1821-2021: 200 χρόνια από την κήρυξη τού απελευθερωτικού Αγώνα


ika

News
Μηνύματα
13.978
Reaction score
12.965
Πάντως αυτό που έγινε τότε με τις 4 ξένες δυνάμεις (που δεν ήταν και πολύ κολλητές μεταξύ τους), δηλ να συμμαχίσουν για να εναντιωθούν στη Τουρκία βοηθώντας την Ελλ. Επανάσταση, δεν μοιάζει μ' αυτό που γίνεται ακόμα και σήμερα;
Δηλαδή να μαζεύονται διάφορες χώρες και με τον μανδύα πολιτισμικής βοήθειας καταπιεσμένων και να επιτίθενται όλες μαζί σε κάποια τρίτη χώρα (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Συρία...)
 





Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.216
Reaction score
27.771
Ενδιαφέρον άρθρο.

 








rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.277
Reaction score
93.716
Αντιγράφω από φίλο...


200 χρόνια, δεν τα καταφέραμε άσχημα, ε;

Η ένδοξη, υπερβατική και πρωτοπόρα -τουλάχιστον για τη γειτονιά μας- ΕΘΝΙΚΗ Επανάσταση, μπορεί να ηττήθηκε στρατιωτικά από τον Ιμπραήμ και στο Μωριά, νίκησε όμως πολιτικά! Έστω και λόγω της ανάγκης αποπληρωμής των δανείων του Αγώνα, αν αυτό τελικά ήταν το υποκείμενο του Ναυαρίνου κυρίαρχο αίτιο. Γιατί, και να 'ναι αυτό, πρώτα έγινε η "επένδυση", που πάντα, μα πάντα αποτελεί μιαν ένδειξη εμπιστοσύνης από τους "επενδυτές" σε αυτήν και ύστερα εξασφαλίσθηκε η μακροχρόνια αποπληρωμή της.

Και παρά τις υστερήσεις, τα σκαμπανεβάσματα, τους εμφυλίους, τις χρεοκοπίες και άλλα και άλλα, τούτη δω η χερσόνησος, στην άκρη μιας χερσονήσου της Ευρασίας, η πιο καθυστερημένη περιοχή της πιο καθυστερημένης Αυτοκρατορίας στην Ευρώπη, κατάφερε να καταστεί εκείνη με τον πλουσιότερο λαό των Βαλκανίων, έχοντας περίπου τριπλασιάσει την έκταση της, μέσα σε 150 χρόνια με αξιοσημείωτη συνοχή και ομοιογένεια, επειδή τις περισσότερες φορές βρέθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας τις κρίσιμες στιγμές.

Γκρινιάζουμε, δυσφορούμε, έχουμε δεκάδες κουσούρια, έχουμε όμως και αντίστοιχες αρετές. Είτε επίκτητα, είτε ως κληρονόμοι, έχουμε ακόμη εκείνη την αίγλη, πολύ πέραν του πραγματικού μας μέτρου και που έκανε εθνικό ποιητή μας, μεγάλους ευεργέτες αλλά και ήρωες των εθνικών αγώνων της ανθρώπους που στα σπίτια τους δεν μιλούσαν τα Ελληνικά, ούτε και έγιναν ποτέ πολίτες αυτού του Κράτους!

Χρόνια μας πολλά αδέλφια και να αγαπιόμαστε!
 



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.347
Reaction score
125.291
Χρόνια λίγα και κακά (κακός ψοφος) στο Εληνορθόδοξοχριστιανοταλιμπανικοπαπαδαριό μας..

Καλή και μπόλικη σκορδαλιά σε όλους τους υπόλοιπους! :drinks:

Ρίχνει και την πίεση, κάνει καλό, φάτε!

Γιεεεεε
 




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.595
Μηνύματα
2.865.287
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top