12 inches

D

deleted user 10898

Guest
φιλε NiPe σε ευχαριστω πααρα πολυ....
αν το λεει ο κατασκευαστης, ετσι πρεπει να ειναι....
ειχα δει και καποιους αλλους που υποστηριζαν οτι δεν ειναι τοσο βαρυς....
με βλεπω με την v15iii
τωρα πειτε μου στον ασχετο, γινεται ο 12αρης να εχει μικροτερη effective mass απο τον 9ρη?

Reaction score
169
Mπορεί να κάνω και λάθος, οπότε το διαβάζετε και δεν το πιστεύετε 100% αν δεν το ψάξετε. Φυσικά νιώθετε άνετα να με βρίσετε :)

Το effective mass είναι η δυναμική μάζα που φαίνεται να έχει ο βραχίωνας όταν δουλεύουν πάνω του το pivot κάνοντάς τον μοχλό, και η δύναμη της βελόνας της κεφαλής, οπότε το μήκος επηρεάζει το σύνολο σίγουρα, και λόγω μάζας και λόγω υψηλότερης ιδιοσυχνότητας, αλλά μόνο του δεν λέει τίποτα. Κάπου εξισορροπείται το πράμα για να έρχεται εκεί που τη θέλουμε.
Είναι θέμα σχεδίασης.

D

deleted user 10898

Guest
Said slightly differently, the heavy bits on the tonearm need to be closer to the tonearm pivot or excessive effective mass will be the result.

Αρα ο 12αρης δεν θα εχει μεγαλύτερη;

Reaction score
169
Μόνο αν κάνουμε την υπόθεση ότι έχει σταθερή μάζα ανά μονάδα μήκους και ότι δεν χρησιμοποιεί κάποια ιδιαίτερη κατανομή βάρους ή γεωμετρία.

Reaction score
8.905
Έχεις σκεφτεί ότι ο Technics βραχίoνας 12xx είναι με μόλις 7mg σε τριβή στους άξονες και ο δικός σου έχει χειρότερες τιμές... :p... πέρα από την πλάκα να βάλεις damping oil.

Reaction score
362
Απάντηση: 12 inches

Νίκο πάρε ένα Jelco 12 αρι. Τον έχω και απλά δεν παίζεται. Σκέψου ότι πουλησα υπερδιπλάσιας τιμής βραχίονα (πάλι 12αρι) για να τον πάρω και φυσικά έπαιζε καλύτερα από τον προηγούμενο. Δεν νομίζω όμως ότι κάνει 500 αλλά περίπου 700 €. Άσε που ρυθμίζεται εύκολα γιατι οι περισσότεροι βραχίονες έχουν τερτίπια.... άστα να πάνε. (Οι SME είναι σχετικώς εύκολοι αλλά ο Jelco από τον 309 ο οποίος έχει 1500 € πάιζει ίσως και καλύτερα).
Άσχετο με τους 12ρηδες αλλά έχω βάλει πάνω στο Orbe SE έναν 20ετίας Sumiko που ήταν πάνω στο Pro-Ject 6/SA (το γνωστό Pro-Ject 6.1 που πουλιόταν σαν έξτρα έκδοση με έναν Sumiko βραχίονα) και βεβαίως πρόκειται για ένα Jelco MMT (ο ευγενικότατος κος Haruo Uchida μου είπε ότι είναι ο SA-370H, αλλά δεν έχει ούτε το διάτρητο headshell του 370, ούτε το arm pillar collar του, ούτε το ίδιο αντίβαρο αλλά είναι ολόϊδιος με τον ΜΜΤ) και απλά παίζει πάρα πολύ καλά, άμεση η διαφορά με αυτόν που αντικατέστησε. Θεωρητικά η Denon DL-304 με την υψηλή ενδοτικότητα θα έπρεπε λόγω ταιριάγματος να παίζει καλύτερα στον ελαφρύτερης ενεργής μάζας Technoarm.
Αμ δε.....

Last edited:

D

deleted user 10898

Guest
λοιπον, αφου πήρα τον 750l, βρηκα λιγο χρονο και μετρησα την grado gold που εχω με το δισκο του φαικερτ.
συντονιζει οριζοντια στα 8hz.
εσεις που ειστε καλοι στα νουμερα, σας λεει κατι για την ενδοτικοτητα του;

Reaction score
8.905
Νίκο με τι headshell, έχεις το ελαφρύ η το βαρύ? βίδες? κλπ. Δώσε καμιά πληροφορία παραπάνω η εάν έχεις την Grado Prestige Gold κοίτα εδώ!

D

deleted user 10898

Guest
lοιπον, μπηκε μια 103 επανω.
συντονιζε πλαγια στα 8 και 9 (οποτε 8.5?)
σουπερ.
τωρα....
(ασχετος mode on)
ο βραχιονας ηρθε με κελυφος με τα χρωματιστα καλωδια κουμπωμενα.
ακολουθοντας τις οδηγιες της denon για το που μπαινει το καθε χρωμα, τα καλωδια διασταυρωνονται και ως προς τους δυο αξονες.
το δεξι -αριστερο παιζει σωστα, για το hot-eart υπαρχει τροπος να δω αν ειναι σωστα?
πειραζει που χιαζονται τα καλωδιακια?
(ασχετος mode off)

Last edited by a moderator:

D

deleted user 10898

Guest
λοιπον το πανω κελυφος ηρθε οπως το βλεπετε με την κεφαλη.
το κατω ηρθε με τα καλωδια συνδεδεμενα αλλα χωρις την κεφαλη.
στην shure το πρασινο και το κοκκινο χιαζουν το ασπρο και το μαυρο ωστε να υπαρχει σωστο αριστερο-δεξι.
Δεν χιαζονται ομως μεταξυ τους.
στην denon ακολουθωντας τις οδηγιες, το πρασινο και το κοκκινο χιαζουν το ασπρο και το μαυρο ωστε να υπαρχει σωστο αριστερο-δεξι, αλλα χιαζονται και μεταξυ τους.
ειναι σωστο αυτο?
ειναι ολες οι κεφαλες ιδιες?
υπαρχει τροπος να το ελεγξω?
κογια ασε τα σαπια, και μην μου πεις για balanced κλπ, αυτα τον αλλο μηνα...

D

deleted user 10898

Guest
Αρα ακολουθώ τις οδηγίες της denon και τέλος...
Τουλάχιστον τα χρώματα των καλωδίων απο τα διάφορα κελύφη φαίνονται standard.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster