1η Αναβάθμιση Firmware για την ΑΜΟΙ LCD 37'' !

Reaction score
2
Ηρθε και σε εμενα ο τεχνικος για την αναβαθμιση. Καλυτερη εικονα (συμφωνω οτι δεν ειναι πια εντονα το κοκκινο) και παρολο που ειχα ενα μικρο προβληματακι με τον ηχο λυθηκε μονο του.
Συμφωνω και εγω οτι χρειαζεται μια 2η ρύθμιση από τον κο.Λάμπρου , αν μπορεί να την κάνει βέβαια πιστευω θα ειμαστε ευγνωμονες.

Reaction score
1
Εκανα και εγω την αναβάθμιση μετα απο την οποία ρυθμίσθηκαν τα χρώματα πολύ καλά (ιδιαίτερα το κόκκινο) , αλλα κάτι άλλο εμφανές δεν παρατήρησα..... Ο τεχικός και γενικότερα η εταιρία είναι ευγενέστατοι και πρόθυμοι για κάθε εξυπηρέτηση και πληροφορία.

Reaction score
0
Δυστυχώς δεν το βρίσκω πουθενά. :( Θα πρέπει να πάρεις το service της Αθήνας, να μιλήσεις με τον κ. Έκτορα και να σου πει το τηλ. του κ. Ελευθεριάδη.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μιχάλης Κορ. said:
Πριν 2-3 μέρες ήρθε άνθρωπος της αντιπροσωπείας σπίτι μου μετά από πολύ απλή συνενόηση κ έκανε την αναβάθμιση μέσα σε 5 λεπτά. Πολύ απλή διαδικασία ενώ η εξυπηρέτηση ήταν άριστη κ ο άνθρωπος (κος. Έκτωρας) φιλικότατος. Το αποτέλεσμα τώρα ήταν θεαματική διαφορά στις out-of-the-box ρυθμίσεις. Όταν κάνεις update γυρνά η τηλ στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, χάνει κανάλια κτλ. Το βασικό όμως είναι ότι εξαφανίζεται το πρόβλημα με το έντονο κόκκινο συν ο υπερκορεσμός του λευκού. Το αν βελτιώνει την κίνηση, είναι πιθανό καθώς στις πολύ γρήγορες σκηνές του starwars 3 με το helios dvdp στα 1080p δεν παρατήρησα κάτι, πιθανότατα να είδα βελτίωση, μπορεί να είναι κ η ιδέα μου βέβαια.
Το κακό είναι ότι οι ρυθμίσεις του κου. Λάμπρου είναι πια 'άχρηστες' αφού βασίζονταν στην κακή απεικόνιση του κόκκινου κ του λευκού οπότε όταν τις ξαναέβαλα, τα πράγματα είναι ψιλοάσχημα. Βέβαια είναι μια καλή βάση για να ξεκινήσω, ότι κ έκανα δλδ, όπου προσπάθησα με το μάτι να την φέρω την τηλ εκεί που εγώ νομίζω. Σίγουρα μια 2η ρύθμιση από τον κο.Λάμπρου θα ήταν επιθυμητή, αν μπορεί να την κάνει βέβαια.
Από εκεί κ πέρα όμως συγχαρητήρια στην αντιπροσωπεία για την άριστη υποστηριξή της μέχρι τώρα.
Και στο hdmi έχει πρόβλημα; Οι ρυθμίσεις του Λάμπρου δεν ισχύουν πιά;

Θα δοκιμάσω το βράδυ με dvd αλλά μην με απογοητεύετε...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Βέβαια αυτό που λέγαμε παλιά ότι η τηλεόραση δεν αποδίδει καλά στο τηλεοπτικό σήμα δεν ισχύει πια...

Νομίζω η εικόνα της από πλευράς scaling είναι σε επίπεδο της 42άρας δηλ. πάρα πολύ καλή!

Reaction score
1
cospan said:
Δυστυχώς δεν το βρίσκω πουθενά. :( Θα πρέπει να πάρεις το service της Αθήνας, να μιλήσεις με τον κ. Έκτορα και να σου πει το τηλ. του κ. Ελευθεριάδη.
OK thanks

Reaction score
0
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Και στο hdmi έχει πρόβλημα; Οι ρυθμίσεις του Λάμπρου δεν ισχύουν πιά;

Θα δοκιμάσω το βράδυ με dvd αλλά μην με απογοητεύετε...
Με την αναβάθμιση χάνει όλες τις ρυθμίσεις, κανάλια κτλ. Οι ρυθμίσεις μετά την αναβάμιση δεν βοηθούν ιδιαίτερα, έτσι νομίζω τουλάχιστον.

Reaction score
0
smooth criminal said:
cospan said:
OK thanks
ΤΟ ΒΡΗΚΑ!!! Έχεις pm.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Βέβαια αυτό που λέγαμε παλιά ότι η τηλεόραση δεν αποδίδει καλά στο τηλεοπτικό σήμα δεν ισχύει πια...

Νομίζω η εικόνα της από πλευράς scaling είναι σε επίπεδο της 42άρας δηλ. πάρα πολύ καλή!
Πάντως στο hdmi δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορές... νομίζω η ρύθμιση του Λάμπρου αντέχει ακόμα...

Reaction score
0

Πάντως στο hdmi δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορές... νομίζω η ρύθμιση του Λάμπρου αντέχει ακόμα...
Εγώ πάλι νομίζω ότι πλέον οι κινέζοι κάτσανε και βάλανε τις ρυθμίσεις στο firmware. :lol:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
cospan said:

Εγώ πάλι νομίζω ότι πλέον οι κινέζοι κάτσανε και βάλανε τις ρυθμίσεις στο firmware. :lol:
Έβαλα τις ρυθμίσεις του Λάμπρου στο νέο firmware και παίζει ΟΚ

Στο τηλεοπτικό σήμα νομίζω βελτιώθηκαν σημαντικά...

Reaction score
0
Πριν μερικές μέρες ήρθε σπίτι μου ο κος Μανώλης Καστρουνής κ είδε κ ρύθμισε την ΑΜΟΙ μετά την αναβάθμιση κ αφού είχα περάσει τις ρυθμίσεις του κου. Λάμπρου.
Το αποτέλεσμα ήταν πέρα για πέρα ικανοποιητικό, θα έλεγα τέλειο.
Μεταξύ των 2 ρυθμίσεων, με το δικό μου φυσικά setup μηχανημάτων, οι διαφορές ήταν μεγάλες, τεράστιες θα έλεγα.
Δεν ξέρω που οφείλεται αυτή η οπτική διαφορά, αν είναι στην αναβάθμιση ή αν είναι στα διαφορετικά μηχανήματα που έχω (dvdp helios 2085 upscaling 1080p).
Το πρόβλημα που είχα ήταν ότι στα IRE 10,20 δεν υπήρχε δυνατότητα απεικόνισης της σωστής χρωματικής παλέττας του μαύρου ενώ επίσης κ στα υψηλά IRE 90,100 το λευκό ήταν 'καμμένο'. Φυσικά αυτά τα φαινόμενα δεν είναι ιδιαίτερα αντιληπτά οπτικά στις ταινίες αλλά στα paterns το πρόβλημα ήταν οφθαλμοφανέστατο.
Σύντομα θα ανεβάσω κ τις ρυθμίσεις αυτές για όποιον θέλει να τις δει κ να τις εφαρμόσει.
Φυσικά οι ρυθμίσεις αυτές μπορεί να μην είναι κατάλληλες για τον δικό σας συνδυασμό μηχανημάτων.

Reaction score
1
Μιχάλη αναμένουμε.........και κρατάμε ο καθένας αυτή που νομίζει καλλίτερη στα.....μάτια του....!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μιχάλης Κορ. said:
Πριν μερικές μέρες ήρθε σπίτι μου ο κος Μανώλης Καστρουνής κ είδε κ ρύθμισε την ΑΜΟΙ μετά την αναβάθμιση κ αφού είχα περάσει τις ρυθμίσεις του κου. Λάμπρου.
Το αποτέλεσμα ήταν πέρα για πέρα ικανοποιητικό, θα έλεγα τέλειο.
Μεταξύ των 2 ρυθμίσεων, με το δικό μου φυσικά setup μηχανημάτων, οι διαφορές ήταν μεγάλες, τεράστιες θα έλεγα.
Δεν ξέρω που οφείλεται αυτή η οπτική διαφορά, αν είναι στην αναβάθμιση ή αν είναι στα διαφορετικά μηχανήματα που έχω (dvdp helios 2085 upscaling 1080p).
Το πρόβλημα που είχα ήταν ότι στα IRE 10,20 δεν υπήρχε δυνατότητα απεικόνισης της σωστής χρωματικής παλέττας του μαύρου ενώ επίσης κ στα υψηλά IRE 90,100 το λευκό ήταν 'καμμένο'. Φυσικά αυτά τα φαινόμενα δεν είναι ιδιαίτερα αντιληπτά οπτικά στις ταινίες αλλά στα paterns το πρόβλημα ήταν οφθαλμοφανέστατο.
Σύντομα θα ανεβάσω κ τις ρυθμίσεις αυτές για όποιον θέλει να τις δει κ να τις εφαρμόσει.
Φυσικά οι ρυθμίσεις αυτές μπορεί να μην είναι κατάλληλες για τον δικό σας συνδυασμό μηχανημάτων.
Μιχάλη έχεις την άδεια του Μανώλη για να δημοσιεύσεις τις ρυθμίσεις;

Φαντάζομαι αυτές έγιναν μετά την αναβάθμιση του firmware;

Reaction score
164
Μιχάλης Κορ. said:
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα: Τη ρύθμιση στα δικά σου μηχανήματα με τις γενικές ρυθμίσεις που έδωσε ο Βαγγέλης, βασιζόμενος σε άλλο firmware και σε άλλη συσκευή.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Μιχάλη,
οι ρυθμίσεις που δημοσίευσα για την 37άρα έγιναν κατόπιν συντοσνισμού της τηλεόρασης με τη γεννήτρια της Sencore VP401. Θεωρητικά πάντα, η γεννήτρια βγάζει το "τέλειο σήμα" αφού τα Patterns της είναι δημιουργημένα σε εργαστήριο με αυστηρές προδιαγραφές τόσο ως προς τη χρωματικότητα αλλά και το επιπεδο φωτισμού που εκπέμπουν ανα IRE.

Η μεγάλη διαφορα είναι οτι ο κ.Καστρουνής που αναφέρεσαι έκανε ρύθμιση αποκλειστικά στο δικό σου σύστημα με συνέπεια όλες τις μικροατέλειες του DVDp που έχεις πιθανότατα να τις έχει αφομοιώσει και εξαλείψει στην οπτική σου αλυσίδα, όπως κανονικά θα έπρεπε. Αυτός ο κύκλος εργασίας είναι και ο σωστός. Τα έχουμε ξαναπεί και μπραβο σου που διαθεσες ένα ποσό για να φτάσεις τη τηλέοραση σε κάποιο καλύτερο επόπεδο.

Οι ρυθμίσεις που δημοσίευσα εγώ όμως, είναι φτιαγμένες πάνω σε ένα γενικό καλούπι, που αν κάποιος είχε ένα αριστο DVDp πιθανότατα να ήταν και ακριβώς, just όπως λέμε!
Το θετικό της ιστορίας με αυτο το καλούπι είναι οτι ταιριάζει με τα περισσότερα Setup και αφήνει μικρές διαφορές από ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
Σου άρεσε η εικόνα της Amoi όπως βγήκε από το κουτί;
Ηταν οι ρυθμίσεις που δημοσίευσα μια σημαντική βελτιώση ή κινηθηκαν αντιθετα;

Να αναφερθώ σε όλους τώρα και οχι μόνο στο φίλο Μιχάλη,
για μένα είναι πολύ δύσκολο και αντιεμπορικό συνάμα να βγάζω τις ρυθμίσεις "στον άερα" για 2 και μόνο λόγους που αρκούν και περισσεύουν.
Πρώτος είναι οτι πολύ ευκολα δημιουργούνται εντυπώσεις, λάθος εντυπώσεις. Καμία δουλεία επί του συστήματος του ενδιαφερόμενου δεν μπορεί να είναι χειρότερη από καμία τηλεφωνική ή γενική με γεννήτρια όπως αυτη που έδωσα δωρεάν.
Δεύτερος λόγος είναι οτι δημιοργώ μια βάση που κάποιος ξεκινάει δωρέαν (τσάμπα καλύτερα) και αν δεν του κάθετε σωστά, θεωρεί οτι αυτο έιναι το επίπεδο της δικής μου εργασίας και φωνάζει κάποιον άλλο να ολοκληρώσει, σωστά πλέον.

Reaction score
0
Φαντάζομαι αυτές έγιναν μετά την αναβάθμιση του firmware;
Στο αρχικό μου μήνυμα είχα γράψει : "κ είδε κ ρύθμισε την ΑΜΟΙ μετά την αναβάθμιση".

Σύντομα θα ανεβάσω τις ρυθμίσεις γιατί τρέχω λίγο με την δουλειά μου κ δεν έχω προλάβει ακόμα.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef