τεχνολογίες που ...μας αποχαιρετούν!

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: τεχνολογίες που ...μας αποχαιρετούν!

Ενδιαφέροντες οι προβληματισμοί που έθεσε ο Auditory, όμως δε νομίζω πως η χρήση τεχνολογιών που απαιτούν λιγότερα από εμάς τόσο από την άποψη του χρόνου, όσο και από την άποψη του χώρου και των χρημάτων, διευκολύνοντας μ' αυτόν τον τρόπο την πολλές φορές ήδη δύσκολη και αγχωτική ζωή μας, μας εμποδίζουν από το "να σκεφτόμαστε, να βγαίνουμε από το σπίτι, να συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους, να φλερτάρουμε, να μας φλερτάρουν, να ψάχνουμε, να κυκλοφορούμε, να δεχόμαστε ερεθίσματα..." .
Αν έχουμε τη θέληση "όλα" γίνονται.
Αν μας λείπει η θέληση ή η όρεξη, τότε...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018

Ενδιαφέρουσα θεώρηση...Αρκεί να μη διαφεύγει το γεγονός ότι αρκετοί απ'όσους καταφεύγουν σε ΄΄χρονοβόρες πρακτικές΄΄(ιδεατά μεγαλύτερης εμπλοκής και απόλαυσης) το κάνουν ακριβώς επειδή βρίσκουν μεγαλύτερο ΄΄βόλεμα΄΄ κι ευκολία σ'αυτές(θεωρώντας τις πιό οικείες) και όχι κατ'ανάγκη από ανόθευτη ΄΄μερακλίδικη΄΄ διάθεση.
Το γεγονός ότι σταρ του Hollywood με οικολογική ΄΄συνείδηση΄΄ είναι δημοφιλείς στο αντίθετο φύλο,δεν συνεπάγεται ότι το ίδιο συμβαίνει δυνητικά με οποιονδήποτε σκέπτεται οικολογικά...:126:Σ'εναν ιδανικό κόσμο επίσης,η υποστήριξη των ΄΄παλαιομοδίτικων΄΄ μερακλίδικων πρακτικών θα ήταν εξ ολοκλήρου ανιδιοτελής...

Επειδή η επιθυμία γιά πρόοδο είναι εγγεγραμμένη στον ανθρώπινο εγκέφαλο από την αυγή της εξέλιξης,ο γνήσιος ΄΄μερακλής΄΄ δεν διαθέτει το χρόνο του ανεξαίρετα σε όσα τον αφορούν,αλλά επιλέγει σε ποιόν τομέα του εκάστοτε αντικειμένου θα δίνει έμφαση προκειμένου να επιτύχει το ίδιο και καλύτερο αντιλαμβανόμενο αποτέλεσμα από την πρότερη κατάσταση...
Γιά παράδειγμα,η ενδελεχής ενασχόληση με ακουστική συμπεριφορά χώρων,ψηφιακή ενίσχυση,DSP κι ενεργά κροσόβερ δεν υπολείπεται σε μεράκι της αναζήτησης του γλόμπου ή του παθητικού υλικού με το πιό ΄΄ουράνιο ηχόχρωμα΄΄,συνδυασμών κεφαλής-βραχιόνων και των αλλαγών πλευράς βινυλίου στην αναπαραγωγή:612:
Το οξύμωρο στην όλη θεώρηση,είναι πως εάν όλοι(επιστήμονες και μη) αφόριζαν την ΄΄ευκολία΄΄,θα ήταν αδύνατον να φτάσουμε να διαθέτουμε το παρόν βήμα λόγου ώστε να μπορούμε να προβληματιζόμαστε γι αυτό...:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965

να προσθέσω σιγά σιγά και την ρία...

Reaction score
249

αμα δεν το λεγες θα σκαγες:135:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965

:137::135::138::116:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά και της ταινίες μπομπίνας λένε ότι καταργήθηκαν, ή ότι είναι παλιάς τεχνολογίας, αλλά τα μπομπινόφωνα είναι υπέροχα όταν γυρίζουν τα καρούλια τους, και βέβαια έχουν και φοβερό ήχο!!! Δυστυχώς τα σχέδιά μου να αποκτήσω ένα, με τα οικονομικά μέτρα ναυάγησαν, κρίμα!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018

να προσθέσω σιγά σιγά και την ρία...
Μιλάμε δηλαδή γιά αναλογική...χηρεία.:142:

Reaction score
29.755

Κι¨"όμως όσο χιουμοριστικό και αν φαίνεται , δεν εχει πεθάνει ούτε το dvd audio ούτε το sacd ουτε το cd. Με το Mp3 δεν θα ασχοληθώ καθόλου γιατί το θεωρώ χάσιμο χρόνου.
Ομως τα άλλα 3 φορμά στον υπόλοιπο κόσμο υπάρχουν και πουλάνε . Λίγο μεν , αλλά πουλάνε δε.
Εξαίρεση ίσως το dvdaudio , που μπορεί και να πνέει τα λοίσθια.Το sacd πουλάει κανονικότατα και αν δεν υπήρχε αυτή η μαλακισμένη εμμονή της sony με τα μυστήρια κλειδώματα , θα είχε γίνει το ΝΟ1 ψηφιακό φορμά.Εαν δε ,το είχε αφήσει ελεύθερο και έβγαιναν και drives pc τότε θα μπορούσε ίσως να είναι το μόνο φορμά. Δεν πειράζει , η sony για άλλη μια φορά έκανε μια τεράστια μαλακία .
Κάποτε μπορεί και να μάθει, κάποτε. Μέχρι τότε θα εφαρμόζει τα πανηλίθια κλειδώματά της τα οποία τα σπάνε οι χάκερς σε χρόνο , σχεδόν dt.
Τεςπα , αυτό που δεν εχω καταφέρει τελικά να κάνω είναι εξαγωγή ασφαλούς συμπεράσματος , για το αν παίζει καλύτερα το sacd η το 24/192- 24/96 , high res.Eχω ενα και μοναδικό blu ray 2L που εχει το ιδιο έργο γραμμένο και στα 3 φορμα , δλδ , dolby true hd, dts hd master , sacd , και δεν εχω μπορέσει να κάνω μια σωστή αξιολόγηση οσον αφορά το ποιό είναι σωστότερο .
Κάθε άποψη σεβαστή και καλοδεχούμενη.
Αν και είχα μια τάση να θεωρήσω το sacd ως ανώτερο , τελικά μου φαίνεται οτι το dts hd ma , μπορεί και το true hd να παίζουν καλύτερα , οριακά μεν , αλλά ψιλοκαλύτερα δε.
Kαμιά ιδέα ? οχι flacs παρακαλώ.

Reaction score
29.755

Ενδιαφέροντες οι προβληματισμοί που έθεσε ο Auditory, όμως δε νομίζω πως η χρήση τεχνολογιών που απαιτούν λιγότερα από εμάς τόσο από την άποψη του χρόνου, όσο και από την άποψη του χώρου και των χρημάτων, διευκολύνοντας μ' αυτόν τον τρόπο την πολλές φορές ήδη δύσκολη και αγχωτική ζωή μας, μας εμποδίζουν από το "να σκεφτόμαστε, να βγαίνουμε από το σπίτι, να συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους, να φλερτάρουμε, να μας φλερτάρουν, να ψάχνουμε, να κυκλοφορούμε, να δεχόμαστε ερεθίσματα..." .
Αν έχουμε τη θέληση "όλα" γίνονται.
Αν μας λείπει η θέληση ή η όρεξη, τότε...
Δε μου λές? αν ερθω και σε φλερτάρω υπάρχει περίπτωση να σε πάω βόλτα με το vtr?

Reaction score
6
Re: Απάντηση: τεχνολογίες που ...μας αποχαιρετούν!

Κι¨"όμως όσο χιουμοριστικό και αν φαίνεται , δεν εχει πεθάνει ούτε το dvd audio ούτε το sacd ουτε το cd. Με το Mp3 δεν θα ασχοληθώ καθόλου γιατί το θεωρώ χάσιμο χρόνου.
Ομως τα άλλα 3 φορμά στον υπόλοιπο κόσμο υπάρχουν και πουλάνε . Λίγο μεν , αλλά πουλάνε δε.
Εξαίρεση ίσως το dvdaudio , που μπορεί και να πνέει τα λοίσθια.Το sacd πουλάει κανονικότατα και αν δεν υπήρχε αυτή η μαλακισμένη εμμονή της sony με τα μυστήρια κλειδώματα , θα είχε γίνει το ΝΟ1 ψηφιακό φορμά.Εαν δε ,το είχε αφήσει ελεύθερο και έβγαιναν και drives pc τότε θα μπορούσε ίσως να είναι το μόνο φορμά. Δεν πειράζει , η sony για άλλη μια φορά έκανε μια τεράστια μαλακία .
Κάποτε μπορεί και να μάθει, κάποτε. Μέχρι τότε θα εφαρμόζει τα πανηλίθια κλειδώματά της τα οποία τα σπάνε οι χάκερς σε χρόνο , σχεδόν dt.
Τεςπα , αυτό που δεν εχω καταφέρει τελικά να κάνω είναι εξαγωγή ασφαλούς συμπεράσματος , για το αν παίζει καλύτερα το sacd η το 24/192- 24/96 , high res.Eχω ενα και μοναδικό blu ray 2L που εχει το ιδιο έργο γραμμένο και στα 3 φορμα , δλδ , dolby true hd, dts hd master , sacd , και δεν εχω μπορέσει να κάνω μια σωστή αξιολόγηση οσον αφορά το ποιό είναι σωστότερο .
Κάθε άποψη σεβαστή και καλοδεχούμενη.
Αν και είχα μια τάση να θεωρήσω το sacd ως ανώτερο , τελικά μου φαίνεται οτι το dts hd ma , μπορεί και το true hd να παίζουν καλύτερα , οριακά μεν , αλλά ψιλοκαλύτερα δε.
Kαμιά ιδέα ? οχι flacs παρακαλώ.
Ε, πολύ απλά δες ποια και πως τσιπάκια συμπεριφέρονται καλύτερα αναλόγως του σήματος στην πλακέτα DSP του A/V σου :116:

Δύσκολα μας ζητάς βρε Τζώgνυ.

Μεταξύ μας πάντοτε μου άρεσε καλύτερα το DVD-Audio :120:

Reaction score
29.755
Απάντηση: Re: Απάντηση: τεχνολογίες που ...μας αποχαιρετούν!

Μα δεν χρεησιμοποιεί άλλο τσιπάκι για το dsd και άλλο για τα high res.
Αν δεν κάνω λάθος βέβαια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965

το να λέτε πως πέθανε το mp3 και το CD, είναι κορυφαίο! ρε παιδιά, να είστε καλά! ευθυμήσαμε πάλι!

Reaction score
62
Πάντως το mp3, στην εποχή των μη-απωλεστικών αλγορίθμων συμπίεσης & και των φθηνών GB, μοιάζει κάπως αχρείαστο πια...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965

μοιάζει "αχρείαστο" ΜΟΝΟ σε συνδυασμό με τις εξής προϋποθέσεις: 1) μπορείς να ακούσεις διαφορά από το "ασυμπίεστο" + 2) σε ενδιαφέρει αυτή η διαφορά.

Απ'ότι φαίνεται όμως στην πραγματικότητα όπου το mp3 είναι το απολύτως επικρατέστερο φορμά κυκλοφορίας της μουσικής στον κόσμο, οι παραπάνω προϋποθέσεις απλά δεν ισχύουν.

Στην πράξη, έχω το εξής παράδειγμα να σου πω: σε 5-6 φιλαράκια μου (εκτός βλαμμένων του φόρουμ μας) που τους έδωσα κάτι τέρατα σε flac για να έχουν να ακούν μουσική, με βρίζανε γιατί φάγαν μερικά απογέματα για να τα μετατρέψουν σε mp3...

Reaction score
249

μαλλον λογω χωρου να τα βαλουν στα κινητα τους

Reaction score
4.305

μοιάζει "αχρείαστο" ΜΟΝΟ σε συνδυασμό με τις εξής προϋποθέσεις: 1) μπορείς να ακούσεις διαφορά από το "ασυμπίεστο" + 2) σε ενδιαφέρει αυτή η διαφορά.

Απ'ότι φαίνεται όμως στην πραγματικότητα όπου το mp3 είναι το απολύτως επικρατέστερο φορμά κυκλοφορίας της μουσικής στον κόσμο, οι παραπάνω προϋποθέσεις απλά δεν ισχύουν.

Στην πράξη, έχω το εξής παράδειγμα να σου πω: σε 5-6 φιλαράκια μου (εκτός βλαμμένων του φόρουμ μας) που τους έδωσα κάτι τέρατα σε flac για να έχουν να ακούν μουσική, με βρίζανε γιατί φάγαν μερικά απογέματα για να τα μετατρέψουν σε mp3...
Καλα βρε σαδιστη, φλακ πηγες και τους εδωσες? Αν εψαχνες στους σκληρους σου, ολο και σε καποια γωνια θα εβρισκς 2-3 τερα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965

Καλα βρε σαδιστη, φλακ πηγες και τους εδωσες? Αν εψαχνες στους σκληρους σου, ολο και σε καποια γωνια θα εβρισκς 2-3 τερα.
1. δε τα έχω καλά κατηγοριοποιημένα τα mp3 μου.

2. μη μου χαλάς το όνομα διαδίδοντας πως ακούω και mp3...

Reaction score
3.972

Άν σας ενδιαφέρει ο κύριος Pat Metheny, υπάρχει μια 45άδα άλμπουμ του ριπαρισμένα σε mp3 στα γνωστά sites.

Πολύ άνετα ακούγονται τα άτιμα kai ας είναι χαμηλού bitrate!!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.137
Members
38.536
Νεότερο μέλος