....
Για πισω ηχεια μουχαν πει πολλοι οτι θαπρεπε να βαζα διπολα.
Το οποια ομως να μπεναν στον πισω τοιχο ή στους πλαγιους;
για να δω που να περασω καλωδια...

4) ο ηλεκτρολογος μουχει περασει καλωδια για τα ΠΙΣΩ ηχεια 2.5αρια οχι πολυ φτηνα αλλα ουτε και τιποτα ακριβα. Επειδη χρειαζομαι συνολικα 40 μετρα καλωδιο αν θελησω να βαλω αλλο....αξιζει για τα ΠΙΣΩ ηχεια να ασχοληθω με αλλαγη καλωδιων απαυτα;

αυτα για αρχη,.ευχαριστω!!!

Reaction score
1.550
Απάντηση: συμβουλες για δημιουργια Home theater

1) Καλού κακού...
2) Τι προβολέα έχεις? Γιατί να μη μπορείς? Βέβαια απότι έχω διαβάσει τα κλασσικά οικονομικά μηχανάκια από τις 120 και πάνω τα βρίσκουν λίγο σκούρα. Από εκεί και πέρα είναι πάντα θέμα γούστου.
3) Δ.Γ. Δ.Α. Εγώ πάντως δεν τα εμπιστεύομαι χωρίς καν να τα έχω ακούσει. Θα πήγαινα σε συμβατικά που είναι και πολύ πιο εύκολο να βρεις κάτι καλό ειδικά αν κοιτάξεις και μτχ
4) 40 μέτρα για τα πίσω ηχεία? μέσω κουζίνας στα πήγε ο ηλεκτρολόγος? Δες προτίστως αν σε παίρνει να μικρύνει το μήκος. Μετά είναι κυρίως θέμα οικονομικού και πόσο ψηλά θέλεις να το φτάσεις το σύστημα.

αλήθεια, για τι σύστημα μιλάμε? για b&w σειρά 800d ή για crystal audio? :whistling:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

3)Στους πλαϊνούς.
Βάλε όμως και αναμονές για ηχεία στον πίσω τοίχο.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

προβολεα εχω Epson tw9000W
ενισχυτη Marantz sr 6006
ηχεια Β&W 684 theater 5.1

1)Αν αντι για HDMI βαλω καλωδιο ethernet δεν βολευομαστε? καπου ειχα διαβασει οτι παιζει ανταπτορακι ή κατι τετοιο που μπαινει σε πριζα εthernet και βγαζει HDMI. Eπισης αυτο θα πηγαινει απτον ενισχυτη ως τον προτζεκτορα,σωστα?

2)Οταν περναμε σε τοιχους καλωδια ηχειων και αυτα καταληγουν σε πριζα ηχειων... αυτη με το κοκκινο κ μαυρο πλαστικακι που τα σηκωνεις και βαζεις εκει το καλωδιο ηχειων...δεν κανουμε κακο που δεν ειναι συνεχομενο το καλωδιο; που σταματαει δηλαδη στη πριζα και μετα αποκει ξεκιναει αλλο;

3)αν βαλω διπολα στους πλαινους τοιχους πρεπει να ειναι δεξια και αριστερα απτη θεση ακροασης ή λιγο πιο μπροστα;

4)παρακαλω οπωσδηποτε για γνωμες σχετικα με το αν αφησω τα 2.5mm καλωδια του ηλεκτρολογου ή παω και πληρωσω αλλα ακριβα. μιλαμε παντα για τα ΠΙΣΩ ηχεια μονο. στα μπροστα θα βαλω ακριβα καλωδια. Θα κανει τη διαφορα το καλωδιο στα πισω ηχεια;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

2)Δεν νομίζω να παρεξηγηθούν τα ηλεκτρόνια.Μια χαρά είναι η μπρίζα.
3)Λίγο πιό μπροστά απ την θέση ακρόασης.
4)Να βάλεις και στα μπροστά ένα νορμάλ καλώδιο.Και εννοείτε να αφήσεις το καλώδιο του ηλεκτρολόγου.Αν πχ δεν τον εμπιστεύεσαι στο τι καλώδιο είναι αυτό πήγαινε πάρε από ένα ηλεκτρολογείο μέχρι 1-2 ευρώ το μέτρο.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Σχετικα με το καλωδιο των πισω ηχειων μου ειπε οτι δεν ειναι το φτηνοτερο αλλα το λιγο πιο ακριβο.
Τον εμπιστευομαι γενικα σε οτι λεει ειναι οικογενειακος φιλος.

Για πισω ηχεια εχω κανονικα τα b&w 686 τα οποια ταχω στον πισω τοιχο. Αλλα επειδη αρκετοι μουπαν δεδομενου οτι ο καναπες μου ειναι πολυ κοντα στον πισω τοιχο οτι θα πρεπε ναχα παρει διπολα, σκεφτομαι αυτη τη περιπτωση τωρα...

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

τωρα εχω το παρακατω 5.1 συστημα...

και σκεφτομαι μηπως θα πρεπε να το αφησω 5.1 βαζοντας ομως διπολα για surrounds...

ή να το κανω 7.1 ετσι...

Reaction score
5.678
2.Πριν το εθερνετ μπαίνει καλώδιο HDMI και από την μια και απο την αλλη πλευρά. Μην ξεχασεις να αφήσεις τουλάχιστον 2 μπριζες ρεύματος στον πρόβολεα.

Reaction score
152

http://www.ebay.com/itm/4-Mirage-Om...72?pt=Speakers_Subwoofers&hash=item2c7090eaa8

χτυπα τα και ξεχνα διπολα,αμφιπολα,κλπ....
παντοκαντευθυντικα με 360 μοιρες διασπορα.....
τα βαζεις αναποδα να κρεμονται στο ταβανι και γουσταρεις τα ελικοπτερα και οτι πετουμενο μπαινει στην ταινια σου....

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

spilegou αυτα τα βαζεις αντι για surrounds?
ο ηχος που θα ακουγοταν στην ταινια απο πισω σου ομως πως θα ακουγεται με αυτα;

αλλη μια ερωτηση. Αν εχουμε μεσα στους τοιχους περασμενο το χ καλωδιο ηχειων 2.5mm το οποιο καταληγει σε πριζα ηχειων...μετα μπορουμε να βαλουμε οποιοδηποτε καλωδιο 2.5mm που θα παει απτη πριζα ως το ηχειο ή πρεπει αναγκαστικα να ειναι τοιδιο;

Reaction score
152

spilegou αυτα τα βαζεις αντι για surrounds?
ο ηχος που θα ακουγοταν στην ταινια απο πισω σου ομως πως θα ακουγεται με αυτα;
αυτα τα βαζεις για surrounds και εισαι surrounded......
σε συστημα 5.x ή 7.x αναλογα...
αν τα βαλεις σε επιπλο κοιτανε προς τα πανω ενω μετα τα 2 μετρα υψος τα κρεμάς αναποδα.
λογω της τεχνολογιας τους το σχημα του χωρου ειναι αδιαφορο....

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

με λιγα λογια ,σε πιο απτα παραπανω setups θα ταιριαζαν καλυτερα?
απαυτα πουχω φτιαξει σχεδια στην προηγουμενη σελιδα.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

αλλη μια ερωτηση. Αν εχουμε μεσα στους τοιχους περασμενο το χ καλωδιο ηχειων 2.5mm το οποιο καταληγει σε πριζα ηχειων...μετα μπορουμε να βαλουμε οποιοδηποτε καλωδιο 2.5mm που θα παει απτη πριζα ως το ηχειο ή πρεπει αναγκαστικα να ειναι τοιδιο;
Καμια αποψη γιαυτο....;

Reaction score
384

Μιλας τωρα για 20 ποντους καλωδιο?
Γιατι να μη βαλεις το ιδιο?

Reaction score
384

Γιατι να μη βαλεις 4 διπολα πισω καταρχας?

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Μιλας τωρα για 20 ποντους καλωδιο?
Γιατι να μη βαλεις το ιδιο?
Το καλωδιο μου το εχει ηδη περασει ο ηλεκτρολογος και εγω θα μεινω σε αυτο το σπιτι σε 1-2 χρονια.
οποτε ως τοτε ποιος ζει ποιος πεθαινει.
Γιαυτο ρωταω να προνοησω να βρω απο τωρα το ιδιο καλωδιο οπωσδηποτε ή μενα οποιοδηποτε ιδιας διαμετρου θα ειμαι μια χαρα;

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Γιατι να μη βαλεις 4 διπολα πισω καταρχας?
Στον πισω τοιχο θα εχω acoustic panels. Οποτε αφου αυτα αποροφανε τον ηχο δε νομιζω νηα δουλεψουν σωστα διπολα εκει.
Επισης ο καναπες μου ειναι πολυ κοντα στον πισω τοιχο.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Το καλωδιο μου το εχει ηδη περασει ο ηλεκτρολογος και εγω θα μεινω σε αυτο το σπιτι σε 1-2 χρονια.
Γιαυτο ρωταω να προνοησω να βρω απο τωρα το ιδιο καλωδιο οπωσδηποτε ή μενα οποιοδηποτε ιδιας διαμετρου θα ειμαι μια χαρα;
γκουχ γκουχ;
Θα βηχω μεχρι να απαντησετε :p

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

γκουχ γκουχ γκουχ

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members