15" sealed sub...

Reaction score
30.378
Απάντηση: 15" sealed sub...

Κατανοητόν το θέμα του χώρου , αλλά αν μπορούσατε να πάτε στα 155 lt εσωτερικού όγκου , θα μπορούσατε να βάλετε και 2 οπές για reflex, και να τις χρησιμοποιήσετε κατά βούληση η και καθόλου ενδεχομένως Παύλο.Θα κατέβαινε και αισθητά πιο χαμηλά.Κάτω απο 20hz ίσως.Το εχω κάνει εγω στα δικά μου subs, με αρκετά καλό τελικό αποτέλεσμα.Χρησιμοποιώ μόνο το ενα reflex, το άλλο είναι ταπωμένο.Βέβαια δεν εχω θέμα χώρου. Αλλο αυτό. Απλά για την ιστορία.

Reaction score
1.153

Κατανοητόν το θέμα του χώρου , αλλά αν μπορούσατε να πάτε στα 155 lt εσωτερικού όγκου , θα μπορούσατε να βάλετε και 2 οπές για reflex, και να τις χρησιμοποιήσετε κατά βούληση η και καθόλου ενδεχομένως Παύλο.Θα κατέβαινε και αισθητά πιο χαμηλά.Κάτω απο 20hz ίσως.Το εχω κάνει εγω στα δικά μου subs, με αρκετά καλό τελικό αποτέλεσμα.Χρησιμοποιώ μόνο το ενα reflex, το άλλο είναι ταπωμένο.Βέβαια δεν εχω θέμα χώρου. Αλλο αυτό. Απλά για την ιστορία.
Γιάννη απλά δεν ήταν δυνατόν να φτιάχναμε μεγαλύτερη καμπίνα,θα έπεφτε παντόφλα.Αν και το μεγάφωνο "φωνάζει" sealed,έτρεξα κάποια sims σε vented και για υποηχητικά αποτελέσματα ήθελε κατ'ελάχιστον 175 λίτρα και με το group delay στα ύψη.Αν προοριζόταν μόνο για home cinema δεν θα ήταν τόσο πρόβλημα αλλά σκοπός ήταν να παίζει και μουσική χωρίς ουρές και βουητά.Ούτως ή άλλως η επιλογή του μεγαφώνου πήγε πακέτο με τον ενισχυτή λόγω του DSP ακριβώς για να φέρει στα ίσα τους κατά το δυνατόν τους όποιους συμβιβασμούς.Αλλιώς θα κάναμε μια τεράστια καμπίνα,θα την "αερίζαμε",θα βάζαμε και κανα plate amp της HYPEX και θα τελειώναμε εκεί.

Reaction score
1.153

Reaction score
1.863

Reaction score
939

Παιδια ευχαριστω για τα καλα σας λογια αλλα για ολη την κατασκευη τα μπραβο αξιζουν στον Παυλο που εκανε ολη την σχεδίαση, και στα εσωτερικα νευρα.Εγω ανελαβα μονο το τεχνικο μερος και τα υλικα.

Reaction score
1.153

Καλά δεν έστειλα πύραυλο στο διάστημα...η καμπίνα σου είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση του πονήματος.
Μάνο,λαπτοπάκι θέλει μόνο για τις ρυθμίσεις...μετά παίξε και με μπομπίνα αν θες.

Timaras

Reaction score
2.175

Reaction score
18
Re: Απάντηση: 15" sealed sub...

Δεν επιδρά χωρίς τον ενισχυτή, αλλά είναι πλήρως λειτουργικό, για να δεις τις δυνατότητες του και όχι να τις ακούσεις

Timaras

Reaction score
2.175

Έναν τέτοιον ενισχυτή μπορείς να τον ρίξεις και σε ενεργό sub στα high level inputs εφόσον έχει
για να ισσοσταθμίσεις το lfe έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος?

Reaction score
18

Προφανώς ναι (φυσικά θα πρέπει να ανεβάσεις την ρύθμιση crossover του sub, στην μεγίστη δυνατή συχνότητα αποκοπής, που διαθέτει)

Timaras

Reaction score
2.175

Οπότε κομπλέ εφόσον γλυτώνεις από κάτι φέτες ισσοστάθμησης χαμηλού που κοστίζουν μια
περιουσία.Απλά χάνεις τη μέτρηση που προσφέρουν αυτές,αλλά σίγουρα πολύ καλύτερο το
αποτέλεσμα απ'το να μην έχεις τίποτα.

Timaras

Reaction score
2.175

Κατά την άποψή μου το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η ρύθμιση της συχνότητας high pass είτε στα ηχεία
είτε και στο sub.Τουλάχιστον γι'αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν για ένα καλό υπογούφερ

Reaction score
1.153

Photo update.
Το carbon φύλλο παρελήφθη και ιδού τα αποτελέσματα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.373
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ