18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Status
Not open for further replies.
Reaction score
0
Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

χθες ανοιξε απο τον Υμητο και ειχε ολα τα καναλια πρωι και απογευμα.
Βαζοντας το PIP με τις εικονες διπλα η διαφορα ηταν εμφανής και σαφως η ποιοτητα πολυ καλυτερη απο τα αναλογικα και το ΜPEG 2 της κρατικης. Επισης τα καναλια της digea εχουν καλυτερη εικονα απο πολλα δορυφορικα εκτος βεβαια απο τα HD σε ενα απο τα οποια ειδα και τον αγωνα της Εθνικης. Μακαρι να γυρισουν συντομα σε ΗD γιατι η εικονα τους ειναι πραγματικα απιστευτη.....

Reaction score
10
Τα 4 κανάλια που βλέπουμε 2-3 χρόνια τώρα είναι MPEG2? Aπό Μαρούσι με το Elgato Hybrid εξακολουθώ να πιάνω μόνο αυτά...Υπάρχει περίπτωση το elgato να μην υποστηρίζει mpeg4?

Reaction score
1.187

Τα 4 κρατικά κανάλια που βλέπουμε μέχρι τώρα είναι mpeg2. Ασχετα όμως αν έχει mpeg4 ή όχι ο δέκτης σου, κανονικά πρέπει να συντονίζει σε όλα τα κανάλια. Και τα κανάλια της digea θα πρέπει να εμφανίζονται κανονικά με το όνομά τους, το teletext, το EPG. Απλώς δεν θα βλέπεις τίποτα παρά μόνο μαύρη οθόνη όπως συμβαίνει με τα κωδικοποιημένα.

Reaction score
10
Nα ρωτήσω αυτή τη στιγμή εκπέμπουν κανονικά τα 3-4 κανάλια που αναφέρετε? (ALPHA, MEGA κτλ)?

Reaction score
777
Γενικότερα εκπέμπουν τα βράδια δοκιμαστικά.Απο 18 του μηνός να ασχοληθείτε για μόνιμη χρήση.

Reaction score
2

H ποιοτητα σε μενα φανηκε κακη... ελλειψη ευκρινειας σε σχεση με τα αναλογικα.\
Δεν εχει μεν ειδωλα και χιονια, αλλα αν εχεις καλη ληψη οπως εγω, τοτε η ποιοτητα ειναι χειροτερη στα ψηφιακα.

Reaction score
1

Δεν εχει μεν ειδωλα και χιονια, αλλα αν εχεις καλη ληψη οπως εγω, τοτε η ποιοτητα ειναι χειροτερη στα ψηφιακα.
μηπως πρεπει να την ψαξουμε μπας και υπαρχουν δεκτες με κακη ποιοτητα εικονας !!!

δεν εχω δει ακομα αλλα λεμε τωρα

στους δορυφορικους δεκτες εχουμε παρατηρησει διαφορες εκει τι γινετε!!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

ισχύει αυτό...δέν έχει χροιές..:142:
Τί λέτε βρε παιδιά?η ποιότητα είναι σαφώς ανώτερη.ούτε χιόνι ούτε παράσιτο τίποτα.Το πρόβλημα είναι η χαμηλή αναλυση που δίνει την αίσθηση κακού αποτελέσματος.

Reaction score
1

ειμαι σιγουρος οτι η εικονα ειναι καλυτερη

αλλα δεν νομιζω ολα αυτα που εχουμε βομβαρδιστει τοσο καιρο

μοντουλες, ξεχωριστοι δεκτες ,ενσωματομενοι αλλοι σε Tv παιζουν το ιδιο

σιγουρα θα υπαρχουν και διαφορες

Reaction score
786

Ψαξτε και τις ρυθμισεις της τηλεορασης, οσοι βλεπετε τα νεα ψηφιακα.

Ισως χρειαζονται διαφορετικα settings σε sharpness, noise reduction, contrast κλπ σε σχεση με την αναλογικη ληψη.

Reaction score
2

Μπερδευεις λιγο τα πραγματα... αν εχεις (οπως εγω) καλη ληψη χωρις χιονια και ειδωλα (εχω φροντισει γι αυτο με ειδικη εγκατασταση , 6μετρο ιστο κλπ), τοτε η αναλογικη εικονα ειναι καλυτερη.
Η αναλυση ειναι ιδια, η λεπτομερεια ειναι λιγοτερη , λογω συμπιεσης .

Reaction score
777
Re: Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Μπερδευεις λιγο τα πραγματα... αν εχεις (οπως εγω) καλη ληψη χωρις χιονια και ειδωλα (εχω φροντισει γι αυτο με ειδικη εγκατασταση , 6μετρο ιστο κλπ), τοτε η αναλογικη εικονα ειναι καλυτερη.
Η αναλυση ειναι ιδια, η λεπτομερεια ειναι λιγοτερη , λογω συμπιεσης .
Θα επιμείνω πως όχι.Και εγώ έχω πολύ καλό σήμα διότι είμαι δίπλα στον Υμηττό. Μάλιστα είναι τοσο δυνατό που προσπαθώ να κόψω την ισχύ του ετσι ώστε να δώ καλά.
Έχεις τηλεόραση με εξωτερικό δέκτη ή εσωτερικό?μήπως έχεις ενισχυτή σήματος?ξήλωσε τον μάλλον δέν χρειάζεται.

Πάντως στην 42άρα πλάσμα που έχω με εσωτερικό δέκτη τα πράματα είναι αρκετά απλά...

Reaction score
2

Δεν ξερω τι βλεπεις εσυ... εγω παντως σε ολα τα καναλια που ειδα χτες (αντ1, αλτερ κλπ), η εικονα ειχε λιγοτερη ευκρινεια στα ψηφιακα (ειναι αλλωστε αναμενομενο, λογω συμπιεσης).

Δεν γινεται το συμπιεσμενο υλικο να ειναι καλυτερο απο το ασυμπιεστο (με δεδομενο πατντα οτι εχεις καλη ληψη χωρις ειδωλα και χιονια).

Δεν εχω ενισχυτες κλπ... τι σημασια εχει αλλωστε ?

Τηλεοραση εχω Pionner 42" Kuro και δεκτη Mvision hd300 net (δορυφορικο combo).

Η λυση της Digea, απλα λυνει το προβλημα των ειδωλων και χιονιων, τιποτα παραπανω, ειδικα με το bitrate Που θα εχουν τα ψηφιακα.

Reaction score
0
Οντως μια μουνταμαρα την ειχαν ,στης ερτ το σπορ που βλεπω εγω δεν ειχε τετοια πραγματα ηταν πολυ καλυτερα πραγματα :111: υπομονη 3-4 μερες εμειναν παιδια και θα δουμε:135:

Reaction score
1
Δεν είναι μόνο θέμα συμπίεσης αλλά και deinterlacing στο δεκτη η στη τηλεόραση.

Όσοι έχουν προσπαθήσει να παίξουν τηλεοπτικό σήμα μέσα απο HTPC γνωρίζουν τα προβλήματα.

Για εωτερικούς mpeg4 δέκτες ενδεχομένως να υπάρχουν αποκλίσεις από TV σε TV.

Reaction score
0

Mαλλον θα συμφωνησω οτι μαλλον ειναι και θεμα δεκτη - ο δικος μου ειναι σχετικα καλος combo με HDMI συνδεση στα 1080i και δινει πολυ καλυτερη εικονα στα ψηφιακα.
Τα κρατικα ειναι θολά σε MPEG 2 vs τα νεα ψηφιακα

Reaction score
777
Βρε παιδιά.
Το να βλέπει κανείς καλά ή όχι είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.Κατα πρώτον η τηλεόραση πρέπει να έχει εσωτερικό αποκωδικοποιητή.Αν έχει εξωτερικό αυτός πρέπει να συνδέεται ψηφιακά με την τηλεόραση και όχι αναλογικά.
Ένα απο τα βασικά κατά της αναλογικής τηλεόρασης ήταν οτι ήθελε μεγάλη ισχύ για να δουλέψει.Αντιθέτως τώρα το σύστημα δουλεύει με μικρή ισχύ.Οπότε πιθανότατα κάποιοι να πρέπει να ξηλώσουν τις πατέντες με ενισχυτές κ.τ.λ.
Γενικότερα στην περιοχή πλησίον του Υμηττού η ακτινοβολία είναι άκρως δυνατή.Αυτό συνεπάγεται οτι κάποιος που μένει εκεί θα πρέπει να μειώσει την ισχύ του σήματος και όχι να την αυξήσει.Δυστυχώς ο κόσμος δέν το ξέρει, αγοράζει αυτές τις κεραίες yagi και βλέπει αλλα ντι άλλων.

Το βασικό αίτιο του ειδώλου στην αναλογική είναι η ταυτόχρονη λήψη δύο εκπομπών π.χ. απο Υμηττό και Πάρνηθα.Αν το μόνο υπέρ του ψηφιακού είναι αυτό τότε θα αποτύχει.Σίγουρα θα έχει και καλύτερη ποιότητα ειδικά στο σκαι που έχει καλή εικόνα σαν κανάλι.

όταν παίξει στις 18 θα δούμε τί και πώς θα γίνει.Τώρα οτι ένα 20% δέν θα δεί διότι κάτι έκανε στραβά...τί να κάνουμε...Τα οφέλη του ψηφιακού είναι τεράστια τόσο σε μας όσο και στο μέρισμα των συχνοτήτων.Ας μήν ξεχάσουμε οτι μεχρι σήμερα τα κανάλια...δέν είχαν ούτε καν άδειες εκπομπής.:142:

Reaction score
1
Αν έχει εξωτερικό αυτός πρέπει να συνδέεται ψηφιακά με την τηλεόραση και όχι αναλογικά.
και να προσθέσω σε αυτό ότι θα πρέπει να κάνει πειράματα ως προς το ποιά ανάλυση στέλνει (1920χ1080ι, 1280χ720p, 576ι) o αποκωδικοποιητής μέσω HDMI.

Αν η ΤV έχει πολύ καλό scaler/deinterlacer τότε τα καλύτερα αποτελέσματα θα τα δούμε εδώ.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis