τελικα ποιο dac ?

Reaction score
28
φιλοι μια και τα πραγματα οσον αφορα τα dac εχουν ψιλομπερδευτει και γινεται καποιος χαμος !! καλο θα ηταν εαν μπορουμε να συγκεντρωσουμε σε μια σειρα τα καλυτερα κατα την γνωμη των περισσοτερων εδω μεσα ντακς στην κατηγορια 1000-2000 ευρω αποφευγωντας αυτα που μπορει κανεις να βρει σε κιτ και ιδιοκατασκευες περιοριζομενοι μονον σ'αυτα που κυκλοφορουν στην αγορα μονον σαν plug and play ετοιμα προς χρησην δηλαδη !

Reaction score
62
Απάντηση: τελικα ποιο dac ?

Στην κατηγορία μέχρι 1000 ευρώ πιστεύω ....το δικό μου :107: (Ναι το γνωρίζω πως έχω κολήσει λίγο!)
http://www.northstar.it/Brochures/Depliant_Essensio_web.pdf
Καθαρό, αναλυτικό, ομοιογενές σε όλο το φάσμα με βαθιά και πλατιά εικόνα, χωρίς να κουράζει και άριστη κατασκευή. Με μία λέξη απολαυστικό.. Ο driver είναι άψογος και δουλεύει με KS στα 192/32 και με wasapi 192/24 (αν και δεν χρειάζεται).
Μειονέκτημα: δεν έχει balanced εξόδους, αλλά για μένα δεν χρεάζονται. Επίσης δεν έχουν ευρύ κοινό, reviews, διθυραμβικά σχόλια κλπ.κλπ.
Για πιο πάνω (σε τιμή) δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν έχω ακούσει αρκετά (είναι out of my budget).

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Mε προλαβες στο ποσταρισμα.

Οντως υπαρχουν πολλες υλοποιησεις με διαφορετικα chips και ποικιλια εισοδων -εξοδων.
Το δικο μου ερωτημα ειναι κατα ποσον αξιζει-βοηθαει-χρειαζεται ,οπως θελετε πειτε το,να ειναι και προενισχυτες σηματος και ακουστικων.(πχ Benchmark-Grace-Weiss -Wyred4sound κλπ).
Μια απλη απαντηση ειναι-δεν χρειαζεσαι προ-.
Μα συνδεω και πικαπ :120:,εχω ραδιο,κασετοφωνο και κατι ακομα...........
Ειναι τα προενισχυτικα σταδια αυτων των συσκευων εφαμιλλα ενος αυτοτελους προ ?
Και αν εχω βρε αδερφε ενα προ (ΚΑΛΟ-ΚΑΚΟ) που χρησιμοποιω ηδη ποσο βλαπτει το σημα η παρεμβολη μιας ακομα προενισχυτικης βαθμιδας?

Reaction score
1.848

τον τελευταίο καιρό με την έλευση των πισιών και μακς ως πηγές ήχου βλέπω μια "μόδα" προς το κομμάτι της αλυσσίδας που λέγεται dac(s).

Τη μόνη "επανάσταση" που μπορώ να διακρίνω είναι οι διάφορες καινούργιες είσοδοι που αφορούν τα κομπιουτέρια (usb, firewire) οι οποίες δε ξέρω κατά πόσο είναι σωστά υλοποιημένες, κυρίως σε χαμηλής κατηγορίας τιμής συσκευές.

Κατά τα άλλα...τα ίδια.

Δεν είναι καλό να ασχολούμεθα με το θέμα, έχει μέλλον το πράμα.

Αλλά βλέπω ανθρώπους στους οποίους έχει γίνει εμμονή το θέμα ενω δεν έχουν λύσει βασικότερα προβλήματα που έχουν στο σύστημα-χώρο τους.

Πάρτε ένα αντικειμενικά σχετικά καλό σύστημα και βάλτε ένα dac περασμένης δεκαετίας, όπως πχ ένα sonic frontiers (το ξέρω, είμαι κακός), και αν θέλετε και pc βάλτε έξτρα ένα m2tech στο budget.

Δε θα παίξει καλά λέτε?

Reaction score
1.848

Mε προλαβες στο ποσταρισμα.

Οντως υπαρχουν πολλες υλοποιησεις με διαφορετικα chips και ποικιλια εισοδων -εξοδων.
Το δικο μου ερωτημα ειναι κατα ποσον αξιζει-βοηθαει-χρειαζεται ,οπως θελετε πειτε το,να ειναι και προενισχυτες σηματος και ακουστικων.(πχ Benchmark-Grace-Weiss -Wyred4sound κλπ).
Μια απλη απαντηση ειναι-δεν χρειαζεσαι προ-.
Μα συνδεω και πικαπ :120:,εχω ραδιο,κασετοφωνο και κατι ακομα...........
Ειναι τα προενισχυτικα σταδια αυτων των συσκευων εφαμιλλα ενος αυτοτελους προ ?
Και αν εχω βρε αδερφε ενα προ (ΚΑΛΟ-ΚΑΚΟ) που χρησιμοποιω ηδη ποσο βλαπτει το σημα η παρεμβολη μιας ακομα προενισχυτικης βαθμιδας?
Επειδή πολλά από αυτά τα ντακς έχουν επαγγελματικές καταβολές, είναι οκ σαν προ. Γιατί ο επαγγελματίας θέλει να οδηγεί μακρουλά καλώδια και όχι 0,123 cm ιντερκονεκτς. Συνήθως έχουνε καλά στάδια εξόδου, αλλά το πως θα ταιριάξει το πράμα εξαρτάται και από τον τελικό.
Τώρα για τις πολλές αναλογικές συσκευές....πέτα τον προ και πάρε ADC.

Έτσι δε θα έχεις και πρόβλημα, όλα θα παίζουν το ίδιο!

Reaction score
20
φιλοι μια και τα πραγματα οσον αφορα τα dac εχουν ψιλομπερδευτει και γινεται καποιος χαμος !!
καλο θα ηταν εαν μπορουμε να συγκεντρωσουμε σε μια σειρα τα καλυτερα κατα την γνωμη των περισσοτερων εδω μεσα ντακς στην κατηγορια 1000-2000 ευρω αποφευγωντας αυτα που μπορει κανεις να βρει σε κιτ και ιδιοκατασκευες περιοριζομενοι μονον σ'αυτα που κυκλοφορουν στην αγορα μονον σαν plug and play ετοιμα προς χρησην δηλαδη !
Καλημέρα!
Για ποιον λόγο να περιορίσουμε το εύρως :138: τιμής?
Και γιατί να περιορίσουμε την γκάμα μόνο σε ό,τι ήδη κυκλοφορεί?
Κάποιος μπορεί να θέλει να κάνει λίγη παραπάνω υπομονή,
κάποιος μπορεί να θέλει να ζοριστεί λίγο περισσότερο για κάτι "καλύτερο"...
Και για να μην ανοίγουμε καινούριο θέμα θα συνεχίσω εδώ, αν δεν σας πειράζει...
Κάνω την πρόταση να αλλάξει ο τίτλος του θέματος είτε σε "USB DACs"
είτε σε σκέτο "DACs" ώστε να φαίνεται ευκολότερα πως θα είναι συλλογή μοντέλων...

Reaction score
266

Στην κατηγορία μέχρι 1000 ευρώ πιστεύω ....το δικό μου :107: (Ναι το γνωρίζω πως έχω κολήσει λίγο!)
http://www.northstar.it/Brochures/Depliant_Essensio_web.pdf
Καθαρό, αναλυτικό, ομοιογενές σε όλο το φάσμα με βαθιά και πλατιά εικόνα, χωρίς να κουράζει και άριστη κατασκευή. Με μία λέξη απολαυστικό.. Ο driver είναι άψογος και δουλεύει με KS στα 192/32 και με wasapi 192/24 (αν και δεν χρειάζεται).
Μειονέκτημα: δεν έχει balanced εξόδους, αλλά για μένα δεν χρεάζονται. Επίσης δεν έχουν ευρύ κοινό, reviews, διθυραμβικά σχόλια κλπ.κλπ.
Για πιο πάνω (σε τιμή) δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν έχω ακούσει αρκετά (είναι out of my budget).
πόσο κοστίζει αυτό και από που το προμηθεύεται κανείς?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.824

νομίζω πως σε ένα εξαιρετικό σύστημα-χώρο μπορεί να παίξει άριστα μουσική και το μπέριγκερ των 100 ευρώπουλων, όπως και διάφορα άλλα ιδιαίτερα φτηνά ντακ, που πολλοί ανάμεσά μας έχουν στην κατοχή τους.

όπως είπε κι ο Στέργιος, έχει γίνει <<εμμονή και μόδα>> το "θέμα" ντακ, ενω δεν έχουν λυθεί βασικότερα προβλήματα στο σύστημα-χώρο.

Πολλές φορές, η διαφορά που ακούγεται ανάμεσα σε διαφορετικά ντακ είναι αντίστοιχη της διαφοράς που προκαλούν στον ήχο διαφορετικά καλώδια διασύνδεσης ή διαφορετικά καλώδια ηχείων.

Νομίζω πως δε χρειάζεται να επαναλάβω πως η κατάργηση των παθητικών κρος και η χρήση ενεργής πολυενίσχυσης, προσφέρουν πολλών τάξεων μεγέθους μεγαλύτερη ουσιαστική βελτίωση στον ήχο μας απ'οτι ένα "ντακ", και προφανώς και απ'ότι κάποιο καλώδιο. Κι όμως, κυκλοφορούν ντακ και καλώδια τέτοιου κοστολογίου, με το οποίο θα μπορούσες άνετα να υλοποιήσεις ενεργή πολυενίσχυση...

Ομοίως και η ηχητική παρέμβαση στο χώρο. Ένας "ειδικός" που θα μπορούσε να καταμετρήσει επακριβώς τις αδυναμίες του χώρου θέλει αμοιβή πολύ λιγότερη από το μισό κοστολόγιο πολλών ντακ, και οι επεμβάσεις στο χώρο, κοστίζουν πάνω κάτω το ίδιο. Κι όμως, είναι πολλοί αυτοί ανάμεσά μας που έχουν ντακ αξίας >5.000 ευρώ, σε χώρο που δεν έχει δει ποτέ του μικρόφωνο ή "ειδικό", ενώ ο διαχυτής κι ο συνηχητής είναι άγνωστες λέξεις και στο χώρο και στον ιδιοκτήτη του.

Δεν λέω πως δεν υπάρχουν "καλύτερα" ντακ, απλά λέω πως υπάρχουν προτεραιότητες βάση των οποίων μπορείς να έχεις πολύ μεγαλύτερη βελτίωση απ'όση μπορεί να επιφέρει στο τελικό αποτέλεσμα το καλυτερότερο των καλυτερότερων ντακ.

Αν πάρουμε τα πράγματα "ανάποδα", αν δηλαδή αδιαφορούμε για πιο βασικά πράγματα και θέλουμε μια απάντηση στο θέμα ντακ, θα σας στεναχωρήσω ίσως, αλλά κατά την άποψή μου δεν υπάρχουν ουσιαστικά "χρυσές συνταγές" σε οποιοδήποτε κοστολόγιο, διότι αναλόγως των προβλημάτων του ηχοσυστήματος-χώρου μας, το ποιο ντακ θα μας "κάτσει" καλύτερα, είναι τόσο τυχαίο, όσο και η επιλογή καλωδίων. Και σε αυτό είμαι τόσο βέβαιος, που στοιχηματίζω ό,τι θέλετε πως ακόμα και τα καλύτερα ντακ του πλανήτη (πχ μέτρικ χάλο) μπορούν να ακουστούν σε πολλά ηχοσυστήματα φίλων εδώ μέσα, χειρότερα από ένα ολοκληρωμένο CD-player της σόνι ή ακόμα ακόμα και από ένα μπου-σκάι των 30 ευρώ...

Ξέρω πως τα παραπάνω ακούγονται ολίγον τι αντι-Hi-End, αλλά όποιος θέλει άλλη "άποψη", πάντα μπορεί να βρει ένα στερεοφίλ ή άλλα περιοδικά του χώρου, με βαθμολογίες για κάθε συσκευή και να βγάλει μια "λίστα" των μπέστ μπάι ή των τζάιαντ κίλλερς κι ότι άλλο επιθυμεί. εξ'άλλου δημοκρατία έχουμε (υποτίθεται δηλαδή, αλλά λέμε τώρα...)

Reaction score
685

με λιγα λογια εαν εγω που δεν εχω κανενα ιδιαιτερα προσεγμενο χωρο, βγαλω απο το συστημα μου το Weiss Medea που εχω για πηγη και το αντικαταστησω με ενα Beringer ειναι πολυ πιθανο να μη αντιληφθω αξιολογες διαφορες? Ισχυει αυτο που λεω η εχω χασει κατι? Εκτος εαν εννοεις οτι οι διαφορες θα ειναι τοσο τυχαιες που θα μπορουσε το συστημα να παιζει καλυτερα με το Beringher...

Reaction score
249

μα αν εξαλειψουμε το προβλημα του χωρου ΄η βαλουμε ακουστικα παλι η ερωτηση παραμενει

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.824

με λιγα λογια εαν εγω που δεν εχω κανενα ιδιαιτερα προσεγμενο χωρο, βγαλω απο το συστημα μου το Weiss Medea που εχω για πηγη και το αντικαταστησω με ενα Beringer ειναι πολυ πιθανο να μη αντιληφθω αξιολογες διαφορες? Ισχυει αυτο που λεω η εχω χασει κατι? Εκτος εαν εννοεις οτι οι διαφορες θα ειναι τοσο τυχαιες που θα μπορουσε το συστημα να παιζει καλυτερα με το Beringher...

το δεύτερο. Όλα είναι πιθανά.

Εννοείται πως διαφορές θα ακούσεις, και κουφός να είσαι.

το σημαντικότερο όμως, είναι πως θεωρώ βέβαιο πως αν έχεις ένα πολύ ακριβό ντακ και το πουλήσεις και με τα χρήματά του φτιάξεις το χώρο σου και προβείς σε ενεργή πολυενίσχυση, θα ακούς πολύ καλύτερα με το μπέρι παρά απ'ότι ακούς τώρα με ένα κορυφαίο ντακ και με χάλια χώρο, χωρίς πολυενίσχυση και χωρίς ενεργή ισοστάθμιση χώρου.

Και δε μιλάω για σένα συγκεκριμένα. Απλά επαναλαμβάνω την ουσία όσων είπα πριν.

Reaction score
685

το δεύτερο. Όλα είναι πιθανά.

Εννοείται πως διαφορές θα ακούσεις, και κουφός να είσαι.

το σημαντικότερο όμως, είναι πως θεωρώ βέβαιο πως αν έχεις ένα πολύ ακριβό ντακ και το πουλήσεις και με τα χρήματά του φτιάξεις το χώρο σου και προβείς σε ενεργή πολυενίσχυση, θα ακούς πολύ καλύτερα με το μπέρι παρά απ'ότι ακούς τώρα με ένα κορυφαίο ντακ και με χάλια χώρο, χωρίς πολυενίσχυση και χωρίς ενεργή ισοστάθμιση χώρου.

Και δε μιλάω για σένα συγκεκριμένα. Απλά επαναλαμβάνω την ουσία όσων είπα πριν.
συμφωνω μερικως....

εχω βαλει το Dac μου σε συστημα μεσοχαμηλης κατηγοριας κοστους με ηχεια "μονιτορ" και δεν ακουγα διαφορες σε σχεση με Dac των 800 Ευρω....

εαν ομως ακους σε κοντινη αποσταση οπως εγω (2.8 μετρα απο τα ηχεια) και το συστημα σου ειναι αρκετα αναλυτικο δεν χρειαζεται να πας κατα τη γνωμη μου σε τοσο δραστικες λυσεις για να αντιληφθεις σοβαρες διαφορες....

οταν ακουσα το συστημα με τα Tidal Sunray πριν και μετα την εισαγωγη ενεργη διενισχυση με εξωτερικο crossover κλπ πιστεψε με η διαφορα overall ηταν μικροτερη απο την αλλαγη μεταξυ καποιων πολυ σοβαρων Dac... Σε εκεινο το συστημα ακουγες πραγματικα τι εκανε το Orpheus Heritage σε σχεση με το Stylos Sys HAD και σε σχεση με ενα αλλο πασιγνωστο επαγγελματικο των 10000 Ευρω....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.824

μα αν εξαλειψουμε το προβλημα του χωρου ΄η βαλουμε ακουστικα παλι η ερωτηση παραμενει
αν μιλάμε για ακρόαση με ακουστικά, αλλάζει ολόκληρος ο κόσμος. είναι μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Δεν ασχολήθηκα ποτέ, δε ξέρω, δεν έχω άποψη.

Αν μιλάμε για τυπική ακρόση με 2 ηχεία,
Αν εξαλείψεις το πρόβλημα της συμπεριφοράς του χώρου, μένει να εξαλείψεις το πρόβλημα της οδήγησης.
Αν εξαλείψεις το πρόβλημα της οδήγησης, μένει να εξαλείψεις το πρόβλημα των παθητικών κρος με ενεργή πολυενίσχυση.
Αν εξαλείψεις το πρόβλημα ττων παθητικών κρος με ενεργή πολυενίσχυση, μένει να εξαλείψεις το πρόβλημα της δυναμικής συμπίεσης.
Αν εξαλείψεις το πρόβλημα της δυναμικής συμπίεσης, μένει να εξαλείψεις το πρόβλημα της απόκρισης στα άκρα του φάσματος.
Αν εξαλείψεις το πρόβλημα της απόκρισης στα άκρα του φάσματος, μένει να εξαλείψεις το πρόβλημα της συνολικής αρμονικής παραμόρφωσης.
Αν εξαλείψεις το πρόβλημα της συνολικής αρμονικής παραμόρφωσης, μένει να εξαλείψεις το πρόβλημα της ισοστάθμισης χώρου.
Αν εξαλείψεις το πρόβλημα της ισοστάθμισης χώρου, μένει να εξαλείψεις το πρόβλημα του βέλτιστου ντακ.
Αν φτάσεις εκεί, πάρε μια μέτρικ και παράτα μας στην ησυχία μας παλιοκουφάλα...

:116::116::116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.824

οταν ακουσα το συστημα με τα Tidal Sunray πριν και μετα την εισαγωγη ενεργη διενισχυση με εξωτερικο crossover κλπ....
το διαθέσιμο ενεργό κρος ως όπσιον για τα σανρει είναι για να έχεις ενεργό ουσιαστικα το σαμπ. Βολεύει, για να οδηγείς καλύτερα τα γουφερ του ηχείου, αλλά δεν εξασφαλίζει αυτή η λύση πραγματική και ουσιαστική ενεργή πολυενίσχυση με κατάργηση όλων των παθητικών κρος σε όλους τους δρόμους υλοποίησης του ηχείου αυτού. Το σανρει είναι τουλάχιστον 3 δρόμων (νομίζω πως στην πράξη έχει κρος 4 δρόμων).

και το σχόλιό σου περί εξάλειψης του κρος μόνο στα γούφερ, με τη χρήση του διαθέσιμου ενεργού κρος, νομίζω πως είναι απόλυτα λογικό, καθώς η βελτίωση που προσφέρει αυτή η επιλογή είναι μόνο σε χαμηλές συχνότητες (κατα βάση) ενώ ένα ντακ θα επηρεάσει όλο το φάσμα, αρα ουδεμία σύγκρισης αγαπητέ μου. Καλά άκουσες, δεν είσαι κουφός.:116:

Απλά δεν έχεις προφανώς το απαιτούμενο υπόβαθρο για να κατανοήσεις τι εστί ενεργή πολυενίσχυση. Αν το είχες, δε θα έκανες αυτό το άστοχο σχόλιο δηλαδή. Δε πειράζει, μη σκας.:102:

Reaction score
249

αυτο το παιδι οσες μπυρες κσι να πιει δεν αλλαζει
αφου τον ειχανε παρει και στη διαφημιση του γνωστου απορρυπαντικου και αυτος αντι να πει δεν αλλαζω απορρυπαντικο ειπε δεν αλλαζω την ενεργη πολυενισχυση
μετα πηραν τον αρναουτογλου:135:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.824

αυτο το παιδι οσες μπυρες κσι να πιει δεν αλλαζει
αφου τον ειχανε παρει και στη διαφημιση του γνωστου απορρυπαντικου και αυτος αντι να πει δεν αλλαζω απορρυπαντικο ειπε δεν αλλαζω την ενεργη πολυενισχυση
μετα πηραν τον αρναουτογλου:135:
έτσι, έτσι...:116::116:

πάντως, μερικά πράγματα είναι ρε παιδί μου πως να το πω, αδιαπραγματεύσιμα!

σε ένα τεχνολογικής φύσης αντικείμενο, αυτός που κάνει "κουμάντο" και που καθορίζει τις "αρχές" είναι η επιστήμη, πχ η φυσική!

δε γίνεται να "τα βάλεις" με τα επιστημονικώς αποδεδειγμένα κι αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα πχ της εξάλειψης του παθητικού κρος, ούτε με την ηχητική του χώρου, ούτε με την ενεργή ισοστάθμιση, ούτε με το δυναμικό εύρος, ούτε με την αρμονική παραμόρφωση κλπ κλπ κλπ.

Αυτά, εφόσον μιλάμε για υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής. Αν μιλάμε για hi-end, για επιταγές της μόδας και για εμφάνιση, πράγματα που εννοείται πως έχουν οπαδούς και δικαιολογημένα, διότι θέλουν κάτι πανέμορφο στο σαλόνι τους, η επιστήμη και η φυσική και όλα αυτά που λέω, σηκώνουν τα χέρια ψηλά, δεν υπάρχει φυσικός νόμος που να καθορίζει τη μόδα ή το γούστο του καθενός.

εσύ μελαχρινή χοντρή, εγώ ξανθιά αδύνατη. γούστα είν'αυτά, αποδεκτά και σεβαστά. και χωρίς λογική. δε χρειάζεται λογική...

Reaction score
2.248

Το δικό μου Haralas είναι το Theta Digital DS Pro Prime II

Είχε πάει και μία βόλτα στη Theta να γίνει balance differential (τρομάρα μου:609:)
Αν θυμάμαι καλά κοντά στα 3500-4000 μου κόστισε το 1992-93 (τρομάρα δις :609:) καλύτερα να τα έτρωγα στραγάλια. Σήμερα δεν ξέρω πόσο πιάνει. Αλλά είναι κάτω από 500 for sure.

Για digital ακούγεται μάλλον καλά.... αν και δεν με πολυ-ενδιαφέρει
Είναι 1Bit technology με 4x-oversampling επεξεργαστές (motorola) Μπλα μπλα μπλα......

Είναι και ασημί χρώμα :126:

Reaction score
685

το διαθέσιμο ενεργό κρος ως όπσιον για τα σανρει είναι για να έχεις ενεργό ουσιαστικα το σαμπ. Βολεύει, για να οδηγείς καλύτερα τα γουφερ του ηχείου, αλλά δεν εξασφαλίζει αυτή η λύση πραγματική και ουσιαστική ενεργή πολυενίσχυση με κατάργηση όλων των παθητικών κρος σε όλους τους δρόμους υλοποίησης του ηχείου αυτού. Το σανρει είναι τουλάχιστον 3 δρόμων (νομίζω πως στην πράξη έχει κρος 4 δρόμων).

και το σχόλιό σου περί εξάλειψης του κρος μόνο στα γούφερ, με τη χρήση του διαθέσιμου ενεργού κρος, νομίζω πως είναι απόλυτα λογικό, καθώς η βελτίωση που προσφέρει αυτή η επιλογή είναι μόνο σε χαμηλές συχνότητες (κατα βάση) ενώ ένα ντακ θα επηρεάσει όλο το φάσμα, αρα ουδεμία σύγκρισης αγαπητέ μου. Καλά άκουσες, δεν είσαι κουφός.:116:

Απλά δεν έχεις προφανώς το απαιτούμενο υπόβαθρο για να κατανοήσεις τι εστί ενεργή πολυενίσχυση. Αν το είχες, δε θα έκανες αυτό το άστοχο σχόλιο δηλαδή. Δε πειράζει, μη σκας.:102:
το Sunray ειναι 2 1/2 δρομων και οχι 4.....

φανταζομαι οτι και αυτο το ηχειο βεβαια δε συγκρινεται με μια υλοποιηση οπως αυτες που προτεινεις λογω του παλιο crossover τους.... να υποθεσω οτι το K&H θα παιζει σαφως καλυτερα

τελος τα off topic

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan