2Χ2500 watt rms.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΦΟΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ!!!

προσφατα αντικατεστησα τα 700αρια μου με δυο ucd 2k.

τι τοθελα;

...
Ο άντρας ο σωστός δεν πρέπει να φοβάται τους πειραματισμούς...:116:

[YOUTUBE]mxqKF3KzCLk[/YOUTUBE]

...

ας εχουνε τα 2k "κατωτερα υλικα"...
...άρα αποκλείεται να "παίζουν"...:143:

...

αυτη η ενεργεια που βγαζουν ειναι απιστευτη.

και το πιο απιστευτο ηταν οτι σε χαμηλες εντασεις

η διαφορα προς το καλυτερο ηταν μεγαλυτερη.

...
Μη μου το λες, δε σε πιστεύω...

...

βρε μπας και κανω λαθος;
ΝΑΙ, κάνεις λάθος!:114:
(Επειδή είσαι κουφός και άσχετος - μην τα ξαναλέμε...)

...

κατσε να μαζεψω το παρεακι να ακουσουμε και να

μου πουν τη γνωμη τους.

μαζευτηκαμε λοιπον την τεταρτη το απογευμα και ακουσαμε.

ενας ειπε οτι τα 700αρια ειναι πιο αναλυτικα

ο δευτερος ειπε οτι εχουν υπερβολικα σωματα.

ενω ο τριτος ασπαστηκε τη γνωμη μου

αν και νομιζω παντως οτι σε ολους αρεσαν.

...
Άμα κι η παρέα σου είναι σαν τα μούτρα σου, δεν είναι ν'απορεί κανείς...:114:

...

πειτε με υπερβολικο παντως εγω αποφασισα.
Εδώ σε λέμε "κουφό και άσχετο" στο "υπερβολικός" θα κολλήσουμε;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ...

...

τα 700αρια μου βγαινουν συντομα στις αγγελιες.:116:
Πέρα από την πλάκα, όποιος γνωρίζει τι "φοράνε" τα 700άρια Hypex του Γιώργου, μπορεί να καταλάβει και για τι ευκαιρία μιλάμε...:126:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Απάντηση: ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ...

Πέρα από την πλάκα, όποιος γνωρίζει τι "φοράνε" τα 700άρια Hypex του Γιώργου, μπορεί να καταλάβει και για τι ευκαιρία μιλάμε...:126:
Ψαχνεις ενισχυτικα και αρχισες τι κολακειες ?
Δεν κανουν παιδι μου αυτα για σενα............................ειναι Ψοφιακα.
Σουχω ενα λαμπατο με 2Χ1,5 βατ για να'χεις να διορθωνεις με την Metric .Και προσεκτικα να μην την καψεις.:405:

Reaction score
1.772

μουαχαχαχαχαχα 2χ1.5 βατ

:138::140:

Reaction score
1.772
Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

ε δεν ειναι να απορει κανεις.

εδω μιλαμε για watt με τη σεσουλα.

και εχει και το 12αρι+servo το epsilon.:403:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Εμένα δε μου άρεσε κανένας ενισχυτής. Είχαν jitter.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Να ρωτήκσω εγώ κάτι τώρα?(αμάν αυτό το παιδί...όλο ρωτάει...)

Αν θεωρήσουμε οτι έχω ένα ηχείο το οποίο το καλύπτουμε με ένα ενισχυτή αντιστοίχων watt.
Γιατί να μεγαλώσουμε τόσο το headroom?Παίζει μήπως κάτι με τις παραμορφώσεις?

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Να ρωτήκσω εγώ κάτι τώρα?(αμάν αυτό το παιδί...όλο ρωτάει...)

Αν θεωρήσουμε οτι έχω ένα ηχείο το οποίο το καλύπτουμε με ένα ενισχυτή αντιστοίχων watt.
Γιατί να μεγαλώσουμε τόσο το headroom?Παίζει μήπως κάτι με τις παραμορφώσεις?
σαφως σε μεγαλες εντασεις τα peak της μουσικης μπορη να ειναι πολυ μεγαλυτερα απο 6db και να

βαζουν τον ενισχυτη στα ορια του αυξανωντας τις παραμορφωσεις.

το μεγαλυτερο κερδος παντως απο οσο μου λενε τα αυτια μου ειναι οτι ο μεγαλυτερος

ενισχυτης εξαναγκαζη τα μεγαφωνα να ακολουθουν πιο πιστα το αρχικο σημα.

ειδικα σε ηχεια με βαρυ κροσοβερ οπως στο ηχειο μου που ειναι 4δρομο νομιζω η αναγκη ειναι

επιτακτικη.

σε ενα ενεργο συστημα το εργο των ενισχυτων ειναι πολυ πιο ευκολο.

το damping factor του 700αριου ειναι 400 και πεφτη στο 53 στα 20Khz 8/ohm

του μεγαλου ειναι 800 και πεφτη μεχρι το 160 στα 20khz 8/ohm αν αυτο λεει κατι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.984

Γιατί να μεγαλώσουμε τόσο το headroom?
Ένα σχόλιο μόνο για το μέγεθος.

το να μεγαλώσουμε "τόσο" το χεντρουμ, ακούγεται λες και ανεβαίνει ο βελζεβούλης στο σαλόνι μας...

πες καλύτερα πως ένα τοσοδούλι δα, μικρούτσικο και γλυκούτσικο περιθωριούλι των μόλις (τιποτένιων) 6db είναι πολύ χρήσιμο.

ολίγη ανάλυση:

Το τιποτένιο CD έχει ένα δυναμικό εύρος ~100db. Όταν ακούμε μουσική, από τη μέση στάθμη που ακούμε, τα δυναμικά έχουν μια έκταση προς τα πάνω με μέσο όρο ~20db.

πχ έχεις ένα ηχείο ευαισθησίας 89 db/w/m, και θες στην απόσταση ακρόασης να ακούς κορφούλες (μόνο κορφούλες, όχι μέσες στάθμες, μη τρελαθούμε κιόλας) στα 110 db, με μέσο όρο στάθμης στα 90db (μέση ισχύς 1 βατάκι δηλαδή).

Άρα, για να οδηγήσεις σωστά αυτό το ηχείο, χωρίς ψαλιδισμό δηλαδή, χρειάζεσαι ενισχυτή που να μπορεί να δώσει κέρδος ~24db.

Αυτό, ναι, είναι μπόλικο. Είναι 24db. Το να βάλεις άλλα 6, είναι τρίχες κατσαρές, είναι "ψιλά", "δίφραγκα", "δεκάρες", "σεντς"...

Στην ονομαστική ισχύ, αυτό φαίνεται ως "πολύ", δυστυχώς. Ο ένας ενισχυτής είναι 100 βατ, κι ο άλλος είναι 400 βατ. ή ο ένας είναι 250 βατ κι ο άλλος είναι 1000 βατ. Λες πω πω πω πω πω ισχύς!!!!! ναι, αλλά ...τρίχες! Μόλις 6db διαφοράς είναι αυτά! Τρίχες κατσαρές δηλαδή....

Προφανώς, είναι λάθος να ασχολείσαι με τα βατ... αλλά τι λέμε τώρα, ε?

Τώρα ο άλεξ θα μας πει δυο λογάκια για τη "δυναμική συμπίεση" και κατά πόσο αυτή είναι αντιληπτή στην παρουσία της (τρίχες). Είναι όμως αντιληπτή στην "απουσία" της... Δηλαδή είναι κάτι που δε "σου λείπει", αλλά όταν το έχεις καταλαβαίνεις ότι "σου έλλειπε". Προφανώς, αυτή η "εξοικείωση" με τη δυναμική συμπίεση, προέρχεται από τα μέσα από τα οποία ακούμε μουσική, και αυτό εκμεταλλεύονται στις σύγχρονες παραγωγές δίσκων, στο γνωστό πόλεμο του "loudness" που εξοντώνει το δυναμικό εύρος. ε, και? πχιός μωρέ θα το καταλάβει!!!!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.984

καιρός να δείτε και τι σημαίνει "ριπλ" τροφοδοσίας, πότε εμφανίζεται αυτό, τι εύρος βολτάζ έχει και κατ'επέκταση τι επιπτώσεις έχει στην αποδιδόμενη ισχύ...

σημείωση: όσο βαρβάτο γραμμικό τροφοδοτικό και να κάνεις, το ριπλ ζει και βασιλεύει. γι'αυτό βλέπετε κάτι προ με κείνο το ηλίθιο το οπ-αμπ που έχουν 1 κιλοβατ μετασχηματιστές μέσα, και κάτι θηριώδεις πυκνωτές... σκεφτείτε, αυτό σε προ! μπουααααααααααααααααα-χααχαχαχαχαχαχαχαχαχχααχαχαχα

Reaction score
4.332

Κωστα αν και ψιλοασχετο με το θεμα ωστοσο μιας και μπηκαμε σε θεωρητικα μονοπατια, θα ηθελα μια τοποθετηση σε ενα θεμα που μου εβαλε τηλεφωνικα ενας φιλος απο την Αθηνα.

Συζητοντας λοιπον για ρευμα και πολυμπριζα, του ειπα οτι χρησιμοποιω σταθεροποιητη τασης και εχω βαλει πανω του ολες τις συσκευες ηχου. Ομως αυτος μου λεει "οι ενισχυτες μας που ειναι μαλιστα και ταξης Α, τι τον χρειαζονται τον σταθεροποιητη τασης? Τι τους εχουν τους μεγαλους πυκνωτες?" Υπαρχει κατι το μεμπτο στις ερωτησεις του?

Reaction score
29.770

Γιατί δλδ η τάξη Α δεν χρήζει σταθεροποίησης τάσης?
Αμα φάει καμιά υπέρταση δεν θα την ακούσει?

Reaction score
777
Re: Απάντηση: ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ...

Κωστα αν και ψιλοασχετο με το θεμα ωστοσο μιας και μπηκαμε σε θεωρητικα μονοπατια, θα ηθελα μια τοποθετηση σε ενα θεμα που μου εβαλε τηλεφωνικα ενας φιλος απο την Αθηνα.

Συζητοντας λοιπον για ρευμα και πολυμπριζα, του ειπα οτι χρησιμοποιω σταθεροποιητη τασης και εχω βαλει πανω του ολες τις συσκευες ηχου. Ομως αυτος μου λεει "οι ενισχυτες μας που ειναι μαλιστα και ταξης Α, τι τον χρειαζονται τον σταθεροποιητη τασης? Τι τους εχουν τους μεγαλους πυκνωτες?" Υπαρχει κατι το μεμπτο στις ερωτησεις του?
Ειδικά ο ενισχυτής του φίλου σου που έχει γραμικό-αναλογικό τροφοδοτικό χρειάζεται.

Οι πυκνωτές εξόδου έχουν ως σκοπό την εξομάλυνση του DC.Αν αυτοί δέν υπήρχαν τότε η έξοδος θα ήταν ένα ημίτονο αντιστραμένο απο φάση π εώς 2π.
Οι πυκνωτές αυτοί φυσικά σώζουν μικρές μεταβολές της τάσης.Όμως σίγουρα δέν σώζουν απο μεγάλες.Ο φίλος σου αν βάλει ένα βολτόμετρο στην πρίζα που μετράει RMS τιμή θα δεί οτι τη μία είναι 215 την άλλη 220 και την παράλη 230.Οπότε πρακτικά η dc έξοδος είναι ανάλογη της εκάστοτε τάσης με ότι συνεπάγεται αυτό για την αρτιότητα του ρεύματος.
Ας μήν συζητήσω για γρήγορες μεταβολές και αρμονικές...
Φυσικά υπάρχουν και διατάξεις τροφοδοτικών με ανάδραση αλλα αν έχει κανα λαμπάτο βράστα...

Reaction score
4.332

Καπως ετσι το καταλαβαινα αλλα απο την αλλη ελεγα, λες οι πυκνωτες να ειναι τοσο "γαιδουρια" που να μην καταλαβαινουν απο τις διακυμανσεις του ρευματος? Τουλαχιστον σε μενα οι διακυμανσεις ειναι διαρκεις και πολυ τακτικα μεγαλες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.155
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound