2Χ2500 watt rms.

Reaction score
7
Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Ε, ενταξει, επιασες τις δυο ακραιες περιπτωσεις.Και ουτε αναφερεις σε τι ηχειο-χωρο αναφερεσαι.

Ο πρωτος λογω της ισχυος του δεν θα μπορει να αποδωσει σε ρεαλιστικες σταθμες δυναμικα περασματα σto μεγαλυτερο ποσοστο ηχειων-χωρων(πανε πακετο)-εξαιρουνται nearfield και κορνες

Ο δευτερος λογω των 27 προστασιων,των 15 ρελεδων και της σχεδιασης του, που προσανατολιζεται αποκλειστικα στην υψηλη ισχυ με foolproof χαρακτηρα ,πιθανον (πιθανον λεω :119:)να υστερει σε ποιοτητα ηχου-αλλα δεν ειναι απαραιτητο,υπαρχουν εξαιρετικοι επαγγελματικοι..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965

θα σας πρότεινα πάντως, αν καμια φορά βρεθείτε σε ένα μαγαζί που πουλάει ηχεία κι ενισχυτές, και ακούτε κάποιο ηχείο να παίζει μουσική εκεί στο χώρο "επίδειξης", να ζητήσετε να συνδέσει το ηχείο με ενισχυτή τουλάχιστον 10-πλάσιας ισχύος σε σχέση με αυτόν που έπαιζε (και υποθέτω και τουλάχιστον 10-πλάσιου κόστους). Νομίζω, θα καταλήξετε σε χρήσιμο συμπέρασμα για πάρτη σας...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Αν παιζει λαμπα 2χ5 κατι γινεται.................
Αμα παιζει κανας κατοσταρης χλωμο......................................

Μην τρελλαινεις τον κοσμο με τα KWατικα ενισχυτικα.Ενας καλος 100αρης για οικιακες σταθμες (±95 db) ειναι συνηθως αρκετος.

Ειπα συνηθως............. μην ορμας.:402::412::412:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
Απάντηση: Re: 2Χ2500 watt rms.

Επειδή το ακούω συχνά αυτό...
Υπάρχει ένας χομπίστας που να απέρριψε την τάξη Α από τη κατανάλωση ?
Μάλλον κανείς απ'όσους έχουν χόμπυ ν'αξιοποιούν το χώρο ακρόασής τους ως χαϊενδική ...τροπαιοθήκη:126:

Reaction score
1.772

Δηλαδη εγω με 2χ400watt στα 8 ειμαι μικλος?
Ειμαι πιστιρικι στα watts?
το κρελιδιο στην αντισταση που πεφτουν τα ηχεια σου σπρωχνη 2χ1000 χαλαρα οποτε δεν εισαι και

τοσο μικλος.

Reaction score
460

Τα ηχεια μου τα δινει η jbl 400w,εγω τους εχω ριξει επανω 1300w/ch.Και οι θεοι ξυπνησαν!!

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Πάντως τελικά όντως η Xmax ενός μεγαφώνου δεν οριοθετεί και το όριο της ισχύς που μπορεί να προσλάβει ένα μεγάφωνο από έναν ενισχυτή,?... δηλαδή αυτό που λέει και ο Αγγελος, τί νόημα έχει να του δώσεις μεγαλύτερη, απλά θα το καταστρέψεις! Πχ. ένα γούφερ με ενεργή ενίσχυση, αν ο ενισχυτής από πίσω του είναι ικανός να το οδηγήσει πέρα από το xmax σε χαμηλά περάσματα, πάει...άρα σε ενεργά συστήματα πρέπει να ήμαστε πολύ φειδωλοί με την ισχύ...

πχ ο linkwitz δεν συνιστά πάνω από 60w για κάθε δρόμο για τους ορίωνές του...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Mε τα λίγα που ξέρω , νομίζω οτι η μεγαλύτερη ισχύς θα δώσει καλύτερο έλεγχο και οχι μεγαλύτερη διαδρομή(xmax).

Reaction score
1.180

Mε τα λίγα που ξέρω , νομίζω οτι η μεγαλύτερη ισχύς θα δώσει καλύτερο έλεγχο και οχι μεγαλύτερη διαδρομή(xmax).
για δώσε 2500watt σε ένα μεγάφωνο 10Watt και θα δεις την ... "xmax" του να εκτοξεύεται! :205:Της Ιαπωνίας θα γίνει:116:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

για δώσε 2500watt σε ένα μεγάφωνο 10Watt και θα δεις την ... "xmax" του να εκτοξεύεται! :205:Της Ιαπωνίας θα γίνει:116:
Λύσσα το έκανες.:137:

Αν ο άλλος είναι κουφός...

Reaction score
914

Είναι απλό.

Αν ενισχυτής 200 βατ σε μια Α ένταση φτάσει στο 80% των δυνατοτήτων του
ένας αντίστοιχος 800 βατ θα δουλέψει στο 20% της ισχύος του.

Χοντρικά και "μπακαλίστικα" πάντα.

Reaction score
7
Απάντηση: Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

πχ ο linkwitz δεν συνιστά πάνω από 60w για κάθε δρόμο για τους ορίωνές του...
Και αναφερει ρητα πως ο λογος που προτεινει αυτην την ισχυ ειναι το xmax των woofer και πως παραπανω θελει προσοχη.

υ.γ. βεβαια δε θα εβλαπτε 2-3db headroom πανω απο τα 60w,ωστε να λειτουργουν χαλαρα οι ενισχυτες και οι 100αρηδες ειναι τσαμπα(ακομα και η τετραδα)

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Ποιούς 100 ρηδες λες? Επειδή εγώ ξεκίνησα να τα φτιάχνω σκέφτομαι τα hypex τα 180άρια και θα είμαι προσεκτικός με τις εντάσεις (τί 60 τί 90 στα 8)...

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Ποιούς 100 ρηδες λες? Επειδή εγώ ξεκίνησα να τα φτιάχνω σκέφτομαι τα hypex τα 180άρια και θα είμαι προσεκτικός με τις εντάσεις (τί 60 τί 90 στα 8)...
εστι και τα φτιαξεις μπαγασα θα ανεβω να τα ακουσω.:107:

ο λογος που χτυπανε το xmax τους ευκολα τα orion ειναι γιατι δεν εχουν κουτι και πιεση αερα πισω

τους οποτε τερματιζουν με πολυ λιγα watt.

τα watt που δινουν οι κατασκευαστες υποδηλωνουν το οριο θερμικης καταστροφης και οχι το

xmax.

ενα open baffle θελη πολυ λιγη ισχυ ενα bass reflex και ενα acoustic suspension οπως το δικο μου

πολυ περισσοτερη.

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Έτσι όπως τα λες είναι Γιώργο.
Υπολογίζω το καλοκαίρι περίπου να τα έχω έτοιμα, ίσως και νωρίτερα, προς το παρόν περιμένω τα drivers και τα σχέδια. Όποτε θες να έρθεις, θα χαρώ ιδιαίτερα!

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 2Χ2500 watt rms.

Έτσι όπως τα λες είναι Γιώργο.
Υπολογίζω το καλοκαίρι περίπου να τα έχω έτοιμα, ίσως και νωρίτερα, προς το παρόν περιμένω τα μεγάφωνα και τα σχέδια. Όποτε θες να έρθεις, θα χαρώ ιδιαίτερα!
καλα το καλοκαιρι δεν μπορω αλλα το νοεμβριο να με περιμενεις.

πρεπει να ειναι εξαιρετικο ηχειο.

ξεχασα να τα διαχωρισω παραπανω.

το bass reflex θελη λιγοτερη ισχυ απο το acoustic suspension.

Reaction score
7

Φωτο και στοιχεια στην DIY αμεσα!!

Κυκλοφορουν αρκετα κιτακια στο ebay και αλλου.Δες απο connex.Εχει κατι 3020 με ενσωματωμενο τροφοδοτικο μουρλια.Παντως τα hypex ακουγεται πως ειναι κορυφαια(δεν τα εχω ακουσει)..οποτε αν ειναι εντος budget go for it.

Σχετικα με τα μεγαφωνα:
Εκτος απο θερμικη καταστροφη μπορει να υπαρξει και μηχανικη βλαβη απο υπερβολικη διαδρομη.
Η μεγιστη διαδρομη δινεται (στα επαγγελματικα μεγαφωνα ξερω με σιγουρια τουλαχιστον πως την δινουν οι περισσοτεροι) απο μια αλλη παραμετρο η οποια λεγεται xmech.

To xmax λεει απλα ποτε το πηνιο βγαινει απο το μαγνητικο πεδιο και ετσι η κινηση του παυει να ειναι γραμμικη(=παραμορφωση) ,οποτε,ειδικα στο hifi,καλο ειναι να αποφευγεται.

Το xmech ειναι αυτο που σου λεει ποτε τερματιζει η διαδρομη του πηνιου ή η αναρτηση με κινδυνο βλαβης. Προφανως xmech > xmax

Reaction score
2.566

Φωτο και στοιχεια στην DIY αμεσα!!
Eίναι πολύ νωρίς ακόμα! Κάτσε να φτιάξω τις καμπίνες, να ρθουν και τα πράγματα, να φτιάξω και τους ενισχυτές, έχουμε μπόλικο δρόμο...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965

γενικά, το γούφερ καλό είναι να κόβεται λιγάκι εκεί χαμηλά, στους υπόηχους. Πρώτο διότι δεν θα ακουστεί καθόλου, και δεύτερο διότι καταπονεί τζάμπα και αδίκως και τον ενισχυτή και το μεγάφωνο.

ακόμα και το ελέυθερο στον αέρα μεγάφωνο, άμα του κόψεις τις συχνότητες κάω των 30 κύκλων, κολοκύθια θα τερματίσει.

Reaction score
815

Eίναι πολύ νωρίς ακόμα! Κάτσε να φτιάξω τις καμπίνες, να ρθουν και τα πράγματα, να φτιάξω και τους ενισχυτές, έχουμε μπόλικο δρόμο...
Μάλλον είσαι ο πρώτος Ελληνας που θα τα φτιάξει! πολύ ενδιαφέρων.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.137
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop